Vay aslanım!.. Vay yiğidim!.. Vay ki vay!..

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YUNUS EMRE ANMA GÜNÜNE HEPiNiZ HOŞGELDİNİZ…
Advertisements


Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
YOLCULUK Veda ettim gençliğimin gamsız geçen rüyasına, Çıktım aşkın nihayeti bulunmayan sahrasına. Bilmiyordum yol neresi? Varacağım yer neresi? Dayanarak.
KIYAS Aşağıdaki göz kamaştırıcı kıyasa dikkatle bakın
GÖZLERİN(Nazım Hikmet)
Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.Lütfen değişiklik yapmayınız
1- İki kanadı , birde küçük gagası var . Cik cik deyip durmadan uçar..
Paris ve sen Yağmur yağıyor Bu sonbahar Eskiden olduğu gibi
Dostluğa Dair Sesli İzleyin.
Ben ZİYA LEVENT TOPÇUOĞLU.
Kar ve Hüzün Ahmet Ünal ÇAM.
Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Ali YAŞAR Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ.
Aşkın bir adı hüzünse, öbür adı mutluluktur.
Ben bir Eylül sen bir Haziran
Yıktın Mavi Hayallerimi
Gelmeyişim sanma sendendir Sanma sevgisizliktendir Sanma sevgisizliktendir Korku denen şeytanın Korku denen şeytanın Yaşam denen tuzağın Yaşam denen tuzağın.
UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
KaDıN.
Içimdeki sevda çiçeklerimi soldurdular anne soldurdular gülen yüzünü kızının ayırmazdın bir şey gelmesin kızına diye yanından dizinin şimdi küçük yüreği.
İnsan ne kadar az düşünürse o kadar çok konuşur....

CAHİT KÜLEBİ Hayatı Sanatı Eserleri Seçme Şiirleri.
Korkmuyorum Seni Sevmekten
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
dünyanın “NEHİR”lerindeki her damla su...
HİKAYEMDEKİ SEN Bir hikayem var Adını hayat koyduğum sayfalar Hiç kimsenin bilmediği, duymadığı Her sayfada iki gözün ağladığı Gözyaşlarıyla sayfaların.
GİTME VAKTİ Şiir: Emine TOKGÖZ.
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
İKİMİZ Mİ, HEMEN Mİ ? Oraya varmak mı? İkimiz mi? Hemen mi? Dur, bekle beni, geliyorum En güzel yerinden öpeceğim Bilmem dudakların mı? Gözlerin mi? Önce.
Derya… ERKAN İNAY 2010 Sayfayı okuyunca tıklayınız, İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
SeNi SeVMeK BiR GüL KoKuSuYDu..
Beni aramaya çıkarsa düşlerin,
Halil KANARGI’dan BEN TUTSAĞIM YÜREĞİNDE SENİN
ANNECİĞİM.
Günü Sevgiyle Başlat.
ÇAĞRI.
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
AYDINLATMAYACAKTIN SABAHLARIMI... Tam da kara kışlara yakalanmışken, unutmuşken baharı. Tam da örselenmişken yüreğim acılarla, örslerde dövülmüşken...
Dostluğa Dair.
Sesli izleyin Geçişler için tıklayın Olmasa da olur dedi ğ imiz insanlarla doludur hayatımız; tanı ş tı ğ ımız, selamla ş tı ğ ımız; klasik cümlelerle.
HALK EDEBİYATI.
AYDINLANMA Nasıl anlatsam bilmiyorum Düşündükçe şaşırıyorum. Dün akşam bir haller yaşadım Aydınlanıverdi sonra aklım. Yarı uykulu yarı uyanık Oda oldukça.
GÖKYÜZÜ HEDEF VE HEDEF DAVRANIŞLAR KONU ANLATIMI DEĞERLENDİRME
Duvarları taştan örülü karanlık odanda rüzgarı Hissedebilir misin? sesini duyup görebilir misin? göremezsin...
Bir bedende atan kalp gibiydik!
Karanlıklar uzaklaştı
Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi
Kendini tanıyınca; ağaçları, kuşları tanırsın, sonbaharları, altın sarısı yaprakları, uzaktan gelinliği giymiş kızlara benzeyen, karlar düşmüş dağları,
GiTTiĞiN YeR.
Zerdali Dalı Mısın?.

