Effective Screen Design Volkan BAL. Algı kolaylığı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

RESİM VE ÇOCUK Çocuğun bize kendisini yansıtmasını ve olaylar hakkında duygu ve düşüncelerini ifade etmesinde, yalın bir anlatım aracı olan.
KATMANLAR (LAYER), RENKLER, ÇİZGİLER
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Görsel Materyalleri Tasarlama Süreci Görsel Tasarımın Unsurları: Yazılı Unsurlar Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU.
BATIKENT İLKYERLEŞİM ANAOKULU
Gökkuşağının Altından Geçilir mi?
Başarılı Bir Sunum Nasıl Hazırlanır?
Ders Kitaplarında Tasarım
KLAVYE KULLANIMI.
PROSHOW KULLANIM.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ MİCROSOFT WORD
ÇOKLU ORTAM UYGULAMALARINDA GÖRSELTASARIM.
Türkçe Performans Ödevi
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
Görme keskinliği Hacimli görme Renkli görme İllüzyonlar
Web Tasarımı Temelleri ve Teknikleri
Hazırlayan : Rabia KÖSE
BAĞLANTI OLUŞTURMAK Bağlantı rengini ve biçimlendirme özelliklerini ayarlamak Hipermetin bağlantıları oluşturmak Resim tabanlı bağlantılar oluşturmak Bağlantıların.
SIFATLAR ÖN AD.
EVRİM BİLGİSAYAR LOGO BRİEF
Powerpoint 2003 – Uzantısı .ppt Powerpoint 2010 – Uzantısı .pptx
ŞAHİN AKDAĞ.
Olasılık ve Olay Çeşitleri
Masallardaki Görüş Açısı. Sanatta Görüş Açısı Sanatta bir kimsenin resim yada manzaraya baktığı görüş açısıdır. “Görüş açısını” belirlemek için bir fotoğrafa.
Caesalpinia gilliessii
CSS Birimleri.
Prof. Dr. Hüner Şencan İstanbul Ticaret Üniversitesi
Dr. Ahmet KÜÇÜKER Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
Görsel Sanatlar Dersi 2. Sınıflar
GÖRSEL ESTETİK IŞIK VE RENK Yusuf Kadri Şirinkan.
Paint Programının Detaylı Tanıtımı
*Kırmızı rengi öğreniyorum
MEYVELER HAZIRLAYANLAR MELTEM METİN EDA KARACA
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2
Slayt (PowerPoint) Hazırlama
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
Etkili Sunular Oluşturmak
GİRİŞBÖLÜMÜNÜ ANLATMA
HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM
MERHABA.
Sunu HazIrlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ (KANALIN DÜZENLENMESİ). TEMA SERİM, DÜĞÜM, ÇÖZÜM SENTEZ OLUŞTURAN TUTARLI PARÇALAR (LEGOLAR)
Oturum aç butonuna tıklayın.
Brifing ve Sunum Hazırlama Teknikleri
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı : …………………………………………. 12 Ocak 2009 Pazartesi 1. Dinozorlardaki işlemleri incele.Verilmeyen sayıları bul.Bulduğun sayılara ait.
AİLE İÇİ İLETİŞİM VE AİLE YAKLAŞIMLARI
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 30 Nisan 2009 Perşembe Matematik Çocuklar, yapmanız gereken kavanozları ikili gruplara ayırıp, ayrı renklere.
Materyal Tasarımım Ders:Dil ve Edebiyat Konu:Zarflar MUSTAFA UYSAL
PowerPoint Konu Anlatımı
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
SIFATLAR( ÖN ADLAR).
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ
YAŞAMIN SİHİRLİ ÖRTÜSÜ RENKLER
Renk Kavramı.
PERİYODİK CETVELİN DEĞİŞEN ÖZELLİKLERİ. PERİYODİK CETVEL Hadi kullanacağımız şekli tanıyalım… İlk sayfa döner. İleri Film gösterimi şeklinde sunar. Geri.
% 1000 Kazanç elde edilebilir, ama %100’den daha çok kaybedilemez.
GRAFİKLERİN KULLANIMI
Arş. Gör. Dr. Zeynep Bahap Kudret
HTML HTML Stilleri.
Etkili Sunular Hazırlama
WEB TASARIMI – HTML BİLGİSİ SAVAŞ TUNÇER
başlık anlatım Kırmızı arka plan üzerinde resimlerle SmartArt grafiği
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Görsel Materyalleri Tasarlama Süreci Görsel Tasarımın Unsurları: Yazılı Unsurlar Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU.
SLAYT.
ADI : M.FARUK SOYADI: GÖKTAŞ SINIF : 10/D NO : 639 DERS: OFİS PROGRAMLARI KONU: OSMANLI DÖNEMI PADIŞAHLARI.
GRAFİKLERİN KULLANIMI
Sosyal medya resim şablonu
Sunum transkripti:

