AVRİL LAVİGNE! Avril Lavigne 27-Eylül-1984 yılında Kanadanın Napanee Ontario kasabasında doğmuştur.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOCUK NASIL ÖĞRENİR?.
Advertisements

Mutluköy İlköğretim Okulu
KENDİNİ TANIMAK NEDİR ACABA?
Musicpedia Müzik Ansiklopedisi Programı (Dünya’nın En Büyük Mobil Müzik Ansiklopedisi) KADİR GÜLAĞIZ (Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Müh.)
KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
KENDİNİ GELİŞTİR KENDİNİ GELİŞTİR PROBLEM ÇÖZME.
Bir Kuruluş Öyküsü.
Öğretmen okulun ilk gününde, 5
Televizyon ve okul başarısı
A) Zilin çalmasıyla yarışma başladı.
Hayat ertelenemez… Ümit Aydemir.
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
BİR ÖYKÜMÜZ VAR.
YARINA KALMAK ADINA SORUMLULUK EĞİTİMİ
Rio Piracicaba İçimizde yaşam boyu acılı bir anı yaşamamış olan var mı? Hangimiz yaşamın herhangi bir bölümünde ümitlerimizi yitirmemişizdir?
Sayın kaymakamım. Sayın İlçe Milli Eğitim müdürüm ve Şube Müdürlerim
BİR YETİŞKİNİN BİR ÇOCUĞA SÖYLEDİĞİ EN GÜZEL 30 SÖZ
İzler ve İnsanlar.
AKILLI TAHTA Orhan YORULMAZ Semih ŞENGİDER Nazar SALPİYEV Berk HERAL
Maria Montessori.
EŞ & ZIT (KARŞIT) VE EŞ SESLİ KELİMELER
“ Hayatın Ortağı Olmak …” ''günümüz ergenleri” ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da artacaktır. Günümüzün ''ergen dünyası'' nı, bu dünyada geçerli.
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
10. Sınıf 9 nolu kazanım etkinliği
Hazırlayan: Duygu Özkan
BüyüyünCE NE OLSAM? Berin BÜYÜKBODUK
Buna inanmıyor olabilirsiniz ancak verdiği öğüt harika
Bilinçli Tercih Seminerine HOŞGELDİNİZ İÇERİK 1.Tercih listesini oluşturmadan önce yapılması gerekenler 2.Sıklıkla yapılan tercih hataları 3.Tercihlerinizi.
YURDUMUZUN TANINMIŞ MÜZİKÇİLERİ
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
Kuyruğunu kıskanan uçurtma
CÜMLEDE ANLAM İLİŞKİLERİ - 1
Bir zamanlar Dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış
SURRAM.
Oturum aç butonuna tıklayın.
KENDİMİ TANIYORUM Kazanım: Kendini tanımanın ders seçimindeki önemini fark eder. 9. Sınıf 74 nolu kazanım etkinliği.
4 Mart 1965 Afganistan Kabil'de bir diplamatın oğlu olarak doğdu. Ailesi, 1980'de Amarika Birleşik Devletleri'nde siyasi sığınma hakkı elde etti.
Siz de bir rock sever misiniz?
Bu sabah kalktığında...sana dikkatle baktım...bana konuşmanı umdum....
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
ERGENLE İLETİŞİM.
BEDEN DİLİ HAZIRLAYAN: ELİF UÇAR.
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
Fotoğraflar ve sunum: Öykücü ERIC CLAPTON Istanbul’da Sesi açınız.
Kalbinizin Sesini Dinleyin. Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışa koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğlunun.
YARINA KALMAK ADINA SORUMLULUK EĞİTİMİ
Bunu okumak sizi herhangi bir borç yükü altına sokmayacaktır.
Kazanım 6. Üretime katkıda bulunma konusunda görüş oluşturur.
Bilal BİLGİN - Gazi Anaokulu- Rehber Öğretmeni
Kaybetsem de Vazgeçmem
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
Lindsey Stirling, 21 Eylül 1986 Santa Ana, Orange İli, Kaliforniya doğumlu Amerikalı Violinist, Müzisyen, Dansçı, Performans Sanatçısı ve Bestecidir.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.  Bahanelerle kendinizi küçültmeyin  Sizi engelleyen tek şey kendinizsiniz  Kendinizi engellemeyeceğinize söz verin Birbirinizden.
DUYULARIMIZ GÖRME İŞİTME TATMA KOKLAMA DOKUNMA BAŞLA.
GENCİN MESLEK SEÇİMİNDE ANNE – BABAYA ÖNERİLER.
YEŞİLBAĞ’A DEĞER KENDİNE GÜVEN YEŞİLBAĞ’DA DEĞERLER EĞİTİMİ: OCAK 2016.
ÖN AD (SIFAT). Adıları niteleyen veya belirten sözcüklerdir. Bir sözcüğün sıfat olabilmesi için adın önüne gelerek onu nitelemesi veya belirtmesi gerekir.
Atatürk, yaşamı boyunca tüm sevdiklerine "Çocuk" diye seslenirdi. Çocuk sözcüğünü çok severdi. Bu sözde bir sevgi, bir yaşam ve bir canlılık bulurdu.
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
AKÇAĞLAYAN ORTAOKULU HOŞGELDİNİZ.
MÜZEYYEN SENAR Rugeyye Koca 11/F 2. HAYATI; Cumhuriyet tarihinin en eski sanatçısı ve en değerli sanatçısı olan Müzeyyen Senar 1918 yılında Bursa’da Dünya’ya.
POP ŞARKıLAR Tarkan tevetoğlu. Tarkan tevetoğlu hayatı Tarkan Tevetoğlu altı çocuklu bir ailenin beşinci çocuğu olarak 17 Ekim 1972'de Almanya'nın Frankfurt.
ÖZGEÇMİŞ İŞ ARAMA MÜLAKAT İŞ HAYATI VİDEO KARİYER KAMPÜSTE ARA Ana SayfaAna Sayfa İş hayatı Etkili konuşmanın 7 yoluİş hayatı Etkili konuşmanın 7 yolu.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
Sunum transkripti:

AVRİL LAVİGNE! Avril Lavigne 27-Eylül-1984 yılında Kanadanın Napanee Ontario kasabasında doğmuştur.

