SEYYİD SALİH ÖZCAN HOCAMIZ, BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİ’NİN EN ÇOK SEVDİĞİ,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AT SIRTINDA KÜTÜPHANE.
Advertisements

“Bu aydan azami istifade edecek olanlar ona teveccüh edenler olacaklardır.”***
Bir yönetim ne zaman çöker?
İŞTE ADALET VE DOĞRULUK
Sevgili Güzin Abla; Harika bir hayatım oldu. Çok iyi ebeveynlere, eşe ve çocuklara, çok iyi bir eğitime sahibim. Ancak çok sevdiğim ve başarılı olduğum.
GÜZEL VE ÇİRKİN HUYLAR MADDE 67: İSMET
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Birisi her gece kalkıp Allah‘ı anıyor, O'na dua ediyordu
NÂT-I ŞERİF.
AHLAKİ TUTUM VE DAVRANIŞLAR
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
BOŞANMA SEBEBİ.
75.YIL ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ MART-NİSAN AYI VATANSEVERLİK RAPORU
BERÂT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN
Bismillahirrahmanirrahim
Fıkıh Beden ve çevre temizliği
SULTANIN SÖZÜNE SADAKATİ
Ebû Hüreyre -radıyallahu anh-dan rivâyet olunduğuna göre Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki: “Cum’a gününde.
Sevdiklerinizle ve sevenlerinizle Sıhhat ve afiyet içinde elemsiz-kedersiz, huzurlu bir bayram idrak etmenizi ve nice bayramlara kavuşmanızı, Ve idrak.
Recep ayının 27. gecesi Mîrâc Gecesi’dir. Mîrâc, merdiven demektir. Resûlullahın göklere çıkarıldığı, bilinmeyen yerlere götürüldüğü gecedir. İslâm âlimleri.
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
………..Birincisi : Risale-i Nur’un fıtraten ve zamanın vaziyetine göre talebesi olacak, başta, masum çocuklardır. Çünkü bir çocuk, küçüklüğünde kuvvetli.
EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN, ZEKİ VE ÇEKİCİ BİR GENÇ ADAM OLMANIN GURURUNU TAŞIYORDU. EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN,
6. EYLEM KİPİNDE ANLAM KAYMASI.
Sevgi, Dostluk ve Kardeşlik
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
Kadir Geceniz Mübarek Olsun.
Hazırlayan: Mustafa YILMAZ Tantavi İÖO DKAB Öğretmeni Eyüp/İstanbul
KADİR GECESİ.
Ömer Hayyam rubailer Ömer Hayyam
Sen hangisini seçerdin?
İki kardeş vardı Bu iki kardeşin Hizmete muhtaç Bir anneleri vardı
ŞEYTAN.
DUA: Allahım benim, ailemin, yakınlarımın ve sana inanan bütün müslüman kardeşlerimin ve ahiri aleme göçmüş bütün akrabalarımın ve onlar gibi bütün.
RASYONEL SAYILAR.
GÖNÜL KÖPRÜSÜ.
KARAGÖZ İLE HACİVAT MEKTUP HÜSEYİN ÖZDEMİR 6/B 1230.
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
Soru 1. İnsan bir kışını burada geçirse ( ) yalnız müzik dinlese ( ) yalnız bu yankılı havayı koklasa ( ) Yukarıdaki cümlede parantezle gösterilen yerlere.
SABIR Değerler Eğitimi.
İBRETLİK BİR HİKAYE.
AĞLATAN TEVEKKÜL Sesli İzleyiniz.
Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi
İstiklal Marşının Kabulu. 12 Mart.
EN SEVGİLİYE.
TAVŞAN KUZU VE SERÇE Çalı dibinde bir tavşan. Kulaklarını dikmiş bakıyor. Çimen üstünde bir kuzu. Başını eğmiş,ot yiyor.
4. İbadetlere Devamlılığı
RASÛLÜLLAH’TA SABIR.
2. İnanca Bağlılığı.
SEVGİ -SAYGI.
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
İnsan İradesi ve Kader İnsanı diğer varlıklardan ayıran en temel özellikler, -akıl -irade AKIL, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, doğruyu yanlıştan ayırt.
4. Küçükleri Sevmek, Büyükleri Saymak
Veli Eğitimi : İletişim
Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.
6. Akrabalarımıza Karşı Sorumluluklarımız
Hz. Peygamberin Selâmı Dini Hikayeler serisi 2.
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
Lütfen doğal akışında izleyin. Kendi sesinden ( )
NOKTALAMA İŞARETLERİNİ TANIYALIM
SEÇMELI FıKRALAR İLKER ATASOY. EŞEĞE TERS BINMEK NASREDDIN HOCA BIR GÜN YABANCı BIR KÖYDE MISAFIR OLUR. CUMA GÜNÜ O'NU KÜRSÜYE ÇıKARTıRLAR. GÜZEL BIR.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Helal ve Haram.
İNSAN NİÇİN YARATILDI?.
İBADET VE NAMAZIN MANASI
Seni Benim Gibi CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI SESLİDİR.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Sunum transkripti:

SEYYİD SALİH ÖZCAN HOCAMIZ, BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİ’NİN EN ÇOK SEVDİĞİ, EN YAKIN TALEBELERİNDENDİR

Muhterem Seyyid Salih Özcan Hocaefendi, 1929 yılında Şanlıurfa'da doğdu. Lise eğitimini tamamladıktan sonra Bediüzzaman Said Nursi ile tanıştı. Sonrasında Bediüzzaman'ın en güvendiği, en yakın talebelerinden biri oldu.

