Duymaz mısın Gündoğusu rüzgarların uğultusunu Ayazıyla nasıl da yakar aşılı goncayı Nasıl da tıkar ekmeği boğazımıza Bir tas su.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar

Advertisements

- Para versen gitmem!...


Yukarıdaki iki figürün neleri anımsattığını izaha gerek olmadığı…..
HA GAYRET!... Özgürce yaşam…; Akıl, izan, vicdan…
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz. Hazırlayan: yilmazgurler gmail.com Yazarı: alicanyasar gmail.com “FOTOĞRAFLAR, ERMENİ ÇETELERİNCE KATLEDİLEN.
SİNAN AYTULU BUĞDAYIN YOLCULUĞU
Ben bir kızım anadoluda doğmadan sönmüş yıldızım
SES DÜĞMESİNİ AÇABİLİRSİNİZ

Boynumuzda sübyan kavgaların vebali Koynumuzda üryan sevdaların cemali Baba yadigârı çalar saat misali Gün ışımaz yarınlara kurdular.

Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
HA GAYRET!... Özgürce yaşam…; Akıl, izan, vicdan… pınarından sulanan!... Kula,kuldan değil!... Doğrudan… Doğadan!... Armağan!.. Metin : Mehmet Halil Arık.
Bu Toprakların Kızı… , Harbiye Açıkhava Tiyatrosu.
HAZIRLAYAN Gülşah DURAN
Islaktı yerler Kırağı çalardı gecenin ayazı Üstümüzde ağarmış gömlekler Ve giyilmekten nezelmiş pantolonlar Nemli çimenler çekerdi.

Behey Brem Yiğit Kirvem Allah’ını sevem Hali vaktin helak Varlığın yok olmuş… Nutkun kuru Kanın çekilmiş… Kırış kırış alnın Saçların.
Çalışmaz da, üretmezse bir arı Bal neye lazım, petek kime gerek... Geçilmezse nehrin coşkun suları Sal neye lazım, kürek kime gerek...
Yunus Emrenin Hayatı Yunus Emrenin Hayatı.
Akdağların arkası Torosların duldasıdır otağım... Gönül vermişim Güneydoğuya Ha babam ha! Omuz vermişim Düşman dadanmış Anadolu’ya.
Ali YAŞAR Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Birlik ve beraberliğimizi hedefleyen ihanet odaklarının Türk Milletinin tarihi şerefini iki paralık edercesine Yerden göğe dek.
Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Ali YAŞAR Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU.
Ölüm dümen suyumuzda güdümlü torpil Çığlıklar pruvamızda buz dağı Karaya vurur umut Dibe çöker ışık Acılar üstümüzde balıkçı ağı...
Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar Ciğerim yanıyor aney gözlerim ağlar... Le ley Urfa De hele bana Bu ne haldır gözüm Bu nasıl bela.

