HTML, XHTML and CSS XHTML

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HTML.
Advertisements

BILM454 – XML ve XML Web Servisleri
HTML e GİRİŞ Temel HTML etiketleri.
XML’in ZAMAN ve YER ETKİNLİĞİ AÇISINDAN İNCELENMESİ
CSS.
HTML’e Devam Uygulama.
XML eXtensible Markup Language
XML ve XML Uygulamaları
IT504 ~~JScript~~ JavaScript’e giriş
WEB TASARIMI HTML.
MIT505 İnternet ve Web Programlama: Web Şablonları ve Web düzenleme
İnternet Programcılığı
Bölüm 3 – Geçerli-XML Belgeleri Oluşturmak
STİL SAYFALARI GELİŞTİRMEK
Standartlar ve Protokoller
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
Javascript Oğuz İNAL.
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
IT504 ~~DOM~~ Belge Nesne Modeli I
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
CSS CSS- Cascading Style Sheets: Stil şablonları HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir web teknolojisidir.
ÖDEVLER 1-Listeleme etiketleri 2-Color 3-Sayfa içinde bağlantı oluşturma Hilal BAYIR 2344 TUZLA TEKN İ K OKULLARI.
XML tabanlı B2B Çözümleri, Selim Akyokuş XML tabanlı B2B Çözümleri, Selim Akyokuş XML TABANLI B2B ÇÖZÜMLERİ Doç. Dr. Selim Akyokuş Bilgisayar Mühendisliği.
XML TEKNOLOJİLERİ BTP 206. Ders İçin Gerekli Olan Ders Kitabı –XML, Zafer Demirkol, Pusula Yayınları Yardımcı Ders Kitabı –XML How To Program, Deitel.
XML Genişletilebilir İşaretleme Dili (eXtensible Markup Language), hem insanlar hem bilgi işlem sistemleri tarafından kolayca okunabilecek dokümanlar oluşturmayı.
Temel HTML Eğitimi Erman Yükseltürk.
IT 504 İnternet ve Web Programlama Tanıtım Yrd. Doç. Yuriy Mishchenko.
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
Bölüm 2 – XML Belgeleri Oluşturmak
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
Yrd. Doç. Dr. Yuriy Mishchenko
XML Document Object Model (DOM)
WEB TASARIMINDA TEMEL KAVRAMLAR
XML NEDİR? XML platformdan bağımsız veri taşıyabilen işaretleme dilidir. XML datanın tanımıyla ilgilidir. HTML gibi bir işaretleme(Markup) dilidir. Document.
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Burcu Yılmaz – İ brahim Mert Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
Hazırlayan:Emin BORANDAĞ 4/3/ HTML HTML (Hyper Text Markup Language) internet üzerinde web sayfası oluşturmak için kullanılan bir betik dilidir.
CSS – Stil Şablonları (Cascading style Sheet)
WEB TASARIMININ TEMELLERİ HTML. HTML FORMLARI VE BİLGİ GİRİŞİ FORM, FORM ELEMANLARI BARINDIRAN BİR ALANDIR. FORM ELEMANLARI KULLANICILARDAN BİLGİ GİRİŞİNE.
.  HTML gibi işaretleme etiketlerini kullanan, verilerin depolanmasını sağlayan ve bu verileri metin formatında saklayan bir dildir.  HTML ile XML.
Yrd. Doç. Dr. Yuriy Mishchenko
HTML KODLARI HTML Dokümanındaki ilk etiket <html>’dir.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
Cascading Style Sheets (Stil Şablonları)
XML ve XML Teknolojileri
Mobil Web XHTML-MP .NET ve Mobil Web Uygulamalar
Hazırlayan:Emin BORANDAĞ. Dersin Amacı Web Tabanlı Sistemlerin ve web sayfalarının gelişimininde kullanılan teknolojinin anlatılmasını kapsamaktadır.
Listeleme Etiketleri.
Apache Tika Kutay Yıldırıcı
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
HTML (Hyper Text Markup Language) İnternet dökümanları oluşturmaya yarayan işaretleme dilidir.
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Ayşe AK İ DA Ğ I Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
Hazırlayan: Yrys Moidin kyzy. 1) html; 1. html (hypertext markup language ): hipermetin işaretleme dili. 2) Bu tag wep sayfasında bulunan ilk tagdır.
CSS NEDİR.
Dersi Özeti Kursun içeriğini özeti Alt başlıkları Proje Kurs esnasında kullanmayı planladığımı editörler HTMLe giriş Temel etiketler Notepad+’da.
2-Hafta Temel İşlemler * Html Komutlarının Yapısı * Açıklamalar
Yrd. Doç. Dr. Murat Olcay Özcan
İnternet Programlama-I HTML-TABLOLAR. HTML TABLOLARI HTML DİLİNDE TABLO OLUŞTURMAK İÇİN TAGI KULLANILIR. İYİ BİLİNMESİ GEREKEN KONULARDAN BİRİDİR ÇÜNKÜ.
Yrd. Doç. Dr. Murat Olcay Özcan
DYNAMİC HTML EVENT MODELS SİNEM YARDIMCI ÇAKIL SU KIRLI.
HTML HTML Nedir? HTML Ne İşe Yarar?. HTML (HyperText Markup Language / Hareketli-Metin İşaretleme Dili) basitçe, tarayıcılarla görebileceğimiz, internet.
Web Tasarımı 2.Hafta. HTML Nedir  Hyper Text Markup Language (Hiper Metin İşaretleme Dili) web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart metin.
HTML Liste Oluşturma. Liste Etiketleri HTML sayfalarında liste oluşturmak için ve etiketlerini kullanırız. Numaralı listeler oluşturmak için: Madde imli.
Metadata, z39.50, FRBR, ve RDA. Ders içeriği Web kaynakları ve web kaynaklarında kimlikleme Derin web – Yüzeysel web Arama Motorları Metadata Kopya Kataloglama.
XHTML ile HTML Arasındaki Farklar
WEB TASARIMI – HTML BİLGİSİ SAVAŞ TUNÇER
WEB TASARIMI HTML LİSTELER VE FRAMELER SAVAŞ TUNÇER.
İST1111 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI HTML
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitek Haydar TUNA Teknik Öğretmen ve Yazar
Web Teknolojileri 2.Hafta.
Sunum transkripti:

HTML, XHTML and CSS XHTML

XHTML, EXtensible HyperText Markup Language’in kısaltmasıdır. XHTML neredeyse HTML 4.01’ın aynısıdır. XHTML, HTML’in daha sıkı ve açık bir versiyonudur. XHTML, HTML’in XML olarak tanımlanmasıdır. XHTML,W3C tarafından önerilmektedir.

Neden XHTML? Birçok web sayfası kurallı yazılmamış HTML içermektedir. <html> <head> <title>This is bad HTML</title> <body> <h1>Bad HTML </body>

XHTML, HTML ve XML’in bir bileşimidir. XML’de bütün ifadeler doğru şekilde tanımlanmalıdır. XML veriyi tanımlamak için, HTML ise veriyi göstermek için kullanılmaktadır. XML ve HTML’in güçlü yanları birleştirilerek geleceğin web dili olan XHTML ortaya çıkmıştır.

En Önemli Farklar XHTML elemanları doğru şekilde bağlanmalıdırlar. XHTML elemanlarının hepsi kapatılmalıdır. XHTML elemanları (tagları) küçük harflerle yazılmalıdırlar. XHTML elemanlarının bir kök elemanı bulunmalıdır.

Doğru Şekilde Bağlanmalıdırlar HTML’de <b><i>This text is bold and italic</b></i> XHTML’de <b><i>This text is bold and italic</i></b>

Doğru: <ul>   <li>Coffee</li>   <li>Tea     <ul>       <li>Black tea</li>       <li>Green tea</li>     </ul>   </li>   <li>Milk</li> </ul> Hatalı: <ul>   <li>Coffee</li>   <li>Tea     <ul>       <li>Black tea</li>       <li>Green tea</li>     </ul>   <li>Milk</li> </ul>

Taglerin hepsi kapatılmalıdır Yanlış: <p>This is a paragraph <p>This is another paragraph Doğru: <p>This is a paragraph</p> <p>This is another paragraph</p>

Yanlış: A break: <br> A horizontal rule: <hr> An image: <img src="happy.gif" alt="Happy face"> Doğru: A break: <br /> A horizontal rule: <hr /> An image: <img src="happy.gif" alt="Happy face" />

Tagler küçük harflerle yazılmalıdır Yanlış: <BODY> <P>This is a paragraph</P> </BODY> Doğru: <body> <p>This is a paragraph</p> </body>

Bir kök elemanına ihtiyaç duyarlar Bütün XHTML elemanları <html> kök elemanına ihtiyaç duyar. <html> <head> ... </head> <body> ... </body> </html>

Bazı yazım kuralları Özellik (Attribute) isimleri küçük harflerle yazılmalıdır. Özellik isimleri tırnak içine alınmalıdır. Özellik isimleri tam yazılmalıdır. Name özelliği yerine id özelliği kullanılmalıdır. XHTML DTD’si zorunlu elemanları tanımlamaktadır

<table width="100%"> <table width=100%> Yanlış: <table WIDTH="100%"> Doğru: <table width="100%"> <table width=100%>

Yanlış: <input checked> <input readonly> <input disabled> <option selected> <frame noresize> Doğru: <input checked="checked" /> <input readonly="readonly" /> <input disabled="disabled" /> <option selected="selected" /> <frame noresize="noresize" />

Yanlış: <img src="picture.gif" name="pic1" /> Doğru: <img src="picture.gif" id="pic1" />

Zorunlu XHTML elemanları Bütün XHTML dosyaları DOCTYPE tanımını içermelidir. Ve <html>,<head>, <title> ve <body> taglarını bulundurmalıdır. <!DOCTYPE Doctype goes here> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <title>Title goes here</title> </head> <body> </body> </html>

<!DOCTYPE> Bir XHTML dosyası üç temel kısımdan oluşmaktadır. DOCTYPE tanımlaması <head> kısmı <body> kısmı <!DOCTYPE ...> <html> <head> <title>... </title> </head> <body> ... </body> </html>

Örnek bir XHTML dosyası <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html> <head> <title>simple document</title> </head> <body> <p>a simple paragraph</p> </body> </html>

Document Type Definitions (DTD) DTD bir web sayfasının yazım kurallarını belirtmektedir. DTD, sayfada uygulanacak kuralları içermektedir. Üç tip DTD vardır STRICT TRANSITIONAL FRAMESET

XHTML 1.0 Strict <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Strict tipi, HTML’den vazgeçilen tagları içermemektedir.

XHTML 1.0 Transitional <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> HTML’de vazgeçilen ve yeni tagleri desteklemektedir.

XHTML 1.0 Frameset <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Frameset//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-frameset.dtd"> HTML’de vazgeçilen ve yeni tagleri desteklemekte hem de frameleri içermektedir.