Yardımcı Doçent Doktor Cenk Aygül. İkinci Dünya Savaşı sonrasında ileri kapitalist ülkeler, (en başta da Avrupa) bugün bile hala nedenlerini tartıştığımız.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
Advertisements

Yenİ Kamu Yönetİmİ Prof. Dr. Turgut Göksu.
TÜRKİYE’DE EĞİTİM VE İKTİSADİ BÜYÜME ARASINDAKİ İLİŞKİNİN VAR MODELİ İLE ANALİZİ Yrd.Doç.Dr. Ceyda ÖZSOY Anadolu Üniversitesi Eskişehir 2007
Haritalar ve Özet Bilgiler
Bireysel Emeklilik Sistemine Yönelik Vergi Düzenlemeleri İstanbul 2002.
5. EGE İNSAN YÖNETİMİ ZİRVESİ BİR TAŞLA 3 KUŞ : ÇALIŞAN MUTLULUĞU, SADAKATİ VE İŞYERİ VERİMLİLİĞİ MAYIS 2007.
Fiyat İstikrarı ve Büyüme
ERGENLİK DÖNEMİNDE YAŞANAN FİZİKSEL DEĞİŞİMLER
Sevgili Çalışanımız, Yeni bir maaş zammı dönemine yaklaşmaktayız. Maaşınıza ne kadar zam yapacağımıza karar vermek için sizinde fikrinizi almayı uygun.
GİRİŞİMCİLİK Ahmet AYDIN.
Karşılaştırmalı Siyasette Araştırma Gelenekleri ve Kuram
Küresel Ekonomik Kriz Sonrası Enerji Piyasalarındaki Oluşum ve Gelişmeler Yavuz Aydın Direktör GE Energy Services Türkiye/Israil 13 Mayıs 2010 GE Energy.
Farklı Sistemlerde Kentleşme ve Kentleşme Politikası
Bölüm 25 Toplam Arz- Toplam Talep. 2 Toplam Talep (AD) Monetaristler: AD negatif eğimli, sadece para arzı değişiklikleri kaymasına neden olur. Keynesyenler:
POEC617 – Karşılaştırmalı Siyaset
MAKROEKONOMİ”YE GİRİŞ
ONUNCU KALKINMA PLANI ( ) HH 1. ONUNCU KALKINMA PLANININ TEMEL AMAÇLARI-1 Ülkemizin büyüme performansını daha yüksek, istikrarlı ve sürdürülebilir.
Farklı Sistemlerde Kentleşme ve Kentleşme Politikası
İşletme ve Ekonomi Copyright S.K.Mirze.
KSB: Geçmiş ve Bugün Yardımcı Doçent Doktor Cenk Aygül.
MALİYE POLİTİKASININ DOĞUŞU
ARZ YÖNLÜ İKTİSATÇILARIN MALİ YÖNÜ VE KAMU TERCİHİ TEORİSİ
Yardımcı Doçent Doktor Cenk Aygül
…Tarih Kainatın Vicdanıdır...
Küreselleşme, Sonuçları ve Az Gelişmiş Ülkeler.
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-2
Kişisel satış, Satış geliştirme, Reklam ve Halkla İlişkiler
Bankacılık sektörü 2010 Ocak-Aralık dönemindeki gelişmeler Ocak 2011.
Yardımcı Doçent Doktor Cenk Aygül. Soğuk Savaşın bitişi KSB için çok kolay olmadı. Yeni bir kategori çıktı: post-komünist devletler. Italya, Fransa, Kanada,
Sevgili Memur ve Sözleşmeli çalışanlar; Yeni bir maaş zammı dönemine yaklaşmaktayız. Maaşınıza ne kadar zam yapacağımıza karar vermek için sizinde fikrinizi.
Doç. Dr. Yeşim Kuştepeli İKT 5034-Bahar 2011
MAKRO EKONOMİYE GENEL BAKIŞ
Bili ş sel Geli ş im ve Dil Geli ş imi.  Giri ş  Büyüme ve Geli ş im  Geli ş im Dönemleri ve Geli ş imin Temel İ lkeleri  Geli ş im Alanları  Erken.
KARANLIK ÇAĞ İLK ÇAĞ ORTA ÇAĞ YENİ ÇAĞ YAKIN ÇAĞ
Karanlık çağ İlk çağ Orta çağ Yakın çağ
H.Ü. EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA TOPLANTISI 21 NİSAN 2015.
ÇALIŞMA - İŞ Emek ve emek gücü (işgücü): İnsanın doğa ve toplum ile kurduğu tüm ilişki bir emek etkinliğidir. Oysa işgücü, sadece kapitalist üretim sürecinde.
EKONOMİK GELİŞMELER Fon Yönetimi Sunumu 14/03/2013.
Sömürgecilik.
