GELECEĞİN ŞEHİRLERİ İÇİN AKILLI ÇÖZÜMLER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖLÇME BİLGİSİ İbrahim Asri1 1Yrd.Doç.Dr., Gümüşhane Ünv. Müh. Fak.,
Advertisements

Akıllı Şebekelerde İletişim Teknolojileri
Araç Takip ve Yönlendirme Sistemi
PLN MESLEKİ UYGULAMA ESASLARI
KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ CBS Çalışmaları
Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması
CBS/GIS Destekli Akıllı Altyapı Çözümleri
BİLGİ VE İLETİŞİM ÇALIŞMALARIMIZ
G E L E C E Ğ İ N İ Z M İ R İ N İ Y A R A T I Y O R U Z
altyapI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YILI ÇALIŞMALARI
Kocaeli Afet Sonrası Coğrafi Bilgi Paylaşım Sistemi TED-IMAGINS SAYISAL GRAFİK İzmit Kent Kurultayı 24 Ağustos 2000 Kocaeli Sanayi Odası.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ II
Mimarlar Odası Denizli
Coğrafi Bilgi Sistemlerinde (CBS) Kocaeli Modeli
Planlamaya Etki Eden Yasal Ve Siyasal Etmenler
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
Türkiye’de Yerel Kalkınma ve Aktörler Emin Dedeoğlu 22 Ocak 2007, Kütahya.
CBS BİRİMİ 03 EYLÜL SBB bünyesinde Bilgi İ şlem Daire Başkanlı ğ ı’na ba ğ lı olarak CBS birimi bulunmaktadır. Mart 2012 tarihinde kurulmuş olup,
Proje yönetiminde başarının yeni formülü. Daha başarılı projeler Daha ekonomik çözümler Daha özelleşmiş hizmetler için… Neden ?
UZAKTAN ALGILAMA DOÇ.DR.NAŞİDE ÖZER.
B İ T A l t Y a p ı s ı C B S Ç a l ı ş m a l a r ı O B M W e b S i t e s i Kurumsal Yazılımlar e-posta.
STRATEJİK PLANLAMA Dr. Yüksel VARDAR Antalya, Haziran 2014
KURUMUMUZCA YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER;
1 İZMİR ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ-2008 İZMİR ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİT ÇALIŞMALARI.
AFETLERDE YÖNETİM Prof.Dr. Recep AKDUR.
ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
ŞEHİR PLANLAMA –İMAR HUKUKU
KIRSAL SOSYOLOJİ. KIRSAL SOSYOLOJİ “Kırsal Alanda Yaşayan Her İnsan Geçimini Tarımsal Faaliyet İle Sağlar” “Geçimini Tarımsal Faaliyetlerden Elde Ettiği.
Isınma, Güvenlik ve Barınma
HAVZA PLANLAMA VE ARAZİ ISLAHI DAİRE BAŞKANLIĞI
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
Belediyelerin kentsel yönetim ve denetimine destek olmak üzere tasarlanmış, kentle birlikte yaşayan Coğrafi Bilgi Sistemidir. Kapsamında kentin tüm harita,
Mayıs 2012.
PLANLAMA VE PROJE FAALİYETLERİ
Kartografya Yrd. Doç. Dr. Erkan Yılmaz
Kentleşme, Konut ve Afet Yasal Düzenlemeler ve Uygulamalarla
İLETİŞİM ÇÖZÜMLERİNDE ENTEGRASYON
Coğrafi Bilgi Sistemlerinde
Coğrafi Bölgeler.
COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİNE GİRİŞ Orhan Gündüz
GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Toprak ve Havza Yönetimi Giriş Prof. Dr. Günay Erpul
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ
Kadastro Mülkiyet Dairesi Başkanlığı BİLİŞİM ÇALIŞMALARIMIZ 14 Nisan 2011, OGM E-Dönüşüm İçin Yolculuğumuz Özgür KARATAŞ Harita Müh.
T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı
YEREL YÖNETİM BELEDİYE VE GÖREVLERİ.
KULLANIM AMAÇLARINA GÖRE HARİTALAR 1)SİYASİ(İDARİ) HARİTALAR
YASALARDA ve YASA YAPIMINDA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ 1. İklim değişikliğine uyum (negatif/pozitif uyum) Yasa içeriklerinde iklim değişikliği Milletvekilleri.
Coğrafi Bilgi Sistemi Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) : Dünya üzerindeki karmaşık sosyal, ekonomik, çevresel vb. sorunların çözümüne yönelik mekana/konuma.
HARİTA ÇEŞİTLERİ.
İnsanlar ve yönetim ARDA KIRTASİYE. Yerel yönetimler İnsanların beslenme,barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçları vardır.İnsanlar bu ihtiyaçlarını karşılamak.
İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 42 Öğrenci Sayısı : 597 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 21 Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı :
Çözümlerimiz Algı Yönetimi Sosyal Medya İçerik Yönetimi Dijital Pazarlama Mobil Reklam Web Tasarım Marka / Kurumsal Kimlik SEO (Search Engine Optimization)
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
AYKOME Uygulaması 1.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
Aracı Şehirler MEWA Bölgesel Forumu 22/09/2017 Nevşehir
Ön Büro Çalışması Arazi Çalışması.
KARTOGRAFYA Bu Derste Neler Öğrenebilirim? Haritalar Tarih Öncesi ve İlkçağlarda Kartografya Orta Çağda Kartografya Yeni ve Yakın Çağda Kartografya Dünyanın.
Kartografya Yrd. Doç. Dr. Erkan Yılmaz
Temel planlama elemanları
PLANLAMADA YOGUNLUK Kent bilimleri terimleri sözlüğüne göre,
 Bilgi Sistemi Kavramı  Coğrafi Bilgi Sistemi  Esgaz CBS  Esgaz CBS Uygulamaları ve Masaüstü Uygulaması’nın Genel Özellikleri  CBS Masaüstü, Web.
BİTKİ ÖRTÜSÜ VE UĞRADIĞI ZARARLAR
GECEKONDU OLGUSU VE GECEKONDU KÜLTÜRÜ
Sunum transkripti:

GELECEĞİN ŞEHİRLERİ İÇİN AKILLI ÇÖZÜMLER COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ ÇÖZÜMLERİNİN ŞEHİR YÖNETİMLERİNE KATKISI Dr. Emin BANK NETCAD Kurumsal Temsilcisi emin.bank@netcad.com.tr 1

Akıllı Çözümler ile YÖNETİM KENTLER İÇİN YENİLİKÇİ-AKILLI ÇÖZÜMLER Akıllı Çözümler ile PLANLAMA 75 milyon olan Türkiye nüfusunun %75’i Kent nüfusu Dünya elektronik veri pazarının yılda yaklaşık %60 büyüyerek 2017 yılında 53,4 milyar dolar seviyesine ulaşacağı, Dünya GIS pazarının yıllık ortalama %9.3 büyüme ile 2017 yılında 13 milyar dolar seviyesine ulaşacağı tahmin ediliyor Akıllı Çözümler ile UYGULAMA Akıllı Çözümler ile YÖNETİM

Kalkınma Planı (Ülke ve Bölge) AKILLI PLANLAMA-NETCAD ÇÖZÜMLERİ Kalkınma Planı (Ülke ve Bölge) Sosyo Ekonomi Fiziki Plan Çevre Düzeni Planı Konut Sanayi Tarım Turizm Ulaşım Nazım İmar Planı Arazi Kullanımı Nüfus Yoğunluğu Yapı Yoğunluğu Uygulama İmar Planı Yapı Adaları Yolllar Özel Amaçlı Planlar Koruma İslah Donatı kontrolü, Üst ölçek plana uyumluluk, Otomatik plan notu hazırlama, 100 K 2-5K 1- Yazılım Firması ve sektöründe öncü; 1989’da , 30 yaşlarında iki kardeş mühendisin  o yıllarda hiç  bilgisayar uygulaması olmayan bir ortamda başlangıçta harita, kadastro, planlama, kamulaştırma, toplulaştırma  alanlarındaki çözümlerle yola çıkmış; bugün ise Türkiye mekânsal verisinin üretiminin %90’nında yazılımları kullanılan, Türkiye’nin en yaygın kullanılan, en bilinir, dünya devi firmaların çözümleri ile başa baş güreşme cesareti gösteren sektöründe öncü yerli yazılım firması olma başarısını göstermiştir. 2-Proje Hizmetleri sağlıyoruz: Yazılım, teknik destek ve CBS uzmanlarından oluşan ekibimizle kurumların proje hizmetlerine kaliteli çözüm sağlıyoruz. Biz projenin başarısını zamanında ve kaliteli olarak teslim edilmesiyle ölçüyoruz. 3- Netcad, 82 üniversitenin 462 bölümünde ders olarak okutulmakta ve her yıl 5000’den fazla kişi sertifikalı Netcad kurslarına katılmakta. Diğer bir değişle Netcad yılda 5000’in üstünde kişiye Coğrafi Bilgi Sistemlerini öğretmektedir. 4. Netcad farklı ölçekteki ihtiyaçları karşılayacak nitelikte esnek yapıda modüler olarak tasarlanmıştır. Böylece kullanıcı ihtiyaçlarına göre modülü temin edebilmekte ve tasarruf sağlayabilmektedir. 4-Ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğa çok önem vermektedir ve standartları sağladığı belgelerle tescil edilmiştir. Netcad ürünleri, yurt dışı kullanıcılar tarafından 3 kıtada, 6 coğrafi bölgede, 20’den fazla ülkede talep görmüştür. 0.5-1 K Otomatik lejand oluşturma, Planı 3d ortamda simule edebilme

