-TARHANA ÇORBASI- YAPILIŞI: -Bir tencerede yağ, domates rendesi, sarımsak, salça kavrulur. Nohutlar ilave edilir. -Sonra üzerine yeterli miktarda su konulur ve kaynamaya bırakılır. -Diğer tarafta tarhana bir kase içinde su ile karıştırılır. -Tencerede kaynayan sudan biraz alınarak tarhananın içine konur ve iyice karıştırılıp tencereye dökülür. -Sürekli karıştırılarak pişirilir üzerine tuz ve kuru nane ilave edilir. MALZEMELER: * 1 su bardağı tarhana * 2 yemek kaşığı tereyağı * 1 yemek kaşığı domates salçası * 1 su bardağı haşlanmış nohut * 1 tane rendelenmiş domates * 3-4 diş dövülmüş sarımsak * Tuz ve kuru nane
TARHANA SOUP DIRECTIONS; Saute crushed tomato, planed tomato and garlic with butter in a medium-sized saucepan. Add boiled chickpea. Put water to the brim of the saucepan and wait for boiling, On the other side, mix a cup of water with a cup of tarhana, Add some boiled water to the mixture and pour the new mixture into the boiling water in the saucepan, Stir the new mixture until water boils. INGREDIENTS; 1 cup of tarhana, 2 tablespoons butter, 1 tablespoon crushed tomato, 1 cup of boiled chickpea, 1 planed tomato, 3-4 cloves of garlic, Salt and dry mint leaf
-KURU PATLICAN BİBER DOLMASI- YAPILIŞI: -Patlıcan ve biberleri yıkayarak az tuzlu kaynar suya atarak haşlayın - Haşlanan patlıcan ve biberleri çıkarıp suyunu süzüp bir kenara alın -İç malzemeye hazırlamak için sıvıyağı bir tencere alın, soğanları soyarak yemeklik şekilde küçük küçük doğrayıp tencereye ekleyin. 1-2 kez karıştırdıktan sonra salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. -Ayıklanmış ve yıkanmış pirinçleri ekleyerek biraz daha kavurup, tuz, karabiber, kimyon, nane ve ince ince kıyılmış maydanozları da tencereye ilave edin. -Hazırlanan iç, patlıcan ve biberlerin içine doldurulur. Bir tencereye yan yana dizilir. Üstünü geçmeyecek kadar su doldurulup biraz tuz atılır ve kaynatıldıktan sonra ocak kısılır. -Suyu bitince dinlendirilir. Servis tabağına alınıp araları limonla süslenir. MALZEMELER : *10 adet kuru patlıcan *10 adet kuru dolmalık biber *2 su bardağı pirinç *1 çay bardağı sıvı yağ *1 çorba kaşığı biber salçası *1 çorba kaşığı domates salçası *1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, nane *5-6 kuru soğan(ince ince doğranmış) *Yarım demet maydanoz
STUFFED DRIED EGGPLANT AND PEPPER DIRECTIONS; Wash the dried eggplants and peppers and boil them in a little salted water. Then take them out of the pot and put aside. To prepare the filling, saute the onions and crushed tomato with the oil for about 10 minutes in a medium-sized pot. Then add the rice and salt, stir and cover the lid. Cook on very low heat. Add the cumin, black pepper, chopped parsley, mint and a cup of water. Stir occasionally on low heat. Cook until all the water evaporates and put aside. Stuff the eggplants and peppers with the filling using a tablespoon. Array the eggplants and peppers in a medium sized pot along with 1 cup of water poured over them. Cover the lid, cook until most of the water evaporates on medium-low heat. INGREDIENTS; 20 dried eggplants and peppers Filling; 2 cups rice, washed and drained 4-5 medium sized onions, chopped 2 table spoons crushed tomato 2 table spoons crushed red pepper 1 table spoon mint, salt, cumin and black pepper 2 cups of olive oil 1/2 bunch of parsley