Nesneye Dayalı (Nesne Tabanlı ) Programlama

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

el ma 1Erdoğan ÖZTÜRK ma ma 2 Em re 3 E ren 4.
FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
Değişkenler ve bellek Değişkenler
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
Ben kimim Bölüm Hakkında Dersin Amacı Dersin Kuralları Beklentiler
Erzurum Masa Tenisi İl Temsilciliği Faaliyet Sunumu
NESNEYE YÖNELİK PROGRAMLAMA
Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün
Microsoft Danışman Öğrenci
talebe Turkish Lessons for Foreigners  Introduction talebe is a beginner-level Turkish language course for young and adult learners.
Uygulamalı Örneklem Seçimi
Prof. Dr. Leyla Küçükahmet
KAVRAM ÖĞRETİMİ.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 13 Aralık 2012.
BPR152 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA - II
VERİ TABANI ve YÖNETİMİ
Mobil Uygulamalar ve Bilgi Hizmetleri Orçun Madran
ARALARINDA ASAL SAYILAR
1/20 BÖLME İŞLEMİ A B C D : 4 işleminde, bölüm kaçtır?
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
Matematik 1 Takvim Nedir?.
Süt Pazar Durumu Brüksel, 19 Ocak Pazar Durumu– 19 Ocak AB Üretimleri AB-27 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak-Ekim 2011 ile Ocak-Ekim 2010 kıyaslaması.
Matematik 2 Örüntü Alıştırmaları.
Nesneye Dayalı Programlama
C# Metot Overloading (Aşırı yükleme)
Uygulamalı Örneklem Seçimi
NESNEYE DAYALI PROGRAMLAMA
Java Sınıf ve Nesne Kavramı UML Gösterimi
Chapter 13: Handling Events. 2Microsoft Visual C# 2012, Fifth Edition Olay İşleme Olay – Bir nesne için ilginç bir şey olduğu zaman oluşur. – Programın.
Görsel Programlama Dr. Muhammet Balcılar
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
NESNE YÖNELİMLİ PROGRAMLAMA
Prof. Dr. Mehmet TANYAŞ-Y. Doç. Dr. Şule Itır Satoğlu
Bilişim Enstitüsü ++ Bilişim Enstitüsü ++ Bilişim Enstitüsü ++ Bilişim Enstitüsü ++ Bilişim Enstitüsü ++ Bilişim Enstitüsü ++ Bilişim Enstitüsü C ++ Nesne.
Chapter 6: Using Arrays.
© Haluk Bingöl v2.23 Java Programlama Dili - 01 Tek Class ile Programlama Dr. Haluk Bingöl BÜ - CmpE BU-SWE.
Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi
Diferansiyel Denklemler
Nesneye Yönelik Programlama (12. Sunu). İsim Uzayları (Namespaces) Sınıfınızda Deniz adında iki öğrenci olduğunu kabul ediniz. Böyle bir durumda bu öğrencileri.
1. 2 İşletmelerin genel amaçları 3 Değer Arttırma: İş letme piyasa de ğ erini hissedarları açısından maksimum yapmalıdır 4.
Introduction to Computer Algorithmics and Programming Ceng 113 Öğr. Gör. Turgut Kalfaoğlu
1 (2009 OCAK-ARALIK) TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI. 2 VERGİ GELİRLERİ TOPLAMIDA TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI ( OCAK-ARLIK/2009 )
İSMİN HALLERİ.
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
Ders İçeriği Liste Soyut veri yapısı (ADT)
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
Ders İçerik Sunusu Maltepe Üniversitesi
ÖĞR. GRV. Ş.ENGIN ŞAHİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ.
Bil 102 Bölüm 6 Diziler.
Nesneye Dayalı Programlama
COMPANY Veritabanı Örneği (Gereksinimler)
Hoş geldiniz!. Dersi Tanıyalım Dersin Amacı Hocanız ve İletişim Ders Konuları Performans değerlendirmeleri Kaynaklar Tavsiyeler.
Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi
PERFORMANS YÖNETİMİ -1. Hafta-
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Öğr.Gör. Naci KANATLAR.
Temel Veri Yapıları Veri Yapıları 1. Bölüm 1. 2 Programlarımızda tanımladığımız nesneler ya tek parçadan ya da birden fazla parçadan oluşurlar. Tek parçadan.
Altıncı hafta. Müfredat programı Ödev teslim edenler Mantıksal tasarım ödevini teslim edenler: Belediye Projesi Valilik Projesi Mekan Projesi Konaklama.
First Conditional Sentences. LOOK AT THE EXAMPLES If the weather is fine, we’ll play tenis If I have enough money, I’ll buy the car If it rains, we’ll.
Dersler Güz Yarıyılı Ders Başlangıç : 2 Ekim Ders Bitiş : 12 Ocak
YDI101 YABANCI DIL 1 HAFTA 1. We use subject pronouns when the pronoun is the subject of the sentence. When the subject appears the second time, we don’t.
METHODLAR VE KOŞULLAR.
Nesne Yönelimli Yaklaşım
4- OPERATÖR – koşul - döngü Nesne Yönelimli Programlama - i
Nesneye Dayalı Programlama 1
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MTM216 GÖRSEL PROGRAMLAMA
MY ACTİVİTİES ON TYPİCAL DAY BAŞAK MORAL 10-D 43.
Sunum transkripti:

Nesneye Dayalı (Nesne Tabanlı ) Programlama http://docs.oracle.com/javase/tutorial/java/index.html http://mesutaltinyaprak.blogspot.com/2009/06/java-ogreniyoruz-nerden-baslamal-acaba.html Megep NTP 2011.

DERS 1: NTP Nedir?

Nesne Tabanlı Programlama Ders Planı Hafta Tarih Konular Ödevler 1 23-27 Eylül: Nesne Tabanlı Programlama 2 30 Eylül-4Ekim: Java Hakkında-Veri Tipleri 3 7-11 Ekim: Operatörler 4 14-18 Ekim: Kurban Bayramı 5 21-25 Ekim: Sınıf Kavramı- Set/Get Metotları Ödev 1 6 28 Ekim- 1 Kasım: Metotlar 7 4-8 Kasım: Metot Aşırı yükleme Ödev 2 8 11-15 Kasım: Paketler (String-Math-Random-Scanner) Ödev 3 9 18-22 Kasım: Vizeler 10 25-29 Kasım: Diziler 11 2-6 Aralık: Çok boyutlu diziler Ödev 4 12 9-13 Aralık: Kontrol Yapıları 13 16-20 Aralık: Döngüler Ödev 5 14 23-27 Aralık: Nesne Metot Sınıf uygulamaları 15 30 Aralık-3 Ocak: Genel Tekrar Proje Teslim 16 6-10 Ocak: Telafi Haftası 17 13-17 Ocak: Finaller 18 20-24 Ocak: 19 27-31 Ocak: 20 3-7 Ocak: Bütünleme 21 14 Şubat: Tek Ders Sınavları

Nesne Tabanlı Programlama İş Yükü Ödevler (Quizler): % 30 Vize : % 20 Proje: % 30 Final : % 20

LETS GO! Nesne Tabanlı Programlama Nedir? Önemi? Özellikleri? İlgili Kavramlar nelerdir? 30dk.

Nesneye Dayalı Programlama da Nesi? (Object Oriented Programming) Günümüz programlarının bel kemiği Yazılım dünyasında karmaşıklığı ya da boyutu artan yazılımların kolayca ve kısa sürede geliştirilebilmesi için özellikle tüm yazılım projelerinde kullanılmaktadır. Check out Kariyer.Net for Java!

Nesneye Dayalı Programlama da Nesi? Klasik Programlama : Veriler + Fonksiyonlar NTP: Gerçek hayatta var olan olguların programlamaya aktarılmasındaki yeni yaklaşımdır. Aslında nesne tabanlı programlamada da iki önemli birim; veri ve veriyi işleyip mantıklı sonuçlar üreten metotlar bulunur. Ama buradaki fark gerçek hayattaki olguların da daha iyi gözlenip programlama dünyasına aktarılmasındadır.

Ama Neden NTP (OOP) ? Karmaşık yazılımların geliştirilmesini ve bakımını kolaylaştırır. Kod tekrarlarını azaltır. Projede her hangi bir güncelleme durumunda kod yönetiminin kolaylaştırır. Her şeyin bir "nesne-class" olması ve farklı projelere daha kolay entegre edilebilmesi sağlar. Profesyonel projelerin oop yaklaşımı ile geliştirildiğini düşündüğümüzde oop bilen birisi bu yapıya aşina olup daha çabuk projeye adapte olacaktır. http://www.serkanince.com/2012/02/nesne-tabanl-programlama-nedir.html

Sınıf mı ? Ütü ? Bir Ütü nasıl tanımlanabilir? Özellikleri markası, modeli, rengi, çalıştığı elektrik voltajı, ne tür kumaşları ütüleyebildiği

Davranışları-Metotlar Sınıf mı ? Ütü ? Özellikleri- Alanlar Davranışları-Metotlar Markası Modeli Rengi Elektrik Voltajı Kumaş Türü Isıtılabilir Ütüleyebilir Soğutulabilir Bir Ütü nasıl tanımlanabilir? Özellikleri markası, modeli, rengi, çalıştığı elektrik voltajı, ne tür kumaşları ütüleyebildiği

Sınıf ve Nesne

Sınıf ve Nesne

Sınıf ve Nesne

Sınıf ve Nesne

Nesne nedir? Araba http://www.youtube.com/watch?v=8CTzp1Wm6io Key http://www.youtube.com/watch?v=DivykEY4z1g

Nesne Örnekler Nesne yönelimli Programlamada nesnelerle iletişim gerçekleşir. ÖRNEK Yurttaki öğrenci kayıtlarını tutmak: (For a program to keep track of student residents of a college dormitory, we may have many Student, Room, and Floor objects. ) Müşteri ve stokların kontrolu için: (to keep track of customers and inventory for a bicycle shop, we may have Customer, Bicycle, and many other types of objects. ) NESNE= ALANLAR + METOTLAR Örnek: Öğrenci? (a Student object may consist of data such as name, gender, birth date, home address, phone number, and age and operations for assigning and changing these data values. )

ÖDEV Megep_nesne1.pdf JAVAya-GİRİŞ