Kareköklü Sayılar TAM KARE OLMAYAN SAYILARIN KAREKÖKLERİNİ STRATEJİ KULLANARAK TAHMİN ETME.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İLKÖĞRETİM MATEMATİK 8. SINIF
Advertisements

FAİZ HESAPLARI ÖMER ASKERDEN PİRİ MEHMET PAŞA ORTAOKULU
Sizi Tahmin Edelim.. Bu program verdiğiniz bilgilere göre yüzünüzün şeklini tahmin eder. Sonuçta sisin resminizi çıkarır. Doğru sonuç için doğru bilgilerin.
İnfrared & Radyant Isıtıcı İhtiyacını Hesaplarken
Saydığımızda 15 tane sayı olduğunu görürüz.
Ondalık Kesirlerle Bölme İşlemi
MATEMATİK KÖKLÜ İFADELER.
Karışım Problemleri.
8.SINIF KAREKÖKLÜ SAYILAR.
1/27 GEOMETRİ (Kare) Aşağıdaki şekillerden hangisi karedir? AB C D.
Algoritmalar DERS 2 Asimptotik Notasyon O-, Ω-, ve Θ-notasyonları
En Küçük Kareler Metodu
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
Özel Üçgenler Dik Üçgen.
TOPLAMA İŞLEMİNDE VERİLMEYEN TOPLANANI BULMA
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
1 ÖMER ASKERDEN EMLAK KREDİ İLKÖĞRETİM OKULU UZMAN MATEMATİK ÖĞRETMENİ AKSARAY ÜNİTE: HARFLİ İFADELER VE DENKLEMLER KONU:HARFLİ İFADELERİ ÇARPANLARA AYIRMA.
KOPMA DENEYİ Hazırlayan : Günhan YANBAY
HAZIRLAYANLAR:  AL İ I Ş IK  MUSTAFA Ş ANLI  YUNUS ADALI  SERDAR KALENDER.
RASYONEL SAYILARDA İŞLEMLER
ARALARINDA ASAL SAYILAR
KARE, DİKDÖRTGEN VE ÜÇGENİN ÖZELLİKLERİ
ÇOKGENLER.
ERKEN DOĞUMDA UZUN SÜRELİ TOKOLİZ
Karenin Çevre Uzunluğu
Eksileni ve çıkanı verilmeyen işlemleri yapalım
ALAN BİRİM KARE m2.
MATEMATİK 4 4. ÜNİTE Alan Şuayip POLAT.
Maddenin ölçülebilir özellikleri
Tam sayılarda bölme ve çarpma işlemi
Anadolu Öğretmen Lisesi
Kalanlı Bölme İşlemi.
ÇEMBER ve DAİRE.
Bir bölme işleminde bölen 8,Bölüm 7, kalan 1ise bölünen Kaçtır?
TEORİK DAĞILIMLAR 1- Binomiyal Dağılım 2- Poisson Dağılım
Birinci Dereceden Denklemler
PİSAGOR BAĞINTISI Pisagor Bağıntısı 8.Sınıf Aşağı yön tuşu
BAZI ÖNEMLİ ÖZDEŞLİKLER
YÜZEY ALANININ BAĞINTISI
KARTEZYEN KOORDİNAT SİSTEMİ
İŞLEM YAPMAYI GEREKTİREN PROBLEMLER
CEBİRSEL İFADELERİ ÇARPANLARINA AYIRMA
DERSİMİZİ ŞU ANA BAŞLIKLAR HALİNDE İNCELEYECEĞİZ.
CEBİRSEL İFADELER.
KÖKLÜ SAYILAR.
Kare Köklü Sayılar:.
Çocuklar,sayılar arasındaki İlişkiyi fark ettiniz mi?
KAREKÖKLÜ SAYILAR KAREKÖKLÜ SAYILAR √.
8.SINIF KAREKÖKLÜ SAYILAR.
ÜÇGEN Üçgen prizma şeklindeki cisimlerin alt ve üst yüzeyleri üçgensel bölgedir. Üçgensel bölgeyi çevreleyen kapalı şekil ise üçgendir. Üçgen prizma.
CEBİRSEL İFADELERİ ÇARPANLARINA AYIRMA
Kareköklü Sayılar KAREKÖKLÜ BİR İFADE İLE ÇARPILDIĞINDA SONUCU DOĞAL SAYI YAPAN ÇARPANLAR.
ÇARPANLARA AYIRMA.
ÜNİTE 17 HİSSE SENEDİ DEĞERLEMESİ
MERHABA ÇOCUKLAR NE DERSİNİZ ? KONULARIMIZI TEKRAR EDELİM Mİ?
KAREKÖKLÜ SAYILAR.
ÖZDEŞLİKLER a2-b2=(a-b).(a+b) a2 (a-b)2 = a2-2.a.b+b2 (a+b)2 b2
KAREKÖKLÜ SAYILAR KAREKÖKLÜ SAYILAR √.
Çember.
Kareköklü Sayılar.
Zıt Anlamlı Kelimeleri Tahmin Edelim
ALAN BİRİM KARE m2.
Tahmin edelim..
MATEMATİK 4 4. ÜNİTE Alan Şuayip POLAT.
Tahmin edelim..
KAREKÖKLÜ SAYILAR YUNUS AKKUŞ 2017.
5.1 POLİNOMİNAL REGRESSİYON
KAREKÖKLÜ SAYILAR-1 İrfan KAYAŞ.
UZUNLUKLARI ÖLÇME.
Sunum transkripti:

Kareköklü Sayılar TAM KARE OLMAYAN SAYILARIN KAREKÖKLERİNİ STRATEJİ KULLANARAK TAHMİN ETME

Kareköklü Sayılar

ÖRNEK: sayısını en yakın onda birliğe kadar tahmin edelim. Kareköklü Sayılar ÖRNEK: sayısını en yakın onda birliğe kadar tahmin edelim.

ÖRNEK: sayısını en yakın onda birliğe kadar tahmin edelim. Kareköklü Sayılar ÖRNEK: sayısını en yakın onda birliğe kadar tahmin edelim. 28 sayısına en yakın tam kare sayılar 25 ve 36’dır.

ÖRNEK: sayısını en yakın onda birliğe kadar tahmin edelim. Kareköklü Sayılar ÖRNEK: sayısını en yakın onda birliğe kadar tahmin edelim. 28 sayısına en yakın tam kare sayılar 25 ve 36’dır. Bu sayıları 25<28<36 şeklinde sıralayabiliriz.

ÖRNEK: sayısını en yakın onda birliğe kadar tahmin edelim. Kareköklü Sayılar ÖRNEK: sayısını en yakın onda birliğe kadar tahmin edelim. 28 sayısına en yakın tam kare sayılar 25 ve 36’dır. Bu sayıları 25<28<36 şeklinde sıralayabiliriz. Sıraladığımız sayıların kareköklerini alalım.

ÖRNEK: sayısını en yakın onda birliğe kadar tahmin edelim. Kareköklü Sayılar ÖRNEK: sayısını en yakın onda birliğe kadar tahmin edelim. 28 sayısına en yakın tam kare sayılar 25 ve 36’dır. Bu sayıları 25<28<36 şeklinde sıralayabiliriz. Sıraladığımız sayıların kareköklerini alalım. < < olur.

ÖRNEK: sayısını en yakın onda birliğe kadar tahmin edelim. Kareköklü Sayılar ÖRNEK: sayısını en yakın onda birliğe kadar tahmin edelim. 28 sayısına en yakın tam kare sayılar 25 ve 36’dır. Bu sayıları 25<28<36 şeklinde sıralayabiliriz. Sıraladığımız sayıların kareköklerini alalım. < < olur. 5 < < 6 yazabiliriz.

ÖRNEK: sayısını en yakın onda birliğe kadar tahmin edelim. Kareköklü Sayılar ÖRNEK: sayısını en yakın onda birliğe kadar tahmin edelim. 28 sayısına en yakın tam kare sayılar 25 ve 36’dır. Bu sayıları 25<28<36 şeklinde sıralayabiliriz. Sıraladığımız sayıların kareköklerini alalım. < < olur. 5 < < 6 yazabiliriz. ‘in 5 ile 6 arasında bir sayı olduğunu söyleyebiliriz.

‘i en yakın onda birliğe kadar tahmin edebilmek için Kareköklü Sayılar ‘i en yakın onda birliğe kadar tahmin edebilmek için 28’in, 25 ve 36 sayılarına olan uzaklığına bakalım:

‘i en yakın onda birliğe kadar tahmin edebilmek için Kareköklü Sayılar ‘i en yakın onda birliğe kadar tahmin edebilmek için 28’in, 25 ve 36 sayılarına olan uzaklığına bakalım: 28-25= 3 36-28= 8 28 sayısı, 25’e 36’dan daha yakın olduğundan ‘i 5,2 veya 5,3 olarak tahmin edebiliriz.

‘i en yakın onda birliğe kadar tahmin edebilmek için Kareköklü Sayılar ‘i en yakın onda birliğe kadar tahmin edebilmek için 28’in, 25 ve 36 sayılarına olan uzaklığına bakalım: 28-25= 3 36-28= 8 28 sayısı, 25’e 36’dan daha yakın olduğundan ‘i 5,2 veya 5,3 olarak tahmin edebiliriz. (5,2)2 = 27,04 olduğundan 5,3 olur. (5,3)2 = 28,09

‘i sayı doğrusunda gösterelim. Kareköklü Sayılar ‘i sayı doğrusunda gösterelim. 5 6

Yaptığımız tahmini, hesap makinesi kullanarak kontrol edelim. Kareköklü Sayılar Yaptığımız tahmini, hesap makinesi kullanarak kontrol edelim. Bunun için hesap makinesine 28 yazıp tuşuna basmamız yeterlidir. 5,291502622 5,291502622 olarak buluruz.