SOSYOLOJİ NEDİR?.
AMACI NEDİR KİMLER FAYDALANABİLİR Doktora derecesine sahip olan araştırmacılar Doktora derecesine sahip olan araştırmacılar En az 4 yıl araştırma tecrübesi.
Operasyon Yönetimi Talep Tahmini-II Doç. Dr. Mustafa Yüzükırmızı
Çıkarımların Geçerlik ve Kabul Edilebilirliği Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
BÖLÜM 3 EKONOMİLERDE TEMEL SORUNLAR
 24 Mayıs 1946 yılında İstanbul‘da doğdu.  1967 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü bitirdi  New Hampshire Üniversitesi'nde yüksek lisans.
YENİ SOSYOLOJİ KURAMLARI
Dünya kadın emeği ile güzelleşir…
LİBERAL KAPİTALİZM.
29 Nisan 2016, Otel Altınyazı, Avanos, Nevşehir. Turizm Eğitimine Hizmet Ödülleri, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi tarafından 2008 yılında başlatılan.
MERKANTİLİZM NEDİR?. Merkantilizm 16. yüzyılda Batı Avrupa'da başlamış ekonomik bir teoridir.Batı Avrupaekonomikteoridir Merkantilizme göre bir milletin.
MERKANTİLİZM NEDİR?. Bu dönem bir keşifler çağıdır. Bulunan yeni ülkelerden Avrupa’ya değerli madenler getirilmiştir. Gelen değerli madenler Avrupa’da.
MAKRO EKONOMİYE GİRİŞ VE TEMEL KAVRAMLAR
2. PİYASA EKONOMİSİNE GENEL BİR BAKIŞ
ENFLASYON.
REFAH DEVLETİ.
GELECEĞİ BİRLİKTE YARATMAK İÇİN BİR ÖNERİMİZ VAR:
Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı ( ):
IV. HAFTA: GENEL HATLARIYLA OSMANLI TOPLUM YAPISI
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ
13. Hafta: Pax Americana Pax Americana küresel kapitalizmin savaş sonrası ihtiyaçlarına uygun olarak doğdu. Öncelikle Sovyet Sosyalizmi coğrafi ve siyasal.
ANDROİD STUDİO KURULUMU SAVAŞ TUNÇER.
DÜNYA, AY, GÜNEŞ VE EVRELERI. AYıN EVRELERI AY HAKKıNDA ILGINÇ BILGILER.
KALKINMA EKONOMİSİNİN DOĞUŞU- BUGÜNÜ- GELECEĞİ
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
BİLGİ EKONOMİSİNDE TEORİ VE POLİTİKA
2. PİYASA EKONOMİSİNE GENEL BİR BAKIŞ
1910 yılında Selanik'te doğdu. Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de tamamladı (1932). Bir süre Galatasaray Lisesi'nde matematik öğretmenliği.
Sevgili Memur ve Sözleşmeli çalışanlar; Yeni bir maaş zammı dönemine yaklaşmaktayız. Maaşınıza ne kadar zam yapacağımıza karar vermek için sizinde fikrinizi.
Sevgili Çalışanımız, Yeni bir prim dönemine yaklaşmaktayız.Prim verip vermemek konusunda sizinde fikrinizi almayı uygun gördük. Bunun için bu anketi uyguluyoruz.
Sunum transkripti:

Yardımcı Doçent Doktor Cenk Aygül

İkinci Dünya Savaşı sonrasında ileri kapitalist ülkeler, (en başta da Avrupa) bugün bile hala nedenlerini tartıştığımız 1970 ortalarına kadar süren uzun bir büyüme evresine girdi (kapitalizmin altın çağı). Bu kapitalizmin döngüsel doğasını düşündüğümüzde sapkın bir durumdu; kapitalizm krizsiz 25 yıllık bir büyüme dönemine giriyordu. Kullanılan araçlardan biri Keynezyen ince ayar (fine tuning). Talep yönlü Keynezyenizm bir yeni sınıf uzlaşması fikrine dayanıyordu ve yüksek büyüme oranları, ücretlere de aynı oranda yansıtıldı. Refah devletleri bu dönemde kurulmalarını tamamladılar.