Behey Brem Yiğit Kirvem Allah’ını sevem Hali vaktin helak Varlığın yok olmuş… Nutkun kuru Kanın çekilmiş… Kırış kırış alnın Saçların.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar

Advertisements

Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
“selamı veren eman verir; selamı alan selamette olur” der ve


Hayat ertelenemez… Ümit Aydemir.
Ben bir kızım anadoluda doğmadan sönmüş yıldızım
Benim Memleketim Bir Başkadır Havasına suyuna taşına toprağına
Boynumuzda sübyan kavgaların vebali Koynumuzda üryan sevdaların cemali Baba yadigârı çalar saat misali Gün ışımaz yarınlara kurdular.
Benim biricik Canım Babacığım


Acıyla çaldı kapının tokmağı Duruma anlam veremedim yavrum... Hepten çözüldü dizlerimin bağı Kalkıp açmaya varamadım yavrum... Güngören'de gün, göremedim.
Geliyor Boğaziçi'nden doğru Bir iskeleden kalkan vapurun sesi, Mavi sular üstünde yine Bembeyaz Kızkulesi.
Duymaz mısın Gündoğusu rüzgarların uğultusunu Ayazıyla nasıl da yakar aşılı goncayı Nasıl da tıkar ekmeği boğazımıza Bir tas su.
Çalışmaz da, üretmezse bir arı Bal neye lazım, petek kime gerek... Geçilmezse nehrin coşkun suları Sal neye lazım, kürek kime gerek...
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
Yunus Emrenin Hayatı Yunus Emrenin Hayatı.
Ali YAŞAR Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Birlik ve beraberliğimizi hedefleyen ihanet odaklarının Türk Milletinin tarihi şerefini iki paralık edercesine Yerden göğe dek.
Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Ali YAŞAR Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Ölüm dümen suyumuzda güdümlü torpil Çığlıklar pruvamızda buz dağı Karaya vurur umut Dibe çöker ışık Acılar üstümüzde balıkçı ağı...
Hüzünlü akşamlar düşüyor,sol yanımın sensizliğine Yoksul cümlelerim var, kuramadığım dilimde Ilığımsın,sıcağımsın,düşlerine yattığımsın Sevdalı sözlerim.
Ben bir Eylül sen bir Haziran
Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar Ciğerim yanıyor aney gözlerim ağlar... Le ley Urfa De hele bana Bu ne haldır gözüm Bu nasıl bela.

UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
Içimdeki sevda çiçeklerimi soldurdular anne soldurdular gülen yüzünü kızının ayırmazdın bir şey gelmesin kızına diye yanından dizinin şimdi küçük yüreği.
Felluce‘ yim ben! Felluce‘yim ben...Yıkık, harap, mağrur ve asi... Medeniyet denilen arsız yalanın tekzibi... İşgale uğradım, yağmalandım, kana bulandım.
KAFİYE VE REDİF ÖRNEKLERİ
Düşününce memleketin halını Acısı yürekler yakar mı yakar… Kimi çalar kimi çırpar malını Kimi de lal olur bakar mı bakar … Dost bağında kıran otlar.
HALK EDEBİYATINDA AGITLAR
Ahmet Arif Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım,
Felluce‘ yim ben! Felluce‘yim ben...
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
AĞıTLaR YaKMaLıYıM Ağıtlar yakmalıyım,acılarımın üstüne Kokun gelmeli,puslu havalardan Bir nefes olmalı,şiirlerime Keder dolu bakışlarıma,yüzüme Siyahın.
BOZKIRDA YAZ SAATLERİ Ceyhun Atıf Kansu
Ata sözü : Adı çıkmış dokuza, inmez sekize.
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
BAYRAKSIZLAR                                              
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Şiir..; Alişan Yılmaz
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
&&&& Eyy Gönül &&&&.
ÇAĞRI.
MISIR TARLASINDAN Mektup Var… Sesli izleyin lutfen….
ELEDİM ELEDİM HÖLLÜK ELEDİM.
GÜNEŞİ İÇENLERİN TÜRKÜSÜ
Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi
,,,,,,, ,,,, KARANLIK GECEDE KARASUDAN ZAP SUYUNA GİDEN YOL.
ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN
GiTTiĞiN YeR.
YATAN ASKER.. Yanıp, tutuşurken vatan aşkıyla, Namusum olan ay yıldızlı bayrağa.. Sahip çıktıkça, ülkemin her karış toprağına Şehit olup yatacağım sonsuza.
Dön Dön Sen Dön Dön Sen gittin gideli yüreğim kan ağlıyor
Ağzın dudaklarımda AğzınAğzın Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle uyanmak nice çılgın.
Olmasa da olur dediğimiz insanlarla doludur hayatımız; tanıştığımız,selamlaştığımız; Klasik cümlelerle iletişim kurduğumuz, yanıtlarını merak etmediğimiz.
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
SEVDALILARIN.
Ses Basınız.
Biz öfkelerimizi yumruk yaptık Suratına çarptık alçakların bir bir Türkü yaktık Ağıtlar yaktık Korkmadık yemin olsun Toz kondurmadık.
UYAK ÇEŞİTLERİ 1-Uyak Çeşitleri:Mısra sonlarında tek ses benzerliğine dayanan uyak çeşididir. Atımızı koşalım, Dağı taşı aşalım, Sen yağmur ol ben bulut,
SAKARYA TÜRKÜSÜ. SAKARYA TÜRKÜSÜ İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya; Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya. Su iner yokuşlardan, hep basamak.
Lütfen doğal akışında izleyin. Kendi sesinden ( )
Tutkulu sevdaların gizli hançerleri başlar parıldamaya...
Üç Sesli Tek Heceli Sözcükleri Okuyalım
Bİr Zeytİn Öyküsü Nazım’a Nazire
Yunus Emrenin Hayatı Yunus Emre yılları arasında yaşadığı düşünülen,Türkçe şiirinin öncüsü olan bir şair ve mutasavvıftır. www. derssunu. com.
NEFİS TERBİYESİ Prof. Dr. Şadi Eren.
ÇARŞAMBAYI SEL ALDI. HİKAYE Çar ş amba Ovasında, Ye ş il Irma ğ a kadar uzanan Abdal deresinin kıyısındaki köylerden birinde, yoksul bir ailenin o ğ.
Demek ki Demek ki geceler bensiz de güzel Yokluğum canına tesir etmemiş Ha benim ellerim ha başka bir el Gariplikler garibine gitmemiş.
Sunum transkripti:

Behey Brem Yiğit Kirvem Allah’ını sevem Hali vaktin helak Varlığın yok olmuş… Nutkun kuru Kanın çekilmiş… Kırış kırış alnın Saçların dökülmüş… İçine göçmüş karnın İhtiyar belin bükülmüş …

Özün mahcup Gözlerin yerde… İyi kötüye mağlup Zulüm perde perde… Deli hoyrat estikçe yeller Kan kustukça diller solmuşsun Kol kanat salmışsın derde Keyfe keder vurulmuşsun vahh! Çifteli hedef olmuşsun namerde Şahdamarına kurşun sıkılmış… Kaç yıl Kaçıncı yüzyıl Sabrına sirayet Uykuya aç dalmışsın Nasıl dayanmışsın nasıl Bir damla suya hasret Bir lokma aşa muhtaç kalmışsın Koynuna yılanlar sokulmuş …

Nemrutun laneti İbrahim’in akıbeti mi karayazın Et meşin, kemik odun Ciğerin alev alev yakılmış… De ki; o kadar mı kolay Bu denli mi ucuz yaşam “Kader” denmiş içinden çıkılmış… Doğrusu Ne desen boş Ne yapsan baş ağrısı Ettiğin lâf ağzına tıkılmış Yat kösü vurulan tekme tokat Savrulan küfürler kalk borusu Sürünen kıçına tenekeler takılmış …

Göğün bulut Dağın haydut Toprağın barut barut… El kıymetini ne bilsin oy Ne anlasın garip halinden Elbet can çekişirsin ırgat yürek Birgün elbet helalleşirsin gurbet elinden Omuzlarda sılaya yetişirsin tabut tabut Hayata tutunan köklerin sökülmüş… Ecelin soluğu Ensende ılgıt ılgıt Yer yer uzun hava Ekseri ağıt… Ah ! Gülmedi dünyada yüzün Bari ahirette gülücükler dağıt Başucuna mezar taşın dikilmiş …

Irgat Yürek Grafik Tasarım : Ayfer Dursun / © Şiir : Ali Yaşar