Teknolojik Araştırmalarda Otorite Kaynak: IHS Standarts Expert ve ASTM Digital Library Erman Karabulut.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
-Scopus- Uz. Kübra DEMİR
Advertisements

360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
Standards Expert Online Veritabanı DRM Uygulaması Detaylı Bilgi için; İstanbul Tel: Ankara Tel:
ELEKTRONİK ORTAMLARDA PAZARLAMA
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Copyright 2006 Thomson Corporation 1 Ulusal Akademik Site Lisansı (UASL) Projesi çerçevesinde THOMSON SCIENTIFIC – ISI WOK EĞITIM SEMİNERLERİ – 2007 TEKNİK.
TARİHÇE Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü, Bilecik Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı olarak tarih ve sayılı resmi gazetede.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNİN MÜHENDİSLİK DÜNYASINDAKİ YERİ
WEB OF SCIENCE İLE ATIF TABANLI ARAŞTIRMA DEĞERLENDİRMESİ Eğitmen: Metin TUNÇ This presentation is an introduction to InCites - the new web-based.
MİKRO Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş. AV-DATA
RDG Bilgi ve Üretim Teknolojileri
ISTE Standartları Uluslararası Eğitim Teknolojileri (Derneği) Birliği (The International Society for Technology in Education-ISTE) Teknolojinin eğitimde.
Emre Hasan Akbayrak ODTÜ Kütüphanesi Hizmetiçi Eğitim Seminerleri
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
CAB VetMed Resource Kurum: Tarih:
Biz Kimiz? DELFİN, her türlü doküman tabanlı teknolojileri araştırmak, geliştirmek, kurum ve şirketlere fiziksel arşiv ve elektronik arşivleme hizmetlerinde.
IEC EN "Endüstri Standartları Ve Patentlerin Üniversite Kütüphanelerine Katma Değeri ve Uygulaması" IEEE AISI BSI ASTM ANSI ISO.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Teknolojik Araştırmalarda Otorite Kaynak: IHS Standards Expert ve ASTM Digital Library Erman Karabulut.
Amaç Açık Erişim Nedir? Neden Açık Erişim? Açık Erişim Nasıl sağlanır?
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİNDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ B. MURAT.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği nedir? Neden ihtiyaç vardır?
Springerlink.com Emel Kaynak Mikro Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANELERİ EĞİTİM TOPLANTISI.
Engineering Village Platformu Foksiyonlar ve Arama fırsatları Tübitak - Ekual Mayıs,2008 Emre Bilinç ITS.
Akademik & Bilimsel Performans Değerlendirmesi Çalıştayı InCites (Web of Science) Marmara Üniversitesi 27 Kasım, 2014 Dr. Metin TUNÇ.
Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
FİZİK MÜHENDİSİ TANIM Doğadaki maddelerin yapısını ve
ANKOS Kullanım İstatistikleri Kullanım İstatistikleri Çalışma Grubu ANKOS 7.Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz Teknik Üniversitesi.
Empowering management research EmeraldManagementXtra Ürün ve Hizmetler Brian Berry Business Manager for Turkey Emerald Group.
ENGINEERING SCIENCE DATA UNIT (ESDU) VERİTABANI Metin Tunç Veritabanı Uzmanı.
Eskişehir Şubesi Cevdet ÜRENCİK CMF.
KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü
MİKRO Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş. IHS “Information Handling Services” Specs & Standards Veritabanı Aysun ÇAKAN
ULUSAL AKADEMİK LİSANS TOPLANTISI 6 Kasım 2006, İstanbul.
Springerlink.com Emel KAYNAK Stm-Info Bilgi Hizmetleri ve Yayıncılık
ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ
İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik,
PATENT ARAŞTIRMASI VE ÖNEMİ A. Bülent DALOĞLU Patent Uzmanı İstanbul, 26 Ekim 2010.
Malzeme Bilimi & Mühendisliği online veritabanı © Trans Tech Publications Inc.
Trans Tech Publications (TTP) 1967 yılında ünlü bir Avrupalı bilim adamı ve eğitimci tarafından kurulmuştur. Malzeme bilimi ve mühendisliği alanlarında.
METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
Patent Araştırması ve Patent Veritabanlarının Ö nemi.
facebook.com/groups/beunmetalurji.
FOET (ISCED F) (EĞİTİM VE ÖĞRETİM ALANLARI SINIFLAMASI)
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi TÜTED AGİM Nedir? Ar-Ge ve İnovasyon katalizör etki Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon yeteneklerini arttırıcı ve hızlandırıcı.
Haziran 2014, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, BİLKENT - ANKARA Ebru KAYA İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANELERİ.
İNSAN-BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ. Bağlam Arayüz Görev Kullanıcı İBE Ana Bileşenleri.
BBY 368 Bilimsel ve Teknik Bilgiye Erişim 2. Mühendislik ve Sanayi Genel veri tabanları Nazan Özenç Uçak.
ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. MALZEME SEÇİMİ İhtiyacın belirlenmesi ( Planlama ) Problemin Tanımı ( Planlama nasıl uygulanabilir ) Sentez ( Saha ve.
Temel Bilgi Teknolojileri
SINAVSIZ GEÇİŞ BÖLÜMLERİ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
4. TSE.
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
LAKPOS - 28 Kasım İstatistikleri
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
Dijital kütüphane işlevleri
KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLAR
Makine Mühendisliği nedir?
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
Enerama Çevre Teknolojileri ENERAMA, enerji tasarrufuna sahip çevreci sistemlerin araştırılması, geliştirilmesi ve üretilmesi üzerine faaliyet gösteren.
Akademik Özgeçmiş Tabanlı Fakülte Bilgi Sistemi
Sunum transkripti:

Teknolojik Araştırmalarda Otorite Kaynak: IHS Standarts Expert ve ASTM Digital Library Erman Karabulut

ASTM International’a Genel Bakış  Kuruluş1898 – Amerikan Test ve Malzemeler Derneği  Dünyanın en büyük standart geliştirme organizasyonlarından biridir  Standartlar, test methodları, kitaplar, dergiler, bildiriler yayınlar...  Uluslararası kabul görmüş dokümanlara eriştirir HQ – Philadelphia, USA

Ana çalışma alanı; üretim teknolojileri alanlarında, ar-ge ve standardizasyonu geliştirme faaliyetleridir. Teknoloji geliştirme çalışmalarında otorite bilgi kaynağı Masaüstü erişim 24/7 ASTM (American Society for Testing and Materials)

Konsorsiyum İçeriği ASTM Digital Library IHS Standards Expert - ASTM Standards

ASTM Dijital Kütüphanesi; 6 dergi 1500’ün üzerinde teknik kitap ve bildiri, 110 fazla el kitabı teknik ve bilimsel makale, sayfayı aşkın geçerli bilgiyi masaüstünüze getiren bilgi kaynağıdır.

Konu Başlıkları Demir çelik ürünleri Demir içermeyen metal Metal test metotları ve analitik işlemleri İnşaat Petrol ürünleri, yağlar ve fosil yakıtları Boya, sıva ve aromatikler Tekstil Plastik Lastik Elektrik ve elektronik yalıtımı Su ve çevre teknolojisi Nükleer enerji, güneş enerjisi ve jeotermal enerji Medikal cihazlar ve servisler Genel metotlar ve uygulama Genel ürünler, kimyasal teferruat ve son kullanıcı ürünleri

IEL Elektrik Mühendisliği IEL Bilgisayar Bilimi ASTM Biyomedikal Mühendisliği ASTM Kimya Mühendisliği ASTM İnşaat Mühendisliği ASTM Çevre Mühendisliği ASTM Jeoloji Mühendisliği ASTM Sağlık ve Güvenlik ASTM Endüstri Mühendisliği ASTM Materyal ve Malzeme Bilimi ASTM Makine Mühendisliği ASTM Nücleer, Güneş ve Jeotermal Enerji ASTM Petrol Mühendisliği ASTM Digital Library Kaynaklarının Uygulama Alanları ASTM Uzay Mühendisliği

ASTM Digital Library - Dergiler Journal of ASTM International (JAI) Journal of Testing and Evaluation (JTE) Geotechnical Testing Journal (GTJ); Journal of Forensic Sciences (JOFS); Journal of Composites, Technology and Research (JCTR) Journal of Cement, Concrete and Aggregates (CCA)

