Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ATATÜRK’ÜN PLANLI ÇALIŞMASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ATATÜRK’ÜN PLANLI ÇALIŞMASI"— Sunum transkripti:

1 ATATÜRK’ÜN PLANLI ÇALIŞMASI
Zeynep Lal BUCAK 3/C

2 ATATÜRK’ÜN PLANLI ÇALIŞMASI
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk hayatının her döneminde planlı bir yaşam sürmüştür. Çocukluk döneminden askerlik dönemine planlı bir yaşam süreci yaşamıştır. Atatürk’ün metotlu ve düzenli çalışması, onun kişisel özelliklerinin en önemli parçalarından birisiydi. Her işin zamanının ve sırasının ne zaman olduğunu çok iyi bilir ve bir düzen içerisinde işlerini yapardı. Bu yüzden de hayatının her alanında başarılara ulaşmıştır.

3 PLANLI ÇALIŞMASININ SONUÇLARI
Okul yıllarından beri derslerinde elde ettiği başarılar, Askeri okullarda elde ettiği başarılar, Diğer öğrenciler ve öğretmenler tarafından takdirle karşılanması, Planlı ve düzenli çalışmasının sonucu olarak oldukça başarılı bir biçimde mezun olmuş ve asker saflarına katılmıştır.

4 ATATÜRK’ÜN İLKOKUL KARNESİ

5 ATATÜRK’ÜN ORTAOKUL KARNESİ

6 ATATÜRK ASKERİ OKULDA

7 ATATÜRK’ÜN ÇALIŞMA ŞEKLİ
Atatürk çalışırken zaman ve yer önemli olmazdı, Her koşulda ve yerde çalışması gerektiğinde çevresiyle ilişkilerini keserdi, Bir sorun üstünde bütün dikkatini ve gücünü yoğunlaştırabilirdi, Eğlenirken, dinlenirken, hatta uykusundan uyandırılırken, önemli memleket işlerinin kendine iletilmesini isterdi, Herhangi bir işi bitirmeden bırakmak gibi bir huyu da yoktu,

8 PLANLI ÇALIŞMASI İLE İLGİLİ ANISI
“Bir İstanbul seyahatinden Ankara’ya dönmüştüm.Derhal köşk’e çıktım. Yanına girmeden önce, hizmetinde bulununlara Atatürk’ün nasıl olduklarını sordum. “İki gün iki gecedir durmadan okuyorlar. Birkaç defa banyo yaptılar ve şezlongta istirahat ettiler, “dediler. Odasına girdiğimde, Atatürk, koltuğa bağdaş kurmuş oturuyordu. Genellikle bu şekilde otururdu. Elindeki kalın tarih kitabını bitirmek üzereydi. Bana; -- ”Hoş geldin,” dedikten sonra; -- ”Elime bir kitap geçti; bilmem ne zamandan beri okuyorum,” dedi -- “Yorulmadınız mı Paşam?’’ -- “ Hayır.. yalnız, gözlerim yanıyor. Fakat bunun da çaresini buldum; Biraz tülbent aldırttım, parça parça kestirttim, bu parçalarla gözlerimi siliyorum.’’

9 PLANLI ÇALIŞMASI İLE İLGİLİ ANISI
Amerikalı bir kadın gazeteci Atatürk’e, “Böyle sürekli başarılı olmak için ne yaptığını, nasıl çalışıtığını “ sormuştu. Aldığı yanıt şu idi:  -- ”Ben, bir işte nasıl başarılı olacağımı düşünmem. O işi başarmak için nelerin engel olabileceğini düşünürüm. Engelleri kaldırdım mı, iş kendiliğinden yürür.”

10 RESİM

11 RESİM

12 RESİM

13 RESİM

14 SONUÇ

15 Teşekkürler......


"ATATÜRK’ÜN PLANLI ÇALIŞMASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları