ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mutluköy İlköğretim Okulu
Advertisements

İZCİLİĞİN AMAÇLARI ve TEMEL PRENSİPLERİ
BAŞARI ZAMANI İYİ KULLANABİLME VE
Kamu Yönetimi Etiği Personel Genel Müdürlüğü Ahmet DÜZGÜN
BAŞARI ZAMANI İYİ KULLANABİLME VE
KAZANMAK İÇİN ORGANİZE OLACAĞINIZ KİŞİLER LİSTESİNİ HAZIRLAYIN
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
İŞ KALİTESİ VE MALİYET İLİŞKİSİ.
25-31 MAYIS 2013 ETİK GÜNÜ VE HAFTASI.
SUNUM.
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
İŞLETMELER VEYA KİŞİLERİN HEDEFİ, EN İYİ OLMAK İSTİYORUM + -
ÖĞRENCİ PSİKOLOJİSİ Mustafa ÖNDER.
D İ L DİLİM SENİ DİLİM DİLİM KESERİM
II. FİİLLERDE ÇEKİMLİLİK GRAMER KATEGORİSİ
Lider dediğin; Hedefleri gibi Zafer zafer benimdir diyebilenin, muvaffakiyet, muvaffak olacağım diye başlayanın ve muvaffak oldum diyebilenindir.
Aklı dışarıda bırakan hiçbir insan ilişkisi türü yoktur. Hiçbir ilişki türü de sırf akıl üzerine kurulmuş değildir. İlişki, dünyanın en zor işidir; ancak.
BAŞARI ZAMANI İYİ KULLANABİLME REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ VE
Zor insanla başa çıkma yolları
İngilizceden çeviri : Orkideler İngilizceden çeviri : Müzik: Autumn Rose.
SERVİS PERSONELİ ÇALIŞMA PRENSİPLERİ 2
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ
Hiç kimse geri dönemez ve parlak geçmişini geri getiremez. Ancak şu andan itibaren herkes yeni bir başlangıç yapabilir ve parlak bir sona ulaşabilir.
DEĞERLER EĞİTİMİ DOĞRULUK VE DÜRÜSTLÜK.
ZAMAN YÖNETİMİ Zaman nedir? Zaman yönetimi nedir?
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ
SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI
Türkçe Dersi Dilimiz Konumuz Ahmet Eren Köksal
Hayatta,birşeyin eksikliğini hissettiğimiz
HOŞGELDİNİZ.
Prof. Dr. Bülent Yılmaz Hacettepe Üniversitesi
HAYAT CAN DÜNDAR SESLİ İZLEYİNİZ.
1. I. İlkokul öğretmenimiz oldukça yaşlanmış. II
Hoşgörü, her şeyi anlayışla karşılayarak olabildiği kadar hoş görme durumudur. Hoşgörülü olabilmek için insanın öncelikle karşısındakini anlaması, ona.
DEĞERLER EĞİTİMİ DÜRÜSTLÜK.
ÇOCUKTA İSTENMEYEN DAVRANIŞLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
EĞLENCELİ HAYAT BİLGİSİ
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI
Ailelerin Çocukları İle İlgili Dikkat Etmesi Gereken Noktalar
Ailelerin Çocukları İle İlgili Dikkat Etmesi Gereken Noktalar
ANNE BABA TUTUMLARI Karatay Rehberlik ve Araştırma Merkezi.
İNSANIN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İHTİYACI
NASIL BAŞARILI OLUNUR?.
TC. GÜÇLÜKONAK KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
Sorumluluk Bilinci.
GÜNGÖREN ANADOLU LİSESİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROGRAMI
İNSANIN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İHTİYACI
HAZIRLAYAN : EGE KÖMÜRCÜOĞLU SINIFI : 7-C NUMARASI : 333 İLETİŞİM.
AMİR OLARAK GÖREVİNİZ. 1- TEŞKİLATI TANIMAK  Birimin fonksiyonlarını bilmek ve teşkilatın ana fonksiyonu ile irtibatına vakıf olmak  Elemanlarına, yaptıkları.
KAVGAYI ağacın yaprağına yaz; Sonbahar gelsin yaprak KURUSUN diye.
Okul Aile Birliği Olağan Toplantısına Hoş Geldiniz 23/10/2012
Hocabey Toki Ortaokulu Rehberlik Servisi VERİMLİ DERS ÇALIŞMA Hocabey Toki Ortaokulu Rehberlik Servisi.
Biraz zamanınızı alacağım Seyredin, dinleyin ve OKUYUN.
II. FİİLLERDE ÇEKİMLİLİK GRAMER KATEGORİSİ
AH,ŞU BASIT HAYAT! AH,ŞU BASIT HAYAT! -- ANONIM -- ANONIM.
DEĞERLERİMİZ İYİLİK VE HOŞGÖRÜ
İSKENDERUN SAHİL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
HAYATIMIZI GÜZELLEŞTİREN NE ÇOK ŞEY VAR
DUYGULARIMI KONTROL EDİYORUM
Hazırlayan Bölüm / Departman Adı Hazırlayan Kişi Ad Soyad Hazırlayan Kişi Ünvan KOSGEB REHBERLİK VE DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİ RG : 05/06/2011/ /02/2011.
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
DOĞADA NELER OLUYOR Biz insanlar çevreye bakmıyoruz oysa ki baksak çevremizdeki yeşillikleri nasıl pisletiyoruz. Biz insanlar çevreye bakmıyoruz oysa.
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
AİLE EĞİTİMİ 5.OTURUM: BİRLİKTE YAŞAMA.
Güzel Söz Söyleyelim Hikmet SIRMA.
HZ. MUHAMMED’İN KİŞİSEL ÖZELLIKLERI Peygamber Efendİmİz dürüst ve güvenİlİr bİrİsİydİ. Öyle kİ; kİmsenİn malına, mülküne yan gözle bakmaz ve asla yalan.
2.ÜNİTE: ZEKAT,HAC,KURBAN
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER.
Sunum transkripti:

ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETİM İLKELERİMİZ ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ A. Köksal COŞKUN Bölge Müdürü

VAR OLUŞ GAYESİNDEN UZAKLAŞAN KURUMLAR, ZAMANLA YOK OLURLAR … YÖNETİM İLKELERİMİZ VAR OLUŞ GAYESİNDEN UZAKLAŞAN KURUMLAR, ZAMANLA YOK OLURLAR …

ORMAN İŞLETMELERİNİN VAR OLUŞ GAYELERİ NEDİR ? 1- Ormanları Korumak 2- Ormanları Geliştirmek 3- Ormanları İşletmek

ORMANLARI NASIL KORUMALIYIZ ? 1- insanlara sevgi ile yaklaşacağız. Kalpler sevgi ile kazanılır. “Ormanı bekçi değil, sevgi korur.” ( Atasözü ) 2- Halkın ihtiyaçlarını yasal yollardan karşılayacağız. “Aç insan fırını kırar.” ( Atasözü ) 3- Halka ormanları niçin korumamız gerektiğini anlatmalıyız. Eğitim… Sürekli Eğitim…

ORMANLARI NASIL GELİŞTİRMELİYİZ ? 1- Tensil, bakım, rehabilitasyon çalışmalarına önem vereceğiz. 2- Geçmişte yapılan çalışmaların saha emniyetini sağlayacağız. 3- Gençlik ve Kültür Bakım çalışmalarını tam zamanında ve tekniğine uygun yapacağız.

ORMANLARI NASIL İŞLETMELİYİZ ? 1- Ağaca damga vuruncaya kadar silvikültürü, vurduktan sonra ekonomiyi esas alacağız. 2-Emvalin en çok para ettiği zamanlarda pazarlayacağız. 3-Kesilen emvallerin değer kaybetmemesi için en kısa sürede satacağız. 4-Müşteri taleplerine ve standardizasyona uygun mal üreteceğiz. 5-Üretim sırasındaki kayıpları en aza indireceğiz.

