“Tüketim Alışkanlıklarımız”

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
"HEDEFLERİMİZRDEN BİRİ, ÜLKEMİZİ YABANCI YATIRIMLAR İÇİN BİR CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEKTİR“ Uygulamaya koyduğumuz orta ve uzun vadeli programlar.
Advertisements

İlkim Yiğit Gen.Mdr.Yrd..
Mavi ve Yeşil İçin Elele
Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı 1995 yılında 228 gönüllü üye ile kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür.
TEDMER Türkiye Etik Değerler Merkezi Vakfı Etik Barometre Araştırması Nisan 2007 ERA Research & Consultancy.
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi
21-27 Kasım  Sayfa 5: AVM Forum, Vialife  Sayfa 9: Dayanıklı Tüketim Beko, Singer, Vestel  Sayfa 15: Eğlence, Kültür&Sanat, Dernek Ahmet Kaya,
Yaşam3Geni Eğitim Danışmanlık
AB TÜRKİYE ODA FORUMU TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYONU Dr. Mustafa LALE Sanayi Dairesi Başkanı 16 Kasım 2009, İSTANBUL.
EKO- OKULLAR.
“IP Universities” Istanbul, April 14 to 15, 2011 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logoTürkiye’de FM Eğitimi Salih BEKTAŞ.
AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş.
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TÜRK ODA/BORSA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ IV. Dönem Odalar için Eğitim Semineri Ş. Sibel AYGÜN.
Eczacıbaşı Topluluğu ve Sürdürülebilirlik
BM Engelli Hakları Sözleşmesinin Uygulanması ve Uygulanmanın İzlenmesinde Kamu-Sivil Toplum Arasında Sorumluluk Paylaşımı ve İşbirliği Feray Salman İnsan.
GEÇMİŞTE VE GÜNÜMÜZDE PAYLAŞTIĞIMIZ AVRUPA TOPLU ANKET SONUÇLARI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ, KÜTAHYA GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ, GAZİANTEP HARRAN ÜNİVERSİTESİ,
(Yeşil Bayrak) EKO OKULLAR PROGRAMI.
Mavi ve Yeşil İçin Elele
VATANDAŞIN BİLGİ EDİNME HAKKI 18 Ekim 2005 Ankara, Hakimevi.
BELEDİYE BİRLİKLERİNDE EĞİTİM ÇALIŞMALARI
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı
Sivil toplum kuruluşları
Gençlerin kapasitelerini geliştirmek ve genç liderler yetiştirmek, Gençler arasında ortaklıklar geliştirmek, Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Batı Asya.
İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” GENÇLİK PROGRAMI.
Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü
Kamu Yönetiminde Yeni Aktörler: Sivil Toplum Kuruluşları
KONAKLAMA İŞLETMELERİ
ODA AKREDİTASYON SİSTEMİ TÜRK ODA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ: ODA AKREDİTASYON SİSTEMİ III ncü Dönem Odaları için Eğitim Semineri – Ankara Miray.
Çevre Sorunları “Ayamama Felaketi”nin acı biçimde gösterdiği gibi çevre sorunları, artık yaşamımızda istisna olmaktan çıkmış, gündelik yaşamın bir parçası.
8. Mavi Bayrak Yerel Sorumlular Semineri
EKO OKULLAR.
EURO 2016 TÜRKİYE Onur KILIÇ. UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası.
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ Ş. Sibel AYGÜN TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri 21 KASIM 2008 Ankara.
Ayın Eco Sınıfı Sizsiniz!
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
Bütünleşik Kıyı Alanları Yönetimi/BKAY
EKO-OKULLAR.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
3 Kumbara.
SGP İklim Değişikliği Odak Alanı Çerçevesi. Uygulama Programları OP 5. Enerji Tasarrufu ve Enerji Verimliliğinin Önündeki Engellerin Kaldırılması OP6.
EKO OKULLAR PROGRAMI.
T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
EKO OKULLAR PROJESİ.
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ Ş. Sibel AYGÜN TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri 19 Ekim 2007 Ankara.
İZMİRİN KALKINMASININ ÖNÜNDEKİ ENGELLER 10 Nisan 2012 tarihli Çalıştay’ın sunumu İŞ İNSANLARININ GÖRÜŞLERİ Seza YORULMAZ.
EKO - OKUL BİLGİLENDİRME SUNUMU
Sabancı Gönüllüleri Programı nedir? Tüm Sabancı Topluluğu’nu kapsayan bir sosyal sorumluluk programı İki ana platform 1.Online eğitim 2. Gönüllülük Projeleri.
EKO-OKUL PROJESİ Eko-Okullar Programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için.
KUTLU OLSUN TUTUM ve YATIRIM HAFTASI TÜRK MALLARI.
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
SON VERİLERLE TÜRKİYE ve ESKİŞEHİR HARUN KARACAN ESKİŞEHİR TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI Ağustos 2010.
2013 – 2014 GAYRİMENKUL SEKTÖR ANALİZİ Hazırlayan : Y. Müh.Murat ERGİN.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
AB DESTEKLİ BÖLGESEL KALKINMA PROGRAMLARI HİBE PROGRAMI
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
Ortaklık Kurma Kütüphan-e Türkiye Tanıtım Çalışma Grubu Ankara, Ağustos 2015.
SAĞLIK TURİZMİ DAİRE BAŞKANLIĞI
EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
SON VERİLERLE TÜRKİYE ve ESKİŞEHİR
SABANCI VAKFI 14 Kasım 2016.
Turizm Türlerinin Oluşmasında Çevrenin Etkisi
EKO OKULLAR. Eko-Okullar Programı ilköğretim okullarında çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır.
YEREL YÖNETİMLER PAYLAR
Deprem öncesi yapılması gerekenler Deprem çantası hazırlanmalı Raflar duvarlara sabitlenmeli Ağır cisimler raflarda altlara yerleştirilmeli Duvardaki lamba,
TEKNOLOJİ VE BİLGİ TRANSFERİNDE ULUSLARARASI FUARLARIN ÖNEMİ
TÜİK MAYIS İHRACAT RAKAMLARI
TÜİK NİSAN İHRACAT RAKAMLARI
Türkei mit Koch International
Sunum transkripti:

“Tüketim Alışkanlıklarımız” EKO OKULLAR PROGRAMI “Tüketim Alışkanlıklarımız”

EKO OKULLAR PROGRAMI NEDİR? Eko-Okullar Programı ilköğretim okullarında çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar. Program,okullarda ISO 14001/EMAS üzerine kurulmuş bir çevre yönetim sisteminin uygulanmasını da sağlar.

Eko-Okullar Programı Nasıl Yürür: 7 ADIM

Türkiye’de Programı Kim Yürütüyor? Program ülkemizde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülmektedir. Uluslararası Çevre Eğitim Vakfının üyesi olarak 1995 yılında Ankara’dan bir okulla başlayan projemiz, 2002 yılı sonu itibariyle, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Eskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Rize ve Van illerimizden toplam 104 ilköğretim okulumuzda yürütülmektedir.

“Yeşil Bayrak” Hakkında Yeşil bayrak uluslar arası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir. Projenin uygulanması, öğrencilere çevre konusunda olduğu kadar, yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek özellikler kazandırır.

KAYNAKLARINI TÜKETME, GELECEĞİNİ YOK ETME !!! SLOGANIMIZ KAYNAKLARINI TÜKETME, GELECEĞİNİ YOK ETME !!!

BU YIL Kİ EKO-OKUL PROJEMİZ HAKKINDA Bu yıl okul olarak “Tüketim Alışkanlıklarımız” konusu üzerinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz, ayrıca önceki senelerde başlatılan “Enerji” ve “Katı Atık/Geri Dönüşüm” konularında çalışmalarına devam edeceğiz.