Yeni TTK ve Doküman Yönetim Süreçleri Nasıl Dönüştürülüyor?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AKILLI FAKS.
Advertisements

(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
Adım Adım Kurumsallaşma
Haluk Safi Genel Müdür KAMU HASTANELER BİRLİĞİ ve SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ ÜZERİNDE YAZILIM MİMARİSİN ETKİLERİ Haluk Safi Genel.
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
0 YÜCEL AKDEMİR TÜRMOB GENEL SEKRETERİ TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ UNION OF CHAMBERS OF CERTİFİED.
BT Denetimi Uygulama Başarısı
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
“Proje Adı” “Müşteri Kurum” “Yürütücü Kuruluşlar”.
PROGRAM – PROJE YÖNETİMİ YÖNETİŞİM
Copyright © The OWASP Foundation Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the Creative Commons Attribution-ShareAlike.
Fizibilite Etüdü Danışmanlık Projesi
 TÜRK TİCARET KANUNU (TTK) TASARISI’NDA DENETİM VE DENETÇİLİK MESLEKTE YENİ BİR BOYUT: BAĞIMSIZ DENETİM İSTANBUL, 2 ŞUBAT 2009.
Okyanus Zincir Mağazacılık Yönetim Sistemini tercih etmek için
Yönetim Danışmanlığı Nisan 2006
Mesleki Uzmanlık Alanlarının Gelişiminde Kurumsallaşmanın Önemi
Burcu Musaoğlu Data Sistem A.Ş..
Başbakanlık e-Kurum Projesi 18 Ocak 2010 Dr. Nihat YURT Başbakanlık EKG.
Microsoft Gelişim Atölyesi Kampı 2 Şubat 2010 – Microsoft Türkiye İstanbul Ofisi Mesut MERT Teknoloji Danışmanı Microsoft Corporation.
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
İÇERİK İhtiyaç Amaç Yazılım Emniyeti Yaşam Döngüsü Süreçleri Sonuç
Yazılım Sertifikasyonunda Karşılaşılan Zorluklar
BRENTON WOODS SİSTEMİNİN ÇÖKÜŞÜ VE KÜRESELLEŞME
“İYİ YÖNETİŞİM SİSTEMİ” GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI ÖRNEĞİ
7.1 GENEL Kuruluş, güvenli ürünler gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan süreçleri planlamalı ve geliştirmelidir.
CPM MASTER ERP GENEL MUHASEBE Pbx
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
KONTROL FAALİYETLERİ Defterdarlık İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı.
ELEKTRONİK ORTAMDA DENETİME GENEL BAKIŞ Prof. Dr
Dönem Sonu İşlemleri Zeki Gündüz, 2 Aralık 2010
İşletmelerde İç Denetimin Kurulması, Rolü ve Önemi.
Defterdarlar İç Kontrol Eğitimi
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (TEFBİS) 12 NİSAN 2009 BU PROJE KAMU KURUMLARI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME.
Şişecam S ayısal Yönetimle Verim VIII. "Türkiye'de İnternet" Konferansı 20 ARALIK 2002 Canan Özcan Türkiye Şişe ve Cam Fab. A.Ş.
Hazırlayan ve Sunan: Ceren TUTKUN
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
TÜRKİYE’DE SAĞLIKLI İŞLEYEN BİR FİNANSAL RAPORLAMA ALTYAPISININ TASARLANMASI 17 Eylül 2014, Ankara Murat SANCAR PwC Türkiye Bölgelerden Sorumlu Ortak.
BİR PROJE YÖNETİM OFİSİ PROJESİ
İç Kontrol: İç kontrol, idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
Kurumsal İçerik Yönetimi Kapsamında Bilgi Güvenliği
Erdemir Grubu İç Denetim Sistemi 9 Mayıs 2015.
Bağımsız Denetime (ve TMS’ye) geçişte Tecrübe Paylaşımları
Bağımsız Denetim Süreci
Use this title slide only with an image SAP İNOVASYON FORUM Eski Köye Yeni Adet Barış Güneş – Kıvanç Oktaş.
Introduction to Business Process
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLAR
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİNİN HAZIRLANMASI
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
Ulusal Bilgi Sistemleri Güvenlik Programı Bilge KARABACAK 8 Haziran 2007, Ankara.
BBY 467 Bilimsel ve Kültürel Mirasın Dijitalleştirilmesi Ders 5: Dijitalleştirme Modelleri, Standartları ve Entelektüel Mülkiyet Hakları Arş. Gör. Tolga.
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
Hakkımızda 2000’li Yılların sonunda Şirketlere Muhasebesel, Finansal ve Ticari konularda hizmet sağlamak amacıyla yola çıkmış bir grubuz. İlk sağladığımız.
SQL Server 2008 ile Verileriniz Daha Güvenli Selçuk UZUN Yazılım Geliştirme Teknolojileri Yöneticisii Microsoft Türkiye.
Bilgi Teknolojilerindeki Gelişmelerin Muhasebe ve Denetime Etkileri
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
USKAF MAYIS 2016 KOCAELİ Nuh Zafer CANTÜRK Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi SAKİD Başkanı SENATURK Başkan Yardımcısı.
Bilgi Teknolojileri Denetimi Bilgi Teknolojileri (BT) denetimi ve denetim sürecinin oluşturulması; Bilgi Teknolojileri ile ilgili unsurların güvenlik altında.
SAP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir.
SAP FORUM İSTANBUL Reimagine Business for the Digital Economy
BÜTÜNLEŞİK KAMU MALİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİ
ITIL/COBIT/BT DENETİM UZMANLIĞI
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
ERP Projesinin Aşamaları İzmir. ERP Projesinin Aşamaları SatışSatış - Başlangıç – Kurulum – Analiz – Plan – Uyarlama – Eğitim – Geliştirme.
Yeniliklerin ekonomik etkileri
e-Fatura Uygulaması ile Pratik Hayatta Gelen Değişiklikler
Yükseköğretim Kalite Kurulu DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
Sunum transkripti:

Yeni TTK ve Doküman Yönetim Süreçleri Nasıl Dönüştürülüyor? www.pwc.com Yeni TTK ve Doküman Yönetim Süreçleri Nasıl Dönüştürülüyor? 17 Nisan 2013

İçerik Bilgi Yönetimi ve TTK gereksinimleri Bilgi Yönetimi ve Doküman Yönetimi bağlantısı Doküman Yönetimi Sistemi nedir? Doküman Yönetimi’nde Tetikleyici unsurlar Amaçlar Faydalar Dikkat edilmesi gereken konular Doküman Yönetimi için yol haritası

Bilgi Yönetimi konusunda TTK gereksinimleri nelerdir? Hedefler, stratejiler, metrikler ve uyum Risk yönetimi İç kontrol İç denetim Tutarlılık Şeffaflık Doğru ve güvenli bilgiye erişim Yönetim raporlaması ve iş zekası Dış raporlama Web sitesi Bilgi güçtür. Sir Francis Bacon (Filozof, 1561 – 1626)

Bilgi Yönetimi ve Doküman Yönetimi arasındaki bağlantı ne şekilde sağlanır? Doküman Yönetimi, dokümanların içeriğini yönetmek üzere operasyonel seviyede gerçekleştirilecek İçerik Yönetimi’nin bir parçasıdır. İçerik Yönetimi, dokümanların içeriğinde yer alan bilgiyi yönetmek üzere kurumsal seviyede gerçekleştirilecek Bilgi Yönetimi’nin bir parçasıdır. Doküman İçerik Bilgi

Doküman Yönetim Sistemi nedir? Dokümanların, tanımlanmış bir yaşam döngüsü dahilinde üretilmesini, kaydedilmesini, işlenmesini, değiştirilmesini, saklanmasını, arşivlenmesini (yönetilmesini) ve bu dokümanlara ihtiyaç duyulduğu anda ulaşılmasını veya bu dokümanlara ihtiyaç duyulmadığı anda ortadan kaldırılmasını sağlayan bir bilgisayar sistemi veya sistemler bütünüdür.

Doküman Yönetimi’nin tetikleyici unsurları nelerdir? Bilginin, “iş”in en değişken ve önemli unsurlarından biri olması Tekrar eden, güncel versiyonuna ulaşmakta sıkıntı duyulan veya kaybedilen sorunlu bilgiler Giderek büyüyen, karmaşıklaşan ve yapılandırılamayan bilgi dünyası (basılı ve dijital ortam) Bilginin kullanımında birimler arası terminoloji ve uygulama uyumsuzlukları Bilgi hassasiyetindeki zafiyetlerin yarattığı sıkıntılar (bilgi güvenliği, erişim ve yetkilendirme, fiziksel güvenlik vb.)

