SORUMLULUK VE GÖREV BİLİNCİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MOTİVASYON VE MOTİVASYON ENGELLERİNİ AŞABİLME
Advertisements

TARİHÎ MEZARTAŞLARI NEDEN TAHRİP VE YOK EDİLİYOR?
ÇALIŞKANLIK ÖDÜLLENDİRİLİR
Öğrenme Öğrenme, bu anlamda kendi öğrendiği bilgilerin yükü altında ezilmeyen, öğrendiklerinin egemenliği altında savrulmayan, öğrendiklerini yorumlayabilen,
Tarafından yayınlanmaktadır
SINAV KAYGISINDA ANNE BABANIN ROLÜ
SUNUM.
BAŞARI VE MUTLULUK Ramazan BERKEBAN Psikolojik Danışman
YARINA KALMAK ADINA SORUMLULUK EĞİTİMİ
GENÇLERDE ÖZGÜVEN GELİŞİMİ.
SUNUM.
“Sınav Başarısı İçin” tüyolar TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
Lider dediğin; Hedefleri gibi Zafer zafer benimdir diyebilenin, muvaffakiyet, muvaffak olacağım diye başlayanın ve muvaffak oldum diyebilenindir.
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
Ziya BARAN Yüksek Performansa Ulaşmanın Teknikleri
İNANÇ BAŞARININ NERESİNDE ?
İngilizceden çeviri : Orkideler İngilizceden çeviri : Müzik: Autumn Rose.
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ İŞ YAŞAMINDA VERİMLİLİK VE MUTLU ÇALIŞAN Türker GÖKSEL Afyonkarahisar – 22 Aralık 2014 İŞ YAŞAMINDA VERİMLİLİK VE MUTLU ÇALIŞAN.
Hiç kimse geri dönemez ve parlak geçmişini geri getiremez. Ancak şu andan itibaren herkes yeni bir başlangıç yapabilir ve parlak bir sona ulaşabilir.
*Öğrenmek * Çalışmak ve *Başarmak
HALKALI GÜNEŞ ORTA OKULU
Verimli Ders Çalışma Teknikleri OSMAN ATİLA.
ANNE BABA TUTUMLARI.
DEĞERLENDİRME SORULARI
BAŞARI Kazanım: Başarı ve başarısızlığa neden olan etmenleri belirler.
SUNUM.
Ö Z G Ü R L Ü K... Soğuktu... Kar yağmaya devam ediyordu ve bir lokma yiyecek bulabilmek en büyük mutluluk olacaktı KURTiçin. Umutsuzca yaşadığı dağdan.
Farklılaştırılmış Öğretim
MÜLAKAT (GÖRÜŞME) Ünlü kişileri çeşitli yönleriyle tanıtmak veya toplumu ilgilendiren önemli bir konuyu aydınlatmak için ünlü kişi yahut uzmanlarla.
AKLIN DİNİ SORUMLULUKTAKİ YERİ VE ÖNEMİ
AİLENİN OKUL BAŞARISINA KATKISI
RİSKLİ DAVRANIŞLAR NEDİR?
MOTİVASYON.
BAŞARI VE MOTİVASYON.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İLETİŞİM VE İNSANİ İLİŞKİLER
ÇOCUĞUMA NASIL YARDIMCI OLURUM?.
SINAV KAYGISIYLA BAŞETME YOLLARI
SINAV KAYGISI.
ÇOCUĞUN OKULA UYUM BAŞARISINI ARTTIRMAK İÇİN VELİYE DÜŞEN GÖREVLER
Vefa; insana duyulan sevgidir..
KAYGI VE TEST EDİLME KAYGISI
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
ÖZGÜVEN BASAMAKLARI.
BAŞARILI ve BAŞARISIZ İnsanlar
SINAV KAYGISI DENİZLİ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ.
Sorumluluk Bilinci.
Çevreyi Korumak.
BAŞARI VE MOTİVASYON PSİKOLOJİK DANIŞMAN ZEYNEP HATUN ÜNAL.
OKULLARDA BAŞARIYI ARTIRMA PROJESİ (OBAP)
Verimli Ders Çalışma Teknikleri MEHMET EKİCİ
Mentör Öğretmenlik.
KAYGI NEDİR. Büyük felaketler büyük insanların yetiştiği okuldur
ÖZSAYGI VE ATILGANLIK.
Ders Çalışma Teknikleri.
YARINA KALMAK ADINA SORUMLULUK EĞİTİMİ
*Bu insanlar, yaşamın her yönünü severler, şikâyet etmekle ya da olayların daha değişik olmasını istemekle vakit kaybetmezler. *Bağımsızlıklarına çok.
MAREŞAL ÇAKMAK İLK OKULU
Sınav Kaygınızı Azaltın
İnsanın Çabası: EMEK ve RIZIK
Bilal BİLGİN - Gazi Anaokulu- Rehber Öğretmeni
ALLAH’A GÜVENMEK (TEVEKKÜL)
DAHA İYİ BİR İLETİŞİM İÇİN…
Kriz durumlarında bu dünyada tutunacak hiçbir dalın kalıcı sağlamlıkta olmadığını bilelim. Bir ayağımız basmadan ikinci ayağımızı kaldırmayalım. Kriz yönetmek.
BAŞARININ YOLLARI Hikmet SIRMA. Hangisi mutlu? Sağdaki mi soldaki mi?
ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIN AKADEMİK BAŞARISINDA AİLE VE PEKİŞTİREÇ
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
HAZIRLAYAN: CANAN MAÇAN BALİBEY İLKÖĞRETİM OKULU
Yüksek Performansa Ulaşmanın Teknikleri Ziya BARAN Hazırlayan :
ALLAH İNANCI 5. SINIF 1. ÜNİTE Ünite Konuları için tıklayınız.
Sunum transkripti:

