Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ İŞ YAŞAMINDA VERİMLİLİK VE MUTLU ÇALIŞAN Türker GÖKSEL Afyonkarahisar – 22 Aralık 2014 İŞ YAŞAMINDA VERİMLİLİK VE MUTLU ÇALIŞAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ İŞ YAŞAMINDA VERİMLİLİK VE MUTLU ÇALIŞAN Türker GÖKSEL Afyonkarahisar – 22 Aralık 2014 İŞ YAŞAMINDA VERİMLİLİK VE MUTLU ÇALIŞAN."— Sunum transkripti:

1 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ İŞ YAŞAMINDA VERİMLİLİK VE MUTLU ÇALIŞAN Türker GÖKSEL Afyonkarahisar – 22 Aralık 2014 İŞ YAŞAMINDA VERİMLİLİK VE MUTLU ÇALIŞAN Türker GÖKSEL Afyonkarahisar – 22 Aralık 2014

2 YOĞUN REKABET  Günümüz işletmeleri ve çalışanları adı konmamış büyük bir rekabet ortamında ayakta kalmaya çabalıyorlar.  Bu da çalışanların strese girmesine neden olur.

3 STRES NEDİR? Stres, kişilerin kendileri için önemli gördükleri fırsat veya tehdit deneyimleridir. Fırsatlar kişiye katkısı olacak, tehditler ise zararı olabilecek olgulardır.

4 STRES OLUŞTURUCU BİREYSEL NEDENLER  Mükemmeliyetçilik  Yetersizlik duygusu  Kişilik yapısı  Başarısızlık korkusu  Zamanla yarışmak  Gerçekdışı beklentiler  Bilgi eksikliği vs.

5 STERSLİ İSENİZ…  Kendinize zaman ayırın  Sevdiklerinizle daha fazla vakit geçirin, başka uğraşlar edinin  Sağlıklı yaşamaya çalışın  Ulaşılabilir, gerçekçi hedefler belirleyin  Stres tepkilerinizi tanımaya çalışın

6 PLANLI BİR HAYATINIZ OLSUN  Planlı çalışın  Randevularınıza ve verdiğiniz sözlere sadık kalın  Unutmayın: On yıl sonra nerede olacağınız, bu gün kimleri okuduğunuza ve kimlerle dostluk kurduğunuza bağlı olarak gelişecektir.

7 HEDEFLERİNİZİ ERTELEMEYİN  Pişmanlığın fayda vermediği yerde pişman olmayın.  Rotası belirsiz bir gemiye, hiçbir rüzgar yardım etmez.

8 RİSK ALIN  Risk: Hesaplanabilir tehlike demektir.  Hesaplanamıyorsa, risk değil macera ve ya kumardır  Girişimciler üstlendikleri risklerin hesabını iyi yapmalıdır.

9 ÇOK ÇALIŞIN AMA SEVEREK  Sevmeden çalışmak, inanmadan ibadet etmek kadar alçaklıktır.  Paydos düdüğünü duymayan, saatin kaç olduğunu ancak soran olduğunda, saate baktığında öğrenebilen 10 tane iyi adam.

10 İLETİŞİM  Toplumsal ve kişisel ilişkilerde iletişim gerekli  Kişiler  Gruplar ve  Örgütler arasında  Karşılıklı mesaj değiş tokuşu süreci, olarak tanımlanır.

11 EMPATİ  Empati kuracak kişi; kendisini karşısındakinin yerine koymalı, olayları onun bakış açısıyla bakmalıdır.  Kişinin Duyguları ve Düşüncelerini doğru anlamak gerekir.  Empati kuran kişinin zihninde oluşan empatik anlayışın, karşıdaki kişiye iletilme davranışı olmalıdır.  Empati yeteneği olanlar DEĞİŞİME daha açıktır.

12 YAPTIĞINIZ İŞE İMZANIZI ATIN  Serpil…  Bir tezgahtar kız…  Onun başarısına tanıklık ettim  Farklılaş ya da Öl !!!

13 CESARETLİ OLUN- STATÜKODAN KORKMAYIN  Hayır demek kolay çünkü evet deyince yapılacak çok iş çıkacak.  Dört yanlış yalnız sınavlarda bir doğruyu götürür.  Hayatta bir yanlış tüm doğruları götürür.

14 ATALET YOLDAŞIMIZ OLAMAZ  Uyusun da büyüsün ninni, tıpış tıpış yürüsün ninni !  Ya da  Düşünüyorum o halde Microsoft…

15 EĞİTİM – ÖNEMLİ AMA YETERLİ Mİ?  Bu Ülke Sertifikalar toplumu olmamalı.  Az gözlem, çok akıl yürütmek insanı hataya götürür.

16 TECRÜBELERDEN DERS ALIN  Geçmişi hatırlamayanlar, onu bir kez daha yaşamak zorunda kalırlar.  Bazen bir çocuktan da ders alınabilir!!!

17 MOTİVASYON – SEN NELERE KADİRSİN  Yönetim düşünürlerine göre, ileri derecede motive edilmiş insanlar kendilerinden daha iyi eğitilmiş, daha donanımlı, hatta daha zeki insanlardan genellikle daha başarılı olur, amaçlarına daha çabuk ulaşırlar.

18 SİNERJİ OLUŞTURUN – EKİP OLMA FİKRİNE İNANIN  Sinerji: Eşzamanlı- uyumlu hareketten çıkan güç

19 SİZ HİÇ BÖYLE BİR İSKENDER KEBAP YEDİNİZ Mİ?  Sinerji dedikleri şey bu olsa gerek.  Ne dersiniz?

20 ÖNYARGI FELAKETTİR  Harabat ehlini hor görme Zakir  Definelere malik viraneler var.

21 ÜLKE ÇAPINDA YAPILAN ARAŞTIRMALAR – İNSANLAR İŞ YAŞAMINDA NEDEN BAŞARISIZ OLUR?  % 20 Yetersiz Eğitim – İşle İlgili Beceri Noksanlığı  % 15 Yazılı ve Sözlü İletişimde Yetersizlik  % 15 Sorunlu Patron ya da Yönetim  % 50 Tutum

22 İŞ YAŞAMINDA KARŞILAŞTIRMA BAŞARILI İNSAN Daima çözümün bir parçasıdır Daima çözümün bir parçasıdır Her zaman bir programı vardır Her zaman bir programı vardır “İşine yardım edeyim” der “İşine yardım edeyim” der En olumsuz anda bile bir çıkış noktası görür En olumsuz anda bile bir çıkış noktası görür “Zor olabilir ama imkansız değil” der “Zor olabilir ama imkansız değil” der Her soruna bir çözüm bulur Her soruna bir çözüm bulur BAŞARISIZ İNSAN Daima sorunun bir parçasıdır Her zaman bir mazereti vardır “Bu benim işim değil” der En olumlu durumda bile engeller bulur “Mümkün olabilir, ama çok zor” der Her çözümde bir sorun görür

23 SON SÖZ  “Hayat Kaybedeni Olmayan Bir Oyun Kurmaktır”


"AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ İŞ YAŞAMINDA VERİMLİLİK VE MUTLU ÇALIŞAN Türker GÖKSEL Afyonkarahisar – 22 Aralık 2014 İŞ YAŞAMINDA VERİMLİLİK VE MUTLU ÇALIŞAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları