NEYZEN TEVFİK vasfiayaz 24 Mart 1879'da Bodrum'da doğdu,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÜÇ FİLTRE SOKRATES. ÜÇ FİLTRE SOKRATES SOKRATES (M.Ö ) “Kendi kendini tanı" özdeyişinin felsefesinin temel kuralı olduğuna inanmış, “Hiç bir.
Advertisements

KENDİNİ GELİŞTİR KENDİNİ GELİŞTİR PROBLEM ÇÖZME.
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
Fuat ŞURGUN Dr.Refik Saydam İlköğretim Okulu Bahçelievler/İstanbul
ŞEHİDİM “Türk Milleti, kendinin ve memleketinin, yüksek menfaatlerinin aleyhine çalışmak isteyen bozguncu, vatansız ve milliyetsiz beyinlerin saçmalamalarındaki.
General Mac. Arthur’un Manila’daki karargah odasında kendisine hediye edilmiş çerçeveli bir yazı vardı. Bu yazı; “ Nasıl Genç Kalmalı” başlığını taşıyordu.
Hayat ertelenemez… Ümit Aydemir.
Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
ISTiKLAL MARSI İSTİKLÂL MARŞI Mehmet Akif Ersoy.
20 Kasım 2011 Pazar Pınarbaşı-Aytepe/AYDIN
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
Felsefeye bir pencere açmak...
Kırk Satır.. Ziya Levent Topçuoğlu.
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
Baba ve minik oğlu şehrin sıcak(!) bir sokağından arabayla geçerken…
SENİ ÇOK SEVİYORUM ANNE …
Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama
Çelebi Grubu.
Anne Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama Sol Yanım Acıyor Necdet YILMAZ 2008
Yavrum ve ben.
ÖYKÜ Lütfen SESLİ izleyiniz....
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Benim gönül dostlarım: Dünyanın dört bir kö ş esinden derledi ğ im çiçekler.
1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu,
Temel, arkadaşıyla yolda giderken elindeki çakısıyla parmağını kesti
11-14 yaş arasına yöneliktir. AYŞE GÜL 2010
Azâb-ı Mukaddes Sesi açınız, kumanda sizdedir Neyzen Tevfik Kolaylı (Bodrum,24 Mart 1879– İstanbul,28 Ocak 1953) Üstâdın neyinden sûznâk taksim.
YAŞ OTUZBEŞ.
Orhan Veli Fotoğraf ve metinler: Ö y k ü c ü Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim( ) Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim( ) Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de.
Ömer Hayyam Rubailer BÖLÜM-2
Aşk,meşk,derken, dünyadan bir türlü kopamadım
Ömer Hayyam rubailer Ömer Hayyam
24 KASIM Öğretmenler Günü
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
Sen de Yan Canım.
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
Nasıl Genç Kalırsınız?.
KARAGÖZ İLE HACİVAT MEKTUP HÜSEYİN ÖZDEMİR 6/B 1230.
Sesli izleyin Geçişler için tıklayın Olmasa da olur dedi ğ imiz insanlarla doludur hayatımız; tanı ş tı ğ ımız, selamla ş tı ğ ımız; klasik cümlelerle.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
15 Haziran Temmuz 2010 Dr. Şakir’in Meyhanesi
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
HABİB BABA HAZIRLAYAN: ELİF ÖZDEMİR
AYDINLANMA Nasıl anlatsam bilmiyorum Düşündükçe şaşırıyorum. Dün akşam bir haller yaşadım Aydınlanıverdi sonra aklım. Yarı uykulu yarı uyanık Oda oldukça.
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
İBRETLİK BİR HİKAYE.
AĞLATAN TEVEKKÜL Sesli İzleyiniz.
26 Ağustos Gecesinde Saatler 2.30’dan 5.30’a Kadar
Olmasa da olur dediğimiz insanlarla doludur hayatımız; tanıştığımız,selamlaştığımız; Klasik cümlelerle iletişim kurduğumuz, yanıtlarını merak etmediğimiz.
Neyzen Tevfik'e doktor içkiyi men etmişti
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
İstiklal Marşının Kabulu. 12 Mart.
Cemal Granda Atatürk’ün Hizmetkârı’nın Anılarından
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
TÜM SANATÇILARA SEVGİ VE SAYGIYLA…
SEVDALILARIN.
GEÇİŞLERDE TIKLAYINIZ
2. İnanca Bağlılığı.
Karanlık bir geceye doğan aydınlıktın sen,
TABLOLAR RÜBAİLER ve Teoman Bayer Değerli kardeşim Teoman Bayer’in
NOKTALAMA İŞARETLERİNİ TANIYALIM
Sema KAHRAMAN Simenli İlköğretim Okulu
Oğlum ve ben.
BEN MİYİM? Feleğin işine akıl ermiyor,
Ne ararsın Tanrı ile aramda?
NEYZEN TEVFİK vasfiayaz 24 Mart 1879'da Bodrum'da doğdu,
NEYZEN TEVFİK vasfiayaz 24 Mart 1879'da Bodrum'da doğdu,
Sunum transkripti:

NEYZEN TEVFİK vasfiayaz 24 Mart 1879'da Bodrum'da doğdu, 28 Ocak 1953 'de İstanbul'da öldü. Neyzen Tevfik genellikle toplum kurallarına uymadan yaşamını sürdürmüştür. Sazını bir geçim kapısı haline geçirmemek için direnmiş, yalnızca içinden geldiği zaman ney üflemiştir Padişah Abdülhamiti eleştiren hicivleri sebebiyle 1908 ikinci meşrutiyete kadar altı sene Mısırda yaşadı Fon müziği eski taş plaktan kalma kendi üflediği Suzinak makamında bir taksimidir. Beşiktaş'taki Heykeli Kime sordumsa seni doğru cevap vermediler Kimi alçak, kimi hırsız, kimi deyyus dediler. Künyeni almak için partiye ettim telefon, Bizdeki kayda göre, simdi o mebus dediler. vasfiayaz

be hey dürzü ne ararsın tanrı ile aramda sen kimsin ki orucumu sorarsın hakikaten gözün yoksa haramda başı açığa niye türban sorarsın rakı, şarap içiyorsam sana ne yoksa sana bir zararım; içerim ikimiz de gelsek kıldan köprüye ben dürüstsem sarhoşken de geçerim işgaldeki hali sakın unutma Atatürk'e dil uzatma sebepsiz sen anandan yine çıkardın amma baban kimdi bilemezdin şerefsiz.. Soruyorlar: --Neyzen,çalarken mi neşelenirsin,yoksa neşeli olduğun zaman mi çalarsın? .Maliye Bakanı hakkında yolsuzluk dedikodularının dolaştığı bir dönemidir. Neyzen: " Maliye Vekili değilim ki,çalarken zevk alayım ".... vasfiayaz

İkinci Mesrutiyet döneminde nazırlığa getirilen bir zat,çok Felek Yamansın her zaman aldattın beni, Kâh düşürdün kâhi kaldırdın felek! Mecnun'sun diyerek Leylâ peşinden, Issız vâdilere saldırdın felek! Rehbersin dedin ben ise kördüm, Elimle başıma çok çorap ördüm. Kendimi bıraktım âlemi gördüm, Hesapsız günahlar aldırdın felek! Şifadır dedin zehir tatdırdın, Gençliğin okunu boşa attırdın, Körlerin yurdunda ayna sattırdın, Çıkmaz sokaklara daldırdın felek! Barışmadı gönlüm merd ile zenle, Ne bir iş bilenle, ne boş gezenle Hicran köşesinde bozuk düzenle, NEYZEN'e her telden çaldırdın felek! Sahra-i cedid 1913 Fasulyeye benziyor İkinci Mesrutiyet döneminde nazırlığa getirilen bir zat,çok geçmeden yeğeninin vali olarak atanmasını sağlar. Karsılaştıklarında,Neyzen: --Maşallah,kardeşinizin oğlu tıpkı fasulyeye benziyor. --Genç yasta vali oldu,neden fasulyeye benzesin? --İste bende onun için benzetiyorum ya. Fasulye de sırığa sarılarak büyür.

Canan Sevdalı akşamlar tekin değildir, Pek dolaşma gönül viranesinde Gururlu güneşler boyun eğildir, Şaka yoktur aşkın efsanesinde. İhtimal vermezsin, hem inanmazsın, Ateşler sarmıştır, sen uyanmazsın, Mestolduktan sonra artık yanmazsın Gönlüm gibi hikmet peymanesinde. Bir serseriyim ki dur aman bilmem, Kalbinden başka bir mekan bilmem, Gök kandil olmuşum, asuman bilmem Bu mavi gözlerin meyhanesinde. ……………………………. Herkesin Bildiğini Basın çevrelerinde tanınmış bir hanım, Neyzen'le karsılaşınca, --Aşkolsun,benim için aşifte filan gibi sözler söylemişsiniz ? Neyzen elini sinek kovalar gibi sallamış; --Hanım,sen beni tanımıyorsun. Ben herkesin bildiği şeyleri söylemem. Felsefemdir kitab-i imânim, Taparim kendi ruhumun sesine. Secde eyler hakikatinim her an, Kalbim ates-i mukaddesine

Göründü memleketin iç yüzü,çöktüyse temel Göründü memleketin iç yüzü,çöktüyse temel. Şimdilik harice karsı yüzümüz olsa dahi Yüzümüz yok bakacak kabrine ecdâdımızın. Tükürür zannederim çehremize, vatanın tarihi. Evin yolu Aksaray'da bir ev kiralar.Yeni taşındığı sıralar,geceleri  meyhaneden dönerken ara sokak içindeki evini bulmakta güçlük çekmektedir. Bir gece,karsısına çıkan bekçiye: --Bekçi baba,Neyzen Tevfik buralarda bir yerde oturuyor .Sen evini biliyor musun? --Neyzen Tevfik sensin ama beyim! --Ben sana kimim diye sormadım, Neyzen Tevfik'in evini sordum... . Gelin gibi... Son hızla giden taksinin şoförüne sesleniyor: --Aman oğlum,n'olur biraz yavaşla. --Merak etme baba,biz bu taksiyle gelin taşıyoruz. --Desene biz de düzülecekler arasındayız Sunu : Vasfi Ayaz-kasım-2007