Olmasa da olur dediğimiz insanlarla doludur hayatımız; tanıştığımız,selamlaştığımız; Klasik cümlelerle iletişim kurduğumuz, yanıtlarını merak etmediğimiz.
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
Kardelen Çiçeğimsin SEN...
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
Dostluğa Dair Sesli İzleyin.
SEN İSTANBUL GİBİSİN Şiir: Müslüm KIZIL GÜFTE: Necdet Rüştü Efe TARA
Ses Basınız.
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
Sevdiğime söyle Hazırlayan ::: SAHİN65.
KUŞUMU KİM KIŞKIŞLADI?.
HEDEF VE HEDEF DAVRANIŞLAR KONU ANLATIMI DEĞERLENDİRME.
TABLOLAR RÜBAİLER ve Teoman Bayer Değerli kardeşim Teoman Bayer’in
SAKARYA TÜRKÜSÜ. SAKARYA TÜRKÜSÜ İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya; Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya. Su iner yokuşlardan, hep basamak.
Görevi devralan ben miyim anne
Yavaş, Yavaş.
Sunum transkripti:

Vay aslanım!.. Vay yiğidim!.. Vay ki vay!.. Salınmış Kuşlar gibi süzülmüşsün gökyüzünde... Bir kanadın Çağlayancerit Öteki Göksun üzerinde... Uçmuşsun sonsuzluğa soluksuz Uçmuşsun yücelerin gizlerinde... Avurtların nakış nakış gamze Parlayan umut ışığı gözlerinde... Vay aslanım!.. Vay yiğidim!.. Vay ki vay!..

Vay aslanım!.. Vay yiğidim!.. Vay ki vay!.. Yükseldikçe depreşmiş duyguların Gönlün ulvi sevdalara belenmiş... Düşündükçe ÜLKÜ adlı güzeli Yer yer andıkça TURAN elleri İçin içine sığmamış belli Ay yıldızlı bakışların dillenmiş... Medet ya Allah! Ya Tekbir seferin! Akıncı boyu dik duruşların şekillenmiş... Vay aslanım!.. Vay yiğidim!.. Vay ki vay!..

Vay aslanım!.. Vay yiğidim!.. Vay ki vay!.. Bir kara yel mi esmiş? Bir karanlık el mi kesmiş önünü? Nasıl böyle kolun kanadın kırılmış? Bir yıldız gibi kaymışsın semada Huşu içinde ruhun Bedenin mavi derinliğe sarılmış... Yedi veren güller açmış yüzlerinde oy! Misk-i amber nefesin fırtınayla karılmış... Vay aslanım!.. Vay yiğidim!.. Vay ki vay!..

Vay aslanım!.. Vay yiğidim!.. Vay ki vay!.. Önce güneş olmuş Işık ışık saçılmışsın yamaçlardan... Ardından sevdalı bulut Sevenlerince damla damla dökülmüşsün yanaklardan... Kaç koca gün geçmiş Nice gece aradan... Aramışlar, taramışlar Yazık ki bulamamışlar izini Kaybolmuşsun uzaklardan... Vay aslanım!.. Vay yiğidim!.. Vay ki vay!..

Sen ki Halkın içinden Hakkın yanındaydın... Her başı sıkışana koşan Hızırca darlanana varandın... Zayıfa güç Düşküne tay durandın... Fakir fukaraya yardımcı Dertlinin yaralarını sarandın... Sen ki zorlu sınavına tabi hayatın Dünyaya gönül gözüyle bakandın... Ol cenahtan sevgi dolmuş bendine Kıraç topraklara ırmak ırmak akandın... Duyduğun yalnıza dost Gördüğün üzgüne moral Rastladığın kimsesize sahip çıkandın...

Vay aslanım!.. Vay yiğidim!.. Vay ki vay!.. Sesime ses ver ey gurban!.. Nerdesen koşup gelem yayan!.. Kar mı doldu kirpiklerine, uyan!.. Ayaz mı vurdu parmaklarına, dayan!.. Haykır da Bozkurtçasına, dirilsin duyan!.. "Çok soğuk, üşüyorum" Demiştin ya hani şiirinde, bir zaman... Oy!.. Ben yanam!.. Ben yanam!.. Ben yanam da sen ısınan!.. Vay aslanım!.. Vay yiğidim!.. Vay ki vay!..