5-6 YAŞ ÇOCUĞUNUN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TED KAYSERİ KOLEJİ OKUL ÖNCESİ BÖLÜMÜ “ŞUBAT AYI BÜLTEN”
Advertisements

HARFLERİMİZ HAZIRLAYAN ABDULLAH BÜYÜKYILDIZ
TED KAYSERİ KOLEJİ OKUL ÖNCESİ BÖLÜMÜ “OCAK AYI BÜLTEN”
KESİRLER.
YILLIK PLAN; Sütunlar; Satırlar;
ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI
1 . ÜNİTE : GEOMETRİK ŞEKİLLER
CÜMLENİN ÖZELLİKLERİ VE NOKTALAMASI
Anasınıfı Veli Sunumu Anasınıfı Dönemi Gelişim Özellikleri Halil KARAKUŞ.
ZAMANI ÖĞRENELİM OSMAN KILIÇ.
KİŞİSEL KAMP MALZEMEN Kamp malzemelerini şu ana başlıklar altında düşünebilirsin. Uyku malzemesi Yemek malzemesi Temizlik malzemesi Zorluklara karşı hazır.
ATATÜRK ANAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
4 Kare Problemi 4 Kare Problemi Hazır mısın? B A Bu şekle iyi bak
TED KAYSERİ KOLEJİ OKUL ÖNCESİ BÖLÜMÜ “NİSAN AYI BÜLTEN”
Köylü ulusun efendisidir.
SIFATLAR ÖN AD.
PSİKOMOTOR-BİLİŞSEL AMAÇLAR VE KAZANIMLAR
TED KAYSERİ KOLEJİ OKUL ÖNCESİ BÖLÜMÜ “EYLÜL AYI BÜLTEN”
KAVRAM ÖĞRETİMİ.
1 2 BİR YOKMUŞ BİR YOKMUŞ BİR VARMIŞ 3 Kızı, hayatında çok sıkıntı yaşadığını ve bunlarla nasıl baş edeceğini bilemediğini söylemiş babasına. Bir baba.
SAATLER Zamanı ölçmek için kullanılan ölçme aracı SAATTİR.
1/22 GEOMETRİ (Üçgen-Çember-Cisimler) Üç kenarı ve üç köşesi olan kapalı şekillere ne denir? Kare Dikdörtgen Üçgen Çember A B C D.
Çocuğumuzu tanımanın önemi:
4-6 YAŞ ÇOCUĞUNUN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ
OKUL ÖNCESİ DÖNEM GELİŞİM ÖZELLİKLERİ
Aylık Çocukların Gelişim Özellikleri
Altın Kurallar 1- Ucuz araba kullan ama, alabileceğin en güzel evi al.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 2 Nisan 2009 Çarşamba Matematik Sana göre 12’nin solundaki sayıdan 18’in solundaki sayıyı çıkarırsak.
TED KAYSERİ KOLEJİ OKUL ÖNCESİ BÖLÜMÜ “MART AYI BÜLTEN”
TEST – 1.
Aylık Çocukların Gelişim Özellikleri
SES BİLGİSİ SORULAR.
CİSİMLERİN FARKLI YÖNLERDEN GÖRÜNÜMLERİ
MURAT ŞEN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Üçgenler.
Adı ve Soyadı : …………………………………………. 19 Şubat 2009 Perşembe Matematik
Okula ve Çevreye Uyum: Çocuğun aileden sonra sosyalleşme sürecine devam ettiği yerlerden biri de okul öncesi eğitim kurumlarıdır. Çocuğun okul öncesi.
Matematik Öğrenme ve Öğretme Süreci
KASIM AYI BÜLTENİMİZ.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 25 Eylül 2009 Cuma Matematik Aynı türden 10 nesnenin sayısına ………… denir. Aynı türden …. nesnenin sayısına.
3-4 YAŞ ÇOCUĞUNUN GELİŞİM ÖZELLİĞİ
7 YAŞ DÖNEMİ ÇOCUKLARI.  Harflerin her birini, tüm sesleri doğru olarak çıkarabilir.  Kendine sorulan sorulara cevaplar verebilir.  Kendisiyle göz.
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
0-6 YAŞ GELİŞİM DÖNEMİ ÖZELLİKLERİ
14.HAFTA ÖRNEK ETKİNLİKLER (DEVAM) Hazırlayan: Dr. Uğur Altay MEMİŞ
1/22 GEOMETRİ (Dikdörtgen) Aşağıdaki şekillerden hangisi dikdörtgendir? AB C D.
1 Adı ve soyadı:…………………………… Mitat Zorlu 1)Yan yana bulunan grupları incele. Grupların varlıkları ile varlık sayılarını karşılaştır.Altlarına.
4 YAS GELISIM ÖZELLIKLERI
Anasınıfı Veli Sunumu Anasınıfı Dönemi Gelişim Özellikleri
YAZIM KURALLARI.
4-5 YAŞ ÇOCUĞUNUN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ
5 YAŞ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ
ÇOCUK ANTRENMANINDA TEMEL HAREKET EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
BÖLÜM 3 MOTOR GELİŞİM VE DESTEKLEYİCİ ÖNERİLER
OKUL ÖNCESİ GELİŞİMİN ÖNEMİ
HENTBOL.
Strateji Oyunları.
CÜMLENİN ÖZELLİKLERİ VE NOKTALAMASI. Yarın gittim ama dün de seni arayacağım. Niçin güzelce yemeye ve gezmeye aradı? Niçin güzelce yemeye ve gezmeye aradı?
Birinci Sınıf Çocuklarının Gelişim Özellikleri Fiziksel Özellikleri En az iki kaynaktan edindiği bilgileri kullanarak yeniden anlam kurmaktır. Fiziksel.
SIFATLAR.
TEMEL HAREKETLER DÖNEMİ
RAKAM NEDİR? Rakamlar sayı sembolleridir. Her rakam bir miktarı, yani verilmek istenilen nesnenin ne kadar olduğunu belirtir.
ÇOCUKLARIN DİL GELİŞİMİNE YÖNELİK ETKİNLİKLER PLANLAMA
ADANA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
OKUL ÖNCESİ DÖNEMİ ÇOCUKLARIN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ
OKUL ÖNCESİ GELİŞİMİN ÖNEMİ
OKUL ÖNCESİ GELİŞİMİN ÖNEMİ
0 – 6 YAŞ GRUBUNDAKİ ÇOCUKLARIN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ.
OKUL ÖNCESİ DÖNEM GELİŞİM ÖZELLİKLERİ
TEMEL HAREKETLER DÖNEMİ
FEN VE DOĞA ETKİNLİKLERİ HAZIRLAMA. Etkinlik 1: Rüzgâr Gücünü Gözleme.
Sunum transkripti:

5-6 YAŞ ÇOCUĞUNUN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ HAZIRLAYAN: ECE VE ÜMRAN KÜÇÜKDEĞİRMENCİ

ÖZ BAKIM 1-Haftalık ev işlerinin birinden sorumludur ve istediğinde bunu yapar 2-Duruma ve hava şartlarına (sıcaklığına )uygun giyecekler seçer 3-Sözel hatırlatma olmadan geçitlerde durur yolun her iki yanına bakar ve yolu geçer 4-Yemek masasında kendi yiyeceğini aldıktan sonra servis tabağını başkasına geçirir 5-Kendi meyvesini yıkar ve yemek üzere hazırlar (örneğin mandalina ) 6-Günlük işlerinden sorumludur (masayı kurmak, çöp dökmek gibi ) 7-Duş ve banyo yaparken suyunun ısısını kendi ayarlar 8-Kendi sandviçini hazırlar 9-Kendi başına evin yanındaki okula, çocuk bahçesine veya dükkana yürür 10-Bıçakla yumuşak şeyleri keser (köfte,pişmiş patates ) 11-Umumi yerlerde doğru tuvaleti bulur 12-Süt kartonunu açar 13-Kafeterya tepsisini kaldırır, taşır, yerleştirir 14-Şapkasının başlığını bağlar 15-Araba emniyeti kemerini takar

MOTOR GELİŞİMİ 1-Kağıdın herhangi bir yerine birkaç büyük har çizer. 2-Denge tahtasından ileri deri ve yanlara yürür. 3-Sıçrar. (ip atlar gibi) 4-Hareketi başlatarak salıncak sallanır. 5-Elinin parmaklarını açar ve baş parmağı ile hepsine dokunur. 6-Model olarak çizilen küçük harfleri çizer. 7-Kaydırağın merdivenlerinden çıkabilir veya 3 m. Yüksekliğindeki kaydırağa tırmanarak çıkar. 8-Çekiçle çivi çakar. 9-Eliyle topa yön vererek sıçratır. 10-%95 sınırları taşırmadan boyar. 11-Kenarlarından 3 mm. Den fazla kaydırmadan magazin veya katalogdan resimleri çıkarır. 12-Kalemtıraş kullanır. 13-Karmaşık resimleri modele bakarak çizer.