SORUMLULUK VE GÖREV BİLİNCİ Görev, mutlaka yapılması gereken iştir. Görev adamı ise verilen işi benimseyerek ve önem vererek, en iyi şekilde yapan kimsedir. Onları tanır, bilir, hissedersiniz. Ya da hava gibi, su gibi her zaman etrafınızdadırlar, onları ancak yokluklarında farkedersiniz.

Onlar varken her şey yolundadır, olmadıklarında ise yerlerini dolduramazsınız. “Kim var?” diye seslenilince, sağına soluna bakmadan “ben varım” diyebilen insanlardır. “Benim olmadığım yerde kimse yoktur” bilincine sahip insanlardır. Şikâyet etmek ve söylenmek yerine, harekete geçen insanlardır.

Her şeyi bildiğini iddia etmek yerine, bildiklerini uygulayan insanlardır. Görev ve sorumluluk bilinci elbette küçük yaşlarda kazanılır. Görev ve sorumluluk açısından önce başkalarını değil, kendimizi değerlendirmeliyiz.

Bize verilen ya da üstlendiğimiz görevleri ne ölçüde yerine getiriyoruz? Görev ve sorumluluklarımızı hatırlatanlara nasıl tepki gösteriyoruz? Örnek insanlar toplumda görev ve sorumluluklarını yerine getiren insanlardır. Büyük zaferlerin, buluşların, eserlerin üzerinde onların imzaları vardır.

Büyük acıların, felaketlerin arkasında ise görev ve sorumlulukların ihmali yatar. Görevini yerine getirmeyen bir öğrenci nasıl başarılı olur? Görevini ihmal eden bir doktor hastasını nasıl tedavi eder? Görevini yerine getirmeyen bir asker yenilginin hesabını nasıl verir?

Uhud Savaşında okçuların yerlerini terk etmesi ne büyük acılara sebep olmuştu! Görevi ihmal, bir hata, bir suçtur. Sorumluluklarımızı yerine getirmemek de… Sorumluluk, görevlerimizin ve davranışlarımızın farkında olmaktır. Sorumluluk, davranışlarımızın hesabını vermeyi ve sonuçlarına katlanmayı kabul etmektir.

Sorumluluk, görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çaba harcamaktır. Sorumluluk; hassasiyettir, ciddiyettir, ilgilenmektir, dert edinmek ve özen göstermektir. Sorumluluk, görev aşkıdır. Sorumsuzluk ise, ciddiyetsizliktir, ilgisizliktir, duyarsızlıktır, ihmaldir, özensizliktir.

Sorumsuz insanların hayatlarında düzene, disipline ve başarıya rastlanmaz. İnsan olmak büyük bir sorumluluktur. Müslüman olmak ise daha büyük bir sorumluluktur. Bu yüzden yapacağımız her işte, söyleyeceğimiz her sözde dikkatli olmalıyız

Kendimize, ailemize, çevremize, toplumumuza ve en önemlisi Allah’a karşı sorumlu olduğumuzu unutmamalıyız. Kendilerine peygamber gönderilenlere mutlaka soracağız. Peygamberlere de elbette soracağız. (A’râf 6)

Başarı ve Başarısızlık Başarılı insan daima çözümün bir parçasıdır, başarısız insan ise sorunun bir parçasıdır Başarılı insanın her zaman bir programı, başarısız insanın ise her zaman bir mazereti vardır. Başarılı insan ‘işine yardım edeyim’ der, başarısız insan ‘bu benim işim değil’ der.

Başarılı insan her soruna bir çözüm bulur, başarısız insan her çözümde bir sorun görür. Başarılı insan en olumsuz durumda bile çıkış noktası görür, başarısız insan en olumlu durumda bir engel bulur. Başarılı insan ‘zor olabilir ama imkansız değil’ der, başarısız insan ‘mümkün olabilir ama çok zor’ der.

Yeteri kadar nedeniniz varsa, her şeyi yapabilirsiniz. İstemek, "istiyorum" demek değil, harekete geçmektir. MUSAB