ORMAN İŞLETMELERİ NASIL OLMALI ? 1- Orman İşletmesi olduğu tabelasından değil, çevre düzeninden anlaşılmalı. “Aslan yattığı yerden belli olur’. Atasözü 2- Ülkemizin en köklü teşkilatı olduğumuz ve ülkemiz alanının dörtte birinden biz sorumlu olduğumuz unutulmamalı. 3- Ormancılığın bir ekip işi olduğu unutulmamalı. 4- Zor şartlarda yapılan çalışmalar hakkında kamuoyu bilgilendirilmeli. 5- Çevre ve ormanın her geçen gün daha da değer kazanacağı akıldan uzak tutulmamalı.

YÖNETİM İLKELERİMİZ ADALET Zengin-fakir, köylü-kentli, işçi-memur memur, partili-partisiz ayırımı yapmadan herkese adaletle davranacağız.

YÖNETİM İLKELERİMİZ SAMİMİYET Yaptığımız işte samimi olacağız. Sadece Devlet Memuru olduğumuz için çalıştığımızı bileceğiz.

YÖNETİM İLKELERİMİZ HİZMET En büyük hizmet insana hizmettir.Kainatta her şey doğrudan veya dolaylı olarak insana hizmet için var edilmiştir. Öyleyse bizde insana hizmet etmenin bilincinde olacağız.

YÖNETİM İLKELERİMİZ İSTİŞARE ETMEK Yapacağımız bir iş hakkında o işle ilgili tüm taraflarla istişare edeceğiz.Çalışanlarımızın ve orman köylümüzün konu ile ilgili fikirlerini alacağız.Bu şekilde verilecek karar hem çalışanların o işi şevkle,azimle yapmasını sağlayacak, hem de sonuca en iyi şekilde varılmasını sağlayacaktır.

TENKİT DEĞİL, TAKDİR ETMEK YÖNETİM İLKELERİMİZ TENKİT DEĞİL, TAKDİR ETMEK Her şeyin öncelikle güzel yönüne bakacağız. Öncelikle güzellikleri takdir edeceğiz. Noksanlıklar varsa tatlı üslupla düzelteceğiz.

BİLGİLİ VE İLGİLİ OLMAK YÖNETİM İLKELERİMİZ BİLGİLİ VE İLGİLİ OLMAK Yaptığımız işleri hangi mevzuata göre yaptığımızı bileceğiz.Mevzuattan ayrılmadan yapamayacağımız işleri niçin yapamadığımızı talep sahiplerine ilgiyle izah edeceğiz.

HESAP VEREBİLMEK – ŞEFFAF OLMAK YÖNETİM İLKELERİMİZ HESAP VEREBİLMEK – ŞEFFAF OLMAK Yaptığımız ve yapacağımız her işin mutlaka hesabını vereceğimizi bileceğiz. Şeffaf olacağız.

TEMİZ OLMAK, UYGUN GİYİNMEK YÖNETİM İLKELERİMİZ TEMİZ OLMAK, UYGUN GİYİNMEK İçi temiz, dışı temiz, çalıştığı mekanlar temiz bir yönetim anlayışında olacağız.

ÇALIŞANLARINI DÜŞÜNMEK YÖNETİM İLKELERİMİZ ÇALIŞANLARINI DÜŞÜNMEK İşçi-memur tüm çalışanların dertleriyle ilgileneceğiz. İyi günde , kötü günde birlikte olacağız. Gerek çalışanların, gerekse vatandaşların kurumumuzdan memnun olmasını sağlayacağız.

ZAMANI İYİ DEĞERLENDİRMEK YÖNETİM İLKELERİMİZ ZAMANI İYİ DEĞERLENDİRMEK Zaman bizim için bir sermayedir.İyi değerlendireceğiz.Planlı olacağız.Günü,haftayı,ayı ve yılı iyi planlayacağız.

