Alicanyasar@gmail.com.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BU VATAN KİMİN?.
Advertisements

Türkçe Ana Dili Öğretmeni
BİR KADINI AĞLATMAK AZİZ NESİN F5 tuşuna basınız.

Tutkulu sevdaların gizli hançerleri başlar parıldamaya...
Çanakkale zaferi.


İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
GÜNEŞLERİN BATTIĞI YER!
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz. Hazırlayan: yilmazgurler gmail.com Yazarı: alicanyasar gmail.com “FOTOĞRAFLAR, ERMENİ ÇETELERİNCE KATLEDİLEN.
ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN
Ben bir kızım anadoluda doğmadan sönmüş yıldızım
Benim Memleketim Bir Başkadır Havasına suyuna taşına toprağına

Boynumuzda sübyan kavgaların vebali Koynumuzda üryan sevdaların cemali Baba yadigârı çalar saat misali Gün ışımaz yarınlara kurdular.
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
Ben Seni Sevdim Mi. Ben seni sevdim mi
SENVURDUNDABENSENVURDUNDABEN ÖLMEDiMMİÖLMEDiMMİ Rüzgarda hasretinle ne ateşi yaktım da Bir seni yakamadım, beni yaktığın gibi Mahpusta gün, çölde SU,
S E N V U R D U N D A B E N Ö L M E D i İ.

Acıyla çaldı kapının tokmağı Duruma anlam veremedim yavrum... Hepten çözüldü dizlerimin bağı Kalkıp açmaya varamadım yavrum... Güngören'de gün, göremedim.
Behey Brem Yiğit Kirvem Allah’ını sevem Hali vaktin helak Varlığın yok olmuş… Nutkun kuru Kanın çekilmiş… Kırış kırış alnın Saçların.
Duymaz mısın Gündoğusu rüzgarların uğultusunu Ayazıyla nasıl da yakar aşılı goncayı Nasıl da tıkar ekmeği boğazımıza Bir tas su.
Çalışmaz da, üretmezse bir arı Bal neye lazım, petek kime gerek... Geçilmezse nehrin coşkun suları Sal neye lazım, kürek kime gerek...
Ali YAŞAR Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Ali YAŞAR Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Ölüm dümen suyumuzda güdümlü torpil Çığlıklar pruvamızda buz dağı Karaya vurur umut Dibe çöker ışık Acılar üstümüzde balıkçı ağı...
ÇANAKKALE ASKERLERİ YAZAN:YAŞAR UZUN.
Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar Ciğerim yanıyor aney gözlerim ağlar... Le ley Urfa De hele bana Bu ne haldır gözüm Bu nasıl bela.
Kıl Beni Ey Namaz !.

xzz2Itwm4E7E 1-) Çanakkale Kara Savaşları süresince Gelibolu yarımadasına çıkarılan asker mevcudu dir. Bu askerlerin nini İngiliz,
Düşününce memleketin halını Acısı yürekler yakar mı yakar… Kimi çalar kimi çırpar malını Kimi de lal olur bakar mı bakar … Dost bağında kıran otlar.
18 MART (ÇANAKKALE ZAFERİ)
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
VATANSEVERLİK.
Senden sonraydı... Hayvansız kalmış bir orman gibi ağlamaklıydı kainat; Hangi dağda ateş yansa O yana ağlardı atlar, ve bir kartal bir kartala dayıyorsa.
GİRİŞ HAREKAT ALANI TARAFLARIN PLANLARI
Çanakkale Cephesi 1915 yılına dek hiç bir
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ HAZIRLAYANLAR: MEVLÜDİYE AVŞAR EMİNE YENİSAN.
S E N V U R D U N D A B E N Ö L M E D i İ.
BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Karanlıklar uzaklaştı
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
Ağzın dudaklarımda AğzınAğzın Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle uyanmak nice çılgın.
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
SEVDALILARIN.
FATİH İLK/ORTAOKULU ÇANAKKALE ZAFERİ VE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ.
ÇANAKKALE SAVA Ş I Çanakkale Cephesi I. Dünya Sava ş ı’nda İ tilaf Devletleri’nin saldırısı sonucu açılmı ş bir cephedir. Dünya tarihinin en kanlı sava.
KUM Ümit Yaşar Oğuzcan Lütfen emeğe saygı gösterelim… Teşekkürler…
Çanakkale Zaferi Hazırlayanlar: Fatma Dinç Sevgi Hançerli.
ÇANAKKALE ZAFERİ yılında I. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla İtilaf devletleri bu isteklerini gerçekleştirme fırsatının doğduğuna inandılar. Bu inançla.
FARUK NAFİZ ÇAMLIBEL Bir destana benziyor senin bugünkü halin.
Yedi koldan kuşatılır şehirler Mazbut kaleler yıkılır… Sudan bahaneler haklı gerekçe Barış nutukları göz boyamaca Kalın kitaplar.
ATATÜRK’ÜN GÖREV ALDIĞI SAVAŞLAR
Sema KAHRAMAN Simenli İlköğretim Okulu
ÇANAKKALE SAVAŞI. ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI SEYİT ONBAŞININ GÜLLEYİ KALDIRMASI.
ÇANAKKALE Çanakkale Savaşı, I. Dünya Savaşı sırasında yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı Devleti ile İtilaf Devletleri arasında.
KURTULUŞ SAVAŞI’NDA TÜRK KADINI. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu.
FATİH İLK/ORTAOKULU ÇANAKKALE ZAFERİ VE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ.
MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNDE KADIN KAHRAMANLAR. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte.
S a s e s ı s i.
KURTULUŞ SAVAŞI’NDA TÜRK KADINI. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu.
Sunum transkripti:

alicanyasar@gmail.com

Özüm halka mal oldu behey!.. Adım Çanakkale Soyadım Geçilmez… Top atsan yıkılmaz surlarım Demir kapılarım açılmaz… Kınalı kuzular adandı cehdime Kanla ödendi bedelim Kıymetim paha biçilmez… Özüm halka mal oldu behey!.. Ana yurdum Türk toprağı ya bedenim Ne bir gece rahat uyudum Ne de soluk aldı sevenim Saplanmış kurşun mu ararsın döşümde Hançer yarası mı oylum oylum Doğrusu kimseye kalmadı güvenim Dostum bile el oldu behey!..

Git gel evim yol oldu behey!.. Rumeli eteğimden tut Boğazıma kadar düşman Dilleri zehir Kalpleri taş Gözleri kan… Tanımam bilmem hiç birini Hepsi katlime amade Hepsi birbirinden yaban Git gel evim yol oldu behey!.. Nedir bu kin Bu hışım kime Sardılar çevremi topyekûn Vurdular göğsüme pare pare Görür mü gerçeği kör olası dünya İşine gelmeyeni işitir mi sağır sultan Bir Allah’ın kulu da sormadı “Niye?” Gözüm yaşı sel oldu behey!..

Nara’m dağa yel oldu behey!.. Sağımda Seddülbahir ve Ertuğrul tabyaları Sol kolum Kumkale ve Orhaniye Kitabımda korkuya mahal yok Teslimiyet yok işgalci beye Kurşun kurşun üstüne direncim Zafere inancım ölesiye Nara’m dağa yel oldu behey!.. Tutuştu Hamidiye sırtım kor ateş, kor mayın Mecidiye gövdemde ne bir kol Ne bir yaprak kaldı Namazgâh dalımda sormayın Medet sende Seyit’im Beline kuvvet davran hele Nusret’im yetiş kur mayın Köküm yandı kül oldu behey!..

Ağzım açık lal oldu behey!.. Zonkladı Conkbayırı bağrım acıdan Oluk oluk kan boşaldı Arıburnu’m Anafartalar alnımda çakan şimşek Suvla kulağımda çınlayan salâvat-ı şerife Eliyle içti şahadet şerbetini Gelibolu’m Bağım bahçem gül oldu behey!.. Kul bunalmayınca Hızır yetişmez Ümit kesilmezmiş çıkmayan candan Nefesini tutmuş beklerken Anadolu’m Deliduman gürledi gök gözlü kumandan “Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum!” O nasıl aşk Allah Allah O nice hücum öyle Süngü dipçik göğüs göğüse Ağzım açık lal oldu behey!..

Yörem Türk’e il oldu behey!.. Şahlandı yiğitlerim kelle koltuk Devrin destanını yazdılar bilekleriyle Ahalim ihtiyar genç ve çocuk Kadını erkeğiyle tek bir yumruk Namerdin oyununu bozdular yürekleriyle Yörem Türk’e il oldu behey!.. Gelin endamıyla süzüldü göklere Başımın üstünde nazlı hilâl Her şehir Çanakkale Her Türk Mustafa Kemal Ölmedi ruhum, ölmeyecek de Ömrüm baki yıl oldu behey!..

Adım Çanakkale Soyadım Geçilmez Şiir : Ali Yaşar www.aliyasar.com Grafik Tasarım : Ayfer Dursun / www.ayferdursun.com 2007 ©