Iletisim@aliyasar.com.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Öz (saf) Şiirin Özelliklerinin Özeti
Advertisements


Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.

İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
Marşımız....
VATAN SEVGİSİ.
ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN
Ben bir kızım anadoluda doğmadan sönmüş yıldızım
BAYRAK. BAYRAK Bayraksızlar, bayrak sızlar, Yere düşse bayrak sızlar, Nerden bilsin kıymetini Soysuz sopsuz bayraksızlar.
Boynumuzda sübyan kavgaların vebali Koynumuzda üryan sevdaların cemali Baba yadigârı çalar saat misali Gün ışımaz yarınlara kurdular.

Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.Lütfen değişiklik yapmayınız
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Güney Cephesi
Behey Brem Yiğit Kirvem Allah’ını sevem Hali vaktin helak Varlığın yok olmuş… Nutkun kuru Kanın çekilmiş… Kırış kırış alnın Saçların.
Duymaz mısın Gündoğusu rüzgarların uğultusunu Ayazıyla nasıl da yakar aşılı goncayı Nasıl da tıkar ekmeği boğazımıza Bir tas su.
Çalışmaz da, üretmezse bir arı Bal neye lazım, petek kime gerek... Geçilmezse nehrin coşkun suları Sal neye lazım, kürek kime gerek...
Fotoğraflar; Ermeni çetelerince katledilen Türk Halkının tarihi belgesidir.
ANıLaRıM.
Birlik ve beraberliğimizi hedefleyen ihanet odaklarının Türk Milletinin tarihi şerefini iki paralık edercesine Yerden göğe dek.
Ölüm dümen suyumuzda güdümlü torpil Çığlıklar pruvamızda buz dağı Karaya vurur umut Dibe çöker ışık Acılar üstümüzde balıkçı ağı...
Türkiye’nin en büyük mail grubu
İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ.
Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar Ciğerim yanıyor aney gözlerim ağlar... Le ley Urfa De hele bana Bu ne haldır gözüm Bu nasıl bela.
Kıl Beni Ey Namaz !.

ÖYLE BİRİNİ SEVİN Kİ.
Emin misin? Yağmurun bir gün kesilmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyârdan diyâra gezdiren rüzgârın.
Emin misin? Yağmurun bir gün kesilmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyârdan diyâra gezdiren rüzgârın.
Düşününce memleketin halını Acısı yürekler yakar mı yakar… Kimi çalar kimi çırpar malını Kimi de lal olur bakar mı bakar … Dost bağında kıran otlar.
Seni anarım sevdayla Seni düşünürüm ürpermeyle Çok mısra dökülür dudaklarımdan Çok şiir geçer yüreğimden.
dünyanın “NEHİR”lerindeki her damla su...
HüLYaMa Hülyaların hep gerçek olsun Üzüntüler senden çok  çok uzak dursun Lacivertler düşmesin yüreğine Yaşamın hep beyaz gül olsun Arkadaşım,canım dostum,bacım.
Sanatsız kalan bir ulusun hayat damarlarından biri kopmuş demektir.
Derya… ERKAN İNAY 2010 Sayfayı okuyunca tıklayınız, İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
VATANSEVERLİK.
GELMEZMİYİM BEN? Seyhan Süzer. GELMEZMİYİM BEN? Seyhan Süzer.
SENDEN GİTTİM Slayt otomatiktir kendi haline bırakınız
Aşk: Ölüm kadar masum değil !!!
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Şiir..; Alişan Yılmaz
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
Sonbaharımsın Artık
Yalnızlık Çemberi Ruhumu Sardı
KAFİYE (UYAK) KAFİYE REDİF.
Bak ışıklar yandı O küskün kasabanın Yorgun kaldırımlarına Kederlerini gömdü Şehrin asri mezarlığına Başucuna isimsiz bir kazık Ayağında kıvılcımdan serviler.
Zordur suskun zamana meydan okumak,
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
ZORDU NE ZORDU GECELERİ GÜNDÜZE BAĞLAMAK SENSİZ
,,,,,,, ,,,, KARANLIK GECEDE KARASUDAN ZAP SUYUNA GİDEN YOL.
ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN
GiTTiĞiN YeR.
Ağzın dudaklarımda AğzınAğzın Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle uyanmak nice çılgın.
Bazen yıllar öncesine ait bir şeyler takılıverir aklımıza, ya da bir şarkı dolanıverir dilimize….Öyle eskiye götürür ki bizi, bulunduğumuz yeri ve zamanı.
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA!.
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
SEVDALILARIN.
Ses Basınız.
İçimizden biri... Mustafa Kemal Atatürk Türkçe Dersi/Edebiyat Dersi Kaynak Sitesi.
Gitme Hazan Altun Gitme..... A ş kımın baharında kı ş olurmu? Hayallerimiz hiç,kabus olurmu? Zaman akmadan sabit dururmu? Boynum omzuma e.
Hazırlayan:Yasin KAYNAR Serkan AKKAYA
Biz öfkelerimizi yumruk yaptık Suratına çarptık alçakların bir bir Türkü yaktık Ağıtlar yaktık Korkmadık yemin olsun Toz kondurmadık.
VATAN SEVERLİK IRZ VE NAMUSTAN MAHRUM KALANLAR MİLLET VE VATAN HİSSİ TAŞIMAZLAR;BÖYLELERİNDEN SAKINMALILAR. MEVLANA GÖLHİSAR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ.
İzmir’in işgâl edildiği 15 Mayıs 1919’dan Balıkesir’in işgâl edildiği 30 Haziran 1920 tarihine kadar saldırganları kendi bölgelerinde engelleyen ve böylece.
ÇANAKKALE SAVAŞI. ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI SEYİT ONBAŞININ GÜLLEYİ KALDIRMASI.
Görevi devralan ben miyim anne
KURTULUŞ SAVAŞI’NDA TÜRK KADINI. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu.
MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNDE KADIN KAHRAMANLAR. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte.
KURTULUŞ SAVAŞI’NDA TÜRK KADINI. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu.
Sunum transkripti:

iletisim@aliyasar.com

Oy bacım! Oy uğruna mavzer alıp Kahır çuhası dağlarda can vererek vuruştuğum... Namusuma leke gelmesin diye Çapraz ateş zulası Kızılcık sopası pusularda göğüs gererek koruduğum …

Oy yetimim! Oy eksiğim!.. Ecdadımın yadigârı Emanetim... Ziynetim... Servetim... Antep'te Şahin Bey Urfa'da Minir Efendi Maraş'ta Sütçü İmamla devleşen direncim... Çanakkale'de yanan bağrı Sakarya'da sonsuz sabrı Afyon'da gül hatırı şehitlerimin Yığın yığın Damar damar Etiyle, kemiğiyle çelikleşen inancım... Kızgın örs... Ham çarık… Aynalı martin... Yüreğinden serpilen serin su Gözlerinde tutuşan ala şafak Ulu Önder'in Onurlu mücadelenin ruhu Ve imanlı gücü kazanılan zaferin... Oyalı yazmalım Çiçekli basmalım Mor kadifeli fistanlım... Kele anam... Gadan alam... Ballı balam oy... oy... Elifim… Ayşem... Fatmam oy ...

Duydum ki Derisi bükülmüş Pulu dökülmüş Kanı çekilmiş küf kokulu eller Senin gönlünün güzelliğiyle işlemiş olduğun Başörtüne uzanmış... Kerpetenlerle çekilesice diller Laf atmışlar sana pervasızca Alay etmişler Özüm seni örselemişler... Barikatlar kurulmuş okul önlerine Nemrudi ateşler yakılmış Harami hüneriyle çalınmış yarınların Pardösü ve gül paramparça Ay ışığı hayallerin yıkılmış …

Oy bacım! Baş tacım! Yürek acım! oy… oy... Yüz görümlük sevdaların niyaz yazgısı Sorgusuz suallerin infaz yargısı... Ellerim titriyor İçim sızlıyor Kan ağlıyorum... Lakin çözemiyorum ya Mayasız örümceklerin yoz düğümlerini Kor ateş Cağ şiş Ciğerimi dağlıyorum …

Bil ki Uyanamadım gaflet uykusundan Can havliyle titreyemedim Sine-i Millet sılamdır Yıllar oldu dönemedim... Bil ki bacım İnananların dirliğine Kudretin birliğine muhtacım Aradığım belki bir nefes Belki bir kıvılcım …

Ama bekle Çam çırası gözlerim kör olsa da ağlamaktan Göremese de Yakup misali Zor olsa da omuzlarımda taşımak bu ulvi yükü Ağır vebali Birgün Ama birgün bacım Ahdım olsun Yemin olsun Sen emin ol Anam emin olsun ''Çat'' diye çatlayacak sabrımın mihenk taşı... Sevdalarım köpük köpük Dalga dalga çoğalacak Sevinçlere boğulacak matemin gözyaşı... Asilik kanımda var Yüreğim... Heyy bre Yörük başı ...

Sözüm söz İnancım tam Sen rahat ol bacım Böyle gelmedi Böyle de gitmeyecek bu devran ''Zafer inananlarındır.'' Vesselam ...

Grafik Tasarım : Ayfer Dursun / www.ayferdursun.com Başörtün Başım Üstüne Bacım Şiir : Ali Yaşar www.aliyasar.com Grafik Tasarım : Ayfer Dursun / www.ayferdursun.com 2007 ©