Effective Screen Design Volkan BAL

Algı kolaylığı

Effective Screen Design Cognitive Aspects Grouping Continuity Picking Colors Fonts Text Pictures

Cognitive Aspects Grouping Continuity Picking Colors Fonts Text Pictures

Grouping Grouping is necessary for Cognitive load

Grouping Grouping is necessary for Cognitive load

Grouping

Grouping-Chunking Etkinlik

Cognitive Aspects Grouping Continuity Picking Colors Fonts Text Pictures

Algı kolaylığı - Süreklilik Değişiklik önemli bilgi ya da farklı bilgi demektir, ekranı sürekli farklı yapmayalım ki dinleyenin kafası karışmasın

Algı kolaylığı - Süreklilik

Cognitive Aspects Grouping Continuity Picking Colors Fonts Text Pictures

Renk Uyumu - Renk Seçimi Arka plan rengiyle zıt renkler kullanın Karmaşık arka plan seçimi yapmayın ki yazılar okunabilsin Karmaşık arka plan seçimi yapımayın ki yazılar okunabilsin

Renk Uyumu - Renk Seçimi Yazıların arkasına okunmayı kolaylaştıracak altlıklar koyun Arka plan rengiyle zıt renkler kullanın Karmaşık arka plan seçimi yapmayın ki yazılar okunabilsin

Çiçekler A BC

A BC

A BC

Çiçekler ABC

A Bitkinin özelliklerini buraya yazıyorum ki herkes okuyabilsin

Çiçekler ABC

A Bitkinin özelliklerini buraya yazıyorum ki herkes okuyabilsin.

Çiçekler A Bitkinin özelliklerini buraya yazıyorum ki herkes okuyabilsin.

Renk Uyumu- Kullanım Çokluğu Az olan, sürekli tekrar etmeyen objeler veya olaylar daha çok ilgi çeker. Renk ilgiyi çekmenin kolay yoludur ama fazla kullanıldığında sıradan renkler daha çok ilgi çeker ve farkındalık yaratır.

Renk Uyumu- Kullanım Çokluğu Az olan, sürekli tekrar etmeyen objeler veya olaylar daha çok ilgi çeker. Renk ilgiyi çekmenin kolay yoludur ama fazla kullanıldığında sıradan renkler daha çok ilgi çeker ve farkındalık yaratır. Az olan, sürekli tekrar etmeyen objeler veya olaylar daha çok ilgi çeker. Renk ilgiyi çekmenin kolay yoludur ama fazla kullanıldığında sıradan renkler daha çok ilgi çeker ve farkındalık yaratır.

Renk Uyumu- Kullanım Çokluğu

Renk Uyumu-Taşınan anlam Renklere bazı anlamlar yüklenebilir Kırmızı; - dur demektir Sarı; bekle, tetikte ol Yeşil; güvenli

Renk Uyumu - Gruplama Renklerle gruplandırmalar yapılabilir Taşıdıkları anlamla birleşirse daha başarılı olabilir Osmanlı’nın Padişahları  Duraklama: Genç Osman, 4. Murad  Yükselme: Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman  Gerileme: 1. Abdülhamid

Cognitive Aspects Grouping Continuity Picking Colors Fonts Text Pictures

Yazım şekli Yazıların büyük küçük karakter olması önemli mi? Fontların tipi önemli mi? Fontların büyüklüğü önemli mi?

Yazım şekli – Karakter (BÜYÜK/küçük) OKULDA BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİ, BİR AİLE FOTOĞRAFI ÜZERİNDE TARTIŞIYORLARDI. FOTOĞRAFTAKİ KÜÇÜK ÇOCUĞUN SAÇ RENGİ AİLENİN ÖTEKİ BİREYLERİNİN SAÇ RENGİNDEN DEĞİŞİKTİ.... Okulda birinci sınıf öğrencileri, bir aile fotoğrafı üzerinde tartışıyorlardı. Fotoğraftaki küçük çocuğun saç rengi ailenin öteki bireylerinin saç renginden değişikti....