YÖNETİM İLKELERİMİZ BİRLİK OLMAK Birlikten kuvvet doğar. 1 rakamı tek başına 1 kuvvetindedir. İki tane 1 bir araya gelirse 11 kuvvetindedir. Bir vücudun organları, yada bir fabrikanın çarkları olduğumuzu düşünmek. Her personelin yaptığı iş bizim için önemlidir.

İYİ GÜNDE, KÖTÜ GÜNDE BİRLİKTE OLMAK YÖNETİM İLKELERİMİZ İYİ GÜNDE, KÖTÜ GÜNDE BİRLİKTE OLMAK Personelimizin, bizden emekli olanların mutluluklarını ve acılarını paylaşacağız. Emekli olanlara ilgi ve alakamızı azaltmayacağız.

YÖNETİM İLKELERİMİZ SIR TUTMAK Ağızdan çıkanın sır olmaktan çıktığını, hiç bir şeyin gizli saklı kalmayacağını bileceğiz.

DOĞRU SÖZLÜ OLMAK, YALAN SÖYLEMEMEK YÖNETİM İLKELERİMİZ DOĞRU SÖZLÜ OLMAK, YALAN SÖYLEMEMEK Gerek vatandaşa karşı gerekse aramızda kesinlikle yalan söylemeyeceğiz.

GÜLER YÜZLÜ VE TATLI DİLLİ OLMAK YÖNETİM İLKELERİMİZ GÜLER YÜZLÜ VE TATLI DİLLİ OLMAK Gerek personel arasında, gerekse vatandaşlara karşı işini yapamasak bile tatlı dilli ve güler yüzlü olmalıyız. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. (Atasözü)

AZ KONUŞUP, ÇOK İŞ YAPMAK YÖNETİM İLKELERİMİZ AZ KONUŞUP, ÇOK İŞ YAPMAK Lüzumsuz konuşmalarla boşa zaman harcamayacağız. İşimizle ilgili olacağız. O anda iş yoksa kendi konularımızla ilgili mevzuatı okuyacağız.

İŞLERİ TAM ve ZAMANINDA YAPMAK YÖNETİM İLKELERİMİZ İŞLERİ TAM ve ZAMANINDA YAPMAK Programlar zamanında gerçekleştirilecek, yazılan yazılara zamanında cevap verilecek. Unutmamak gerekir ki bir işi zamanında yapmak geç yapmaktan daha kolaydır. Vatandaşın taleplerine en geç 1 ay içinde cevap vereceğiz.

YERİNDE OLSAM İLKESİNİ DÜŞÜNMEK YÖNETİM İLKELERİMİZ YERİNDE OLSAM İLKESİNİ DÜŞÜNMEK Özellikle olumsuz durumlarda, vatandaşın ve karşımızdaki amir veya memurun yerine kendimizi koyup bir daha düşüneceğiz. Anlık karar vermeyeceğiz.

YAPTIĞIMIZ İŞİN HANGİ MEVZUATA DAYANDIĞINI BİLECEĞİZ. YÖNETİM İLKELERİMİZ YAPTIĞIMIZ İŞİN HANGİ MEVZUATA DAYANDIĞINI BİLECEĞİZ. Taklitçi değil tahkikçi olacağız.

İŞİ SÜRÜKLEYEN OLACAĞIZ. YÖNETİM İLKELERİMİZ İŞE SÜRÜKLENEN DEĞİL, İŞİ SÜRÜKLEYEN OLACAĞIZ. Planda, programda olan işlerimizi bir emre gerek kalmadan zamanında kendi isteğimizle yapacağız.

HATA YAPMAMAYA GAYRET EDECEĞİZ YÖNETİM İLKELERİMİZ HATA YAPMAMAYA GAYRET EDECEĞİZ İstemeyerek yaptığımız hatadan dönmeyi erdemlik sayacağız.