En sevdiği renkler siyah ve kırmızıdır

Son dönemde en iyi çıkış yapan genç şarkıcılardan biri olan Avril Lavigne, kaliteli şarkıları, güzel sesi, boynundan eksik etmediği kravatı, kısa paçalı pantolonları ve çizgili çoraplarıyla kendine özel bir tarzı olan, "Britney Spears gibi olabilirdim ama ben, dış görünüşümü değil müziğimi satmak istiyorum" diyerek genç yaşta ünlü olmanın şımarıklığından da sıyrılmayı başarmış gibi görünen şirin bir Kanadalı...

Avril, Kanada'nın beşbin nüfuslu Napanee kasabasında, bir ev hanımının ve telefon firmasında çalışan bir babanın ortanca kızı olarak dünyaya geldi. Annesinin "her zaman ilgi odağı olmak isteyen bir çocuktu" diyerek özetlediği okul öncesi döneminde; yatağının üzerini sahne olarak hayal eden, çevresinde binlerce izleyeni varmışçasına havaya girip şarkılar söyleyen, zıplayarak konserler veren bu şirin genç kız, müzik dünyasına gerçek anlamda ilk adımını kilisede söylediği şarkılarla attı... Ardından küçük fuar alanlarında çocuk parçaları seslendiren ve gerçek bir müzik tutkunu olan Avril, 'müziği meslek olarak seçmesini' "yapmak zorunda olduğu iş" olarak açıklıyor.

Avril, şarkı yazmaya, ilk gitarını aldığı gün başlamış Avril, şarkı yazmaya, ilk gitarını aldığı gün başlamış. "Dışarıdan eve her geldiğimde gitarımı elime alır, o gün başımdan geçenlerle ilgili sözler yazarım. İnsanların ne düşündüğü beni pek ilgilendirmiyor. Çünkü onlar benim hissettiklerim, benim sözcüklerim" diyor küçük kız... Belki de onu farklı kılan bu... Avril, kendisi gibi olmak ve 'istediği şeyi üretmek' dışında birşeyin gerçekliğine inanmıyor. İlk fotoğraf çekimini anımsarken de bunu doğrulayan şeyler söylüyor; "İlk çekimde beni çok çekici ve alımlı göstermek istediklerini söylediler... Oysa ben doğal olmak, kendim gibi görünmek istiyorum." Henüz 17 yaşında müzik piyasasını yerinden oynatan, peşisıra klipler çekebilecek olanağa sahip yapımcılarla çalışan Avril, bu olgun davranışlarıyla gerçekten övgüyü hak ediyor.

Avril Lavigne, bir radyonun düzenlediği yarışmayı kazanarak Ontario'ya gitmeye ve efsane isim Shania Twain ile yan yana şarkı söylemeye hak kazandı. Bu, onun için oldukça önemli bir olaydı.. Belki de müzik piyasasına atılan adımların temelini oluşturuyordu. Üst üste gelen başarılar, Avril'ın, Napanee'deki okuluna bir süre daha devam etmesine engel olmadı. Asıl sıkıntısı, eğitimin içeriğiydi... Okulun "insan zekasını ölçüp geliştirmeye yetmediği" kanısında olan genç kız, eğitimini yarıda bıraktı ve müziğe ağırlık verdi.

Bir süre sonra çıktığı New York seyahatinde, sesi ve yeteneğiyle yapımcı Antonio Reid'in dikkatini çekti ve genç kız, Arista Kayıt Şirketi'yle sözleşme imzaladı. (Aslında bu yaklaşım, genç şarkıcının pek hoşuna gitmiyor; "Reid'in beni keşfettiği doğru değil, ben kendimi keşfettim" diyor.)

Keyifli ve özenli bir çalışmanın ürünü olan ve tüm şarkılarının sözlerini Avril'ın yazdığı "Let Go" albümü, 4 Haziran 2002'de piyasaya sunuldu. Büyük ilgi gören ve kısa sürede müzik listelerinde üst sıraları zorlayan albüm, video klipleriyle de güncelliğini koruyor. Avril, çıkış parçası olan 'Complicated' için, "Özel biri için yazmadım. Hayatla, ilişkilerle ve aldatılan insanlarla ilgili bir şarkı" diyor... Daha sonra Manhattan'a taşınarak albümünün hazırlığına başlayan Avril için ilk çalışmalar oldukça sıkıntılıydı. Oldukça önemli, tecrübeli isimlerle bir arada olan genç şarkıcı, başka söz yazarlarının kendisi için şarkı yazması fikrine karşı geldi. "Ben kendi müziğimi, kendi sözlerimle yapmalıydım" diyordu... Stresli görüşmelerin ve uykusuz birkaç gecenin ardından Los Angeles'ta beyaz bir sayfa açtı. Burada, yapımcı ve söz yazarı Clif Magness ile bir araya geldi. Avril'a göre Magness; tam kendisine uygun, şarkıcının özgürlüğüne ve özgünlüğüne destek veren eşi bulunmaz biriydi. Böylesine güzel başlayan bir işbirliğinin başarıyı getirmesi tesadüf olmayacaktı. Görünüşe bakılırsa bu genç kız, müzik dünyasında adından yıllarca söz ettirecek... Ne dersiniz?