Planlama ve Kentsel Tasarım Projeleri 3 boyutlu hazırlanabiliyor GÖRSEL STANDART GIS VT TASARIMI OBJE KODLAMA PLAN ÇİZİM MENÜSÜ AKILLI PLANLAMA-NETCAD ÇÖZÜMLERİ İBB, tüm Şehir Planlama Süreçlerine uygun, birbiriyle uyumlu, kontrollü, standart GIS Destekli Plan Üretim Sistemi hazırladı. 1/5000 PLAN ADEDİ : 428 ADET MERİ PLANLAR : 320 ADET ESKİ PLANLAR : 72 ADET YÜRÜTME PLANLARI : 12 ADET İPTAL PLANLARI : 24 ADET Toplam : 856 ADET Planlama ve Kentsel Tasarım Projeleri 3 boyutlu hazırlanabiliyor 1- Yazılım Firması ve sektöründe öncü; 1989’da , 30 yaşlarında iki kardeş mühendisin  o yıllarda hiç  bilgisayar uygulaması olmayan bir ortamda başlangıçta harita, kadastro, planlama, kamulaştırma, toplulaştırma  alanlarındaki çözümlerle yola çıkmış; bugün ise Türkiye mekânsal verisinin üretiminin %90’nında yazılımları kullanılan, Türkiye’nin en yaygın kullanılan, en bilinir, dünya devi firmaların çözümleri ile başa baş güreşme cesareti gösteren sektöründe öncü yerli yazılım firması olma başarısını göstermiştir. 2-Proje Hizmetleri sağlıyoruz: Yazılım, teknik destek ve CBS uzmanlarından oluşan ekibimizle kurumların proje hizmetlerine kaliteli çözüm sağlıyoruz. Biz projenin başarısını zamanında ve kaliteli olarak teslim edilmesiyle ölçüyoruz. 3- Netcad, 82 üniversitenin 462 bölümünde ders olarak okutulmakta ve her yıl 5000’den fazla kişi sertifikalı Netcad kurslarına katılmakta. Diğer bir değişle Netcad yılda 5000’in üstünde kişiye Coğrafi Bilgi Sistemlerini öğretmektedir. 4. Netcad farklı ölçekteki ihtiyaçları karşılayacak nitelikte esnek yapıda modüler olarak tasarlanmıştır. Böylece kullanıcı ihtiyaçlarına göre modülü temin edebilmekte ve tasarruf sağlayabilmektedir. 4-Ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğa çok önem vermektedir ve standartları sağladığı belgelerle tescil edilmiştir. Netcad ürünleri, yurt dışı kullanıcılar tarafından 3 kıtada, 6 coğrafi bölgede, 20’den fazla ülkede talep görmüştür. Sayısal Olmayan Plan Sayısallaştırılmış Plan Akıllı GIS Destekli Plan

KENT BİLGİ SİSTEMİ YÖNETİMİ KENTSEL OTOMASYONA YÖNELİK NETCAD ÇÖZÜMLERİ E-İMAR KENT REHBERİ NE NEREDE? ŞİKAYET TAKİP DEĞER HARİTALARI VE RAYİÇLER EN KISA, EN UYGUN YOL HARİTALARI TOPLU TAŞIMA GÜZERGAHLARI NÖBETÇİ ECZANE ADRES BUL BİNA, SOKAK FOTOĞRAF VE VİDEOLARI KENT BİLGİ SİSTEMİ YÖNETİMİ ADRES NUMARATAJ İMAR İŞLERİ PLANLAMA İŞLERİ EMLAK İSTİMLAK ALTYAPI BİLGİ SİSTEMİ GELİRLER PARK BAHÇELER ULAŞIM BİLGİ SİSTEMİ MEZARLIK BİLGİ SİSTEMİ COĞRAFİ ARŞİV SİSTEMİ SAĞLIK İŞLERİ YÖNETİMİ RUHSAT İŞLERİ 1- Yazılım Firması ve sektöründe öncü; 1989’da , 30 yaşlarında iki kardeş mühendisin  o yıllarda hiç  bilgisayar uygulaması olmayan bir ortamda başlangıçta harita, kadastro, planlama, kamulaştırma, toplulaştırma  alanlarındaki çözümlerle yola çıkmış; bugün ise Türkiye mekânsal verisinin üretiminin %90’nında yazılımları kullanılan, Türkiye’nin en yaygın kullanılan, en bilinir, dünya devi firmaların çözümleri ile başa baş güreşme cesareti gösteren sektöründe öncü yerli yazılım firması olma başarısını göstermiştir. 2-Proje Hizmetleri sağlıyoruz: Yazılım, teknik destek ve CBS uzmanlarından oluşan ekibimizle kurumların proje hizmetlerine kaliteli çözüm sağlıyoruz. Biz projenin başarısını zamanında ve kaliteli olarak teslim edilmesiyle ölçüyoruz. 3- Netcad, 82 üniversitenin 462 bölümünde ders olarak okutulmakta ve her yıl 5000’den fazla kişi sertifikalı Netcad kurslarına katılmakta. Diğer bir değişle Netcad yılda 5000’in üstünde kişiye Coğrafi Bilgi Sistemlerini öğretmektedir. 4. Netcad farklı ölçekteki ihtiyaçları karşılayacak nitelikte esnek yapıda modüler olarak tasarlanmıştır. Böylece kullanıcı ihtiyaçlarına göre modülü temin edebilmekte ve tasarruf sağlayabilmektedir. 4-Ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğa çok önem vermektedir ve standartları sağladığı belgelerle tescil edilmiştir. Netcad ürünleri, yurt dışı kullanıcılar tarafından 3 kıtada, 6 coğrafi bölgede, 20’den fazla ülkede talep görmüştür.

AFET YÖNETİMİNDE NETCAD ÇÖZÜMLERİ Bina Dayanıklılığı Bir Yere Ulaşma Uygun Yerleşim Yerleri Logistik Yönetimi 1- Yazılım Firması ve sektöründe öncü; 1989’da , 30 yaşlarında iki kardeş mühendisin  o yıllarda hiç  bilgisayar uygulaması olmayan bir ortamda başlangıçta harita, kadastro, planlama, kamulaştırma, toplulaştırma  alanlarındaki çözümlerle yola çıkmış; bugün ise Türkiye mekânsal verisinin üretiminin %90’nında yazılımları kullanılan, Türkiye’nin en yaygın kullanılan, en bilinir, dünya devi firmaların çözümleri ile başa baş güreşme cesareti gösteren sektöründe öncü yerli yazılım firması olma başarısını göstermiştir. 2-Proje Hizmetleri sağlıyoruz: Yazılım, teknik destek ve CBS uzmanlarından oluşan ekibimizle kurumların proje hizmetlerine kaliteli çözüm sağlıyoruz. Biz projenin başarısını zamanında ve kaliteli olarak teslim edilmesiyle ölçüyoruz. 3- Netcad, 82 üniversitenin 462 bölümünde ders olarak okutulmakta ve her yıl 5000’den fazla kişi sertifikalı Netcad kurslarına katılmakta. Diğer bir değişle Netcad yılda 5000’in üstünde kişiye Coğrafi Bilgi Sistemlerini öğretmektedir. 4. Netcad farklı ölçekteki ihtiyaçları karşılayacak nitelikte esnek yapıda modüler olarak tasarlanmıştır. Böylece kullanıcı ihtiyaçlarına göre modülü temin edebilmekte ve tasarruf sağlayabilmektedir. 4-Ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğa çok önem vermektedir ve standartları sağladığı belgelerle tescil edilmiştir. Netcad ürünleri, yurt dışı kullanıcılar tarafından 3 kıtada, 6 coğrafi bölgede, 20’den fazla ülkede talep görmüştür.