YENİLİKLERE AÇIK OLACAĞIZ. YÖNETİM İLKELERİMİZ YENİLİKLERE AÇIK OLACAĞIZ. Sürekli kendimizi geliştireceğiz. Gerek mevzuattaki,gerekse teknolojideki yenilikleri takip edeceğiz. Zamanın gerisinde kalmayacağız.Yeni teknolojilerden kurumumuz çalışanlarını da faydalandıracağız.

Zamanı ve Devletin malzemelerini en iyi şekilde kullanacağız. YÖNETİM İLKELERİMİZ TASARRUFLU OLACAĞIZ. Zamanı ve Devletin malzemelerini en iyi şekilde kullanacağız.

HEDİYE KABUL ETMEYECEĞİZ. YÖNETİM İLKELERİMİZ HEDİYE KABUL ETMEYECEĞİZ. Bazen bir hediyenin çok ağır bedeli olabilir. Bu sebeple hediye kabul etmediğimizi insanları kırmadan onlara söylemeliyiz.

BEN DEĞİL BİZ DEMESİNİ BİLMEK YÖNETİM İLKELERİMİZ BEN DEĞİL BİZ DEMESİNİ BİLMEK Bizler yaptığımız işleri işçisiyle-aşçısıyla, memuruyla-amiriyle bir ekip olarak yapmaktayız. Bu sebeple elde edilen iyi sonuçları hep birlikte yaptığımızı bileceğiz.

YÖNETİM İLKELERİMİZ SABIRLI OLMAK İnsana zorluklara sabretme gücü verilmiştir. Bu gücü bulunduğumuz ana yoğunlaştıracağız. İleriye ve geriye dağıtmayacağız.

ÖFKEMİZİ KONTROL ETMEK. YÖNETİM İLKELERİMİZ ÖFKEMİZİ KONTROL ETMEK. Her insanda az veya çok öfke duygusu vardır. Kontrol edilerek yerinde kullanılırsa faydalıdır. Ancak kontrolümüzden çıkarsa şahsımıza ve kurumumuza büyük zararlar verebilir. ‘Hırs çıkınca göz kararır, hırs inince yüz kararır’ bundan dolayı atasözü olmuştur.

ORMAN KÖYLÜSÜ İLE İLİŞKİLER. 1- Kendimizi köylünün yerine koyacağız. 2- Odamıza geldiğinde derdini dinleyip bir çay içireceğiz. 3- Talebi mevzuata uygunsa kısa sürede yapacağız, değilse ikna edeceğiz. 4- Konuşurken yüzüne bakacağız.

DİĞER KURUMLARLA İLİŞKİLER 1- Diyalogu esas alacağız. 2- Kurumları zaman zaman ziyaret edeceğiz. 3- Diğer Kurum yönetici ve çalışanlarına ormancılık faaliyetleri hakkında bilgi vereceğiz, 4- Mümkünse ormana götürerek bizzat çalışmaları göstereceğiz. 4- Ormandan olan taleplerine yasal çerçevede ve makul düzeyde yardımcı olacağız.

ASTLARLA İLİŞKİLER 1- İyi yönetici astların kabiliyetlerini en iyi kullanandır. Yapılacak işi astların görüşünü olarak ortaya çıkaracağız. 2- Astlarımıza değer vereceğiz. 3- Astlarımızı rencide etmeyecek şekilde hitap edeceğiz. 4- Astımızın odasındayken ona emir vermeyeceğiz. 5- Emir verirken asla yap, getir, gibi emirler değil, yaparmısın, getirirmisin veya yapalım, şeklinde emir vereceğiz.

AYNI DÜZEYDEKİLERLE İLİŞKİLER 1- Arkadaşlarımızı sevelim. Sevilmenin yolu sevmekten geçer. 2- Tek başına ismiyle değil, bey,hanım şeklinde hitap edelim. Ahmet bey, Fatma hanım gibi. 3- Arkadaşlarımızın aleyhinde konuşmayalım, konuşturmayalım.

A. Köksal COŞKUN Orman Bölge Müdürü Teşekkür Ederim.