ÇAĞRI ÇAĞRI. ÇAĞRI ÇAĞRI HEP BİRLİKTE, ADI TÜRKÇE OLAN DÜKKÂNLARDAN ALIŞVERİŞ YAPALIM!

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
babasının bizzat Mustafa Kemal olduğunu,
Advertisements

TÜRKÇEYE SAHİP OL!.
TÜRKÇE’Yİ GENÇLER ????????? ALGILAYABİLİYOR MU ? Aslı DİNÇMAN
DOĞAL SAYILARDA BÖLME İŞLEMİ
4. SINIF SOSYAL BİLGİLER.
KADINLAR VE ERKEKLER. Ev islerinde kadınlar, annelerimiz, ablalarımız, kızkardeşimiz,halamız, teyzemiz…
4-5 YAŞ ÇOCUĞUNUN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ
İLETİŞİM VE ÖĞRENME BECERİLERİ
Sayın kaymakamım. Sayın İlçe Milli Eğitim müdürüm ve Şube Müdürlerim
Medya  Medya, her türden sözlü, yazılı, basılı, görsel metin ve imgeleri içeren çok geniş iletişim araçlarını kapsayan bir kavramdır. Bu kavramın içine.
ETİK ve İTİBAR YÖNETİMİ
MEDYA Medyayı Tanımak - Medya Okuryazarlığı -.
23 NİSAN GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA
Zamirler(adıllar) Ad olmadıkları halde adın yerini tutan ve söz söyleyenle kendisine söz söylenen kimseleri anımsatan sözcüklere denir. Hazırlayan:Menendi.
Sözcük Türleri Setenay KAYA Hazırlık-D/153
TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF
SIRA DIŞI DÜŞÜNME. SIRA DIŞI DÜŞÜNME NEDİR?  Zihninizdekileri anlamlı bir şekilde kurgulayabilmektir  Orjinal bir yaklaşımdır  Uyuşmaz fikirlerin.
=>SÖZCÜKTE ANLAM<=
ANAYASADA TÜRBAN DÜZENLEMESİ İPTALİ, LAİKLİK ve DİĞER ATATÜRK İLKELERİ ANAYASADA TÜRBAN DÜZENLEMESİ İPTALİ, LAİKLİK ve DİĞER ATATÜRK İLKELERİ
Eğer sen benden önce ölecek olursan ,
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ
YOZLAŞAN TÜRKÇE !!!.
İLETİŞİMDE KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ ROLÜ
SİHİRLİ KELİMELER.
EŞİT PARÇALAR 1 adet 1 adet
CÜMLENİN ÖĞELERİ ……………….
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI
TÜRK DİLİNİN YOZLAŞMASI
HALKLA İLİŞKİLER İÇİN ÖNERİLER
KÜTÜPHANECİLİK HAFTASI
DİĞER EĞİTİM KURUMLARINDA DEĞERLER EĞİTİMİ ÇERÇEVE PLANI
FAT İ H KOLEJ İ 1982 AVCILAR FAT İ H İ LKÖ Ğ RET İ M OKULU
Aileler için bir kültür kaynağıdır Çocukların düşünce alanını genişletir Çocukları düşünmeye teşvik eder Çocukların estetik zevklerini geliştirir Çocukların.
Önce Dil Öğrenmeyi Öğrenin Önce Dil Öğrenmeyi Öğrenin Gerekli Zamanı Ayırın Gerekli Zamanı Ayırın Kullanacağınız Materyalleri Edinin Kullanacağınız Materyalleri.
SES BİLGİSİ.
GÜZEL DİLİMİZ TÜRKÇE aslı dinçman. GÜZEL DİLİMİZ TÜRKÇE aslı dinçman.
‘’de’’nin Yazımı.
EŞİT PARÇALAR 1 adet 1 adet
=>SÖZCÜK TÜRLERİ<=
TÜRKÇENİN YOZLAŞMASI.
=> SÖZCÜKTE ANLAM <=
VAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARGE BİRİMİ
CÜMLEDE DE ’NİN YAZIMI.
R.B. nisa Yürürken bir taşa bastığım zaman, gezegenimizin kabuğunu oluşturan bu taşın kim bilir kaç milyon yaşında olduğunu hep merak etmişimdir…
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
R.B. Hazırlayan Nisa Çilingir Lütfen akışında izleyiniz.
ÜŞENGEÇ YENGEÇ.
BİR KİTAP BİR DOST.
KELİME KUMBARAM.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
DOĞA KOLEJİ ORTAOKUL YARATICILIK ETKİNLİĞİ BAŞLIYOR…
 Blog oluşturmak oldukça eğlencelidir. Hoşunuza giden her konuda ya da öğrendiklerinizi, bildiklerinizi başka insanlara da gösterip öğretmek istediğinizde.
Kelime Türleri İsim soylu sözcükler de yediye ayrılır:
KİŞİSEL GELİŞİM & İKY.
 Sözün, cümlede genel anlatıma aykırı olması. Bu hastalığa yakalananların küçük bir kısmının ölüm şansı vardı.  Yakın anlamlı ya da öyle görünen kelimelerin.
GÜLCE’ NİN DOĞUM GÜNÜ.
Çocukların Zaman, Süreklilik ve Değişim Çalışması: Tarih BÖLÜM 7.
Hazırlayan:Kerem Dolapçıoğlu
TELEVİZYONUN ÇOCUK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
Reklamlar Bir malı tanıtıp beğendirmek için yapılan çalışmalara reklam diyoruz. Reklamlar televizyon, radyo, gazete, dergi ve duvar panoları aracılığıyla.
Ekmek ve gazete almaya gidiyorum. Yukarıdaki cümlede “ve” kendinden önce ve sora gelen sözcükleri birbirine bağlamıştır.Bu cümleden ”ve” sözcüğünü çıkardığımızda.
ZAMİR (ADIL).
EGE ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI YARATICI YENİLİKÇİ ÖĞRETMEN SEMİNERİ “YARATTIKÇA YAZ ATÖLYESİ” AYDAN AYKAÇ S. YUSUF ÇAĞLAYAN 16 Nisan 2011.
TÜRKÇE PROJE ÖDEVİ.
 Teknoloji nedir denildiğinde karşımıza ilk olarak; insanların ihtiyaçlarına yönelik yardımcı araç ve gereçlerin yapılıp üretilmesi için gerekli olan.
TÜRKÇENİN YOZLAŞMASI.
Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
GÖRSELLE ANLATIM Türkçenin yanlış kullanımı, Türk dilinin konuşma ve yazma bozuklukları ile ilgili yazı, kompozisyon örneğini sizlere sunuyoruz: Geçmişi.
BU SUNUMDA EMEĞİ GEÇEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİZ.
FİLLER.
Sunum transkripti:

ÇAĞRI ÇAĞRI

HEP BİRLİKTE, ADI TÜRKÇE OLAN DÜKKÂNLARDAN ALIŞVERİŞ YAPALIM!

Bir toplumu, parçalamak isteyenler, önce o toplumu düşünemez, anlayamaz hâle getirmek isterler ve işe dili bozmakla başlarlar. Çünkü dili bozulan milletin, düşünce hayatı da bozulur.

Günümüz Türkiye’sinde ne yazık ki yollarda yürürken, yabancı iş yeri adları ile karşılaşıyor ve anlam ağını kuramıyoruz. Millî dil bilincimizi kaybediyoruz. Düşünme gücümüz zayıflıyor. Bu durumun devam etmesi millî değer, millî bilinç, millî birlik, bağımsız ülke gibi kavramların yok olmasına neden olacaktır. Köle olmamak için zaman kaybetmeden, kendi dilini kullanmamaktan korkan ve özgüvenden yoksun olarak iş yerlerine verilen yabancı adlardan kurtulmaya başlamalıyız.

Türkçe sınırsız sayıda sözcük türetme gücüne sahip bir dildir Türkçe sınırsız sayıda sözcük türetme gücüne sahip bir dildir. Yabancı kelimeler yerine Türkçe kelimeler kullanarak iş yerlerimizi bu adla tanıtabiliriz. Buna dilimizin gücü her zaman yeter. Artık ne anlama geldiği sahibinin bile bilmediği, tabelasına bakıldığında içeride ne satıldığı anlaşılmayan, adını telaffuz ederken zorlandığımız yabancı adlardan kurtulmalıyız.

Değerli Türkçe Dostları, Her geçen gün büyük bir hızla artmakta olan kültürel sömürü evlerimizin içine kadar girmektedir. Bu çağrıyla sizi, millî değerlerimizi yozlaştıran, bizi kendimize yabancılaştıran ve ulusal yok oluşa sürükleyen yabancı hayranlığına karşı bir karşı duruşa davet ediyoruz.

Yaşamın her alanında karşımıza çıkan yabancı kelimelerden oluşan tabelalar, reklam panoları, gazete, dergi, televizyon kanalları ve daha birçok örneğiyle hayatımıza giren bu millî değerin bozulmasına karşı çıkmak onurunu göstermeliyiz.

Özenti ve taklitten kurtulup, iş yerlerinin adlarını Türkçe koyan yerlerden alışveriş yapmaya davet ediyoruz. Başta aydınlar olmak üzere, sivil toplum örgütlerini ve tüm halkımızı Türkçe’de birleşmeye çağırıyoruz.

GÜÇLÜ OLMAYA YENİDEN, GÜÇLÜ BİÇİMDE BAŞLAYALIM. HAYDİ, TÜRKÇE KULLANMAYA, GÜÇLÜ OLMAYA YENİDEN, GÜÇLÜ BİÇİMDE BAŞLAYALIM.

KENDİ KENDİMİZİ VURMAYALIM…

HEP BİRLİKTE, ADI TÜRKÇE OLAN DÜKKÂNLARDAN ALIŞVERİŞ YAPALIM!

YA DA

HEP BİRLİKTE, ADI TÜRKÇE OLMAYAN DÜKKÂNLARDAN ALIŞVERİŞ YAPMAYALIM!

Böyle kiraz yer miydiniz? Ya da böyle karpuz?

Ya da böyle portakallar? Kaplanlar böyle olsalardı?

Ya, arslanlar?

Filler?

Yumurtanın akı nerede? Türkçe'nin özü nerede? Bir sabah, yumurtayı kırınca böyle bir manzarayla karşılaşsanız yer misiniz? Yumurtanın akı nerede? Türkçe'nin özü nerede?

Ya da, bir arkadaşınızı ertesi gün bu halde görseydiniz? TÜRKÇEMİZİN İÇİNE GİREN YABANCI KELİMELERE BENZETEBİLİR MİYDİNİZ?

YA DİLİMİZE SAHİP ÇIKALIM

YA DA

SU- SA- LIM SUSALIM!