RAMAZAN PROGRAMI Tanıtım Kataloğu 2013.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HACI BEKTAŞ,SEYYİD NESİMİ,HALLACI MANSUR VE PİR SULTAN ABDAL
Advertisements

Atatürk’ün Müzik İle İlgili Sözleri
SANAT VE SANAT DALLARI HAZIRLAYAN:EMRE BOYUN
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TARİHİ
Müzikteki ilk günlerim..İlk hocam “Ali Şenozan” 1978
Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.
Celal Bayar Üniversitesi
SESLİDİR with the hope you to feel the pain before that you have not realized until the teror had reached to you. Terör size ulaşmadan anlayamadığınız.
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
MÜZİK PERFORMANS ÖDEVİ
Süleyman Demirel Üniversitesi 2010/2011 SANAL MEZUNİYET ORGANİZASYON PROVASI.
Sayın kaymakamım. Sayın İlçe Milli Eğitim müdürüm ve Şube Müdürlerim
BİR HAYAT REHBERİ! ♫ Lütfen sesi açınız!.
.  PRObiz Yazılım; Interneer’ın Türkiye’deki temsilciliğini yürütmekte olup 2004 yılından itibaren birçok başarılı projeye imza atmıştır. PRObiz Hakkında.
Yoktan var olmaz bir duygu.
Peygamber Efendimizin Hayatı ve Kişiliği
Birtel İletişim Teknolojileri
Turan KÖROĞLU’nun ÖZGEÇMİŞİ
ses düğmesini açabilirsiniz RAMAZAN GÜZELDİR.
Süleyman Demirel Üniversitesi 2011/2012 SANAL MEZUNİYET ORGANİZASYON
Hazırlayan: Duygu Özkan
MAVİSEL YENER.
ATATÜRK VE MÜZİK Atatürk insan hayatında müziğin çok önemli bir yeri olduğuna inanıyordu. 14 Ekim 1925'te İzmir Kız Öğretmen Okulu'nu ziyaretlerinde öğrencilerin.
ERTUĞRUL ÖZKÖK İzmir doğumlu olan Ertuğrul Özkök, yaklaşık 20 yıl boyunca Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği yapmış önemli bir gazeteci.
Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Faaliyetleri Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr.Gör.Neriman.
TİYATRO ve GÖLGE OYUNU.
ses düğmesini açabilirsiniz
Dostunla sohbette Neşe-i muhabbette Her manevi lezzette

Halk Kültürü Türkiye’deki Geleneksel giyim-kuşam-süsleme Hazırlayan:
Hayatımızı kolaylaştıranlar
MÜLKİYE 75 ALBÜMÜ.
15 MAYIS 2013 ÇARŞAMBA YER: BELEDİYE ÖNÜ (TRAFİĞE KAPALI ALAN) SAAT: 16:00-20:00 SPORTİF ETKİNLİKLER ANA MEHTERAN EKİBİ GÖSTERİSİ HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ.
Çalışma 5 Adım Adım Türkiye Hazırlayan : Selma GENÇ
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece ‘mouse’u tıklayınız.
BRANŞ BÜLTENİ.
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison Prepared by Esra Alagöz.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DURMUŞALİ TOKSOY İLK-ORTA OKULU/ KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
Projenin adı: Celebrations and Ceremonies Identify and Unify Us Program adı:Hayatboyu Öğrenme Programı(LLP) Alt Program: Comenius Eylem : Çok Taraflı Okul.
Operanın Doğuşu Nazlı YALDIR 9/D 211.
TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DURMUŞALİ TOKSOY İLKOKULU/ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞU
DARICA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
PROJENİN AMACI: Farklı kültürlerden gelen çocuk oyunlarını tanıtarak kültürler arası etkileşimi sağlamak projenin birinci amacıdır.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU
MUM IŞIĞINDA ŞARKILAR. Projenin içeriği: Türk sanat müziğinin klasikleşmiş ama yeni nesil tarafından da hala beğeni ile dinlenen eserleri, günümüz Türk.
İslami Dönemde İlk Dil ve Edebiyat Ürünleri
RAMAZAN ETKİNLİKLERİ Asırlardır birçok kültüre ve medeniyete ev sahipliği yapan, dinlerin buluştuğu kent İstanbul 11 ayın sultanı.
CUMHURİYET DÖNEMİ HALK ŞİİRİ
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI
GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE.
Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi
GENEL TANITICI BİLGİLER
ALBÜM TANITIM GECESİ.
ARALIK 2016 ÖZEL ATABEK ANAOKULU.
Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi
TÜRK TELEKOM ANADOLU LİSESİ
OKULUMUZA BURDAN BAŞLAYALIM.
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
Cemal Artüz İmam Hatip Ortaokulu
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
KÜLTÜRÜMÜZDE H.Z MUHHAMMED SEVGİSİ. Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi: Bir çocuğa bir ad, çocuğun o adin manasını yasaması veya o ada sahip bir şahsin.
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ÜLKEMİZDE GÖRÜLEN MÜZİK TÜRLERİ
GELENEKSEL TÜRK HALK MÜZİKLERİ. Türk Müziği nedir? Türk müziği, Türkler'in Orta Asya'dan beri geliştirdikleri, bugünkü özellikleri Anadolu Selçukluları.
Anadolu Türk kültürünün yüzlerce yıllık mirası 1930 yılından beri faaliyet gösteren Etnografya Müzesi'nde, Türk Sanatının Selçuklu Devrinden günümüze.
Sunum transkripti:

RAMAZAN PROGRAMI Tanıtım Kataloğu 2013

Sunum Dualarla yoğrulmuş , tasavvuf müziği ile zenginleştirilmiş, Allah’ın verdiği mükemmel seslerle beslenen, gelenek ve göreneklerimizin sergilenmesi ile can bulan Hz. Mevlana’nın önce Milletimize daha sonrada insanlığa armağan etmiş olduğu Sema’ya yürüyüşün en güzel örneklerinin sunulacağı tasavvuf müziği ile semazenlerin bütünleşeceği, şiirlerle gönül kapımızın açılacağı bir ramazan programıyla karşınızdayız.

Program 1-EZAN ve KASİDELER Mahmut Toprak Hoca (Lefkoşa Selimiye Camii İmamı) 1979 Ankara da doğdu. Evli ve 2 çocuk sahibi. Tasavvuf eğitimi 3 Ses korosu Ankara. Birçok sufi müzik grubu çalıştırdı. Gazetelerde köşe yazarlığı yapıyor. Kendi TV programını sunuyor.

PROGRAM 2-TASAVVUF MÜZİĞİ DİNLETİSİ Sufi Müzik Grubu Solist ve Neyzen – Tezcan ÖZKAYA 1987 Sakaryada doğdu. Eyüp Musiki Cemiyetinde yetişti. Senin Uğruna isimli ilahi albümünü yayınladı. Kanun – Halil SELÇUK 1977 Lefkoşada doğdu. 3 yıl Muzaffer AHAD ile çalıştı 6 farklı albümde çaldı. Lefkoşa Mevlevi Tekkesinde Çalıyor. Keman – Turan DERVİŞ 1957 Lefkoşada doğdu. 22 yıl müzik ile uğraştı. Devlet Türk Müziği Korosunda çalıyor. 200 den fazla konserde çaldı. Bendir – Vahdettin TURGUT 1973 Korkutelinde doğdu. 20 yıldır müzikle uğraşıyor. Hatay Medeniyetler korosunda çalıyor.

PROGRAM 3-KIBRIS HALK DANSLARI GÖSTERİSİ 4 Dansçı ( 2 Kız, 2 Erkek ) Geleneksel giysiler içerisinde halk oyunları gösterisi sergilemesi ve müzik eşliğinde dans etmesi. 4-EGE ZEYBEĞİ GÖSTERİSİ Tiyatral Folklör şeklinde sunum. Ramazan Canlandırması Fakirlere yardımın vurgulanması. 5-BARDAK OYUNU Kıbrıs yerel kültürü oyunu Bardaklar ile cambazlık.

PROGRAM 6-ORAK İLE ATEŞ DANSI İki Erkek dansçının geleneksel kıyafetler içerisinde ve oraklar eşliğinde, orakların metal kısımları ateşe verilerek dans etmeleri. Orakları çeşitli şekillerde çevirerek havaya atmalarının beceri gösterisinin yapılması. 7-SEMA GÖSTERİSİ Tasavvuf orkestrası ve müziği eşliğinde 3 semazenin 20 dk’lık semazen gösterisi.

İLETİŞİM ADRES: Orhan Gündüz Sokak No:4 Ortaköy / Lefkoşa / KKTC TELEFONLAR: +90 533 863 53 32 +90 542 881 03 03 E-MAIL: info@danceofcyprus.com tanjuhastunc@hotmail.com edipguven@gmail.com WEB: www.danceofcyprus.com