Kareköklü Sayılar ÖRNEK : sayısı hangi iki tam sayı arasındadır?

ÖRNEK : sayısı hangi iki tam sayı arasındadır? Kareköklü Sayılar ÖRNEK : sayısı hangi iki tam sayı arasındadır? 75 sayısına en yakın tam kare sayılar 64 ve 81’dir.

ÖRNEK : sayısı hangi iki tam sayı arasındadır? Kareköklü Sayılar ÖRNEK : sayısı hangi iki tam sayı arasındadır? 75 sayısına en yakın tam kare sayılar 64 ve 81’dir. Bu sayıları 64<75<81 şeklinde sıralayabiliriz.

ÖRNEK : sayısı hangi iki tam sayı arasındadır? Kareköklü Sayılar ÖRNEK : sayısı hangi iki tam sayı arasındadır? 75 sayısına en yakın tam kare sayılar 64 ve 81’dir. Bu sayıları 64<75<81 şeklinde sıralayabiliriz. Sıraladığımız sayıların kareköklerini alalım.

ÖRNEK : sayısı hangi iki tam sayı arasındadır? Kareköklü Sayılar ÖRNEK : sayısı hangi iki tam sayı arasındadır? 75 sayısına en yakın tam kare sayılar 64 ve 81’dir. Bu sayıları 64<75<81 şeklinde sıralayabiliriz. Sıraladığımız sayıların kareköklerini alalım. < <

ÖRNEK : sayısı hangi iki tam sayı arasındadır? Kareköklü Sayılar ÖRNEK : sayısı hangi iki tam sayı arasındadır? 75 sayısına en yakın tam kare sayılar 64 ve 81’dir. Bu sayıları 64<75<81 şeklinde sıralayabiliriz. Sıraladığımız sayıların kareköklerini alalım. < < 8 < < 9 olur.

Kareköklü Sayılar ÖRNEK : sayısı hangi iki tam sayı arasındadır?

ÖRNEK : sayısı hangi iki tam sayı arasındadır? Kareköklü Sayılar ÖRNEK : sayısı hangi iki tam sayı arasındadır? 110 sayısına en yakın tam kare sayılar 100 ve 121’dir.

ÖRNEK : sayısı hangi iki tam sayı arasındadır? Kareköklü Sayılar ÖRNEK : sayısı hangi iki tam sayı arasındadır? 110 sayısına en yakın tam kare sayılar 100 ve 121’dir. Bu sayıları 100<110<121 şeklinde sıralayabiliriz.

ÖRNEK : sayısı hangi iki tam sayı arasındadır? Kareköklü Sayılar ÖRNEK : sayısı hangi iki tam sayı arasındadır? 110 sayısına en yakın tam kare sayılar 100 ve 121’dir. Bu sayıları 100<110<121 şeklinde sıralayabiliriz. Sıraladığımız sayıların kareköklerini alalım.

ÖRNEK : sayısı hangi iki tam sayı arasındadır? Kareköklü Sayılar ÖRNEK : sayısı hangi iki tam sayı arasındadır? 110 sayısına en yakın tam kare sayılar 100 ve 121’dir. Bu sayıları 100<110<121 şeklinde sıralayabiliriz. Sıraladığımız sayıların kareköklerini alalım. < <

ÖRNEK : sayısı hangi iki tam sayı arasındadır? Kareköklü Sayılar ÖRNEK : sayısı hangi iki tam sayı arasındadır? 110 sayısına en yakın tam kare sayılar 100 ve 121’dir. Bu sayıları 100<110<121 şeklinde sıralayabiliriz. Sıraladığımız sayıların kareköklerini alalım. < < 10 < < 11 olur.

Tam kare olmayan sayıya yakın iki tane tam kare sayı bulunur. Kareköklü Sayılar Tam kare olmayan sayıya yakın iki tane tam kare sayı bulunur. Bu üç sayı küçükten büyüğe doğru sembol kullanarak yazılır. Aynı sıralama bu sayıların karekökleri için de yapılır. Yaptığımız sıralamadan yararlanarak tam kare olmayan sayının karekökünün hangi iki tam sayı arasında olduğu tahmin edilir.

sembolünden önce bir sayının karekökü için Kareköklü Sayılar sembolünden önce bir sayının karekökü için “kök” ve “kenar” sözcükleri kullanılmaktaydı.

sembolünden önce bir sayının karekökü için Kareköklü Sayılar sembolünden önce bir sayının karekökü için “kök” ve “kenar” sözcükleri kullanılmaktaydı. Siz, bu sembol ve karekök sözcüğü yerine ne kullanırdınız?