DGS Sosyal Hizmetler Önlisans Programı Dikey Geçiş Hakkında Bilinmesi Gerekenler (Güncelleme 2014)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DİKEY GEÇİŞ SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU
Advertisements

2009 Sunum, Ankara 22 Temmuz ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
Nevşehİr Ünİversİtesİ
Dikey Geçiş Sınavı (DGS)
2012 DGS REHBERLİK BİLGİLERİ
YGS - LYS (YENİ SINAV SİSTEMİ)
YGS - LYS (YENİ SINAV SİSTEMİ)
2014 ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ. Edebiyat Fakültesi Eğitim Fakültesi Tıp Fakültesi Teknoloji Fakültesi.
ÇAĞDAŞKENT ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
DGS NEYİN NESİDİR? MURAT CİVELEK REHBERLİK UZMANI
YGS NEDİR? LYS NEDİR?.
Yeni SBS Neler Getiriyor? 10 Soruda Yeni Sınav Sistemi...
ÖSYS SİSTEMİ İNEGÖL REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ 2006.
YETKİN LEVENT ÖZEL YENİ SINAV SİSTEMİ YGS-LYS.
Meslek: Araştırma Görevlisi İsim: Hakan Üçgün Mezuniyet Yılı: 2012.
2010-ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi. 1.AŞAMA: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.AŞAMA: Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
2010 ÖSS SON DEĞİŞİKLİKLER Önemli Not-1: Bu yazı Temmuz YÖK toplantısından sonra yapılan yazılı ve sözlü açıklamalara dayanılarak oluşturulan.
A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS DİKEY GEÇİŞ SINAVI.
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SBS SİSTEMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
1. 2 YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) ile üniversiteye geçiş sistemi iki aşamalı hale getirildi. YGS Nisan ayında.
2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ
ÖSYM TERCİH NASIL YAPILIR.
Sınavsız Geçiş Bilgilendirme Seminerine
2013- ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
2014 SINAV SİSTEMİ.
2013 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
SINAVSIZ GEÇİŞ ve OBP.
70.Yıl Cumhuriyet mesleki ve teknik anadolu lisesi
AYDIN İNCİRLİOVA SPOR LİSESİ BESYO GİRİŞ SINAVLARI.
D.G.S. DİKEY GEÇİŞ SINAVI REHBERİ
2015 Doğru Tercih Hoşgeldiniz.
MTOK ’ LAR VE GİRİŞ KOŞULLARI
YGS-LYS VE TERCİH İŞLEMLERİNE İLİŞKİN SIKÇA SORULAN SORULAR
PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
FINDIKLI MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
1 Ö ğrenci Se ç me ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Tanıtım Sunumu.
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ YGS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI.
Yusuf URHAN-Uzm.Psikolojik Danışman
Hazırlayan: Ufuk ŞENSOY ZAİM Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ÖSYS SINAV S İ STEM İ (YGS – LYS)
ÇANKIRI GAZİ MESLEKİ VE TEKINİK ANADOLU LİSESİ NOT:Bu sunu sitesinden faydalınarak hazırlanmıştır.
Üniversite Yolunda N asıl Üniversiteli Olurum. LYS.
YGS-LYS SINAV SİSTEMİ Suat ESER Okul Psikolojik Danışmanı YGS-LYS klavuzuna göre hazırlanmıştır. PSIKOLOJIK DANıŞMAN SUAT ESER.
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
ŞUBAT ÖSYS TERCİH DANIŞMANLIĞI İzmit Rehberlik ve Araştırma Merkezi
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
Her Noktada Maviokul.com YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
Her Noktada Gölge Okul… Birikim Dersaneleri YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN. Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde,
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 1. AŞAMA2. AŞAMA YGS LYS.
1 Başvuru tarihleri : ile DGS sınavı: Sınav saati: 9.30 Sınav Süresi: 140 dakika Soru sayısı: 120 (60 Sayısal 60.
Sınav Tarihi: Nisan ayının ilk yarısında Testler ve Soru Sayları Türkçe testi: 40 soru Temel Matematik Testi : 40 Soru Sosyal Bilimler Testi : 40 Soru.
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
2016 – YGS ve LYS SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ!.
ULUDERBNET SABANCI ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2016
YGS NEDİR MURAT YAŞAR OKUL REHBER ÖĞRETMENİ.
YGS LYS VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİMİZE
YEŞİLHİSAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
Kurumlararası Yatay Geçiş
ÜNİVERSİTE TERCİH KURSU OCAK 2018.
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI(YKS)
Eğitim-öğretim Yılı Bandırma Rehberlik Araştırma Merkezi
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YGS-LYS SINAV SİSTEMLERİ SUNUSU
Sait Gürsoy’un Özgeçmişi 1954 yılında doğan Sait Gürsoy, ilk ve orta öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamlamış, ardından da Galatasaray Yabancı Diller.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)
YKS SINAV SİSTEMİ FLORYA EMPAT İ KURS MERKEZ İ REHBERL İ K VE PS İ KOLOJ İ K DANIŞMANLIK SERV İ S İ.
Sunum transkripti:

DGS Sosyal Hizmetler Önlisans Programı Dikey Geçiş Hakkında Bilinmesi Gerekenler (Güncelleme 2014)

www.idealsosyalhizmet.com DGS Nedir? Dikey geçiş sınavı (Dgs), önlisans diploması veren 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunları yada önlisans diploması veren 2 yıllık meslek yüksek okullarından mezun olabilecek durumda olan adaylar, belirli şartları yerine getirdikleri takdirde, mezunu oldukları üniversitenin veya diğer üniversitelerin, alanlarıyla ilgili 4 yıllık programlarına Ösym'ce yapılan "Dikey geçiş sınavı"nı (Dgs) kazanmak koşuluyla geçiş yapabilir ve o bölümün lisans diplomasını alabilirler

Sınavın İçeriği ve Yapısı www.idealsosyalhizmet.com Sınavın İçeriği ve Yapısı Sınav sayısal ve sözel bölüm olmak üzere iki bölümden oluşur. Hem sayısal hem sözel soruları genel olarak mantık yürütebilme yeteneğinizi ölçen sorulardır.

www.idealsosyalhizmet.com Sınavın İçeriği Sınav 80 sayısal ve 80 sözel olmak üzere toplam 160 sorudan oluşur. 180 dakika yani 3 saat süreniz vardır. Puanlamada neler dikkate alınır? Puanlama sınavda yaptığınız soru adeti ve öğrencisi olduğunuz myo bölümündeki başarı sıra puanınız (aöbp) toplanarak oluşur.

DGS Geçmiş Yıllara Ait Sorular ve Cevap Anahtarı www.idealsosyalhizmet.com DGS Geçmiş Yıllara Ait Sorular ve Cevap Anahtarı 2013-http://goo.gl/Y6ZZL5 2012-http://goo.gl/uy3utO 2011-http://www.osym.gov.tr/dosya/1-57910/h/dgs2011.pdf 2010-http://www.osym.gov.tr/dosya/1-54519/h/dgs2010.pdf 2009- http://www.osym.gov.tr/dosya/1-50159/h/dgs2009.pdf *Diğer yıllar için bakınız: http://www.osym.gov.tr/belge/1-5957/dikey-gecis-sinavi-dgs.html

Hangi Önlisans Programlarında Lisans Sosyal Hizmet Bölümüne Tercih Yapabilirim? 4275 Güvenlik 9181 Güvenlik ve Koruma 4280 Hava Savunma 4292 İstihbarat 8607 İş Sağlığı ve Güvenliği 1205 İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği 8537 İtfaiyecilik ve Sivil Savunma 1208 İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği 9182 Kamu Güvenlik ve Asayişin Sağlanması 4323 Mühimmat ve Mühimmat Tahrip 5353 Özel Güvenlik ve Koruma 5359 Savunma ve Güvenlik 9023 Sivil Savunma ve İtfaiyecilik 2111 Sosyal Bilimler 4352 Sosyal Hizmetler / Sosyal Hizmet 9098 Sosyal Güvenlik Bölümlerinden DGS ile Sosyal Hizmet LİSANS Bölümüne geçilebilir.

Ayrıca Sosyal Hizmetler Önlisans bölümü mezunları; www.idealsosyalhizmet.com Ayrıca Sosyal Hizmetler Önlisans bölümü mezunları; Sosyoloji lisans bölümüne de kontenjanlar dahilinde DGS ile geçiş yapabilmektedir. Açıköğretimden Atatürk Üniversitesi Sosyal Hizmet Lisans Bölümüne, Veya Açıköğretim Anadolu Üniversitesi’nden Sosyoloji’ye devam edebilirler.

DGS Sosyal Hizmet Taban Puanları ve Kontenjanları nedir? www.idealsosyalhizmet.com DGS Sosyal Hizmet Taban Puanları ve Kontenjanları nedir? Sosyal Hizmet Bölümü İçin Hangi Üniversite Kaç Kontenjan Ayırmıştır? Güncel kontenjan ve puan bilgileri için DGS kategorisine bakınız. http://www.idealsosyalhizmet.com/category/dgs/ 2013 yılında oluşan puanlar şu şekildedir.  http://www.idealsosyalhizmet.com/2013-dgs-sosyal-hizmet-bolumu-taban-puanlari/ 2012 yılında oluşan puanlar şu şekildedir. http://www.idealsosyalhizmet.com/egitim/dikey-gecis-sinavi-hakkinda-bilgiler-ve-sosyal-hizmet-kontenjanpuanlari/ 2011 yılında oluşan taban puanlar ise : http://www.idealsosyalhizmet.com/egitim/2011-dgs-sosyal-hizmet-taban-puanlari/

2013 yılında oluşan puanlar ve kontenjanlar şu şekildedir. www.idealsosyalhizmet.com 2013 yılında oluşan puanlar ve kontenjanlar şu şekildedir.

www.idealsosyalhizmet.com

www.idealsosyalhizmet.com

www.idealsosyalhizmet.com

www.idealsosyalhizmet.com

DGS Sınavında Puan Hesaplama Nasıl Olacak? www.idealsosyalhizmet.com DGS Sınavında Puan Hesaplama Nasıl Olacak? DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecektir.

Ön Lisans Başarı Puanı (Öbp) www.idealsosyalhizmet.com Ön Lisans Başarı Puanı (Öbp) 2013-DGS’ye başvuran adaylardan her biri için ön lisans öğrenimindeki akademik ortalama göz önünde tutularak bir Ön Lisans Başarı Puanı (ÖBP) hesaplanacaktır Ön lisans akademik not ortalamaları (en yükseği 100, en düşüğü 50 olarak değerlendirilerek) 0,8 ile çarpılarak Önlisans Başarı Puanına (ÖBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük notun ÖBP değeri 40 olacak, en yüksek 100 olan notun da ÖBP değeri 80 olacaktır. 50’nin altında olan notlar 50 olarak değerlendirmeye alınacaktır. Bu şekilde hesaplanan Önlisans Başarı Puanı merkezî sınavdan alınan puana eklenerek adayın yerleştirme puanı hesaplanacaktır. Bütün not sistemleri doğru orantı kurularak, 100’lü not sistemine dönüştürülecektir.

Dgs Puanının Hesaplanması www.idealsosyalhizmet.com Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır. DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar Tablo-A’da yer almıştır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır.

Dgs Puanının Hesaplanması www.idealsosyalhizmet.com

Kimler Başvurabilir? www.idealsosyalhizmet.com Sınava, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabileceklerdir.

DGS Kazandıktan Sonraki Süreç Nasıl İşlemektedir? www.idealsosyalhizmet.com DGS ile geçtiğiniz bölümün dersleri ve daha önce almış olduğunuz dersler karşılaştırılır, uygun olanlar eşleştirilir. 1.sınıftan başlayarak kalan dersleri vermeniz gerekir. Daha önce uygulanan intibak programı ise 2011 yılında YÖK’ün kararı ile kaldırılmıştır. (http://www.haber7.com/haber/20110729/DGSden-gelen-ogrencinin-intibak-yili-kaldirildi.php )

DGS daha Önce Almış Olduğum Derslerden Muaf Olacak mıyım? www.idealsosyalhizmet.com Lisans öğrenimine başlama hakkı elde eden öğrencilere üniversitelerince ön lisans elitimi sarasında almış oldukları derslerden eş değer kabul edilenlere muafiyet verilerek ve kredileri dikkate alınarak, programdan alması gereken dersler belirlenir. Öğrencinin alması gereken derslere göre programa kaydı yapılarak, eğitime devam hakkı verilir.

Kaçıncı Sınıftan Başlayacağım? www.idealsosyalhizmet.com Lisans öğrenimine başlama hakkı elde eden öğrencilere üniversitelerince ön lisans eğitimi sırasında almış oldukları derslerden eş değer kabul edilenlere muafiyet verilerek ve kredileri dikkate alınarak, programdan alması gereken dersler belirlenir. Öğrencinin alması gereken derslere göre programa kaydı yapılarak, eğitime devam hakkı verilir.

10-DGS Kılavuzunun Tamamına Nasıl Ulaşabilirim? www.idealsosyalhizmet.com 10-DGS Kılavuzunun Tamamına Nasıl Ulaşabilirim? 2013-http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2013/DGS/2013-DGS%20BA%C5%9EVURU%20KILAVUZU.pdf 2012-http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60092/h/2012dgs-basvurukilavuzu-son.pdf Diğer yıllarda yayınlanan başvuru kılavuzları için: http://www.osym.gov.tr/belge/1-5957/dikey-gecis-sinavi-dgs.html

www.idealsosyalhizmet.com Daha fazla bilgi için: http://www.idealsosyalhizmet.com/dgs-kontenjanlar-sartlar-bilgiler-notlar/

www.idealsosyalhizmet.com Daha fazla bilgi için: Bakınız uzmantv.com’da ki DGS nedir başlıklı video:  http://www.uzmantv.com/konu/dikey-gecis

http://www. idealsosyalhizmet. com/ http://www. forum http://www.idealsosyalhizmet.com/ http://www.forum.idealsosyalhizmet.com/ https://www.facebook.com/sosyalhizmet https://twitter.com/Sosyal_Hizmet http://www.youtube.com/sosyalhizmet