Annem İşte, Ben Öğretmenimle Güvende

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN GÜNLÜK HAYATIMIZA ETKİLERİ
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
TÜRKİYE’DE OTİZM İÇİN NELER OLUYOR?
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
VIP ETÜT MERKEZİ ZOR BİZİMLE KOLAYDIR.
ÖMER DERİNDERE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ Osmancık/ÇORUM
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA
HÜKAM Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Mahalle Afet Gönüllüleri Uygulaması
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
PROJENİN HEDEF KİTLESİ İlkokul Ortaokul Lise ve Kuran Kurslarında öğrenim gören öğrenciler. İlçemizde yaşayan gençler ve yetişkinleri kapsamaktadır.
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU BAŞKANLIĞI 0-6 Yaş Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme Programı (ÇPGD)
TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJELERİ
Brifing – Haziran 2013 Harran Kaymakamlığı Toplum Temelli Oyun Odası.
Deprem Sonrası Van’da Kadınların Güçlendirilmesi
Sayın Valimiz Ömer Faruk KOÇAK'ın talimatları doğrultusunda; Temel Afet Bilincinin öğretmenler tarafından öğrencilere öğretilmek suretiyle yaygınlaştırılması,
SOSYAL HİZMET ÇALIŞMALARI
T.C. SA Ğ LIK BAKANLI Ğ I İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ HOŞ GELDİN BEBEK PROJESİ.
  Çocukların birçoğunun okuma alışkanlığının olmadığını, rol model olarak anneyi örnek alan çocukların da okuma alışkanlığı kazanmakta zorlandığını.
1 Van Kadın Derneği 2008 Yılı Verileri. sınıflandırma Yüzyüze ve/veya telefonla 805 başvuru 1262 neden 350 Türkiyeli Kadın 525 nedenle 455 Sığınmacı ve.
TANIŞMA TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ
POLATLI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
HAYMANA MERKEZ ANAOKULU AÇILIŞ 05 KASIM 2012 tarihinde açıldı. “Eğitim Öğrenciyi Sevmekle Başlar” ilkesiyle.
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Türkiye Yetişkin Öğrenme Profili Araştırması Sonuçları-2013 Yrd. Doç. Dr. Mustafa AKSOY.
MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Yeni tahsisi yapılan bina
ADIYAMAN’DA ÇOCUĞUN PSİKOSOSYAL GELİŞİMİNİ DESTEKLEME PROGRAMI
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
Mevcut Durum Problem Planlanan İ htiyaç Duyulan Kurulu ş un Genel Durumu Yapım tarihi Arsa Yüzölçümü Oturum Alanı Kat Sayısı Oda Sayısı Kapasite Fiilen.
HATAY İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU
DEĞERLER EĞİTİMİ.
.  ..  Proje  Hastalarımıza sağlık problemleriyle birlikte artan psikolojik destek ihtiyaçlarını karşılamak, kendilerini güvenilir bir ortamda.
1 ZÜMRÜTOVA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. 2 “En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır.
2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılı AKYURT İLKOKULU TANITIM SUNUSU.
VERGİBİLİR: ÇOCUKLARDA VERGİ BİLİNCİ GELİŞTİRME EĞİTİMİ PROGRAMI
KAMAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Öğretim Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş  (TEOGS) Sınavına Hazırlık Ve Başarıyı Artırma.
Mahkûm Kadınlar İçin Kariyer Planlama Merkezleri Projesi
BALYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Kantitatif Araştırma Özeti 8 Mayıs 2015
İLKÖĞRETİM TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI TAŞINILAN OKUL /YERLEŞİM BİRİMİ SAYISI ÖĞRENCİ SAYISI TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI.
“BEYAZ BAYRAK” KASTAMONU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 03/08/2015.
Rehberlik Servisi Tanıtımı
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
PERŞEMBE MESLEKİ VE TEKNİK
VALİ RIDVAN YENİŞEN İLKOKULU
ÖNCELİK 6 : HAYAT BOYU ÖĞRENME İZLEME ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN AMAÇLARI YAPISI VE SORUNLARI
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
REHBERLİKLE ELELE.
GENEL ÖNERİLER. ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE NE TÜR PROGRAMLAR/ MÜDAHALELER ETKİLİ? BİREYSEL DÜZEYDE MÜDAHALELER: Bu kategorideki programlardan/müdahalelerden.
T.C. ADALET BAKANLIĞI Ceza İşleri Genel Müdürlüğü KORUYUCU VE ÖNLEYİCİ TEDBİRLER Ankara Nisan
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Diyarbakır Çocuk Hastanesi
PRONET GÜVENLİK SİSTEMLERİ A. Ş
T.C. MERSİN VALİLİĞİ TARSUS İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ TEMSA GLOBAL SAN. VE TİC. A.Ş. ARASINDA YAPILAN EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.
ARÇELİK ANONİM ŞİRKETİ İLE YAPILAN MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.
SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SHB-221 TÜRKİYENİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI DOSYALAMA YÖNERGESİ (1)
Şiddetin Birey Üzerindeki Etkileri AD ve SOYAD: Yunus Emre Ataman Sınıf:9/E No:640 Ders: Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü.
Doç.Dr.Mehmet Merve ÖZAYDIN
Sunum transkripti:

Annem İşte, Ben Öğretmenimle Güvende Vildan Arzu GÜNYEL Sosyal Çalışmacı Kadın Konukevi Müdür V. Fatma OLCAY Şehit Bülent Köfter Halk Eğitim Merkezi Müdürü ASP İzmir İl Müdürlüğü 2 Nolu Kadın Konukevi Oyun Odası

Kadın Konukevi Aile içi şiddet mağduru kadınlar ve yanlarında bulunan çocuklarına barınma, güvenlik, talep edildiği takdirde hukuksal destek, sosyal ve psikolojik destek sağlanarak kadında farkındalığı arttırarak kadının güçlendirildiği kurumlardır.