SEYYİD SALİH ÖZCAN HOCAMIZ, NUR TALEBELERİYLE BİRLİKTE

BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİ’NİN TALEBELERİYLE BİRLİKTE 1952 YILINDA FATİH CAMİ ZİYARETİ

BEDİÜZZAMAN'IN 1952'DE FATİH CAMİ ZİYARETİ SIRASINDA SEYYİD SALİH HOCAMIZ DA ORADA BULUNUYORDU OSMAN KÖROĞLU O GÜNLE İLGİLİ ŞUNLARI ANLATIYOR: “CUMA GÜNÜYDÜ. FATİH CAMİİ’NDE CUMAYI KILMAK ÜZERE OTELDEN ÇIKMIŞTIK. YANINDA MEHMED FIRINCI İLE SALİH ÖZCAN VARDI. Son anda Fırıncı’ya dönüp anahtarı verdi. “Sen nöbetçi kal” dedi. Biz üçümüz camiye gittik. Namazdan sonra Üstad, Fatih’in türbesini ziyaret edecekti. Aklıma etrafta bulunan şipşakçı fotoğrafçılar geldi. Hemen koştum, birini buldum. “Gel kardeşim,” dedim. “Bak bu zâtı görüyorsun. Fotoğraflarını çekeceksin…. Adam belki on poz çekti… Baktım. Bir ikisini beğendim ve satın aldım. İşte bu bilinen ve ellerde bulunan pozlar bunlardır.”

ÜSTAD HAZRETLERİ FATİH CAMİ AVLUSUNDA KÜÇÜK BİR ÇOCUKLA SOHBET EDİYOR. SEYYİD SALİH HOCAMIZ DA BU ZİYARETTE BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİ’YLE BİRLİKTEYDİ

NUR AĞABEYLERİ, BEDİÜZZAMAN'DAN TARİHÇE-İ HAYAT'IN YAZILMASI İÇİN SEYYİD SALİH HOCAMIZ'IN İZİN ALMASINI İSTEMİŞLERDİ

Seyyid Salih Hocamız anlatıyor: Meğer Tahiri Ağabeyler Üstad’a Tarihçe-i Hayatı hazırlayalım dediklerinde benim Tarihçe-i Hayatım basıldı deyip izin vermemiş. Tahiri Ağabeyler “Biz bir daha sorarsak kabul etmez sen sor” dediler. Bunun üzerine ben “Üstad’ım gençler bu güzel eserin müellifini tanımak istiyorlar” dedim. Üstad “Tekrar müessire luzüm yok, benim Tarihçe-i Hayatım basılmıştır” dedi. Ben “Üstad’ım o Tarihçe-i Hayat on sene önce basılmış, yenisine ihtiyaç var” dedim. O zaman: “Şahsımdan bahsetmemek şartıyla olur” dedi. (Üstad’ın Manevi Evladı Fena Fi’n Nur Mustafa Sungur, Yazar İhsan Atasoy, s. 332)

"Sevgili Üstadım; Risale-i Nur'a hizmet için, hakikata hizmet için, kusurlarımı af buyurarak en münasip şey ne ise Rabb-ı Rahim ihsan buyursun. Ve Risale-i Nur'un mübelliğ-i âzamı, istihdam-ı Nuriye ve Nur'ların merkez-i hakikîsi olan sevgili Üstadı’mdan emir ve fermanını el açarak bekliyorum. Hangi surette istihdam emir buyurulursa, İnşaallah lütf-u İlâhî ile muntazırım, Efendim Hazretleri. Bütün kardaşlarımız ayrı ayrı selâm ve hürmetlerini arz ederler." El-Baki Hüve'l-Baki Kusurlu talebeniz: Seyyid Salih (Özcan)

ÜSTADA YAZDIĞI İKİ MEKTUP SEYYİD SALİH ÖZCAN’IN ÜSTADA YAZDIĞI İKİ MEKTUP

"Çok muhterem, çok aziz, çok mubarek, çok müşfik ve bütün yüksek sıfatların mazharı olan Üstadım Efendim Hazretleri, Evvelan: Çok mübarek el ve ayaklarınızdan tazimatla kana kana öper, dua-yı âlîlerinizi bütün ruhumla niyaz eylerim. Saniyen: Mahkeme beraatının bütün âlem-i İslâmda yapmış olduğu akislerin ve sevinçlerin elbette biz âciz talebelerinizi de en az o kadar sevindirmiş ve Allah'a hamd ederek, Risale-i Nur'un bir zafer-i azîmi olarak telâkki etmeleri ve istikbale ait parlak ümitler müjdelemiştir.”