ALTYAPI YÖNETİMİNDE NETCAD ÇÖZÜMLERİ Altyapı arızalarından etkilenen yerlerin analizi Web üzerinden Kazı ruhsatı başvurusu Gelen çağrı adresinin tespiti ve en yakın ekibin yönlendirilmesi Mobil telefondan şikayet Yer belirle Şikayet Formu Alındı Bilgisi 1- Yazılım Firması ve sektöründe öncü; 1989’da , 30 yaşlarında iki kardeş mühendisin  o yıllarda hiç  bilgisayar uygulaması olmayan bir ortamda başlangıçta harita, kadastro, planlama, kamulaştırma, toplulaştırma  alanlarındaki çözümlerle yola çıkmış; bugün ise Türkiye mekânsal verisinin üretiminin %90’nında yazılımları kullanılan, Türkiye’nin en yaygın kullanılan, en bilinir, dünya devi firmaların çözümleri ile başa baş güreşme cesareti gösteren sektöründe öncü yerli yazılım firması olma başarısını göstermiştir. 2-Proje Hizmetleri sağlıyoruz: Yazılım, teknik destek ve CBS uzmanlarından oluşan ekibimizle kurumların proje hizmetlerine kaliteli çözüm sağlıyoruz. Biz projenin başarısını zamanında ve kaliteli olarak teslim edilmesiyle ölçüyoruz. 3- Netcad, 82 üniversitenin 462 bölümünde ders olarak okutulmakta ve her yıl 5000’den fazla kişi sertifikalı Netcad kurslarına katılmakta. Diğer bir değişle Netcad yılda 5000’in üstünde kişiye Coğrafi Bilgi Sistemlerini öğretmektedir. 4. Netcad farklı ölçekteki ihtiyaçları karşılayacak nitelikte esnek yapıda modüler olarak tasarlanmıştır. Böylece kullanıcı ihtiyaçlarına göre modülü temin edebilmekte ve tasarruf sağlayabilmektedir. 4-Ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğa çok önem vermektedir ve standartları sağladığı belgelerle tescil edilmiştir. Netcad ürünleri, yurt dışı kullanıcılar tarafından 3 kıtada, 6 coğrafi bölgede, 20’den fazla ülkede talep görmüştür.