SOSYAL GELİŞİM 1-Kendisi ile ilgili kızgınlık, mutluluk, sevgi gibi duygularını belli eder 2-Sürekli denetleme olmadan dört beş çocukla kooperatif oyun oynar 3-Başkalarına (oyundaki diğerlerine) oyunun veya etkinliğin kurallarını açıklar 4-Yetişkinlerin rollerini taklit eder 5-Yemek zamanı sohbete katılır 6-Sözel muhakeme gerektiren oyunların kurallarına uyar 7-Sıkıntı içinde olan oyun arkadaşlarını rahatlatır 8-Kendi arkadaşlarını kendisi seçer 9-Basit aletler kullanarak yapı inşa oyunları planlar ve oynar 10-Kendisi için amaçlar belirler ve bu amaçlar doğrultusunda etkinliklerini sürdürür 11-Kukla oynatarak veya kendisi rol alarak (drama) hikayenin bir kısmını canlandırır

BİLİŞSEL GELİŞİM 1-Yirmi nesneyi sayar ve kaç tane olduğunu söyler 2-10’a kadar olan rakamların isimlerini söyler 3-Kendi sağını solunu söyler 4-Alfabenin harflerini sırayla ritmik söyler 5-Adını yazar 6-harfi isimlendirir( harf setinden bana tanıdığın harflerin isimlerini söyle) 7-Nesneleri genişlik ,uzunluk özelliklerine göre sınıflandırır(geniş- dar,uzun-kısa şeklinde ayırır) 8-Büyük harflerin tümünü isimlendirir 9-1 den 10’a kadar olan rakamları sıraya dizer 10-Nesnelerin sıra içindeki pozisyonunu birinci, ikinci,üçüncü şeklinde isimlendirir

DEVAM… 11-A-Z’ ye küçük harflerin tümünü söyler 12-Büyük küçük harfleri eşleştirir 13-1-20 ‘ye kadar olan rakamlar arasında isimlendirilen rakamı gösterir 14-Model olarak gösterilen pırlanta şeklini çizer 15-Basit labirenti tamamlar 16-Sıra ile haftanın günlerini söyler 17-3 ‘e kadar olan kombinasyonları toplar ve çıkarır(2+1=3) 18-Doğum gününü gün ve ay olarak söyler 19-On sözcüğü okur 20-Daha sonra ne olacağını tahmin eder 21-Yarım ve bütün nesneleri gösterir 22-1’den 100’e kadar ezbere sayar

DİL GELİŞİMİ 1-Az çok kavramlarının anlamlarını bilir ve gösterir 2-Adresini söyler 3-Telefon numarasını söyler 4-En az en çok bir kaçının anlamını bilir( 1-8-3) 5-Basit fıkralar anlatır. 6-Günlük deneyimlerini anlatır 7-Yer veya hareket tarif eder (…...ya doğru oradan…......oraya üstünde uzakta gibi) 8-Niçin? Sorusunu açıklayarak cevaplar 9-3 veya 5 bölümlük hikayeyi birleştirir ve anlatır 10-Kelimeleri tanımlar (masa, ev, elma, top, araba, merdiven, bardak, soba, hırka) 8 9 da 6 geçer) 11-“Bana tersini söyle” sorusunu cevaplar. (Bana büyüğün tersini söyle, bana sıcağın tersini söyle) (3’te 2 geçer) 12-Eğer…..... olsaydı ne olurdu (Eğer yumurtayı düşürseydin ne olurdu?) sorusunu cevaplar 13- “dün” ve “yarını” anlamlı olarak kullanır. 14- Yeni ve bilmediği sözcüklerin anlamını sorar.

ÇOCUKLARINIZIN NELERİ YAPIP YAPAMADIĞINI BU BECERİ KONTROL LİSTESİNDEN DEĞERLENDİREBİLİRSİNİZ. YAPAMADIĞI MADDELER ÇOĞUNLUKTAYSA GELİŞİM GERİLİĞİ ŞÜPHESİYLE DOKTORA BAŞVURULMALIDIR.