MUMLARIN ÖYKÜSÜ.
Felluce‘ yim ben! Felluce‘yim ben...Yıkık, harap, mağrur ve asi... Medeniyet denilen arsız yalanın tekzibi... İşgale uğradım, yağmalandım, kana bulandım.
SANA MUHTACIM.
Düşününce memleketin halını Acısı yürekler yakar mı yakar… Kimi çalar kimi çırpar malını Kimi de lal olur bakar mı bakar … Dost bağında kıran otlar.
Seni anarım sevdayla Seni düşünürüm ürpermeyle Çok mısra dökülür dudaklarımdan Çok şiir geçer yüreğimden.
seslidir
Orhan Veli Fotoğraf ve metinler: Ö y k ü c ü Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü.
Pehpehlerle pohpohlarla çok itleri at yaptık,
Kazanım 6. Kültürümüzün sözlü ve yazılı öğelerinden yola çıkarak doğal afetlerin toplum hayatı üzerine etkilerini örneklendirir.
BOZKIRDA YAZ SAATLERİ Ceyhun Atıf Kansu
KALANIN ARDINDAN (sesli) Hep birlikteydik, masmaviydi hava; ne çok seviyordu herkes birbirini. Gitara yeni başlamıştım; çalacaktım ama utanıyordum.
Şiir : Şahabettin MERT.
MUMLARIN ÖYKÜSÜ.
GÜNEŞİ İÇENLERİN TÜRKÜSÜ
Yürekten gelir hani Duygular. Satırlara dökmek istersin
ÇAĞRI.
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
Sonbaharımsın Artık
ANKARA’NIN MAHZUN BANLİYÖ İSTASYONLARI (Doğu Yakasının Hikayesi) (sesli)
HAYATIN LÜGATI..!! ZAMAN bitmeyen bir dönencedir. DOĞMAK var olmanın gerçekleşmesidir. YAŞAMAK var olan bedenle zamanda.
Berat Kandiliniz mübarek olsun. Sunu ve Müzik : Vasfi Ayaz
BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
ELEDİM ELEDİM HÖLLÜK ELEDİM.
GÜNEŞİ İÇENLERİN TÜRKÜSÜ
20 Eylül 2012 AB Koyun ve Keçi Pazar Durumu. DG AGRI, Man Com 20 September  Ağır Kuzu: >13 kg ca, 12 Üye Ülkenin Ortalamas  Hafifi Kuzu:
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
Yürekten gelir hani Duygular. Satırlara dökmek istersin
Ses Basınız.
BENİM ADIM SABAH Bir bebeği koklayınca için ısınıyorsa sevinçten... Bereketli bir tarlada, rastgele bir buğday başağı olmak istiyorsan... Veya bir kum.
Yedi koldan kuşatılır şehirler Mazbut kaleler yıkılır… Sudan bahaneler haklı gerekçe Barış nutukları göz boyamaca Kalın kitaplar.
Biz öfkelerimizi yumruk yaptık Suratına çarptık alçakların bir bir Türkü yaktık Ağıtlar yaktık Korkmadık yemin olsun Toz kondurmadık.
Buradan attım iğneyi, dolaştı geldi dünyayı. Alemi döndürür felekten, dünyayı geçirir elekten; her başta bulunmaz bu yüksek dilekten.
SAKARYA TÜRKÜSÜ. SAKARYA TÜRKÜSÜ İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya; Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya. Su iner yokuşlardan, hep basamak.
AYRILDIK, GÖREMİYORUM GÖZLERİNİ
BiLMeZSiN.
TÜRK HALK MÜZİĞİ NEDİR? Türk halk müziği, Türkiye'nin çeşitli yörelerinde farklı ağızlar ve formlarda söylenen Türkçe yöresel etnik.
Eser : Aşık Nihani Derleyen : Muzaffer Sarısözen Yöre : Erzinzan-Çadırkaya Kaynak : “BARDIZLI AŞIK NİHANİ DİVANI” Türkünün Hikayesi : Erzincan’ın eski.
Kapımı çalıp durma ölüm, Açmam; Ben ölecek adam değilim.
Sunum transkripti:

Duymaz mısın Gündoğusu rüzgarların uğultusunu Ayazıyla nasıl da yakar aşılı goncayı Nasıl da tıkar ekmeği boğazımıza Bir tas su ile sönecek yangın değil bu İnan Alevler sarmış bacayı... Ağlamanın ayakta durmaya faydası yok Acılara biçare gözyaşı Hele durulmasını beklemek bulanık suların Afaki kalmak kıyımların kıyısında bakar kör İhanetin çıban başı...

Duymaz mısın Zulme isyanın sesidir aşka gelen Türküler tırmanır dağlara nağme nağme Tuttuğu tavır nabz-ı alem Tınısı özgürlüğe namzet Bir avuç su çalar direnen halkın yüzüne... Hava akmış Kurtlanmış yaraların Patlayan zelzelesi göğüs göğüse harp Buğday başağına yuvalanan kımıl Mısır püskülünde çekirge istilası bezirgan katarı Asırlar boyu sağılmış softalara toprağın özü Enenmiş birinci derece usul füru damarı...

Görmez misin Sokuda iri taneleri dövülmekte umudun Yele karşı savrulmakta Sömürünün seyyah sızısı Hey gidi dünya hey Elini vicdanına koy Bu mudur kan kardeşlik Bu mudur alınların ortak yazısı... Yılanın yamacında Akrebin kıskacında çarnaçar esmer halk Yezit yoldaşım olsun ki Öksediğim yavrum gibi severim her birini Her biri dağda çatılmış tüfek Her biri Dicle’nin ak köpüğü Her biri ışkın vermiş körpe tiyek...

Görmez misin Patika yollarda ayak izi maralın Kan sızmış paçasından umarsız Tırmalanmış kırık kanat Iralanmış... Cam kesiği Diken batığı Taş sıyrığı mı sanırsın yadıma düşen Belli ki pusu yemiş apansız Kurşun yemiş Yaralanmış... Kerameti sopada aramak beyhude Kuzuların sessizliği kavalın sihrindendir Derdi veren dermanı da verir Hasb-ı Allah Kaderden gelen kar etmez adama İniliyorsa mazlum zalimin şerrindendir...

Esmer Halk Şiir : Ali Yaşar / Grafik Tasarım : Ayfer Dursun / Fotoğraflar sitesinde temin edilmiştir. Müzik : Altın Hızma Mülayim 2007 ©