Ing. Miguel Angel Espinosa Seguridad Ind. GÜVENLİ SÜRÜŞ İÇİN LÜTFEN ÇOCUKLARINIZ İÇİN AYNALARINIZI DAHA İYİ KULLANIN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOCUK VE TRAFİK.
Advertisements

KARDA VE BUZDA GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ
TİCARİ İŞLEMLER VE VARLIK KAYNAK YAPISINA ETKİLERİ
HAREKET İlk konum = -10 m (x2) Son konum = +15 m (x1)
14 Dakikada Mükemmel Bir Vücut
Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
RENAULT TRAFIC MULTIX GRAND CONFORT 6M3 2
EMNİYET KEMERİ TAKMANIN ÖNEMİ
Yaşamak için Sür Drive to Stay Alive (Yaşamak için Sür) defansif sürüş alışkanlıkları edinebilmeniz için hazırlanmış, evinizde de uygulayabileceğiniz çalışma.
Güçlendirme Egzersizleri
OFİSTE EGZERSİZ PROJESİ
MADENLERDE KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLAR
1 Nisan 2008’den itibaren kaza yapan sürücüler, polisi beklemeden tutanağını kendileri düzenleyecek, kazayı fotoğraflayacak ve olay yerinden ayrılacaklar.
YAGMURLU HAVALARDA GÜVENLİ SÜRÜŞ
HAFIZALI KOLTUKLAR VE AYNALAR
EMNİYETLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ
AÇI ÇEŞİTLERİ.
EMNİYET KEMERİ GEREKLİ Mİ ?
10 OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜNÜN SORUMLULUĞUNU TEK BAŞINIZA ÜSTLENİYORSUNUZ MİNİBÜS SÜRÜCÜLERİ : YOLCULARINIZIN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK İNDİRME VE BİNDİRME.
SUNUMLARLA MATEMATİK SAYESİNDE MATEMATİK BİR KABUS OLMAKTAN ÇIKACAK.
Defansif, Savunmacı ve Güvenli Sürüş Teknikleri
1. Erkeklere topluluk içinde asla bir şey öğretmeye kalkışmayın
Matematik 3 Doğal sayılar.
Yağmurlu havalarda trafiğe çıkarken çok dikkatli olmalıyız. Çünkü, yağmur yağdığı zaman trafik daha tehlikeli olabilir.
KÜRESEL AYNALAR çukur AYNA TÜMSEK AYNA
OTOMOBİLLERDE GÜVENLİK SİSTEMLERİ
Ing. Miguel Angel Espinosa Seguridad Ind. GÜVENLİ SÜRÜŞ “ AYNALARIN DAHA İYİ KULLANIMI” GÜVENLİ SÜRÜŞ.
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
BAĞIL HAREKET Bir cisim sabit bir noktaya göre zamanla yer değiştiriyorsa, bu cisim hareket ediyor demektir. Cismin hareketi sabit bir yere göre değilse.
AY DEDE.
B Ü Y Ü L E Y İ C İ S O N Tıklayarak ilerleyiniz ve sesi açınız.
TRAFİKTE EMNİYET KEMERİ KULLANMANIN ÖNEMİ
Sınıf: 5 Ders: Matematik Öğrenme Alanı: Sayılar ve İşlemler
TRAFİK İŞARETLERİ Trafik Görevlisinin İşaretleri
3Ekim /3/2015 BREZİLYA KALÇASI İÇİN EGZERSİZLER.
Click to edit Master title style Araçlar Arası ve Altyapı Haberleşme Projesi.
ÜÇGENLER Düzlemde birbirine doğrusal olmayan üç noktayı birleştiren, üç doğru parçasının oluşturduğu çokgendir. A,B,C şeklide 3 açı(3 köşe) ve a,b,c şeklinde.
ARKADAŞLIK HOŞGELDİNİZ.
İmam-ı Azam sorulara nasıl cevap verdi?
YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN SATRANÇ
AÇI VE AÇI ÇEŞİTLERİ NELERDİR? ÖZEL AÇILAR AÇIORTAY
Merhaba arkadaşlar.
Kalemimizin ucu ile defterimize dokunalım
Dünya Motorlu araç sayısı milyon milyar 250 milyon milyar 650 milyon.
TRAFİK SORUNU Çözüm.
ARABALAR İÇİN TRAFİK İŞARETLERİ YÜKLENİYOR.
SINAV KAYGISI.
İşlem Merkezi Yönetimi
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
Avrupa’da hız algısı Bugün Avrupa trafiğinde aşırı hız yaptığınız zaman polis sizi kanunlardan kaçıyorsunuz diye değerlendiriyor. Bu kadar hızlı gittiğine.
TRAFİK İŞARETLERİ
GÜVENLİ ŞÜRÜŞ TEKNİKLERİ HAZIRLAYAN FATİH CEYLAN BAŞPOLİS.
Viraja girmeden önce neler yapmamız gerekiyor ülkemiz trafiğinde sürücülerimizin en bariz hatalarından biri, viraja giriş ve çıkışlarda yaşanmakta işte.
“ AYNALARIN DAHA İYİ KULLANIMI”
TRAFİK KAZASI VE İLKYARDIM. YIL KAZA YARALI ÖLÜ
En temel besinlerimizden biri ekmektir. Herkes evinde ekmek yapabilir mi?
TRAFİK KAZALARI VE NEDENLERİ
: TRAFİK IŞIKLARI :. Trafik ışıkları, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda trafik akışını düzenleyen, hayatımızı kolaylaştıran ve zaman kazandıran son derece.
AKILLI HIZ KONTROL SİSTEMİ
Yeni ofis kırtasiye malzemeleri ve aksesuarları satın.
Konu : Öndeki Aracı Geçme – Geçilen Araç Sürücüsünün Uyacağı Kurallar
“ AYNALARIN DAHA İYİ KULLANIMI”
Hayat ta böyle bilinmezliğe akar
2009 Yılı Trafik Kazaları SON 20 YILDA  5.5 milyon trafik kazası  160 Bin Ölü (Milyonlarca öksüz çocuk)  2.2 Milyon yaralı ve sakat  5 Milyar dolar.
“ AYNALARIN DAHA İYİ KULLANIMI”
KAZA FELAKET TRAFİK KAZASI VE İLKYARDIM.
PERSPEKTİFPERSPEKTİF. PERPEKTİF (İZDÜŞÜM) 1)Cisimlerin yükseklik, genişlik ve derinlik boyutları ile ön, üst ve yan görünüşleri aynı anda birlikte görünecek.
PERSPEKTİFPERSPEKTİF. PERPEKTİF (İZDÜŞÜM) 1)Cisimlerin yükseklik, genişlik ve derinlik boyutları ile ön, üst ve yan görünüşleri aynı anda birlikte görünecek.
KADİR MALÇOK EGE SÜRÜCÜ KURSU. TRAFİK PSİKOLOJİSİ NEDİR? Trafik psikolojisi, Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik.
KADİR MALÇOK EGE SÜRÜCÜ KURSU. TRAFİK PSİKOLOJİSİ NEDİR? Trafik psikolojisi, Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik.
Sunum transkripti:

Ing. Miguel Angel Espinosa Seguridad Ind. GÜVENLİ SÜRÜŞ İÇİN LÜTFEN ÇOCUKLARINIZ İÇİN AYNALARINIZI DAHA İYİ KULLANIN

Ing. Miguel Angel Espinosa ŞERİT DEĞİŞTİRİRKEN KAZALARI ÖNLEYİN … YAN AYNALARINIZI 90º’YE AYARLAYARAK KÖR NOKTALARI AZALTIN İyi görüş = Sıfır kaza

Ing. Miguel Angel Espinosa ÜLKEMİZDE 600,000 DEN FAZLA KAZA İNSANLAR ŞERİT DEĞİŞTİRİRKEN OLUYOR.. Her yıl 200’den fazla insan bu kazalar yüzünden yaşamını yitiriyor. Kazaya yol açan sürücülerin %60’ı diğer aracı görmediklerini söylüyorlar.

Ing. Miguel Angel Espinosa Eğer çok yakın değil iseler sağ ve sol yanınızdaki araçları göremezsiniz. Ön dikiz aynasından görünüş Sadece arkanızdaki trafiği gösterir GÖRÜNEN ALAN KÖR NOKTA ÖN DİKİZ AYNANIZ ASLA YETERLİ DEĞİLDİR.

Ing. Miguel Angel Espinosa GÖRÜNEN ALAN Diğer araçları daha uzun süre görüyorsunuz. Ön ve yan dikiz aynalarının kulanımı Kör noktalar daha az KÖR NOKTA YAN DİKİZ AYNALARININ NORMAL POZİSYONU (KENDİ ARABANIZIN YAN TARAFLARININ GÖRÜYORSUNUZ)

Ing. Miguel Angel Espinosa Diğer arabaları daha hızlı ve daha uzun sürelerde göreceksiniz. Yan dikiz aynalarınızı 90 dereceye ayarlayın - Arabanızın yan taraflarını değil yolu görün Bu şekilde sadece 4 tane küçük kör noktanız olacak GÖRÜNEN ALAN KÖR NOKTAKÖR NOKTA KÖR NOKTAKÖR NOKTA KÖR NOKTAKÖR NOKTA KÖR NOKTAKÖR NOKTA Yeni görünen alan YAN AYNALARIN YENİ POZİSYONU (ARABANIZIN YAN TARAFLARINI DEĞİL, YOLU GÖRÜYORSUNUZ) Yeni görünen alan

Ing. Miguel Angel Espinosa YAN AYNALARI 90º YAPMAK İÇİN 5 İYİ NEDEN  Omuzunuzun üzerinden bakmak zorunda kalmazsınız.  Aynalara çok kısa süre bakmanız yeterli olacaktır. (Önceki metotda aynalara bakmak ve normal pozisyona dönmek daha uzun süre aldığından önünüzde seyreden aracı gözden kaçırabilirsiniz)  Aynalara bakmak sadece önünüzde seyreden araca dikkat etmenizi sağlar.  Kör noktalar da dahil olmak üzere daha iyi bir görüş açısına sahip olmanızı sağlar.  Gece sürüşünde diğer araçların farları gözlerinizi almaz.

Ing. Miguel Angel Espinosa İYİ GÖRÜŞ SIFIR KAZA DEMEKTİR. Aynaların bu yeni pozisyonuna alışmanız biraz zaman alacaktır. Vazgeçmeyin, bu sizin güvenliğinizi ve konforunuzu artıracaktır.

Ing. Miguel Angel Espinosa LÜTFEN ARAÇLARINIZDAKİ, Aynalarınızı bugünden İTİBAREN BÖYLE ayarlayın.. Siz bu ülkenin Yarınları ve geleceğisiniz.. Çocuklarınıza eşinize Daha güvenli gidin... DOSTLARIM İYİ GÖRÜŞ SIFIR KAZA DEMEKTİR.