Kadın Konukevi Konukevinden yararlanan kadınlar eğitim seviyeleri düşük olup, sosyo-ekonomik yoksunluğu olan bölgelerden gelmektedirler. ASPB Kadın Konukevleri Yönetmeliği’ne göre kadın konukevine gelen kadınlar ve çocuklar hizmetten 6 ay yararlanabilir, gerekli görüldüğü takdirde bu süre uzatılabilir.

Kadın Konukevi Oyun Odası İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü Protokolü ile 2 Nolu Kadın Konukevi’nde bir oyun odası Nisan 2013 tarihinde açılmıştır.

Kadın Konukevi Oyun Odası ASP İl Müdürlüğü: Kadın Konukevi’nde 2 odanın tahsisi, çocuklar için gıda, genel giderler, temizlik giderleri, yardımcı personel, sarf malzemeleri. İl Milli Eğitim Müdürlüğü: Proje kapsamında sağlanan donatım, oyuncak, kitap, kırtasiye, iki usta öğretici.

Kadın Konukevi Oyun Odası Yaşanan Güçlükler Gizlilik İlkesi İdari Süreç

Kadın Konukevi Oyun Odası Başarılar Koordinasyon Seçilen usta öğreticilerin kurumun yapısına çok uygun olması Oluşturulan oyun odasının kurum içinde olması nedeniyle güvenlik düzeyinin yüksek olması Binanın yapısı nedeniyle oyun odası uygulaması yapılmasına uygun olması Var olan 18 çocukla hemen işleyişe geçebilmesi

Kadın Konukevi Oyun Odası Çocuklar için; *Okul Öncesi Eğitim *Güven duygusu *Esneklik Anneler için; *İstihdamına katkı *Kendine zaman ayırma fırsatı *Anne eğitimi

Kadın Konukevi Oyun Odası 1 faaliyet odası + 1 oyun odası 2 usta öğretici 18 çocuk 10 kadın

Kadın Konukevi Oyun Odası-HALK EĞİTİM MERKEZİ DESTEĞİ HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜKLERİNİN HEDEF VE AMACI Dezavantajlı grupların güçlendirilmesi ve yetkinleştirilmesi

Kadın Konukevi Oyun Odası-USTA ÖĞRETİCİ SEÇİM SÜRECİ Komisyon değerlendirmesi Aldıkları çocuk eğitiminin yanında dezavantajlı bu grubun psikolojik anlamda yapısını bilen ve bu yapıya uygun eğitim verecek elemanların görevlendirilmesi

Kadın Konukevi Oyun Odası-ANNE EĞİTİMİ Annelere Meslek Kursları 0-6 yaş grubu AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI

Kadın Konukevi Oyun Odası 7 yıllık protokol Halk Eğitim Merkezi ve İl Milli Eğitim ile işbirliği ASPB na bağlı diğer birimlerde de yaygınlaştırılması Sürdürülebilir kırtasiye desteği

ÖRNEK VAKA 1 G.A. , 41 yaşında, 2. Evliliğini 56 yaşında 3 yetişkin çocuklu bir kişi ile yapmış, Oğlu R.A. 2009 doğumlu, kızı P. A. 2010 doğumlu, Evlenmeden önce tekstil sektöründe çalışmış.

ÖRNEK VAKA 1 Çocuklarının olması ile birlikte eşiyle problemleri başlamış, 5 yıllık evliliği boyunca fiziksel, ekonomik ve çok üst boyutta psikolojik şiddete maruz kalmış, Eşinin kendisine bıçak çekmesi nedeniyle karakola sığınmış, sonrasında Kadın Konukevi’nden yararlanmaya başlamış.

ÖRNEK VAKA 1 G.A. ‘ya niteliklerine uygun iş bulundu. Çocukları R.A. ve P.A. 08:30-17:30 saatleri arasında oyun odasında… Geçen 1 ayda çocuklarda çok ciddi gelişimler gözlendi.

ÖRNEK VAKA 2 G.Ö. aile içi şiddet nedeniyle 2009 doğumlu kızı Z.T ile birlikte konukevinden hizmet almaktadır. Z.T. babanın anneye uyguladığı fiziksel şiddete çok yakın şahit olmuştur. Anneden ayrılma korkusu vardır. Oyun odasından istediği saatte ve istediği sürede (annesi ile ilgili hassasiyeti nedeniyle) yararlanabilmektedir.

Teşekkür Ederiz…