SUNUM.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VoIP Nedir ? Kısa bir tanım yapmak gerekirse VoIP, internet veya data hatları üzerinden ses aktarımı olarak açıklanabilir. Bu gibi bir durumda insanların.
Advertisements

TELEFONLA KONUŞMA KURALLARI
ETKİLİ TELEFON İLETİŞİMİ
ETKİN TELEFON İLETİŞİMİ
İŞİTMEYE YARDIMCI SİSTEMLER
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
Yabancı! Ben doğmadan birkaç ay önce, babam Tennessee’de bizim küçük kasabamıza gelen bir yabancı ile tanışmış. Babam, ilk gördüğü andan itibaren bu yabancıya.
D İ REKS İ YONA OTURMADAN ÖNCE YAPMAMIZ GEREKENLER ÇET İ N S İ GORTA ACENTEL İĞİ LTD ŞT İ.
KONUŞMA KURALLARI Pot kırmamak için düşünerek konuşunuz.
Görgü kuralları nelerdir?...
Cep Telefonlarının Yaydığı Radyasyon ve Sağlık Riskleri
SUNUM.
Bir toplumda var olan, uyulması gereken saygı ve incelik kurallarıdır
SUNUM.
SUNUM.
Güvenli İnternet Kullanımı
SUNUM.
ZAMANLARINA GÖRE FİİLLER
SUNUM.
ŞEHİT ALBAY İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU ORTAOKULU
İletişim «ETkİlİ SÖZEL İLETİŞİM KURMAK» Yrd.Doç.Dr. Pınar Seden Meral.
BİR SENARYO : Bir sabah uyandığınızda evin iyice soğuduğunu, kaloriferin çalışmadığını, buzdolabının ışığının yanmadığını ve yiyeceklerin bozulmaya başladığını.
SUNUM.
SUNUM.
SUNUM. STRATEJİK YÖNETİM Esnaf ve sanatkâr işyerleri sahipleri; bir meslek koluna tabi olup, mesleki yeteneklerini kullanmak suretiyle ailelerini geçindirmek.
İzler ve İnsanlar.
Ama bazen bu kurallar farklılık göstermeyebilir
SUNUM.
SUNUM. BAŞKANLIK ZOR ZANAAT Esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarının organ seçimleri ile yönetim kurulu başkanlarının seçimi 5362 sayılı kanunun 49.
Hikmet SIRMA.
KURAN VE YORUMU 10. SINIF 4. ÜNİTE pedagojiformasyon.com.
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
SUNUM.
SUNUM.
SINIRLARIMIZ Kazanım: *Fiziksel, sözel ve duygusal tacizle karşılaştığında nereden yardım alabileceğini belirtir. 10 sınıf 40 nolu kazanım etkinliği.
Sesli arama denetimlerini kullanma Denetimlere erişim için telefon/mikrofon düğmesinin üzerine gelin: Aramayı beklemeye almak için Aramayı Beklet'i tıklatın.
İSTANBUL ESNAF ve SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ.  İnsanlar seyahate çıkarak iş baskısını, sorunları, stresi can sıkıntısını arkada bırakmak isterler.Çünkü.
Öğretim Teknolojileri ve İletişim Süreci
GÖRGÜ KURALLARI Bir toplumda var olan, uyulmasıgereken saygı ve incelik kurallarıdır.
SUNUM.
AD:AYBERK - ERAY SOYAD:AKTAY – ÇELEBİ NUMARA: SINIF:8-B
Mustafa bilge 2/d sınıf öğrt.
ÇOCUK İSTİSMARINI ÖNLEME
VERIMLI DERS. İ N S A N I N 1.MESLEĞİNİ, 2.ÖZEL HAYATINI 3.AİLESİNE SAĞLAYACAĞI İMKANLARI 4.TOPLUMDAKİ YERİNİ B ELİRLER.
KAYBOLMAYAN ÇOCUKLAR PROJESİ
BİLGİ VE GÜVENLİK Hakan TÜZER B.T. Öğretmeni.
NEZAKET VE GÖRGÜ KURALLARI
BEDEN DİLİ.
Fatih İlkokulu Rehberlik Servisi
GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI
2. Nezaket.
TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ
Okul Aile Birliği Olağan Toplantısına Hoş Geldiniz 23/10/2012
Çocukların Güvenli İnternet Kullanımı ile ilgili Ebeveynlere öneriler
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
İNTERNET ÇOK GENİŞ BİR ALAN
MİSAFİRLİKTENEZAKET ve GÖRGÜ KURALLARI
İnternet Okur Yazarlığı
DOĞRU İLETİŞİM
LÜTFEN ZARAR VERME.
DAHA İYİ BİR İLETİŞİM İÇİN…
Twitter Twitter'da Şifrenizi Çaldırmamak İçin Bunları Mutlaka Yapın.
GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ.
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
AİLEMİZDEKİ AFACAN : İNTERNET
OKULDA,SINIFTA VE SOSYAL ÇEVREDE UYULMASI GEREKEN GÖRGÜ KURALLARI
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI HAZIRLAYANLAR: İREM CERYAN ve ÖZGENUR ERDAĞ.
İNSAN İLİŞKİLERİNİ DÜZENLEYEN KURALLAR
5. Sınıf 3. Ünite: ADAP VE NEZAKET
Sunum transkripti:

SUNUM

CEP TELEFONU İLE KONUŞMANIN ADABI

Toplum olarak cep telefonu ile çok hızlı tanıştık Toplum olarak cep telefonu ile çok hızlı tanıştık. Hayatımızda öyle bir yer edindi ki, en önemli ihtiyaçlar listesinin baş sıralarına oturdu. Evde unuttuğumuzda bile eksikliğini hissedip, yoldan geri dönüp aldığımız bile oluyor.

Cep telefonu faydalı, hatta hayat kurtarıcıdır Cep telefonu faydalı, hatta hayat kurtarıcıdır. Yolda arabamız bozulduğunda, aile fertlerimizle iletişim kurmada, sağlığımız ile ilgili konularda, iş hayatımızda, sosyal ilişkilerimizde doğru kullandığımız takdirde çok faydalı bir iletişim aracıdır. Ancak sorun, cep telefonumuzu kullanırken yapılan yanlışlıklardır. Cep telefonu abone sayısı ülkemizde neredeyse nüfusumuzun iki katını aşmış durumda. Bu hızlı artışla birlikte onu kullanma kültürümüzün de artması ve bazı nezaket kurallarına dikkat etmemiz gerekmektedir.

Adab-ı muaşeret dediğimiz görgü kuralları gibi cep telefonu kullanımının da bir adabı ve kuralı, daha geniş anlatımıyla bir kültürü olması gerekiyor. Bu sağlanabilirse, kulağımızı tırmalayan melodilerin gelişigüzel yerde çalmasına, hiç tanımadığımız insanların yanımızda bağıra bağıra konuşmasına engel olunabilir ya da böyle durumlarla daha az karşılaşabiliriz. EDEP, lügatta “güzel huy” anlamına gelmektedir. Cep telefonu ile konuşurken “Bu insan ne edepli insanmış” dedirtmek için nelere dikkat etmeliyiz?

Birincisi saygıyla ilgili konulardır. Kim olursak olalım, görüşmelerimizi bangır bangır bağırarak değil, normal bir ses tonuyla yapmalıyız. Çünkü bu telefonların mikrofonları sesi belli bir seviyeye kadar iletir. Fazla bağırarak fazla bir ses elde edemeyiz. Sinir bozucu müzikler yerine küçük, kısa, hoş müzikle sınırlayıp, çevremizdekileri mümkün olduğunca az rahatsız etmeliyiz. Birisini aradığımızda mutlaka önce kendimizi tanıtalım ve aradığımız kişinin müsait olup olmadığını soralım.

İzin almadan birisinin cep telefon numarasını başka bir kişiye vermeyelim. Yemek yerken telefon görüşmesi yapmayalım. Kalabalık bir yerde cep telefonuyla konuştuğumuz takdirde, konuşmalarımızın tüm detaylarının çevremizdekiler tarafından dinlendiğini aklımızdan çıkarmayalım. Bir toplantıda isek ve telefonumuzu kapatmayı unutmuşsak, telefon çaldığında cevap vermeden telefonu kapatmak en doğru davranıştır. Önemli bir mesaj bekliyorsak, telefonu sessiz titreşime alarak bekleyebiliriz.

İkincisi emniyetle ilgili konulardır. Hastane, yoğun bakım üniteleri gibi yerlerde Uçakta Benzin istasyonlarında Cami ve ibadet yerlerinde Cenazelerde Direksiyon başında kullanmayalım. Çok aranan kişiysek, telefonumuzu hayati önem taşıyan yerlerin dışında kullanalım.

Günlük yaşamımızda modern iletişimin bize sağladığı tüm konfora rağmen, şartlara göre daha özenli davranmamız gerektiğini unutmayalım. Sonuç olarak: Saygılı, nazik ve kibar olursak saygı ve nezaket görürüz. Saygılarımızla

TEŞEKKÜR EDERİZ İSTESOB EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Müdürü: Metin İÇTEM Eğitim Müd. Asistanı: Ahmet Z. GÜNDOĞDU