GELECEK PROJEKSİYONA YÖNELİK NETCAD ÇÖZÜMLERİ Konumsal verilerde zamansal değişimin takibi Noktasal etkilenme analizi Kentsel Dönüşüm Analizi Ürüne uygun arazi analizi 1- Yazılım Firması ve sektöründe öncü; 1989’da , 30 yaşlarında iki kardeş mühendisin  o yıllarda hiç  bilgisayar uygulaması olmayan bir ortamda başlangıçta harita, kadastro, planlama, kamulaştırma, toplulaştırma  alanlarındaki çözümlerle yola çıkmış; bugün ise Türkiye mekânsal verisinin üretiminin %90’nında yazılımları kullanılan, Türkiye’nin en yaygın kullanılan, en bilinir, dünya devi firmaların çözümleri ile başa baş güreşme cesareti gösteren sektöründe öncü yerli yazılım firması olma başarısını göstermiştir. 2-Proje Hizmetleri sağlıyoruz: Yazılım, teknik destek ve CBS uzmanlarından oluşan ekibimizle kurumların proje hizmetlerine kaliteli çözüm sağlıyoruz. Biz projenin başarısını zamanında ve kaliteli olarak teslim edilmesiyle ölçüyoruz. 3- Netcad, 82 üniversitenin 462 bölümünde ders olarak okutulmakta ve her yıl 5000’den fazla kişi sertifikalı Netcad kurslarına katılmakta. Diğer bir değişle Netcad yılda 5000’in üstünde kişiye Coğrafi Bilgi Sistemlerini öğretmektedir. 4. Netcad farklı ölçekteki ihtiyaçları karşılayacak nitelikte esnek yapıda modüler olarak tasarlanmıştır. Böylece kullanıcı ihtiyaçlarına göre modülü temin edebilmekte ve tasarruf sağlayabilmektedir. 4-Ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğa çok önem vermektedir ve standartları sağladığı belgelerle tescil edilmiştir. Netcad ürünleri, yurt dışı kullanıcılar tarafından 3 kıtada, 6 coğrafi bölgede, 20’den fazla ülkede talep görmüştür.

NETCAD 360 TEKNOLOJİSİ İLE SAHANIN BÜROYA GETİRİLMESİ 1- Yazılım Firması ve sektöründe öncü; 1989’da , 30 yaşlarında iki kardeş mühendisin  o yıllarda hiç  bilgisayar uygulaması olmayan bir ortamda başlangıçta harita, kadastro, planlama, kamulaştırma, toplulaştırma  alanlarındaki çözümlerle yola çıkmış; bugün ise Türkiye mekânsal verisinin üretiminin %90’nında yazılımları kullanılan, Türkiye’nin en yaygın kullanılan, en bilinir, dünya devi firmaların çözümleri ile başa baş güreşme cesareti gösteren sektöründe öncü yerli yazılım firması olma başarısını göstermiştir. 2-Proje Hizmetleri sağlıyoruz: Yazılım, teknik destek ve CBS uzmanlarından oluşan ekibimizle kurumların proje hizmetlerine kaliteli çözüm sağlıyoruz. Biz projenin başarısını zamanında ve kaliteli olarak teslim edilmesiyle ölçüyoruz. 3- Netcad, 82 üniversitenin 462 bölümünde ders olarak okutulmakta ve her yıl 5000’den fazla kişi sertifikalı Netcad kurslarına katılmakta. Diğer bir değişle Netcad yılda 5000’in üstünde kişiye Coğrafi Bilgi Sistemlerini öğretmektedir. 4. Netcad farklı ölçekteki ihtiyaçları karşılayacak nitelikte esnek yapıda modüler olarak tasarlanmıştır. Böylece kullanıcı ihtiyaçlarına göre modülü temin edebilmekte ve tasarruf sağlayabilmektedir. 4-Ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğa çok önem vermektedir ve standartları sağladığı belgelerle tescil edilmiştir. Netcad ürünleri, yurt dışı kullanıcılar tarafından 3 kıtada, 6 coğrafi bölgede, 20’den fazla ülkede talep görmüştür.

