Akran baskısı denince ne anlıyorsunuz?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İLETİŞİM NEDİR? İletişim,nesnel kriterlere dayalı aktaranın ve algılayanın,algısından bağımsız olan bilginin ve kişilerin özelliklerinin ifadesi olan duygu.
Advertisements

KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
ZOR HASTA İLE İLETİŞİM ARİFE ÖZEN.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
KİŞİSEL İMAJ ve BEDEN DİLİ SITKI ASLANHAN
İletişim Nedir? Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasıdır.
İletişim «ETkİlİ SÖZEL İLETİŞİM KURMAK» Yrd.Doç.Dr. Pınar Seden Meral.
TOPLUMDA HIZLA YAYILAN ŞİDDETE KARŞI ALINAN ÖNLEMLER
PROBLEME DAYALI ÖĞRENİMDE DEĞERLENDİRME
KONUŞMAYI BAŞLATMA VE SÜRDÜRME AMAÇ: Sözel İletişimi başlatabilme ve sürdürebilme DÜZEY: 2. Sınıf ve üstü SÜRE: 45 Dakika MATERYAL:
AKRAN BASKIS.
Yorumla-Yansıt İfadeleri (YYİ)
Çetin SARIYILDIZ Rehber Öğretmen
Çatışma durumunda yaptığımız olumsuz ifadeler… YÖNTEMLERİMİ DEĞERLENDİRİYORUM Bu Etkinlikte kazanıma yönelik etkinlik yerine Çatışma durumunda yaptığımız.
Etkili İletişime Giriş
9.Sınıf Sağlık Hizmetlerinde İletişim
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
İLK DERSTE NASIL DAVRANILMALIDIR? Yrd. Doç. Dr. Mehmet OKUTAN.
Kazanım: Akran baskısıyla baş eder. 9. Sınıf 36 nolu kazanım etkinliği
Ailelere Ergen Gelişimi Hakkında Dipnotlar
7 YAŞ DÖNEMİ ÇOCUKLARI.  Harflerin her birini, tüm sesleri doğru olarak çıkarabilir.  Kendine sorulan sorulara cevaplar verebilir.  Kendisiyle göz.
AKRAN İLETİŞİMİ KIRIKKALE RAM ARALIK-2011.
AKRAN BASKISI.
AKRAN BASKISI Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
AKRAN BASKISI.
YARDIM ETME Amaç : Öğrencilerin yardım etme duygularının geliştirilmesi Düzey : 1. sınıf ve üstü Materyal: Yazı tahtası,kalem,fon kağıdı Süre.
9. SINIF KİŞİLERARASI İLİŞKİLER 20. ETKİNLİK
AKRAN BASKISI Çocukluktan yetişkinliğe geçiş sürecinde, ergenlik döneminde gençler akranlarıyla daha fazla vakit geçirmeye başlar ve akranlarının kendilerini.
AKRAN BASKISI ve HAYIR DİYEBİLME
ZİHİNSEL HAZIRLIK Çevrenizdeki insanların sizinle nezaket kurallarına uygun konuşmaları hoşunuza gidiyor mu? Niçin?
Mustafa bilge 2/d sınıf öğrt.
Derslerini seviyor musun?
İNKATEM TEMİZLİK HİZMETLERİ
Kendimizi Koruma Yolları ve Güvenli Yaşam
KAYNAŞTIRMA YOLUYLA EĞİTİM UYGULAMLARINDA ÖĞRETMENLERE ÖNERİLER
Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü
ÇATIŞMA / ÖFKE ( 9. SINIF ETKİNLİĞİ)
AMAÇLARIM VE KAYNAKLARIM
ÇATIŞMA ÇÖZME ve AKRAN BASKISI
ÇATIŞMA ÇÖZME ve AKRAN BASKISI
AKRAN BASKISI ve ÇATIŞMA ÇÖZME
BEDEN DİLİ.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAKIRKÖY İLKOKULU
Sosyal Bilgiler İletişim
AKRAN BASKISI.
AKRAN BASKISI ve ZARARLI ALIŞKANLILAR
ŞİDDET NEDİR ? Şiddet, güç ve baskı uygulayarak insanların bedensel veya ruhsal açıdan zarar görmesine neden olan bireysel veya toplu hareketlerin tümüdür.
Didim Akbük Sağlık Eğitim Merkezi
Rehberlik Servisi-2013 Öfke, bireyin planları, istek ve ihtiyaçları engellendiğinde haksızlık, adaletsizlik ve kendi benliğine ve bedenine yönelik.
İLETİŞİMDE MEKAN KULLANIMI.
Diksiyon nedir? Konuşmada, kelimenin seçilmesi, imlasına ve veznine göre söylenmesi ve ifadenin rahatlıkla anlatılması. Fesahat, belagat, telaffuz ve natıka kelimeleri.
KİŞİLERARASI İLETİŞİM
AKRAN İLİŞKİLERİ.
YETİŞKİN EĞİTİMİ VE İLETİŞİM BECERİLERİ
ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ
DİL ANLATIM SLAYT SUNUM&SÖYLEV.
SUNUM / SUNUŞ.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez,
Diksiyon ve Güzel Konuşma 1. Hafta
Sağlık İletişimi – 2 Nida KAHRAMAN/Okan Üniversitesi/2010.
İLETİŞİM TEKNİKLERİ.
AKRAN BASKISI.
AKRAN BASKISI ve HAYIR DİYEBİLME
AKRAN BASKISI Hazırlayan Uzm. Psk. Şükran KILIÇ
PROGRAMLAMA VE KODLAMAYA GİRİŞ
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM. BEN UYUYORUM Bir gün Nasreddin Hoca şehire gelip, bir arkadaşıyla birlikte handa kalmış. Gece yarısı arkadaşı sormuş : -Hocam,
Şiddetin Birey Üzerindeki Etkileri AD ve SOYAD: Yunus Emre Ataman Sınıf:9/E No:640 Ders: Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
KİŞİSEL SINIRLARIMIZ.
Sunum transkripti:

Akran baskısı denince ne anlıyorsunuz? ???

Akran Baskısı: «Akran Baskısı bireyin içinde bulunduğu yaş gruplarının etkinliklerinde bir şeyi yapmak için arkadaşları tarafından zorlanması veya cesaretlendirilmesidir. Genellikle bireyler istekli ya da isteksiz olarak ikna edildiklerinde, benzer değer ve hedefleri kabul ettiklerinde, benzer yaşantıları paylaştıklarında ortaya çıkar».

Daha önce Akran Baskısı ile karşılaştınız mı? Paylaşmak ister misiniz?

Sözel olarak kendini ortaya koyma becerileri 1-Reddetme Becerileri 2-Ricada Bulunma ve Hakkını Arama Becerileri

Reddetme Becerileri «Hayır» demek. 1. Basamak: Konumunuzun belirlenmesidir. Yapılan bir ricaya karşı cevabınızı belirlemeniz önemlidir. 2. Basamak: Niçin hayır dediğinizin nedenini belirtmeniz önemlidir.

«Hayır» deme yöntemleri Hayır…………………………..’’Hayır’’, ‘’hayır’’ olmaz Mazeret bildirme………..’’Hayır benim başka bir yerde işim var’’. Atlatma………………………..’’Hayır belki daha sonra’’ Konuyu Değiştirmek…….’’Hayır teşekkürler. Mehmet’i bugün bir yerlerde gördün mü?’’ Hayır Tekrarı………………. ‘’Hayır pek ilgilenmiyorum’’. ‘’Hayır teşekkürler’’. Yürüyüp gitmek…………….’’Hayır de ve yürü git’’. Ortamdan Sakınmak…….’’Hayır de ve ortamı terk et’’.

Ricada Bulunmak ve Hakkını Aramak 1. Basamak: Değişmesi gereken durumu veya sorunu belirleyerek konu ile ilgili düşüncenizi belirtin. 2. Basamak: Sorunu düzeltmek veya değiştirmek için ricada bulunun

Sözel Olmayan Kendini Ortaya Koyma Becerileri Ses Tonu: Kişinin sesi ne alçak ne de yüksek bir ses tonuyla olmalıdır. Orta şiddet bir ses tonu ile kibar ve otoriter bir şekilde konuşun. Konuşmanın hızı ve akışı: Düzgün, açık ve diğer kişilerin rahat olarak anlayacağı bir şekilde konuşun. Göz Kontağı: Konuştuğunuz kişinin doğrudan gözlerinin içine bakarak konuşun.

Sözel Olmayan Kendini Ortaya Koyma Beceriler Yüz ifadesi: Konuştuğunuz konuya önem veren ciddi bir yüz ifadesi yanında diğer kişilere güven veren kibarlığınızı ve sakinliğinizi koruyun. Vücut pozisyonu: Konuştuğunuz kişiye doğru yüz yüze bakacak şekilde dönün ve vücudunuzun dik olmasına özen gösterin. Uzaklık: Kişilerle konuşurken uygun bir uzaklıkta durunuz. 1 metrelik bir uzaklık uygun bir uzaklık sayılabilir.

Kaynaklar Ortaöğretim Rehberlik ve Yönlendirme Dersi Programı 9. Sınıf Etkinlik Örnekleri. Ankara 2011.