1900-07-02 İlk Başarılı kasalı balon Uçuşu 1896’da ilk kasalı balonunu yapan Hırvat asıllı mühendis David Schwarz, buluşunu Alman ordusuna satmak ister.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Advertisements

Igor Ivanovich Sikorsky
HARİTA PROBLEMLERİ.
ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI
AİLE HEKİMLİĞİNDE KBB HASTALIKLARINA PRATİK YAKLAŞIMLAR VAKA SUNUMLARI
HOŞGELDİNİZ.
TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KONFERANS VE SERGİ SALONU
ISI YALITIMI.
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
ASELSAN- TOKİ YAPRACIK KONUTLARI KOORDİNASYON KURULU
TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMUNUN
Yakutsk –Dünyanın en soğuk şehri Londra filarmoni orkestrası
ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ
2005 YILI MALİ SONUÇLARI İstanbul 1.Nisan.2005.
MÜRACAAT VE EĞİTİM SÜRECİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 17.EKİM.2009
Orta Öğretimden Üniversiteye Gelen Öğrencilerin Temel Bilgisayar Bilgilerinin İl ve Bölge Bazında İncelenmesi: Karadeniz Teknik Üniversitesi Uygulaması.
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
“Dünyada ve Türkiye’de Pamuk Piyasaları ile İlgili Gelişmeler”
1/20 PROBLEMLER A B C D Bir fabrikada kadın ve çocuk toplam 122 işçi çalışmaktadır. Bu fabrikada kadın işçilerin sayısı, çocuk işçilerin sayısının 4 katından.
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
1/25 Dört İşlem Problemleri A B C D Sınıfımızda toplam 49 öğrenci okuyor. Erkek öğrencilerin sayısı, kız öğrencilerin sayısından 3 kişi azdır.
EBOB EKOK.
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi HİZMET BİNASI
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 5.SINIF DERS SUNUSU
ALAN BİRİM KARE m2.
BİLANÇO 1 DÖNEN VARLIKLAR 3 K.V.YABANCI KAYNAKLAR
FRANK LLOYD WRIGHT KİMDİR? ABD’li ünlü mimar. 8 Haziran 1867’de Wisconsin’de doğdu. 9 Nisan 1959’da Arizona’da öldü. 20.yy’nin başında modern mimarlık.
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 4 Ocak 2010 Pazartesi Pencerenin çevresine.
MADDE VE ISI MADDE VE ISI 1. Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
DOĞAL VE BEŞERİ UNSURLARIN EKONOMİYE ETKİSİ
Mukavemet II Strength of Materials II
KÜÇÜK TASARRUFLAR BÜYÜK KAZANÇLAR
Getiri Ltd. Şir. Mayıs 2008 hesap döneminde aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Tek düzen hesap planını ve 7/A Maliyet Hesapları’nı kullanarak bu ticari.
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
Geçen hafta bir akşam arkadaşlarla yemeğe gittik..
6, 7 ve 8 BASAMAKLI DOĞAL SAYILAR
Kurumumuz Cumhuriyet mahallesi Yıldız Sokak adresinde yer almaktadır. Adını ; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ün verdiği; sessiz.
Mitat Zorlu 1 Adı : …………………………………………. 8 Ocak 2009 Soyadı : …………………..…………………. Perşembe İnceleyelim tamamlayalım örnek İnceleyelim.
BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ KATI ATIK YÖNETİMİ -ÇEVRE ve GERİ KAZANIM
MADDE VE ISI.
TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ KADIN HEKİMLİK ve KADIN SAĞLIĞI KOLU II. KADIN SAĞLIĞI KONGRESİ 2010.
DÖRTGENSEL BÖLGELERİN
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 15 Ocak 2010 Cuma Annem marketten 2.
Kesirlere Giriş PCcolog
TRAFİK GÜVENLİĞİ.
1/22 GEOMETRİ (Dikdörtgen) Aşağıdaki şekillerden hangisi dikdörtgendir? AB C D.
Sonsuz Maymun Teoremi Yaşar Tonta H.Ü. BBY yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/courses/spring2010/bby208/
USLE P FAKTÖRÜ DR. GÜNAY ERPUL.
Bir zamanlar 25 yıldır evli ve 60. doğumgününü kutlayan bir kadın varmış. Kutlama sırasında aniden bir Peri ortaya çıkar.
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ.
Kiraz Aldım UYGUN BİR ORTAM MI?.
İSRAF NEDİR Malı, dinin ve mürüvvetin uygun görmediği yerlere dağıtmaya israf denir. Mürüvvet, faydalı olmak, iyilik yapmak arzusudur. Dine uymayan israf,
18-21 Eylül 2013 Duesseldorf Uluslararası İlaç ve Eczacılık Fuarı.
FİİLLERDE KİP.
HEPİNİZİ YENİ YAZLIĞIMDAKİ PARTİSİNE DAVET ETMEK İSTİYORUM. ÇOK AZ VAKTİM KALDI… BİRKAÇ ÇEŞİT YEMEK HAZIRLAYABİLECEĞİM.. LÜTFEN HERKES YANINDA BİRŞEYLER.
4-D Sınıfı Atatürk Müzesine Gezi Nursel Karagül Demir Çelik.
Deneme 1. Deneme 2 Deneme 3.
KARİYER TURİZM SULUCA TATİL KÖYÜ.
ŞEHİT ÖZCAN KAN FEN LİSESİ
Ses nasıl oluşur ?   Titreşen bir nesnenin başlattığı titreşimler dizisine ses denir. Sesin oluşabilmesi için titreşim hareketi gereklidir. Titreşim bir.
SAYI PROBLEMLERİ.
Tranş, kesilip parçalanmadan bütün halde pişirilen et yemekleri, balıklar, tavuk ve diğer kümes hayvanları ile av etlerinin temizlenip dilimlenmesi ve.
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
BÜRO STAJI MAHMUT ÇIĞ. AUTOCAD K omutlar: Line : çizgi çizimi Move : taşıma Copy: kopyalama Erase : silme Offset : nesneyi belirli.
DENEME.
DENEME
Sunum transkripti:

İlk Başarılı kasalı balon Uçuşu 1896’da ilk kasalı balonunu yapan Hırvat asıllı mühendis David Schwarz, buluşunu Alman ordusuna satmak ister. Alman ordusu uzun bir süre sonra teklifi kabul ettiğini bildiren mektubu Schwarz’a yollar. Mektubu okuyan David Schwarz, sevinçten kalp krizi geçirerek ölür. Eşi Melanie, Ferdinand Zeppelin’in projeyi satın alma isteğini geri çevirmez mark karşılığı projeyi satar ve Ferdinand, projeye kendi soyadını vererek Alman Ordusuna ‘Zeppelin’ üretir. Alman Kont Ferdinand von Zeppelin, bu yeni modeli başarı ile uçururken saatte 27 km sürat yapmış ve 5 km yol almıştı. Dümen kilitlenince yere indi.

Dünyanın İlk Ticari Havayolu - Zeppelin Alman Kont Ferdinand von Zeppelin, dünyanın ilk ticari havayolunu kurar. 1914’de adını verdiği bu balonlar, km yol yapmış ve yolcu taşımışlardı. 1936’da Atlantik aşırı ilk seferde Frankfurt-New Jersey 60 saatte, New Jersey-Frankfurt 50 saatte alındı. O senelerde balonla Atlantik aşırı yolcu ve birkaç bin ton yük taşınmıştır.

18 Eylül 1928 senesinde Graf Zeppelin ilk deneme uçuşu için Friedrichshafen hangarından çıkarılırken.. “Graf Zeppelin’in 1928 senesindeki ilk deneme uçuşunda 64 erkek ve bir kadın yolcu mevcuttu. Sadece New Jersey – Frankfurt uçuşu 71 saat sürmüş ve yolcular kişi başına gidiş- dönüş $3,000 ödemişti."

Motor kontrol odası, kumanda odası, gezin odası ve radyo odası ile birlikte “gondol”un üst katında yer almaktadır. Gezin sürati saatte 160 km’nin biraz üzerindedir.

Alman Graf Zeppelin LZ-127, sonraları USS Los Angeles adını alacaktır.

Bayan Adams, kasalı balon tarihinde bir bayana satılan ilk yolcu biletinin sahibidir. Ekim 1928’de New Jersey-Frankfurt uçmuştur.

Gondol’un Uzunluğu m dir.

Graf Zeppelin Dümen odası

Kağıt, plastik ve köpük yok o zamanlar! Her şeyi ile doğal bir yemek salonu.

Gökyüzü manzaralı masalar ve kristal kadehler.

Mutfak ve çalışanlar.

Lüks ve normal manzaralı yatak odaları.

Yatak odası ve özel banyo.

Telsiz odası önündeki Gezin odası

Akşam yemeği

Telsiz odası

Kafesli balonlarda ısıtma sistemi yoktur. Kışın ya da soğuk havalarda bu nedenle iyi giyimli olmak gerekmektedir. Bazı günler soğuktan dolayı pencere camları buz tutmakta ve dışarıyı görebilmek için pencereyi açmak zorunda kalınmaktadır.

LZ-127 Graf Zeppelin Ana Kontrol odası

1936 Hindenburg anısına bastırılan pullardan biri. Adresi siz merak etmeyin, bu mektup sahibine ulaşmıştır. DRUMMOND-HAY COVER FOR THE HINDENBURG HISTORIC FLIGHT (No street address, no zip code, no state needed. She received it.)