DİKKAT SÜRESİNİ UZATMA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI kisiselbasari.com
Advertisements

“Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez”
REHBERLİK Yıldız KOCADAĞ.
NİZİP HÜSEYİN YALÇIN ÇAPAN ANADOLU LİSESİ
BAŞARININ ANAHTARI
Okul öncesİ Eğİtİmde Günlük Program AkIşI
BAŞARILI OLMAK İÇİN NELER YAPILMALI?
Eğitim Öğretimde Planlama
ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI VE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
Güce Çok Programlı Lisesi Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı
Etkin Çalışma Yöntemleri.
Bilinçli Tercih Seminerine HOŞGELDİNİZ İÇERİK 1.Tercih listesini oluşturmadan önce yapılması gerekenler 2.Sıklıkla yapılan tercih hataları 3.Tercihlerinizi.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ.
REHBERLİK DERSİ III.
ARAÇ GEREÇLERİN EĞİTİMDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
Karatay Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü.
İSTASYON YÖNTEMİ.
DERS: Sosyal Bilgiler ÜNTE: Uzaktaki Arkadaşlarım SINIF: 4/A
Yrd. Doç. Dr. Özcan PALAVAN
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
PLANLI ÇALIŞMANIN GEREĞİ
ETKİLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Hüsnü DURSUN
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ OLAN ÇOCUKLAR (ÖZGÜL ÖĞRENME BOZUKLUKLARI) kaynak:Prof
BEP GELİŞTİRME BİRİMİNİN GÖREVLERİ
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
Bu BEP’in Geliştirildiği BEP Toplantısı
2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılı AKYURT İLKOKULU TANITIM SUNUSU.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. Gelecekte iyi bir meslek sahibi olmanın yolunun daha verimli çalışmaktan geçtiği bir gerçektir. Çok çalışmak değil, Etkili.
Mentör Öğretmenlik.
BAŞARIYI ETK İ LEYEN ETMENLER Burcu PEZÜK Psikolojik Danışman.
Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 1 VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Hazırlayan ve sunan : Uzm.Psk.Dan. Yusuf URHAN.
ÇOCUK ANTRENMANINDA TEMEL HAREKET EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
SINIF YÖNETİMİ.
Eğitsel Rehberlik. Rehberlik hizmetlerinin önemli bir işlevi de öğrenmeyi kolaylaştırmak, başarıyı artırmaktır. Bu amaca yönelik yapılan rehberlik hizmetleri.
ZAMANIN ETKİLİ KULLANIMI
Mehmet ŞAHİN Toprak Sanayi İ.Ö.O./ÇORUM
ETKİLİ ÖĞRENME VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ a)Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü b)Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü.
AMAÇ VE HEDEF BELİRLEME
SPOR.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
EĞİTSEL REHBERLİK Yrd.Doç.Dr. İsmail Hakkı TOMAR
Özel eğitim hizmetleri kurulu, özel eğitim değerlendirme kurul raporu doğrultusunda özel eğitime ihtiyacı olan bireyi uygun resmî okul veya kuruma yerleştirir.
Çocuk ve Spor Bahadır Özdilek.
BASAMAKLI ÖĞRETİM PLANI
BEP BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMLARI.
TED SAMSUN KOLEJİ SPOR OKULLARI. SPOR NEDİR Spor, önceden belirlenmiş kurallara göre bireysel veya takım halinde yapılan, genellikle rekabete dayalı yarışma.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”. Verimli ders çalışma amaç doğrultusunda planlı ve programlı çalışmaktır. Verimli ders çalışmak sadece ders.
SOSYAL BİLGİLERDE BECERİ EĞİTİMİ
WEB 2.0 ARAÇLARI.
ARAÇ GEREÇLERİN EĞİTİMDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”. Verimli ders çalışma amaç doğrultusunda planlı ve programlı çalışmaktır. Verimli ders çalışmak sadece ders.
BE BEP NEDİR ?.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmen
ARAÇ GEREÇLERİN EĞİTİMDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
OKUL DÖNEMİNDE GELİŞİM 6-11 YAŞ
REHBERLİK DERSİ III.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
Spor hareketleri dönemi
Çalışma Dilim Tasarım Başarı İçin Çalışmak.
Sunum transkripti:

