Tarih Boyunca Avrupa’da Savaş ve Barış

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

Soru 1 CEVAP.
Doğru- Yanlış Testleri
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ 1.Sınıf Türkçe
HAZIRLAYAN GÜLCAN KAYAR. UÇURTMA NEDİR? İlk uçurtmanın nerede ve nasıl yapıldığı kesin olarak bilinmiyorsa da, 2000 yıl önce ilk kez Çin'de uçuruldukları.
4 Kare Problemi 4 Kare Problemi Hazır mısın? B A Bu şekle iyi bak
TÜRKÇE / Özel İsimlerin Yazımı 1
GAZİANTEP KÜLTÜRÜ VE TIP EĞİTİMİ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HER ŞEY GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN
Yarbaşı İlköğretim Yarbaşı İlköğretim.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK DIŞ POLİTİKASI
(Terracotta Army).
ANLAM ÖZELLİKLERİNE GÖRE CÜMLELER
 BAŞKENTİ-KONSTANTİNOPOLİS  RESMİ DİLİ-LATİNCE  DİNİ-391 yılına kadar Antik Roma Dini, Sonra Ortodoks Hristiyanlığı ve Hristiyanlık  YÖNETİM-OTOKRASİ.
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
ANADOLU İLK TÜRK BEYLİKLERİ Türkiye Tarihi: Türkiye Tarihi: 1071 yılındaki Malazgirt savaşı veya Büyük Selçuklu Devletinin Anadolu’ya giriş tarihinden.
Örnek Bİr VerİtabanI TasarImI
ZAMBAK 1 SORU BANKASI UĞUR CESUR 1 ZAMBAK 1 SORU BANKASI ÖZEL SORULARI Hazırlayan: UĞUR CESUR.
EDA PEKCAN HATAY.
Uygarlık nedir? Uygarlık ve Çağdaşlık Bilgilendirme
TOPLAMLARI 10 EDEN SAYI İKİLİLERİNİ BULALIM
Kendi işimi kurma nedenlerim;
KLASİK DEMOKRASİ Eski Yunan şehir devletlerine dayanır. En iyi uygulayıcısı ve o dönemde en güçlü şehir olan Atina’dan dolayı Atina demokrasisi olarak.
CUMHURİYET ORTAOKLULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
Açık Dergi Sistemleri orçun madran. Open Journal Systems (OJS) Web 2.0 Teknolojileri ve Uygulamaları Çalıştayı, Ankara - 4 Aralık
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 2 Nisan 2009 Çarşamba Matematik Sana göre 12’nin solundaki sayıdan 18’in solundaki sayıyı çıkarırsak.
Helen Birliği/İskender İmparatorluğu
KÜRESEL ORTAM:BÖLGELER VE ÜLKELER
1. SOSYAL GÜVENLİK SÖZLEŞMESİ İMZALANAN ÜLKELER VE SAĞLIK YARDIM BELGESİ.
TEST – 1.
Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Eczane Çalışanlarının Eğitimi
Öğr. Gör. Yusuf Bahadır Kavas
TOPLAMA İŞLEMİNDE VERİLMEYEN TOPLANANI BULMA.
2 ve 1’in toplamı 3 eder..
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
EGE VE YUNAN UYGARLIKLARI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
1 BAŞARININ SIRRI Sır Değil.
8 ? E K S İ L E N EKSİLEN _ 5 5 ÇIKAN FARK(KALAN) 8.
ERKEN HİRİSTİYAN . İ.Ö 330’da Konstantin eski Roma’nın tüm İmparatorluk bürokrasisini Karadeniz’in ağzındaki yeni Roma’ya taşıması Roma dünyasındaki kapsamlı.
Roma Uygarlığı.
ALSANCAK KORUMA VE GÜZELLEŞTİRME DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI
Bizans Tıbbı Prof. Dr. Tamer Akça.
Adı ve Soyadı : …………………………………………. 19 Şubat 2009 Perşembe Matematik
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.

Ailemizdeki Lider.
İLETİŞİM.
Kareköklü Sayılar KAREKÖKLÜ BİR İFADE İLE ÇARPILDIĞINDA SONUCU DOĞAL SAYI YAPAN ÇARPANLAR.
Dönemlere Ayrılma Her dönüm noktası, hem yeni bir gelişmenin başlangıç noktası, hem de bir önceki gelişmenin doruk noktası olmaktadır.
İSKENDER İMPARATORLUĞU
SÜMERLER Ve İLERİ TEKNOLOJİLERİ.
SALİH ZEKİ ANADOLU LİSESİ
ESKİŞEHİR SALİH ZEKİ ANADOLU LİSESİ
Yunanistan’da Dorlar’ın istilasından kaçan Akalar Batı Anadolu’ya göç etmişlerdir. Akalar bu bölgede yaşayan yerli halkla kaynaşıp şehir devletleri oluşturdular.
ESKİ ÇAĞLARDA TÜRKİYE VE ÇEVRESİNDEKİ
İNÖNÜ MUHAREBELERİ VE SONUÇLARI
Çalışma Soruları 8.ders. Türkiye Cumhuriyeti daha önce kaybettiği Boğazlar üzerindeki tam egemenlik hakkını hangi antlaşmayla yeniden elde etmiştir? A.
2D. EGE VE ESKİ YUNAN UYGARLIĞI
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ.
İLK ÇAĞLARDA ULUSLARARASI İLİŞKİLER
MİLLİ MÜCADELE.
21. YY Eğitimi. Nedir? Nereden kaynaklanmaktadır? Niçin başvurulur? Nasıl önlenir? Terörizmden neden korkarız?
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / Anadolu’nun Türk Yurdu Oluşu
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞU / Osmanlı Devleti’nin Hızlı Yükselme Sebepleri.
TÜRKİYE VE ULUSLAR ARASI ÖRGÜTLER II
İşletme kavramı öncesi dönem 1880 öncesi dönemi kapsar.1880 öncesi dönemde yönetim gereken kuruluşların çok az olması, kendi yönetim anlayışlarına göre.
1. DÜNYA SAVAŞI. 1.DÜNYA SAVAŞI’NIN TARİHLERİ I. Dünya Savaşı, 28 Temmuz 1914'te başlayan ve 11 Kasım 1918'de sona eren Avrupa merkezli küresel savaş.
Resmi dil: Farsça Başkent: Tahran En büyük şehir: Tahran Yüzölçümü: km² Nüfusu: 75 milyon Para birimi: İran Riyali.
Sunum transkripti:

Tarih Boyunca Avrupa’da Savaş ve Barış

KLASİK ANTİKİDİTEDE SAVAŞ VE BARIŞ (I.Bölüm) Eski Yunan’da Savaş ve Barış Yunanlılar ve Persliler Batı’ya Karşı Doğu Orta Roma Cumhuriyeti Döneminde Savaş ve Dış İlişkiler Roma-Kartaca İlişkileri

Eski Yunan’da Savaş ve Barış

Eski Yunan’da Savaş ve Barış POLİS (Şehir/Site Devleti); Siyasal Açıdan Bağımsız, Kendi Kendini Yöneten, Temel ihtiyaçlarını Giderebilecek Toprağa Sahip,

Eski Yunan’da Savaş ve Barış Hakkında Kayıt Bulunabilen İlk Çatışma; Messenian (Messina) Savaşı’dır (7.yy.). - Sonucunda; Spartalılar komşularının toprağını ele geçirerek halkını serf (köle) yapmıştır (sınır savaşı). Aynı dönemin en önemli bir diğer savaşı; Lelantin Savaşı’dır (Eretria ve Chalcis şehirleri arasında bir ova için yapılmıştır).

Eski Yunan’da Savaş ve Barış

Eski Yunan’da Savaş ve Barış

Eski Yunan’da Savaş ve Barış 1’inci Peleponnes Savaşı (461-446), 2’nci Peleponnes Savaşları (431-421 ve 413-404), Korint Savaşı (395-386)

Eski Yunan’da Savaş ve Barış

Eski Yunan’da Savaş ve Barış

Eski Yunan’da Savaş ve Barış

Eski Yunan’da Savaş ve Barış

Eski Yunan’da Savaş Sebepleri Liderlik ve Güç Mücadelesi, Akrabalık ve İttifak İlişkileri, Prestij ve Saygı, Korku, Maddi Çıkar.

Manevi Prestij veya Onur. Yunan Yayılmacılığı Bağımsız Devletler Arasında Tanınmış Bir Liderlik Pozisyonu, Güçlü Bir Özsaygı ve Düşmanı Küçük Düşürerek Şereften Yoksun Bırakmak, Maddi Menfaat veya Kâr, Manevi Prestij veya Onur.

Yunanlılar ve Persliler Perslilerin Savaş Sebepleri: - Yunanlıların Perslerin İçişlerine Karışması (İyonya İsyanı), - Toprakları Genişletme (Yayılma Saiki), - Maddi Çıkar (Ganimet Elde Etme), - İmparatorluk Mirası (Darius-Xerxes), - Prestij ve Onur.

Yunanlılar ve Persliler Büyük İskender’in Savaşlarının Sebepleri: - Artan Nüfus, - İmparatorluk Mirası (II.Filip-Büyük İskender), - Toprakları Genişletme (Yayılma Saiki), - Maddi Çıkar (Ganimet Elde Etme), - İntikam (Perslilerin Atina tapınaklarını yıkmaları), - Prestij ve Onur.

Orta Roma Cumhuriyeti Döneminde Savaş ve Dış İlişkiler Roma’lıların Savaş Sebepleri: - Güçlü Komşularından Duyulan Korku, - Başarılı Savaşların Getirdiği Ekonomik Faydalar, - Düşmanların Saldırılarını Defetmek, - Zafer Tutkusu.

Orta Roma Cumhuriyeti Döneminde Savaş ve Dış İlişkiler Roma’yı Farklı Yapan Üstünlükler: - Cumhuriyetin Geliştirdiği Güçlü Medeni Özellikler, - Çok İyi Örgütlenmiş ve Disiplinli Bir Ordu, - Devasa İnsan Kaynakları,

Roma-Kartaca İlişkileri Savaşın Sebepleri - Korku, - Hegemonya Kurma, - Maddi Çıkar (Ganimet Elde Etme), - Prestij ve Onur.

Roma-Kartaca İlişkileri Birinci Roma-Kartaca Savaşı (M.Ö 264-241), İkinci Roma-Kartaca Savaşı (M.Ö 218-201), Üçüncü Roma-Kartaca Savaşı (M.Ö 149-146).