Doküman Yönetimi’nin amaçları nelerdir? Bilgi yönetimi yaklaşımının geliştirilmesi Bilgi yaşam döngüsünün oluşturulması Ayrık yapılarda yer alan bilgilerin merkezi bir yapıda tutulması Kaliteli bilgiye doğru, tam, hızlı ve istenilen zamanda erişim sağlanması Bilginin operasyon içerisindeki kullanımını yaygınlaştırarak verimliliğin arttırılması İş içeriğinin (bilginin / dokümanın) iş akışlarıyla etkileşiminin arttırılması

Doküman Yönetimi’nin faydaları nelerdir? Doküman yönetimi açısından faydaları: Format bağımsız çalışması Basılı dokümanların dijital ortama aktarılması Merkezi ortamda saklama ve kullanım İçerik ve doküman arama Aynı dokümana eş zamanlı erişim Metaveri (veri profili) kullanımı Doküman sınıflandırma ve bağlantılandırma Doküman yayınlama, sürüm ve değişiklik yönetimi Kullanım ve yönetim açısından faydaları: Süreçlerle ve iş akışlarıyla entegrasyon Sistemlerle entegrasyon İş atama ve takibi Raporlama Erişim kolaylığı (uzaktan erişim) Yetkilendirme Loglama Temel fayda – maliyeti düşürmek

Doküman Yönetimi’nde dikkat edilmesi gereken konular nelerdir? Kurumsal hedefler İş hedefleri Bilgi gereksinimleri Bilgi mimarisi Bilgi kriterleri Bilgi yönetimi sistemi COBIT BT yönetişim çerçevesine göre bilgi kalitesini sağlayan 7 kriter: Etkinlik Verimlilik Bütünlük Güvenilirlik Erişilebilirlik Gizlilik Uyum

Doküman Yönetimi’nde dikkat edilmesi gereken konular nelerdir? Bilgi kalitesi Erişilebilirlik Gizlilik Bütünlük Bilgi kalitesini sağlayan 7 kriter dikkate alındığında, önem verilmesi gereken temel konular: Bilgi güvenliği Bilgi bütünlüğü Yedekleme İş / hizmet sürekliliği Sistemlerle entegrasyon Süreçlerle entegrasyon

Doküman Yönetimi’nde dikkat edilmesi gereken konular nelerdir? İş akışları Operasyon sistemleri Diğer sistemler Operasyon sistemleriyle teknik entegrasyon (ERP sistemleri, muhasebe sistemleri vb.) Diğer sistemlerle teknik entegrasyon (e-imza, e-defter, e- beyanname, ofis araçları, doküman tarama vb.) İş akışlarıyla entegrasyon İş adımları Riskler ve kontroller Girdiler – çıktılar Roller ve sorumluluklar

Sürdürülebilir bir Doküman Yönetimi için yol haritası Süreçlerin anlaşılması Bilgi varlıklarının belirlenmesi Bilgi gereksinimlerinin ve kriterlerinin belirlenmesi Risk değerlendirmesi Süreçlerin iyileştirilmesi Doküman Yönetimi Sistemi’nin kurulması Doküman Yönetimi Sistemi’nin sistemlerle entegre edilmesi Doküman Yönetimi Sistemi’nin süreçlerle entegre edilmesi Doküman Yönetimi’nin izlenmesi

Sorular Füsun Patoğlu Cengiz PwC Risk, Süreç ve Teknoloji Hizmetleri Ortak fusun.patoglu@tr.pwc.com +90 212 326 6144 © [2013] PricewaterhouseCoopers Turkey. All rights reserved. “PricewaterhouseCoopers” refers to PricewaterhouseCoopers Turkey or, as the context requires, the PricewaterhouseCoopers global network or other member firms of the network, each of which is a separate legal entity. “PricewaterhouseCoopers Turkey” refers to Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., Başaran Nas Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. and PricewaterhouseCoopers Danışmanlık Hizmetleri Ltd Şti. which are separate legal entities incorporated in Turkey within the PricewaterhouseCoopers Turkey organisation.