ASTM Sempozyumlarından alınmış bildiri dokümanları 29,000 sayfa 1,517 kitap (382,136 sayfa) 1931 – ASTM Standards & Engineering Digital Library – Teknik yayın, bildiriler (STP’s)

Pratikte ve uygulamada son derece önemli, alanında uzman kişiler tarafından oluşturulmuş teknik dokümanlardan oluşur. 114 volumes, 22,677 sayfa 1965 – ASTM Digital Library – El Kitapları ve Kitap Serileri

Standartlar Kuruluşlara: Problem çözen mühendislik uygulamalarını mühendislik prensipleri doğrultusunda geliştirme, En yeni mühendislik uygulama ve teknolojilerinden yararlanma, Tasarım ve üretimde kalite, Performans, güvenlik, bir arada çalışabilirlik ve güvenilirlik, Bütün dünyada kabul görecek uygulama ve teknolojilerin geliştirilmesi ve bu doğrultuda geliştirilen ürün ve hizmetlerin piyasalara kolaylıkla yerleşmesi, Sağlar… ASTM Standartları

Akademi – Sanayi İlişkilerinde En Önemli Bağlantı Standartlardır! Pazar araştırması sonucunda belirlenen bir talebe yönelik yapılan her türlü ar-ge ve tasarım çalışmalarının ticari son ürün’e dönüşmesi için mevcut standartlara uyumluluk esastır. Üniversite’lerde yapılan akademik araştırma geliştirme faaliyetlerinin ticari bir ürün haline getirilmesi ve patentinin alınarak korunması aşamalarının tümünde standart dokümanlar referans alınır. Günümüzde standartlar, geçmişte hiçbir zaman olmadığı kadar önem kazanmıştır. ASTM Standards

Ar-Ge ve Tasarım süreçlerinde otoritelerce kabul edilmiş, Proje ve üretim aşamasında talebe yönelik kabul görmüş standartlardır, Ürün veya hizmet alım şartnamelerinde refere edilmiş standartlara sizleri eriştirir, Patent geliştirme ve fikri mülkiyet ile ilgili hukuki süreçler için referans kaynağıdır. ASTM Standartları

Uzmanlar arası işbirliği ile gelişir Yaklaşık % 47’si, bilimsel ve istatistiksel çalışmalar tarafından desteklenen test yöntemlerinden oluşur Özetle; –Ürün kalitesini geliştirir –Güvenliği arttırır –Pazar erişimi ve ticareti kolaylaştırır –Tüketiciye güven sağlar

ASTM Standartlarını Kimler Kullanılır? Üniversiteler Dünya’daki bir çok ülkeden, geniş alana sahip endüstri kuruluşları Bireyler, Şirketler ve Devlet Kurumları Çoğunlukla ulusal standart organizasyonları tarafından benimsenir Diğer standartlar tarafından referans gösterilir ve yaygın olarak kullanılır

ASTM gerçek anlamda uluslararası bazda faaliyet gösterir. Dünya’nın dört bir yanında üyelere sahiptir. ASTM standartları hemen hemen her ülkede kullanılır. ASTM satışlarının %52’si ABD dışındandır. ASTM Standartları

ASTM patent ve marka ihtiyaçlarına cevap verir. ASTM standartları ABD tabanlı yaratılır; fakat ABD standartları olduğunu düşünülmemelidir. ASTM’nin fikri mülkiyet haklarına uygun ve saygılı bir şekilde kullanılması için üyeler ile lisans anlasması imzalanmaktadır ASTM Standartları

IHS Standards Expert Tek bir arayüz ile 370’den fazla ulusal ve uluslararası Standart Yönetim Sistemidir Standart Geliştirme Organizasyonu’nun yayınlarını kapsayan tam metin erişimli bir veritabanı ve Standart Yönetim Sistemidir.

EN

Metaller, İnşaat, Boyalar, Petrol ürünleri, Plastikler, Tekstil, lastik ve elektrik yalıtım malzemeleri, Genel test metotları ve çeşitli konular. > standards ASTM Standards IHS Standards Expert

Redline Özelliği Redlines, aktif bir ASTM standartı ve standartın önceki sürümleri arasındaki tüm değişiklikleri karşılaştırmak için hızlı ve kolay bir yol sağlar. Bir redline ile aşağıdakileri görebilirsiniz: –Eklemeler –Silinenler –Tüm değişiklikler

Erman Karabulut