Bir ulus yarattın özgür

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
UTANDIM ÇOCUK Yazı:Taner Yenidoğan Slayt tasarım: Mustafa Kaplan.
Advertisements

Iletişimde üç filtre
Mustafa’dan Can’a… Taner YENİDOĞAN 06 Kasım 2008.
KAZANIMLAR 25. Onuncu Yıl Nutku'ndan hareketle yapılan inkılapları, Atatürk'ün geleceğe yönelik hedeflerini ve Türk milletinin özelliklerini değerlendirir.
"Aşk ancak yatakta tedavi edilebilen bir hastalıktır"”
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
Baş Öğretmen Atatürk.
HA GAYRET TAYYİBAN!... Kalmadı Satılmadık VATAN, Özgürce ve çagdaş yaşam…; Akıl, izan, İnsaf,vicdan… pınarından sulanan!... Rızk,Kula,kuldan değil!...
Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz.
ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 Aslı DİNÇMAN.
CUMHURİYET BAYRAMI HAZIRLAYAN VE SUNAN TALAT TANJU ŞENTÜRK
KONU:23 NİSAN ULUSAL EĞEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Unutma. UNUTMA. SENDEN BİR TANE DAHA YOK BU DÜNYADA....
HAZIRLAYAN : ABDULLAH TAVMEN YAĞMADAN ÖNCE ANKARA BİR TARAFTA PARA HIRSIYLA GÖZÜ DÖNMÜŞ MÜTEAHİTLER,DİĞER TARAFTA KENT DEĞERLERİNİ GÖZ ARDI EDEN BELEDİYELER…
Yüce ATATÜRK, Ölümsüz emanetin TÜRKİYE CUMHURİYETİ ile ilgili hissettiklerimi ve düşündüklerimi, onun 83. yıldönümünde seninle paylaşmak, böylelikle.
Öğrt: İHSAN DURAK.
BAĞIMSIZLIK BAĞIMSIZLIK Büyük ÖNDER, Seninle, asırları bir hamlede aştık. Tehdit altındaki bir milletin, kurtuluşa böylesine inanabilmesinin sırrı, bağımsızlık.
İNKILAP NE DEMEKTİR ?   Toplum düzenini ve yapısını daha iyi duruma getirmek için yapılan köklü değişiklik, iyileştirme, devrim, reform demektir. 
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İNKILAPLARIN TEMEL KAYNAĞI
Prof.Dr.rer.nat. D. Ali Ercan Ankara, 10. Kasım.2012 Ankara, 10. Kasım.2012.
ATATÜRK İLKELERİ ÖZGÜR GÜVERCİN 8.Sınıf İNKILAP TARİHİ.
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
Serkancatarih O bir ödemiş fatihi.
ANILARLA ATATÜRK.
ATATÜRK İLKELERİ.
ATATÜRK İLKELERİ. ATATÜRK İLKELERİ 1- Cumhuriyetçilik 2- Millîyetçilik 3- Halkçılık 4- Devletçilik 5- Lâiklik 6- İnkılapçılık.
CUMHURİYET VE ATATÜRK.
Unutma Senden bir tane daha yok bu dünyada. Gülümsemeyi asla unutma.
Atatürk’ün Hayatı 1881’de Selanik’te doğdu.
ATATÜRK OLMASAYDI ÇAĞDAŞ, BAĞIMSIZ LAİK VE DEMOKRATİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLMAZDI.ONUN İLKE VE DEVRİMLERİNE OLAN DERİN İNANCIMIZ VE GURURLA 2013 CUMHURİYET.
HERKES NE ZAMAN ÖLÜR ELBET GÜLÜNÜN SOLDUĞU AKŞAM TURGUT UYAR
ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ASLI DİNÇMAN.
“DE “EKİ İLE “DE” BAĞLACININ YAZILIŞI.
Sizlere saldırmanızı değil, ölmenizi emrediyorum
Kuşumu Kim Kışkışladı? egitim bizim işimiz
AYDINLANMA Nasıl anlatsam bilmiyorum Düşündükçe şaşırıyorum. Dün akşam bir haller yaşadım Aydınlanıverdi sonra aklım. Yarı uykulu yarı uyanık Oda oldukça.
Gece yarısı parka bir baykuş geldi.Ağaçları tek tek
“DUYARLILIK” ATATÜRK’e MEKTUPLAR Aslı DİNÇMAN. “DUYARLILIK” ATATÜRK’e MEKTUPLAR Aslı DİNÇMAN.
KONTROL İZLEYİCİDE Her şeye rağmen muhakkak bir Nur’a doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki.
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ.
Bir Başkadır Benim Memleketim
2 3 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı
ATATÜRKÇÜLÜK.
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAPLARI
MİLLİ (ULUSAL ) BAYRAMLARIMIZ
BAYRAMLARIMIZ Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz.
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Milli bayramlarımız, ulusça kutladığımız, birlik beraberliğimizi pekiştiren sevinçli günlerimizdir.
CUMMHURİYET VE ATATÜRK
CUMHURİYET VE ATATÜRK
Bekle beni… hazırlayan : levent karakaş yazı:alıntı
BENİM BÜYÜK YUVAM.
Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı.
Yirminci yüzyılın son dekadında emperyalizm ve işbirlikçileri tarafından katledilen Atatürkçülerin aziz anılarına… * “Atatürk’e Saldırmanın Dayanılmaz.
60 yıldır Türkiye’yi yıkmaya çalışıyorlar. Ancak Türkiye öylesine sağlam temeller üzerine inşa edilmiş ve öylesine deprem kirişleri atılmış ki, Şair.
Bir ulus yarattın özgür, Bir cumhuriyet kurdun tam bağımsız, Bir gelecek gösterdin Aydın mı aydın. Bir cennet olacaktı Türkiye, Mutluluk gülleri açacaktı.
GÜRKAN’IN YALANI Elif Emine BALCI. Gürkan ve Semih adında birbirlerine çok yakın iki arkadaş vardı. İkisi de sekiz yaşında ve aynı sınıftalardı. Bir hafta.
Bir varmış bir yokmuş. Çok eski zamanlarda, Çocuklar Ülkesi’nde, masal anlatan bir dede varmış. Çocuklar ona “Masalcı Dede” derlermiş. Masalcı Dede, her.
AYAĞA GİDEREK DEĞİL!!! ULUSLARARASI KARİZMA BÖYLE OLUR
Cumhuriyet’e Nasıl Kavuştuk ?
GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ GİRİŞ.
KUZEY EFTAL SESLİOKUYUCU
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ
ATATÜRK İLKELERİ
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
UYANDIR BİZİ Bir ulus yarattın özgür,
Sunum transkripti:

Bir ulus yarattın özgür Bir cumhuriyet kurdun tam bağımsız Bir gelecek gösterdin Aydın mı aydın Bir cennet olacaktı Türkiye Mutluluk gülleri açacaktı yüzlerinde Çalışkan insanların ...

AFFETME BİZİ! “Bütün umudum gençliktedir” “Atatürk sizsiniz! gelecek sizindir! ” Öylesine inandın Öylesine güvendin ki gençliğe En büyük eserini Cumhuriyeti verdin ellerimize Koruyamadık ! AFFETME BİZİ!

SORGULA BİZİ! Oysa ne günlerden gelmiştik Emperyalizmi yere sermiştik Ulusçuluk demiştin kurtuluşumuz Nicedir durum değişti Şovenlik ayrımcılık dincilik türedi Yıkıyorlar ulusal devleti SORGULA BİZİ!

YARGILA BİZİ! Dedin ki ulusuma en iyisi gerektir Cumhuriyet fazilettir Kimsesidir kimsesizlerin Yeni sultanlar yarattık senden sonra Kapılandık bir avuç çıkarcıya YARGILA BİZİ!

AZARLA BİZİ! Laiklikti çağdaşlığın temeli Sen öldün mezarlardan çıktı hortlaklar Tekkeler türbeler tarikatlar Dinciler yalancılar talancılar iktidar Gör ne hallere düştük AZARLA BİZİ!

GÖR HALİMİZİ... Yoksulluk içinde öderken eski borçları Ayrılmadı doğu batı Şimdi saldırıyorlar sosyal devlete Bir talan ve yağma havası üstümüzde Gitti gidecek Türkiye GÖR HALİMİZİ...

TUT ELİMİZİ... Bağımsızlık Geride kaldı dediler inandırıldık Ne de safmışız kolayca kandırıldık Uşak olduk emperyalizme Yasaklandı suçlandı vuruldu değerlerimiz Parçalandı yıkıldı yok oldu emeklerimiz TUT ELİMİZİ...

Uyandır bizi !UYANDIR BİZİ!.. Emanetini geri al Kur Kemalist Cumhuriyeti yeniden İlkelerin tutsun ellerimizden Fikirlerin yerleşsin bir mıh gibi Bir daha çıkmasın belleğimizden Uyandır bizi Uyandır bizi!..  Uyandır bizi !UYANDIR BİZİ!..  

tehlikeninfarkindamisiniz@hotmail.com