DİKKAT SÜRESİNİ UZATMA Rehber öğretmen psikolojik danışman:Seda DURU

Dikkatin dağılmasına neden olan ve konsantrasyon gücünü azaltan olumsuz dış etkenlerin azaltılmasıyla başlayabiliriz. Öncelikle çalışma odasında bazı düzenlemeler yapabilirsiniz Ders yükü arttıkça, çalışılacak süre uzadıkça sizlerin dikkat ve konsantrasyon güçleri zayıflayacaktır. Bunun için planlama becerisi kazanmaya çalışmalısınız

Planlama becerisi kazanması amacıyla, küçük bir ajanda alarak günlük işlerini oraya yazmayı ve işleri tamamladıkça yanına kendinize uygun bir işaret koymalısınız. Yapılması gerekenleri tamamladıkça motivasyonunuz artacaktır. Günlük planınızı yazıp odanızda yada görünür bir yere asabilirsiniz. Çalışma sırasında gerekli olan materyalleri masada hazır bulundurmalısınız

Yoğun olarak dikkat problemi yaşayan öğrenciler düzenli ortamlara ihtiyaç duyarlar. Kendi başlarına iç dünyalarını düzenleyemedikleri için dış dünyalarının başkaları tarafından düzenlenmiş olmasına ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle, listeler yapabiliriz. Ne yapacaklarını unutan ya da bilemeyen bireyler bu listeleri çok faydalı bulacaklardır. Sizlerin hatırlatmalara; prova yapmaya; tekrar yapmaya; yönlendirilmeye; sınırlar konulmasına ve düzene ihtiyaçınız vardır.

Özellikle sınava hazırlanma, ödev yapma, konuları tekrar etme gibi dikkat gerektiren faaliyetlere başlamadan önce, hedef belirlemelisiniz. Örneğin, çalışmalardan ne elde etmek istediğinizi, ne yapacağınızı ve ne kadar sürede gerçekleştireceğinizi sorarak bunu sağlayabilirsiniz

HEDEFİNİZ BELLİ Mİ ? Hedefi belli olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez.

dikkati geliştirmede en etkili yöntemlerden bir tanesi; bir spor ile uğraşmaktır.  Sportif faaliyetler, enerjinin fazlasını kullanmayı, el-göz koordinasyonunu geliştirmeyi, dikkati tek bir noktaya yoğunlaştırmayı sağlar. Basketbol, voleybol ya da futbol gibi takım sporlarına ya da yüzme, ip atlama, tenis, koşma gibi bireysel spor faaliyetlerine etkin bir şekilde katılabilirsiniz. 

Dama, satranç gibi oyunlar da yine kurallara uymayı, düşünerek ve plan yaparak hareket etmeyi öğreten oyunlardır. Bu nedenle evde,okulda dikkatini geliştirmek için bu tarz oyunlar oynayabilirsiniz. Hafıza kartları, kelime oyunları, isim-şehir gibi kelime türetme oyunları görsel dikkati, belleği ve sözel becerileri geliştiren oyunlardır. Ailece,arkadaş çevresinde bu oyunları oynayabilirsiniz.

Tabu gibi hem kurallı hem de konsantrasyon gerektiren oyunlar oynayabilirsiniz. dikkat ve konsantrasyon becerisini arttırabilmek için günlük gazetelerde yer alan, köşe yazılarından birini okuyarak yazıda yer alan “b,c,d,g” gibi harfleri işaretlemeyi deneyebilirsiniz.

Gazetelerin Cumartesi ve Pazar eklerinde verilen “farklılıkların bulunması”, “kelime avcılığı”, “sayı avcılığı” gibi bulmacalarla ilgilenebilirsiniz. Yaşınıza uygun puzzle tarzı etkinliklerle ilgilenebilirsiniz.

Evde bireysel olarak yaptığı çalışmalarda süre tutarak zaman yönetimini öğrenebilirsiniz.

Konsantrasyonun temeli, birden çok şeyi bir arada yapmak yerine, tek bir şeyle ilgilenmek, aynı anda tek iş yapmak, tek bir konuyla ilgilenmektir.

Dikkat problemi yaşayanların pek çoğu birden fazla işle aynı anda ilgilenmeye çabalar. Tüm bu işler de yarım kalır. tek bir işe odaklanmayı ve onun tamamlaması konusunda süreklilik kazanınız.