KORUMAK KORUMAK Aslı DİNÇMAN İzmir, 31 Ocak 2008

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Aslı DİNÇMAN İzmir, 22 Aralık 2006 Son zamanlarda, ülkemiz için kaygılanan herkesin dilindeki şu ifade, tüm gerçekliğine rağmen, beni çok endişelendiriyor:
Advertisements

ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA KANUN Kanun Numarası: 5816
TÜRKÇE’Yİ GENÇLER ????????? ALGILAYABİLİYOR MU ? Aslı DİNÇMAN
"HER ŞEYİN KAYNAĞI İNSAN ZEKASIDIR..."
ATATÜRK TÜRKİYE GERÇEĞİ CUMHURİYET ve aslı dinçman
Aslı DİNÇMAN İzmir, 13 Aralık 2007 Aslı DİNÇMAN İzmir, 13 Aralık 2007 ÖRNEK ALMAK ÖRNEK ALMAK.
İDEALİZM İDEALİZM Aslı Dinçman Yüce TÜRK, Türk Ulusu’na en doğal yolla, YAŞAYARAK öğrettiğin başlıca erdemlerden biri; hayal ettiğimiz ve düşündüğümüz.
ATATÜRK 125 YAŞINDA Aslı DİNÇMAN. ATATÜRK 125 YAŞINDA Aslı DİNÇMAN.
Merhaba... Ben Aslı DİNÇMAN İstanbul doğumluyum.
SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 ( ULUS Gazetesi) Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 (
ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN. ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN.
19 MAYIS’I DİNLEMEK 19 MAYIS’I DİNLEMEK Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi) Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi)
ON KASIM’DA KAYBETTİĞİMİZ NEYDİ? Aslı DİNÇMAN İzmir,
ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 Aslı DİNÇMAN.
CUMHURİYET BAYRAMI HAZIRLAYAN VE SUNAN TALAT TANJU ŞENTÜRK
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
KAZANIMLAR 14.Atatürkçü düşünce sisteminden yola çıkarak Atatürk ilke ve inkılaplarını oluşturan temel esasları belirler. 15.Atatürk ilkelerinin modern.
GENÇLİĞE HİTABE’Sİ M. KEMAL ATATÜRK’ÜN ÜZERİNE Aslı DİNÇMAN
Aslı DİNÇMAN (1995) Aslı DİNÇMAN (1995) Son günlerde gündemde olan önemli bir konu; DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ... Toplumumuzun her kesiminden yüzlerce insan yazıyor,
ASKERLİĞİMİZİ YAPTIK MI ?
Aslı DİNÇMAN İzmir, 25 Temmuz TEMMUZ GEÇTİ VE SANDIKTAN, HER NE KADAR YADSIMAK İSTEDİYSEK DE, HEPİMİZİN ÖNCEDEN KESTİREBİLDİĞİ SONUÇ ÇIKTI: “AKP”
Ne senden vazgeçeriz ATAM , Ne senin eserinden...
Yüce ATATÜRK, Ölümsüz emanetin TÜRKİYE CUMHURİYETİ ile ilgili hissettiklerimi ve düşündüklerimi, onun 83. yıldönümünde seninle paylaşmak, böylelikle.
“ “Bugün olduğu gibi, ömrümün sonuna kadar milletin hizmetinde olmakla iftihar edeceğim.” Mustafa Kemal ATATÜRK “Bugün olduğu gibi, ömrümün sonuna.
“KAHRAMAN” BEKLEME MANTIĞI Aslı DİNÇMAN Aslı DİNÇMAN.
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi anlıyor ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
BAĞIMSIZLIK BAĞIMSIZLIK Büyük ÖNDER, Seninle, asırları bir hamlede aştık. Tehdit altındaki bir milletin, kurtuluşa böylesine inanabilmesinin sırrı, bağımsızlık.
BİREYSEL BAĞIMSIZLIĞIN ÖTESİNE GEÇEBİLMEK BİREYSEL BAĞIMSIZLIĞIN ÖTESİNE GEÇEBİLMEK.. Aslı DİNÇMAN.
