Çanakkale ; Öyle aymazlık içinde uydurma hikayelerle,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
………………. İLKÖĞRETİM OKULU
Advertisements

Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”
Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
ÇANAKKALE 1915 Övün, ey Çanakkale, cihan durdukça övün!
ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
SANAT VE SANAT DALLARI HAZIRLAYAN:EMRE BOYUN
İLKNUR ERDEM HEMŞİRE TSK ETİMESGUT ASKER HASTANESİ
Çanakkale ; Öyle aymazlık içinde uydurma hikayelerle,
E Y L E M 1. 2 G e n ç l i k G i r i ş i m l e r i PROGRAMI.
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ NİSAN MUSTAFA AKGÜN.
OBJEKTİF BİR GÖZLE KEMAH VE KEMAHLILAR Türkiye’de çok sık kullanılan bir “memleketim” kavramı vardır. Bu kavram insanın kendisinin veya ailesinin doğduğu.
GÜNEŞLERİN BATTIĞI YER!
VATAN SEVGİSİ.
Çanakkale geçilmez Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin. Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer, O.
ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN
Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.
SESLİDİR with the hope you to feel the pain before that you have not realized until the teror had reached to you. Terör size ulaşmadan anlayamadığınız.
HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ
Maltepe Magder Başkanı Dr. Osman AYDIN
Sayın kaymakamım. Sayın İlçe Milli Eğitim müdürüm ve Şube Müdürlerim
PROJENİN AMACI. BU GÖRÜNTÜLERLE SOMUTLAŞTIĞI GİBİ BÖLGEMİZDE BULUNAN SEVDİLLİ VE DİĞER BAZI KÖYLERİMİZDEKİ ÇAĞDIŞI ÇEVRE ORTAMINI İYİLEŞTİREREK, KÖYLERİMİZİN.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN HAYATI.
ÇANAKKALE ASKERLERİ YAZAN:YAŞAR UZUN.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
xzz2Itwm4E7E 1-) Çanakkale Kara Savaşları süresince Gelibolu yarımadasına çıkarılan asker mevcudu dir. Bu askerlerin nini İngiliz,
ÇANAKKALE SAVAŞI OKAN KAZAKLAR 9-C 548.
DERS : MATEMATİK KONU : KESİRLER Kazanım : a) Bütünün verilen kesir kadarını bulma b) Beyin Fırtınası.
ÇANAKKALE ZAFER İ Sultan AKSOY 9/B #549. Sava ş Oncesi Yirminci yüzyılın başlarında Avrupa sınırlarından taşıyordu. Ekonomik rekabet, sömürgecilik ve.
1)Aşağıdakilerden hangisinde bir ad, ayrılma durumundadır? A)Uğurcan eve girdi. B)Onur ekmeğini de getirdi. C)Bana doğruları kim öğretecek. D)Elif kitabı.
OKUL GEZİSİ SERHAT ŞEHRİMİZ EDİRNE
Hacettepe Üniversitesi Hacettepe Sanat Müzesi
Türkân SAYLAN Fazıl SAY’ın Anılarından… SUNUM:Doğan ÖZGEZGİN.
ÇANAKKALE SAVAŞI
İLETİŞİM ve İNSAN İLİŞKİLERİ ÖZGÜR GÜVERCİN 7.Sınıf SOSYAL BİLGİLER.
Çanakkale Cephesi 1915 yılına dek hiç bir
ÇANAKKALE ZAFERİ.
Kumluca metem vatanseverlİk
Farklılaştırılmış Öğretim
Copright:Bu slayt Yahya Yahşi’nin Sabır Çiçeği adlı şiir kitabından oluşturulmuştur. Her hakkı mahfuzdur. Dağıtımı kaynak adı değiştirmemek şartıyla.
EĞİTİM FAALİYETLERİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 4/C SINIFI Eğitim-Öğretim Yıllı İkinci Dönemi.
KÜTÜPHANECİLİK HAFTASI
NOKTALAMA İŞARETLERİ Tırnak İşareti (“ ”) Ünlem İşareti ( ! )
Zamansızdır hep ayrılık.... Yalnız hayat bin işkence, Kim demiş ki bahtiyarlık? Can bedenden gitmeyince, Zamansızdır hep ayrılık.
İLETİŞİM.
TARİHÇE 1990 yılında Anadolu Hayat Sigorta A.Ş Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketinin yürüttüğü hayat sigortacılığı faaliyetlerini devraldı.Böylece ülkenin.
A:Asıl kök ve öz derinliklerdedir
SIĞINMACI ÇOCUKLARIN SORUNLARINDA ÇÖZÜM YÖNTEMLERİ (19 MART2011 UĞUR PLAZA) MÜCAHİT ŞAHİNTÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ
DEĞERLER EĞİTİMİ SEVGİ VE SAYGI.
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
BEŞİKTAŞ HALK EĞİTİM MERKEZİ
HAZIRLAYAN:SONER ÖZTÜRK
18 MART ÇANAKKALE.
MAVİKENT RAMAZAN ABACI İLKÖĞRETİM OKULU
Aile Atölyeleri Projesi
DEĞERLER EĞİTİMİ Konu: Sevgi ve Saygı.
LALA İLKOKULU. Lala Köyünde ilkokul 1930 yılında açılmıştır.Bu okul şimdiki cami arası üzerindeki iki katlı ahşap bina olup 1950 yılına kadar hizmet görmüştür.
4. Küçükleri Sevmek, Büyükleri Saymak
DEĞERLERİMİZ İYİLİK VE HOŞGÖRÜ
BAHÇEŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEM FAALİYETLERİ Başkan: Çetin KOLUKISA UR Başkanı : Kalyon&Binota BANERJEE “ İNSANLIĞI İÇİNDEKİ GÜÇLE KUCAKLAYIN ”
LALA İLKOKULU. Lala Köyünde ilkokul 1930 yılında açılmıştır.Bu okul şimdiki cami arası üzerindeki iki katlı ahşap bina olup 1950 yılına kadar hizmet görmüştür.
BENİM BÜYÜK YUVAM.
İSTANBUL VALİLİĞİ «İSTANBUL’UN ÇOCUK YAZARLARI» PROJESİ
Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
ÇANAKKALE SAVAŞ OBJELERİ VE RESİMLERİ SERGİSİ
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ
Sunum transkripti:

Çanakkale ; Öyle aymazlık içinde uydurma hikayelerle, masallarla veya dalkavukça yabancı ağzıyla, anlatılacak kadar basit bir olay değildir !... Ancak o ruhu kavrayıp, benliğinde yaşatanların ; O günkü kurşunu bugün yüreğine yemiş gibi hissedenlerin, Şarapnelin parçaladığı bedenlerin feryatlarıyla ürpererek, titreyenlerin anlayabileceği ve anlatabileceği kadar derin ve acı bir destandır !..

ÇANAKKALE SAVAŞLARINI Tüm Safhalarıyla, Gerçek Anlamda Anlatan Kim demiş,“Daha Çanakkale Şavaşları’nın bir tiyatrosu bile yapılmadı” diye!... İŞTE ÇANAKKALE’ Yİ GERÇEK ANLAMDA ANLATAN OYUN!... * * * Burada anlatılanlar Bir masal, bir hikaye değildir. Burada yaşananlar, Gerçek bir destanın ta kendisidir ! Şimdi bu kutsal topraklar, Uğrunda düşen bedenleri Bağrına alıp, sarmalayarak Ebediyen harmanlayan Bir HARMANYERİ’ dir artık... Her Yönüyle Bu Oyun; ÇANAKKALE SAVAŞLARINI Tüm Safhalarıyla, Gerçek Anlamda Anlatan İLK ve TEK OYUNDUR !..

HARMANYERİ–1915 Oyunu ; İ.B.B’ si, ŞEHİR TİYATROLARI repertuarına alındı. T.C. Kül. Bak.’ lığı DEVLET TİYATROLARI repertuarına girdi. TRT Radyo-1‘ de 7 Bölüm “ARKASI YARIN” olarak yayınlandı. (13 / 20 Mart 2006 ) T.C. MEB.’lığı “EĞİTİME % 100 DESTEK” projesi kapsamında incelemeye alındı. T.C. Çanakkale Valiliği RESMİ ANMA TÖRENLERİNDE sahnelendi. ( 14 Mart 2006 ) Yurt içinde FARKLI İLLERDE 150 GRUP tarafından oynandı. Yurt dışındaki gruplarca 3 ÜLKEDE (Almanya-Fransa-Avustralya) sahneye kondu.

Çalışmalar Hakkında ; Oyunun yazımı, 4 Yılda tamamlandı.. Bölge, Defalarca adım adım gezilip, incelendi. İlgili ve yetkili,Yüzlerce kişiyle görüşüldü. 3000 Fotoğraf ve 17 Kaset kamera görüntüsü çekildi. 13 Saatlik Ses kaydı yapıldı. 126 Kitap, 14 Site, 18 Belgesel Cd incelendi. Araştırmalar, 21 Dvd’ ye kaydedildi.

ÇANAKKALE SAVAŞLARINI Tüm Safhalarıyla, Gerçek Anlamda Anlatan Oyunda ; 30 Kişilik kadroyla, 20 Sahne, 10 Mekanda 70 Karakterle canlandırıldı. 32 Belge , 80 Resim, 20 Dk. Görüntü, 33 Özel stüdyo kaydı ve 18Efekt kullanıldı. 135 Dakika süren oyun tiyatro sahnelerinde ilk ve tektir. * * * Her Yönüyle Bu Oyun; ÇANAKKALE SAVAŞLARINI Tüm Safhalarıyla, Gerçek Anlamda Anlatan İLK ve TEK OYUNDUR!..

... VE NİHAYET SAHNELERDEYİZ !.. Gün ; Dört yıllık bir emeğin siz dostlarımızla buluşma günüdür... Asılsız vaatler.. Zorluklar.. Yokluklar.. Sabırla bir bir aşılarak, alnımız ak, başımız dik karşınızdayız.. Tüm imkansızlıklara rağmen, kimseye bel büküp, boyun eğmedik.. Emeğimizi, yüreğimizi, onurumuzu ortaya koyup, hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan, neleri yapabileceğimizi göstermeye çalıştık... Takdir, sizlerin.. Almak için değil, vermek için bir araya gelip, inanılmaz fedakarlıklarla bu oyunu sahneleyen tiyatro sevdalısı bir kadroyla karşınızdayız. Tarihe sığmayan koca bir destanı, ilk defa tüm safhalarıyla tiyatro sahnesine taşıyarak, bu güne kadar yapılmayanı yapan, bu kadroyu ve katkı sağlayan tüm gönül dostlarımızı, huzurlarınızda, o koca yüreklerinden öperek kutluyorum... İyi seyirler.. Gürdal UĞUR

Tiyatro Prizma BİZ KİMİZ ?.. “Yaşamın Sahneye Yansıması” Tiyatro Prizma; Bu ülkede gerçekten sanata gönül verip, tiyatro aşkıyla bir araya gelenlerin, amatör ruhla ciddi anlamda profesyonelce işlere imza atmak üzere kurdukları, bağımsız bir gruptur… Kendilerine sunulan bir sürü imkânı ve kolaylığı kişiliklerinden ödün vermeme uğruna elinin tersiyle iten, menfaat ve çıkar amacı gütmeyen, emeğe saygı gösteren, kısacası üretmeden almayı değil, çalışarak bir şeyler vermeyi kendilerine düstur edinerek zor yolu seçen idealistlerin oluşturduğu bir topluluktur. Güzel işlerin, güzel insanlarla yapılacağı düşüncesiyle bir araya gelen grupta, alaylı ve mektepli her yaştan ve deneyimden, amatör ve profesyonel elemanlar bulunmaktadır. Tiyatro Prizma; Sanatsal faaliyetlerini gelen bir çok teklif ve vaade rağmen prensip ve ilkelerinden taviz vermeme uğruna, zorda olsa tamamen kendi birikim ve imkanları ile sürdürmektedir. Tiyatro sanatına farklı boyutta, değişik çalışmalarla renk katmayı amaçlayıp, kısa zamanda büyük işlere imza atmayı hedefleyen grup, profesyonel tiyatroların bile göze alamadığı birçok yeni ve deneysel projeyi hayata geçirerek içimizdeki yetenekleri gün yüzüne çıkarmak arzusundadır… Kısacası, Tiyatro Prizma; Üretecek beyni, çarpacak yüreği, söyleyecek sözü olan idealistlerin buluşma noktasıdır…

Seddülbahir’ de… Arıburnu’ nda... Anafartalar’ da... Bilmeliyiz ki onlar, ölmek için ölmediler... Onlar; Bu toprak, bu vatan, bu tarih için öldüler... Bu gün neyimiz varsa onlara borçluyuz.. Onlar, Üzerine düşeni fazlasıyla yaptılar. YA BİZ ?.. Cevabımız başımızı eğmek olmamalı.. Çanakkale ruhunu içinde hissedenler, KALDIRIN BAŞINIZI !... Haydi !.. Hep birlikte!.. Var mısınız ?.. Gürdal UĞUR

Emeğe ve üretene değer veren ve katkı sağlayan herkese saygılarımızla… *** T E Ş E K K Ü R *** Çalışmalarım süresince bana destek verip, katkı sağlayan, tüm gönül dostlarıma; 18 Mart Ünv. Atatürk ve Ç.kale Svş.Arş.Mrk.Bşk.’nı Prof. Dr. Mete A.TUNÇOKU’ na, Çanakkale Çimenlik Kalesi Müze Komutanlığından Cevat İNCE Astsubaya, Kazım KARABEKİR Müzesi ve kızı Timsal YILDIRAY’ a , Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı’na, Beşiktaş Deniz Harp Okulu Müzesi Komutanlığı’na, Osmanlı Bankası Müzesine, Salim Mutlu Ç.Kale Özel Harp Müzesi’ne, Çanakkale Şehitleri Tanıtma ve Araştırma Derneği’ne, Gelibolu Emekli Astsubaylar Derneği’ne, Eceabat Güzelleştirme Derneği’ne, TRT Çanakkale temsilcisi Turhan NARLER’e, Yerel gazetelerden, Olay, Boğaz ve Burası Çanakkale Gazetelerine, Yerel Tarih Araştırmacısı Şahin ALDOĞAN ve Selim MERİÇ’e, Araştırmacı yazarlardan M.İhsan GENÇCAN ve Ramazan EREN’e Yaşayan Çanakkaleli Gaziler kitabı yazarı Cahit ÖNDER’e, Seddülbahir Köyünden Recep YETİM ve Ailesine, Ve .. Bu oyunun sahnelenmesindeki katkılarından dolayı, Kastamonular Yardımlaşma Derneği KAS-DER şişli şubesi yöneticileri’ ne, Şişli Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ ne, Bakırköy Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne İstanbul Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Sanat Teknik Müdürü Behçet Malikler’e, Diyalog Ajanstan Aptullah YILDIRIM’ a , Ve bıkıp, usanmadan kahrımızı çeken; SG Music Production stüdyosunda Sertaç GÜLER, Semih SELONİ , Yusuf DURUSOY’ ve Ahmet Soner TURAN’a, ayrıca bizle birlikte amatörce karşılıksız ter döken Sakine BAYRAK, Kamile BEKDAŞ, Sevgi POLAT ve Neriman SÜZER’ e, Ve bu oyunun gerçek kahramanları, Oyuncularımla, birlikte çalışmalarımda beni yalnız bırakmayan teknik ekibimdeki tüm yol arkadaşlarıma ve can dostlarıma çalışmalarımda gösterdikleri yakın ilgi, alaka ve yardımlarından dolayı, en içten duygularımla teşekkür etmeyi bir borç bilirim... Son olarak ta, Bu uzun çalışma süresince bana katlanma özverisinde bulunan, Sevgili Ailem; Eşim Zühal ile Kızlarım Dilek ve Günce’ ye Tahammüllerinden dolayı Teşekkür ederim... Emeğe ve üretene değer veren ve katkı sağlayan herkese saygılarımızla… Gürdal UĞUR - 2011

“Emeğe ve üretene değer verenlerle bir gün bir yerde buluşmak üzere…” ( Çalışmalarımızı ilgilenenlere iletip, görüşlerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz. )