Paranın Zaman Değeri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PARANIN ZAMAN DEĞERİ Finansal yönetiminin temel amacı işletme değerini maksimum kılacak en uygun yatırım ve finansman kararlarını verebilmektir. Alternatiflerin.
Advertisements

Yard.Doç.Dr. Mehmet ERKAN
PARANIN ZAMAN DEĞERİ Dr.Mehmet Maşuk FİDAN.
5. BİRİKİMLERİM.
FAİZ HESAPLARI ÖMER ASKERDEN PİRİ MEHMET PAŞA ORTAOKULU
Faiz Oranları Hakkında
Türkiye Bankalar Birliği Ekonomi Çalışma Grubu’nun 23 Mayıs 2007 tarihli toplantısında Sayın Yrd. Doç. Dr. Refet Gürkaynak tarafından sunulmuştur.
Faiz Problemleri.
İKTİSAT FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ Para Teorisi ve Politikası
Temel Anlamıyla Değer Tahmini
FİNANSMAN faiz HESAPLARI
Chapter 5 Learning Objectives
Nakit Akışı (Cash Flow) Zaman Çizelgeleri
Para Yönetimi ve Paranın Zaman Değeri - 2
Yrd. Doç. Dr. Mustafa Akkol
MALİ BORÇLAR Dr. Ergün Kaya
GELİRLERİM Gelir Kaynağım Gelirlerimi ne Zaman ve Hangi Yoldan Alıyorum?
SERMAYE( KAYNAK) MALİYETİ
Paranın Zaman Değeri.

MENKUL KIYMETLER ÜNİTE 7
Sermaye Maliyeti Nedir?
1/20 ÖLÇÜLER (Sıvı) 7 litrede kaç tane yarım litre vardır? A B C D.
PARA TEORİSİ: FAİZ ORANLARININ ANLAMI, ÖLÇÜMÜ VE BELİRLENMESİ
SERMAYE MALİYETİ Prof.Dr. Ali CEYLAN.
Bölüm 6 Yatırım Kararları
KAYNAK SEÇİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER VE HİSSE BAŞINA GELİR ANALİZİ
ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARACI İHRACI
YATIRIM KARARLARINDA PARANIN ZAMAN DEĞERİ PARANIN ZAMAN DEĞERLERİNİN TEMEL ÖLÇÜTLERİ FAİZ Fon sunumu ile fon kullanımını eşitleyen bir fiyattır. RİSK Gerçekleşen.
1/20 ÖLÇÜLER (Zaman) A B C D Bir saat kaç dakikadır?
FAİZ PROBLEMLERİ FAİZ YÜZDESİ FAİZ FAİZ YÜZDESİ ANA PARA ANA PARA
ÜNİTE 4 PARANIN ZAMAN DEĞERİ
Beklenen Getirinin ve Riskin Ölçülmesi
Sermaye Maliyeti Yatırımcı açısından sermaye maliyeti;
MONOGRAFİ 5:Getiri Ltd. Şir.’nin Haziran 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
Özkaynak maliyeti Burada araştırılan hisse senedi maliyetidir.
MONOGRAFİ 5 Getiri Ltd. Şir.’nin Mayıs 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız.
Çalışma Sermayesi Finansmanı
MADDİ DURAN VARLIĞI KREDİLİ SATIN ALMAK MI KİRALAMAK MI??
BİLİNÇLİ TÜKETİM ARİTMETİĞİ
Working Capital Management Bir şirket elindeki fazla nakiti 1, 3, 6 aylık mevduat sertifikası ile değerlendirmek istemektedir. Şirketin önümüzdeki 6 ay.
ÜNİTE 17 HİSSE SENEDİ DEĞERLEMESİ
MONOGRAFİ 11 Getiri A.Ş .’nin Kasım 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. 1.
YATIRIM KARARLARINDA PARANIN ZAMAN DEĞERİ
Paranın Zaman Değeri ve Faiz Hesapları
Çalışma Soruları.
Bölüm 4 Faiz Oranları . Ersin Saltık.
Yrd. Doç. Dr. Aynur AKPINAR
PARANIN ZAMAN DEĞERİ Zaman tercihinden dolayı paranın zaman değeri her zaman söz konusudur. Parayı şimdi yada gelecekte almanın tercihi hangisi daha avantajlı.
Faiz Oranları, Yapısı, Türleri ve Paranın Zaman Değeri
Tahviller ve Diğer Sabit Getirili Menkul Kıymetlerin Değerlemesi
Tahviller ve Değerlemesi
Arbitraj Fiyatlama Teorisi
Slayt 0 İKİNCİ BÖLÜM YATIRIM KARARLARI. Slayt 1 ÖRNEK - 1 * Gerekli Sermaye (Yatırım Tutarı) = TL *Beklenen Kar = TL ** Yatırımın.
FAİZ HESAPLAMALARI.
Mühendislik Ekonomisi
PARANIN ZAMAN DEĞERİ. 2 PARANIN ZAMAN DEĞERİ KAVRAMI Paranın zaman içerisinde aşınma oranı olarak ifade ettiğimiz kavram, paranın zaman değeri olarak.
BANKA İŞLEMLERİ VE TEKNİKLERİ
PARA ve PARANIN FONKSİYONLARI
Paranın Zaman Değeri.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
ÇALIŞMA SORULARI.
PARANIN ZAMAN DEĞERİ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Faiz Oranları Hakkında
Çalışma Soruları.
Çalışma Soruları.
Finansal Yönetim 2.Bölüm Paranın Zaman Değeri
Sunum transkripti:

Paranın Zaman Değeri

Basit Faiz 1.000 YTL’nin %15 yıllık faiz üzerinden 1 ve 6 yıllık faiz tutarı ne olacaktır? 1.000 YTL’nin %15 yıllık faiz üzerinden 6 aylık faiz tutarı ne olacaktır? 45.000 YTL’lik bir makine için %18 faiz ile kredi kullanılmaktadır. Bu durumda ilk ay ne kadar faiz tutarı ödenmesi gerektiğini hesaplayınız.

Bileşik Faiz Bir tasarruf sahibi 1.500YTL’sini % 40 faiz oranıyla bankaya yatırırsa 1.,2.,ve 3. yıl sonunda parası ne kadar olacaktır? Faiz oranı % 75 üzerinden bankaya yatırılan1.000 YTL’nin Basit ve Bileşik faize göre iki yıl sonra ulaşacağı değerleri hesaplayınız. Bankalar1 yıllık mevduata % 80 faiz uygulamaktadır. Bugün bankaya yatırdığımız 2.000 YTL 2 yıl sonra Kaç YTL’sine ulaşır?

Şimdiki Değer Yıllık faiz oranı % 42 olduğuna göre 3 yıl sonra bankadan 220 YTL alabilmek için bugün bankaya kaç YTL yatırmak gerekir? Bir yatırımcı yaptığı yatırımdan beş yıl sonra 4.000 YTL gelir sağlayacaksa ve yatırımın ıskonto oranı %32 ise, bu yatırımcının yatırımının şimdiki değeri nedir?

Reel Faiz Elindeki tasarrufu yıllık % 65 faizli devlet tahviline yatıran bir yatırımcının enflasyon oranı %30 ise reel getirisi ne olacaktır? Yatırımcı 40.000 YTL’lik tasarrufu 5 yıl vadeli %45 faizli devlet tahviline yatırdığında, enflasyon oranı % 20 ise tahvilin sağlayacağı toplam reel getiri ne olacaktır?