Aslı DİNÇMAN 05 Mayıs 2008 ULUS Gazetesi Aslı DİNÇMAN 05 Mayıs 2008 ULUS Gazetesi İRTİCAYI TEMİZLEMEK İRTİCAYI TEMİZLEMEK.
BEŞ ENGEL BENLİK BİLİNCİ MÜKEMMELLİYETÇİLİK AKIL İNANÇ ŞÖHRET OYUNU.
PROVOKASYON ASLI DİNÇMAN. PROVOKASYON ASLI DİNÇMAN.
GENÇLİĞE HİTABE
Güneş Operasyonu Kuzey Irak.
D:\İLKSEV_RESİMLERİM\ATATÜRK\tc_bayrak.gif Sunu:İlksev Kural.
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
ANAYASADA TÜRBAN DÜZENLEMESİ İPTALİ, LAİKLİK ve DİĞER ATATÜRK İLKELERİ ANAYASADA TÜRBAN DÜZENLEMESİ İPTALİ, LAİKLİK ve DİĞER ATATÜRK İLKELERİ
Hazırlayan: Şenel Akbaş
DEĞİŞİKLİK DÜŞMANLIĞI DEĞİŞİKLİK DÜŞMANLIĞI ASLI DİNÇMAN İZMİR, 5 MAYIS 1995 ASLI DİNÇMAN İZMİR, 5 MAYIS 1995.
Dr. Cengiz ÖZDİKER.
EGEMENLİK ANLAYIŞI. EGEMENLİK ANLAYIŞI Millî Egemenliğin en kısa tanımı şudur; “Egemenliğin tek meşru kaynağı ve sahibi Millettir.” Millet iradesi,
Lütfen sunuyu kendi akışında izleyin. ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ASLI DİNÇMAN ASLI.
HERKES NE ZAMAN ÖLÜR ELBET GÜLÜNÜN SOLDUĞU AKŞAM TURGUT UYAR
ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ASLI DİNÇMAN.
GÜZEL DİLİMİZ TÜRKÇE aslı dinçman. GÜZEL DİLİMİZ TÜRKÇE aslı dinçman.
“DUYARLILIK” ATATÜRK’e MEKTUPLAR Aslı DİNÇMAN. “DUYARLILIK” ATATÜRK’e MEKTUPLAR Aslı DİNÇMAN.
KONTROL İZLEYİCİDE Her şeye rağmen muhakkak bir Nur’a doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki.
Bizler bugüne kadar, Kurtuluş Savası denince aklımıza hiç
29 Ekim 1933 TÜRKİYE CUMHURİYETİ 10 YAŞINDA
Cumhuriyet Yeni Türk devletinin önder inkılapçılık bilime lider komutan devlet adamıdır. askeri siyasibağımsızlık.
BİRİNCİ BÖLÜM ( ) “Senin adın da Mustafa,benim adım da;
Bir Başkadır Benim Memleketim
Atatürkçü Düşünce Topluluğu 07 Şubat 2008 tarihinde kuruldu ve kurulduğu günden bugüne Hacettepe Üniversitesi öğrencilerini , öğretim üyelerini.
Aslı DiNÇMAN i RT i CA NASIL i LERL i YOR ? i RT i CA NASIL i LERL i YOR ?
ATATÜRKÇÜLÜK.
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAPLARI
Atatürk'ün çocuk sevgisi herkes tarafından bilinmektedir.
ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARI
5 N 1 K
TÜM İZMİRLİLER‘ SEÇİME HAZIR OLUN, " SESSİZ, DURGUN BAŞI EĞİK KALMAYINIZ UYANINIZ MİLLİ BAĞIMSIZLIĞIMIZI ÇİĞNİYORLAR HAKLARINIZI SAVUNMAK İÇİN BİRLEŞİNİZ.
60 yıldır Türkiye’yi yıkmaya çalışıyorlar. Ancak Türkiye öylesine sağlam temeller üzerine inşa edilmiş ve öylesine deprem kirişleri atılmış ki, Şair.
4-D Sınıfı Atatürk Müzesine Gezi Nursel Karagül Demir Çelik.
Milli Birlik, Vatan Sevgisi Ve Cumhuriyetin Önemi.
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Büyük Nutuk
Atatürk Hakkında neler biliyorsunuz?
Cumhuriyet Bayramınız
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ Mehmet DİNÇ Mehmet DİNÇ.
10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Prof. Dr. Tülay Alim BARAN
TÜRK BEŞLERİ.
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?  Eskiden devletimizin adı OSMANLI devletiydi.  Osmanlı devleti zamanın en güçlü devletiydi.
Sunum transkripti:

KORUMAK KORUMAK Aslı DİNÇMAN İzmir, 31 Ocak 2008 (04.02.2008 ULUS Gazetesi)

İlke ve Devrimlerini KORUMAK... Bağımsızlığımızı KORUMAK... Cumhuriyeti KORUMAK... ATATÜRK İlke ve Devrimlerini KORUMAK... Bağımsızlığımızı KORUMAK...

Türk Dil Kurumu sözlüğündeki anlamına baktım. Tam yedi açıklaması var. “KORUMAK” sözcüğünün Türk Dil Kurumu sözlüğündeki anlamına baktım. Tam yedi açıklaması var. Hepsinin -açık ya da örtülü- ortak paydası; “KORUNMASI GEREKENİN, ZAYIF ve/veya GÜÇSÜZ OLDUĞU” düşüncesi...

“KORUMAK” İKİ BOYUTLU BİR TEHLİKEYLE KARŞI KARŞIYAYIZ DEMEKTİR: Eğer, ulusal sınırlarını kalemle değil, kanla çizen YÜCE TÜRK MİLLETİ’NİN en temel değerlerine ilişkin cümlelerde “KORUMAK” sözcüğünü kullanıyorsak, İKİ BOYUTLU BİR TEHLİKEYLE KARŞI KARŞIYAYIZ DEMEKTİR:

VARLIĞIMIZIN GÜVENCESİ DEĞERLERİMİZ ZAYIF VE GÜÇSÜZ BIRAKILIYOR 1. VARLIĞIMIZIN GÜVENCESİ DEĞERLERİMİZ ZAYIF VE GÜÇSÜZ BIRAKILIYOR 2. BİRİLERİ TARAFINDAN, BU DEĞERLERİMİZİN ZAYIF VE GÜÇSÜZ KALDIĞINA İNANDIRILIYORUZ

Tarih tekerrürden ibarettir. İlk tehlikeye karşı ne yaptığımızı unutanlar, Milli Mücadele Tarihimizi, özellikle de “Şu Çılgın Türkler”i okuyarak, belleklerini tazeleyebilirler.

İkinci madde ise, bence asıl TEHLİKE. Asıl tehlike olduğu için de o yöntem kullanılıyor. ATATÜRK ile her an dolu dolu yaşayan ben dahi, yazılarımda zaman zaman bu “KORUMAK” tuzağına düşüyorsam, düşmanlarımız alçakça hedeflerine ulaşmada çok doğru yoldalar demektir.

EVET UYANALIM...

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR.” Büyük ATATÜRK ne diyor: “TÜRKİYE CUMHURİYETİ SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR.” Çok açık ve hiç dolambaçlı anlatım içermeyen, kesin bir cümle: “TÜRKİYE CUMHURİYETİ SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR.”

bizzat Türkiye’nin kurucusu olan dâhiye ait. Onun Bu sözler bizzat Türkiye’nin kurucusu olan dâhiye ait. Onun hangi sözünde yanıldığını gördük ki ?

zannettiğimizden çok daha aciz olanları, sanki güç onlardaymış gibi Ülkemizin bugün hiçbir tehlikeyle karşı karşıya olmadığını ve rehavete boyun eğmemizi söylemiyorum. Sadece; zannettiğimizden çok daha aciz olanları, sanki güç onlardaymış gibi balon misali şişirdiğimizi, kurduğumuz karamsar tümcelerle aslında onlara paye verdiğimizi ifade etmeye çalışıyorum.

Cumhuriyete haksızlık, ATATÜRK’e daha büyük haksızlık... Bu, Cumhuriyete haksızlık, ATATÜRK’e daha büyük haksızlık... Biz nasıl ATATÜRKÇÜYÜZ ki, onun kurduğu Türkiye’ye karşı BU KADAR GÜVENSİZİZ ?...

diyenlere de sorularım şunlar: “ONUN KURDUĞU TÜRKİYE KALDI MI ?” diyenlere de sorularım şunlar:

BİZ NEYİN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ ? O ZAMAN BİZ NEYİN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ ? YÜREĞİNDE ATATÜRK OLMAYAN BİR TÜRK ULUSU OLABİLİR Mİ ? OLUYORSA, ARTIK ONA TÜRK ULUSU DENİLEBİLİR Mİ ?...

Onlar şöyle güçlü, böyle iktidarda...” edebiyatını ve “Bittik, mahvolduk. Onlar şöyle güçlü, böyle iktidarda...” edebiyatını ve topluma da bu alt mesajı vermeyi bırakalım. Büyük önderin kurduğu cumhuriyet, üç-beş cemaat mollasına boyun eğecek kadar zayıf temellere dayansaydı, bugün hiçbirimiz HAYATTA OLAMAZDIK.

yaptıklarının ve yapacaklarının sonuçlarından korkması gerekenler, GÜÇ BİZDE... Bedhahların yaptıklarının ve yapacaklarının sonuçlarından korkması gerekenler, yine kendileridir; BİZ DEĞİLİZ...

BUNU ASLA AKLIMIZDAN ÇIKARMAYALIM... GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DİYOR Kİ: “TÜRKİYE CUMHURİYETİ SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR.” BUNU ASLA AKLIMIZDAN ÇIKARMAYALIM...

İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D-20 35290 Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE aslidincman@mynet.com www.aslidincman.wordpress.com İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D-20 35290 Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE TEL:+90 (232) 244 42 96