Yazım şekli - Yazı tipi Önemli / sunum sırasında farklı çeşitte font kullanılmamalı. Aynı cinsten yazılar aynı fontta olmalı Okulda birinci sınıf öğrencileri, bir aile fotoğrafı üzerinde tartışıyorlardı. Fotoğraftaki küçük çocuğun saç rengi ailenin öteki bireylerinin saç renginden değişikti.... Öğrencilerden biri o küçük erkek çocuğunun belki de evlat edinilmiş olabileceğini söyledi. Onun bu sözünü duyan Jocelynn Jay adında küçük bir kız öğrenci,birden sesini yükseltti: - Ben evlat edinme konusunda her şeyi bilirim, çünkü ben de evlatlığım!... Sınıftaki bir başka öğrenci sordu: - Madem biliyorsun bize de anlatsana...Evlat edinilmek ne demektir..? Jocelyn, kendinden emin bir biçimde bilgisini özetledi: - Annenin karnında değil, yüreğinde büyümüşsün demektir.

Yazım şekli - Yazı miktarı Slaytlar para ile satılmıyor istediğiniz kadar kullanın Okulda birinci sınıf öğrencileri, bir aile fotoğrafı üzerinde tartışıyorlardı. Fotoğraftaki küçük çocuğun saç rengi ailenin öteki bireylerinin saç renginden değişikti.... Öğrencilerden biri o küçük erkek çocuğunun belki de evlat edinilmiş olabileceğini söyledi. Onun bu sözünü duyan Jocelynn Jay adında küçük bir kız öğrenci,birden sesini yükseltti: - Ben evlat edinme konusunda her şeyi bilirim, çünkü ben de evlatlığım!... Sınıftaki bir başka öğrenci sordu: - Madem biliyorsun bize de anlatsana...Evlat edinilmek ne demektir..? Jocelyn, kendinden emin bir biçimde bilgisini özetledi: - Annenin karnında değil, yüreğinde büyümüşsün demektir.

Yazım şekli - Yazı tipi Slaytlar para ile satılmıyor istediğiniz kadar kullanın Okulda birinci sinif öğrencileri, bir aile fotoğrafı üzerinde tartışıyorlardı. Fotoğraftaki küçük çocuğun saç rengi ailenin öteki bireylerinin saç renginden değişikti.... Öğrencilerden biri o küçük erkek çocuğunun belki de evlat edinilmiş olabileceğini söyledi. Onun bu sözünü duyan Jocelynn Jay adında küçük bir kız öğrenci, birden sesini yükseltti:

Yazım şekli - Yazı tipi Slaytlar para ile satılmıyor istediğiniz kadar kullanın - Ben evlat edinme konusunda her şeyi bilirim, çünkü ben de evlatlığım!... Sınıftaki bir başka öğrenci sordu: - Madem biliyorsun bize de anlatsana...Evlat edinilmek ne demektir..? Jocelyn, kendinden emin bir biçimde bilgisini özetledi: - Annenin karnında değil, yüreğinde büyümüşsün demektir.

Cognitive Aspects Grouping Continuity Picking Colors Fonts Text Pictures

Algı Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen karmadaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.

Algı kolaylığı Aynı anda ilgisiz resim yazı ve video göstermeyin

Cognitive Aspects Grouping Continuity Picking Colors Fonts Text Pictures

Algı kolaylığı - Resimler Kullanılan resim nasıl kullandığınız önemlidir

Algı kolaylığı - Resimler Kullanılan resim nasıl kullandığınız önemlidir

Algı kolaylığı - Resimler Kullanılan resim nasıl kullandığınız önemlidir

Algı kolaylığı - Resimler Kullanılan resim yazıyı bastırmamalı. Metin ve resim arasında bir uyum olmalı

Algı kolaylığı – Resimlerin yeri Ekranı soldan sağa, yukardan aşağı tarıyoruz. İlk metin dikkati çeksin derseniz solda yoksa sağda olmalı

Cognitive Aspects Bir nesneden bahsederken kişiye bahsedilenin resmini ya da modelini gösterin/verin. (Gerçeğine ulaşılamayan durumlar için.)