NETCAD 360 TEKNOLOJİSİ İLE SAHANIN BÜROYA GETİRİLMESİ 1- Yazılım Firması ve sektöründe öncü; 1989’da , 30 yaşlarında iki kardeş mühendisin  o yıllarda hiç  bilgisayar uygulaması olmayan bir ortamda başlangıçta harita, kadastro, planlama, kamulaştırma, toplulaştırma  alanlarındaki çözümlerle yola çıkmış; bugün ise Türkiye mekânsal verisinin üretiminin %90’nında yazılımları kullanılan, Türkiye’nin en yaygın kullanılan, en bilinir, dünya devi firmaların çözümleri ile başa baş güreşme cesareti gösteren sektöründe öncü yerli yazılım firması olma başarısını göstermiştir. 2-Proje Hizmetleri sağlıyoruz: Yazılım, teknik destek ve CBS uzmanlarından oluşan ekibimizle kurumların proje hizmetlerine kaliteli çözüm sağlıyoruz. Biz projenin başarısını zamanında ve kaliteli olarak teslim edilmesiyle ölçüyoruz. 3- Netcad, 82 üniversitenin 462 bölümünde ders olarak okutulmakta ve her yıl 5000’den fazla kişi sertifikalı Netcad kurslarına katılmakta. Diğer bir değişle Netcad yılda 5000’in üstünde kişiye Coğrafi Bilgi Sistemlerini öğretmektedir. 4. Netcad farklı ölçekteki ihtiyaçları karşılayacak nitelikte esnek yapıda modüler olarak tasarlanmıştır. Böylece kullanıcı ihtiyaçlarına göre modülü temin edebilmekte ve tasarruf sağlayabilmektedir. 4-Ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğa çok önem vermektedir ve standartları sağladığı belgelerle tescil edilmiştir. Netcad ürünleri, yurt dışı kullanıcılar tarafından 3 kıtada, 6 coğrafi bölgede, 20’den fazla ülkede talep görmüştür.

KONUMSAL VERİ İŞ SÜRECİNDE NETCAD ÇÖZÜMLERİ Ölçme Hesaplama Çizim Saha Çalışmaları Veri yaratma Dışardan veri transferi Sayısallaştırma Veri Oluşturma Haritalama Krokileme Raporlama Görselleştirme Raporlar Tabolar Maliyetl cetvelleri İşlem otomasyonu Veri Kataloğu Veritabanı Tasarımı CBS İşleri-1 Semboloji Coğrafi Arşiv CBS İşleri-2 Analiz Sorgu Web harita paylaşımı CBS İşleri-3 COGO CAD MIS GIS NETCAD

MERKEZİ VE YEREL YÖNETİMLERDE NETCAD 1- Yazılım Firması ve sektöründe öncü; 1989’da , 30 yaşlarında iki kardeş mühendisin  o yıllarda hiç  bilgisayar uygulaması olmayan bir ortamda başlangıçta harita, kadastro, planlama, kamulaştırma, toplulaştırma  alanlarındaki çözümlerle yola çıkmış; bugün ise Türkiye mekânsal verisinin üretiminin %90’nında yazılımları kullanılan, Türkiye’nin en yaygın kullanılan, en bilinir, dünya devi firmaların çözümleri ile başa baş güreşme cesareti gösteren sektöründe öncü yerli yazılım firması olma başarısını göstermiştir. 2-Proje Hizmetleri sağlıyoruz: Yazılım, teknik destek ve CBS uzmanlarından oluşan ekibimizle kurumların proje hizmetlerine kaliteli çözüm sağlıyoruz. Biz projenin başarısını zamanında ve kaliteli olarak teslim edilmesiyle ölçüyoruz. 3- Netcad, 82 üniversitenin 462 bölümünde ders olarak okutulmakta ve her yıl 5000’den fazla kişi sertifikalı Netcad kurslarına katılmakta. Diğer bir değişle Netcad yılda 5000’in üstünde kişiye Coğrafi Bilgi Sistemlerini öğretmektedir. 4. Netcad farklı ölçekteki ihtiyaçları karşılayacak nitelikte esnek yapıda modüler olarak tasarlanmıştır. Böylece kullanıcı ihtiyaçlarına göre modülü temin edebilmekte ve tasarruf sağlayabilmektedir. 4-Ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğa çok önem vermektedir ve standartları sağladığı belgelerle tescil edilmiştir. Netcad ürünleri, yurt dışı kullanıcılar tarafından 3 kıtada, 6 coğrafi bölgede, 20’den fazla ülkede talep görmüştür.

TÜRKİYENİN KONUMSAL VERİ YÖNETİMİNDE NETCAD ROLÜ VEKTÖR VE RASTER ÖLÇÜLER AĞ VERİSİ GÖRÜNTÜ CADDE SOKAK PARSEL VE BİNA BİTKİ ÖRTÜSÜ BÜTÜNLEŞMİŞ VERİ

NETCAD Kurumsal Temsilcisi TEŞEKKÜRLER Dr. Emin BANK NETCAD Kurumsal Temsilcisi emin.bank@netcad.com.tr 14