Fare Öyküsü.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Biz bu oyuna deli olduk! Bir Japon psikoloji profesörü, Isamu Saito oturmuş psikolojinin prensiplerinden faydalanarak kendimizi keşfetme oyunu hazırlamış.
Advertisements

PATRONU ONDAN MEMNUN.
Bunu okursanız iyi olur
çılgın türkler kitabından bir alıntı..
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Yıldızları süpürürsün, farkında olmadan, Güneş kucağındadır, bilemezsin. Bir çocuk gözlerine bakar, arkan dönüktür, Ciğerinde kuruludur orkestra, duymazsın.
Yıldızları süpürürsün, farkında olmadan, Güneş kucağındadır, bilemezsin. Bir çocuk gözlerine bakar, arkan dönüktür, Ciğerinde kuruludur orkestra, duymazsın.
duyduğunu anlayabilmesi için basit bir yöntem önermiş;
Sincabi öykücü can özoguz Fon müziği: Ezginin Günlüğü.
ATATÜRK’ÜN PLANLI ÇALIŞMASI
Ilk göz ağrım.
HANSEL VE GRATEL.
SESLİ GAZİ ÇİFTLİĞİNDE DOLAŞIP HAVA ALIRKEN OLDUKCA YAŞLI BİR KADINA RASTLADIK. ATATÜRK ATTAN İNEREK BU İHTİYAR K K K KADININ YANINA SOKULDU. MERHABA.
Antibiyotik Direnci Harry’nin Hikayesi.
Atatürk İstasyon'dan şehre doğru, bir süre yaya olarak yürüdü
Bir Japon psikoloji profesörü, Isamu Saito oturmuş
Hayat Kat Kattır. TIKLAMADAN SESLİ İZLEYİNİZ.
Bu sabah kalktığında...sana dikkatle baktım...bana konuşmanı umdum....
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
Lütfen okuyun (5 dakikanızı alır)
HAZIRLAYAN:BURAK KAAN AKHAVUZ 5/C 477 BAHAR COLLEGE
Hersey Serbest Bir Kelebeğin Dersi
“Sonsuza Dek” sesli.
1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu,
Bir tavuk alıp ne yapalım?
Pes ettim... Daldaki yapraktım yaşamda, Hayat denilen ağacın dallarından, En yalnız olanında bir küçük yaprak, Yalnızdı üzerinde bulunduğum dalım,
Kahraman filin canı çok sıkılıyordu
ANLATMAYA BAĞLI EDEBİ METİNLERDE BAKIŞ AÇISI
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
Antika iskemleler.
Aşk,meşk,derken, dünyadan bir türlü kopamadım
BİR BABANIN ENGELLİ OĞLUNA MEKTUBU
Anne ayı, “Sarı Yumak, bu gece erken uyumalısın, yarın okula başlıyorsun” dedi. Sonra okul çantasını onun ayak ucuna koydu.
BİZ TÜRKLER.
OKUMACA. aslancık 5 0 hikmetli 3 0 kaplan 4 0 maymun 60.
Söz yürekten çıkarsa, yüreğe gider. Dilden çıkarsa kulağı aşamaz.
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
Büyük kurbağa, küçük kurbağaya diğer hayvanları tanıtmak istiyordu.
TIRTILIN DEĞİŞİMİ.
yumurtanın hep sarısı, hep beyazı bildiklerimiz; ya olmazsa olmaz mavisi?? sesli.
Boya sandığına saklı düşler
Boya sandığına saklı düşler
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 15 Ocak 2010 Cuma Annem marketten 2.
KURALLARA UYMAK.
AYDINLANMA Nasıl anlatsam bilmiyorum Düşündükçe şaşırıyorum. Dün akşam bir haller yaşadım Aydınlanıverdi sonra aklım. Yarı uykulu yarı uyanık Oda oldukça.
TÜRKÇE / Noktalama İşaretleri
HAYAT VE ANLAMI.
Lütfen okuyun (5 dakikanızı alır)
Mart ayının ilk haftası
Bir seher vakti, Gezerken sanal alemde, “Arayı arayı bulsam izini, İzinin tozuna sürsem yüzümü, Hak nasib eylese görsem yüzünü, Ya Muhammed Canım arzular.
KÜL KEDiSi-SINDRELLA Hazırlayan: Emine KOÇAK- 7/A
Cemal Granda Atatürk’ün Hizmetkârı’nın Anılarından
çılgın türkler kitabından bir alıntı..
ÖZGE CANIMIZ İ Ç İ N YASTA DE Ğİ L İ SYANDAYIZ Ölmek istemedim anne Zorla dokundular bana Götürdüler beni zorla Engel olmak istedim Canımı yaktılar,
CÜMLEDE ZARFLAR.
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
FEDAKARLIK.
ASIL EKSİKLİK.
Bunu okumak sizi herhangi bir borç yükü altına sokmayacaktır.
SESTEŞ ( EŞSESLİ ) KELİMELER
Karışık olarak verilen kelimeleri anlamlı cümle olarak yazalım …
Fareler İlk doğduklarında henüz tüyleri yoktur. Bir süre sonra yavaş yavaş büyürler veee..
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
 Ülkenin  batısındaki küçük bir mahallenin  bir sokağının neredeyse tamamı  ressamlardan oluşmaktaydı.  Bu mahallede, üç katlı bodur bir tuğla yığınının.
Milletimin Şerefine! Cemal Granda Atatürk’ün Hizmetkârı’nın
ÜÇ ÖĞÜT M.Fatih Derleyen ve slayt tasarım:.
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
Sunum transkripti:

Fare Öyküsü

Evin  minik faresi, duvardaki çatlaktan bakarken çiftçi ve eşinin mutfakta bir paketi  açtıklarını gördü. Kendi  kendine: -   "İçinde hangi yiyecek var acaba ?" diye düşündü. Bir  süre sonra gördüğü paketin bir fare kapanı olduğunu anladığında yıkılmıştı. -   "Evde bir fare kapanı var!, evde bir fare kapanı var!" diye bağırarak telaşla  bahçeye fırladı.

Minik  fareyi telaş içinde gören tavuk, umursamaz ve bilgiç bir tavırla başını kaldırdı  ve gıdakladı: -  "Zavallı farecik...Bu senin sorunun benim değil. Bana bir zararı olamaz küçücük  kapanın" dedi. Tavuktan  destek bulamayan farecik bu sefer telaşla domuzun yanına koştu ve, -  "Evde bir fare kapanı var!, evde bir fare kapanı var!" diye adeta çırpındı.  Domuz  anlayışla karşıladı ama, -  "Çok üzgünüm fare kardeş ama dua etmekten başka yapacağım bir şey yok. Dualarımda olacağından emin ol" dedi.

Minik  fare çaresizlik içinde ineğe döndü ve , -  "Evde bir fare kapanı var, evde bir fare kapanı var!" dedi. İnek  ; -"Bak  fare kardeş, senin için üzgünüm ama beni ilgilendirmiyor." dedi. Sonunda  farecik, başı önde umutsuz şekilde eve döndü. Çiftçinin fare tuzağı ile bir gün  tek başına karşılaşmak zorunda olduğunu anladı....

O gece evin içinde sanki ölüm sessizliği vardı O  gece evin içinde sanki ölüm sessizliği vardı. Minik farecik aç ve susuzdu. Tam  yorgunluktan gözleri kapanacaktı ki birden bir ses duyuldu. Gecenin sessizliğini  bölen gürültü, fare kapanından geliyordu. Çiftçinin  karısı, ne yakalandığını görmek için yatağından fırladı ve mutfağa koştu. Karanlıkta  kapana, zehirli bir yılanın kuyruğunun kısıldığını fark edememişti. Kuyruğu  kapana kısılan yılanın canı yanıyordu ve aniden çiftçinin karısını ısırdı.

Çiftçi, karısını apar topar doktora götürdü Çiftçi,  karısını apar topar doktora götürdü. Doktor, zehiri temizledi sardı. Çiftçi  karısını eve getirdi, yatırdı. Karısının ateşi yükseldi ve bir türlü düşmüyordu.  Kadıncağız ateş ve ter içinde kıvranıp duruyordu. Böyle  durumlarda taze tavuk suyunun gerekli olduğunu herkes bilir, çiftçi de bıçağını  alıp bahçeye koştu. Karısı  taze tavuk suyu çorbasını içti, biraz kendine geldi.

Karısının hastalığını duyan komşular ziyarete geldiler Karısının hastalığını duyan  komşular ziyarete geldiler. Onlara  ikram etmek için çiftçi domuzunu kesti......

Çiftçinin karısı gittikçe kötüye gidiyordu Çiftçinin  karısı gittikçe kötüye gidiyordu. Yılan, belli ki çok zehirliydi. Birkaç  gün sonra çiftçinin karısı iyileşemedi ve öldü. Cenazesine  çok sayıda kişi gelince hepsine yeterli et sağlamak için çiftçi ineği mezbahaya  yolladı.....

Fare tüm bu olanları büyük üzüntü ile duvardaki deliğinden izledi Fare  tüm bu olanları büyük üzüntü ile duvardaki deliğinden izledi. Birisi,  sizi ilgilendirmediğini düşündüğünüz bir tehlike ile karşı karşıya ise hepimizin  aynı tehlikede olabileceğini hatırlayalım. Hepimiz  yaşam denilen bu yolculukta yer alıyoruz. Diğerimiz için bir gözümüzü açık tutmalı ve  diğerlerini cesaretlendirmek için çaba harcamalıyız....

''Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerideki cephenin suskunluğudur. Mustafa Kemal Atatürk''