Besame Mucho.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 BEKLENTiSiZ SEVMEYi DENEDiNiZ Mi?
Advertisements

Aşk, Dostluk ve Güven... Lütfen sesli izleyiniz.
Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”
‘’ O Mahur Beste …..’’.
MEKTUP SESLİ.
Cümlede , fiillerin anlamını etkileyen kelimelere ne ad verilir?
HAZIRLAYAN:Melis Doğa URAL
ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
ERGUVANLAR SOLMADAN GEL
Yabancı! Ben doğmadan birkaç ay önce, babam Tennessee’de bizim küçük kasabamıza gelen bir yabancı ile tanışmış. Babam, ilk gördüğü andan itibaren bu yabancıya.
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
Işte kadınlar Pakize SUDA'nın bir yazısı.....  Sesli.
Işığı Yanan Evler Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür…
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
Sesli izleyiniz. Slayt geçişleri için tıklamayınız.
O Mahur beste çalar…..!!.
Sesli izleyiniz yılında İzmir'de doğmuştur. Bestekarımız mûsikî çalışmalarına daha yedi yaşında iken amcası Emin Efendi'den meşk ederek başlamıştır.
II. FİİLLERDE ÇEKİMLİLİK GRAMER KATEGORİSİ
KÜLKEDİSİ.
"ALLAH" DEMEK.
Ben ZİYA LEVENT TOPÇUOĞLU.
Hayat Kat Kattır. TIKLAMADAN SESLİ İZLEYİNİZ.
HAZIRLAYAN: Ece BAŞYAZICI
KENDİNİ DÜŞÜN. KENDİNİ DÜŞÜN Kimi istersen onu seç, ama önce kendini seç. Kendin için yaşa, Kendin için sev, kendin için aşık ol. Kendini beğen ve.
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
Papatya.... Papatya... Tutku, aşk ve sevgi ( anonim )
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2 AYŞE DARICI
SİNOP ilimizden bir detay : ŞEHİTLER ÇEŞMESİ
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
İSLAM DİNİNDE BAYAN ERKEK İLİŞKİSİ
ZARF (BELİRTEÇ).
sizin de şarkınız var mı?
Bir dergiden sayfa Devriminden hemen önce İran’da ünlü bir kadın.
Yarım kalmış öyküler.
Sen hangisini seçerdin?
MASALLAR DİYARI Çocuklar masalı dinlemeye hazır mısınız?
ÇIKMA TEKLİFİ !!! ERKEK : Bana isminizi bağışlar mısınız? KADIN :
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
Eski Sokaklar.
DÜNYA’MIZIN ŞEKLİ NEYE BENZER?
yumurtanın hep sarısı, hep beyazı bildiklerimiz; ya olmazsa olmaz mavisi?? sesli.
UZAKLIKLAR KÜÇÜK SEVGİLERİ YOK EDER,
Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
Hazırlayan:Ozan Doruk YAVUZ
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Olmasa da olur dediğimiz insanlarla doludur hayatımız; tanıştığımız,selamlaştığımız; Klasik cümlelerle iletişim kurduğumuz, yanıtlarını merak etmediğimiz.
PENGU İLE KARTOPU BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ EVVEL ZAMAN İÇİNDE KALBUR SAMAN İÇİNDE ÇOK UZAK VE SOĞUK BİR ÜLKEDE PENGU İLE KARTOPU YAŞARMIŞ.BİRBİRLERİNİ ÇOK.
KÜL KEDiSi-SINDRELLA Hazırlayan: Emine KOÇAK- 7/A
MEKTUP SESLİ.
Ne kartpostallar yolladım Arasına resimler koydum Arasına resimler koydum Kaç eylül daha geçti Bir cevap alamadım Bir cevap alamadım Ama ben Ama ben Ama.
İŞ TE HAYATIN EN GÜZEL YANLARI… AŞIK OLMAK. -YÜZ KA Ş LARINIZ A Ğ RIYANA DEK GÜLMEK.
Tarihe Adlarını Yazdıranlar...
"Mendelssohn" By space.
KAVGAYI ağacın yaprağına yaz; Sonbahar gelsin yaprak KURUSUN diye.
II. FİİLLERDE ÇEKİMLİLİK GRAMER KATEGORİSİ
GİRİŞ  Cinsiyet deyince aklımıza hangi girişimciler geliyor. (Pozitif ayrımcılık)  Kadının yeri evi mi?  Kadın erkek eşit mi ROLLERİ FARKLI MI? (A.Tomor)
Cem Yurtsev Yazılar: itiraf.com dan BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
EYVAH KAYBOLDUK.
Bu hareketini 24 saatte tamamlar. Gece ve gündüz meydana gelir. Bizler sabah erken uyandığımızda doğuya baktığımızda Güneş’in doğuşunu görebiliriz.
TABLOLAR RÜBAİLER ve Teoman Bayer Değerli kardeşim Teoman Bayer’in
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
Bağlaç Olan da, de’nin Yazımı
Sen hangisini seçerdin?
Ludwig van Beethoven 1770 yılında Bonn’da mütevazı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. İlk müzik öğretmeni babasıdır. Alkolik bir müzisyen olan.
HAZIRLAYAN : Özgür Arda Aslan 9A Wolfgang Amadeus Mozart, 27 Ocak 1756 yılında Avusturya'nın Salzburg kentinde doğmuştur. Babası Leopold Mozart, ablası.
Işığı Yanan Evler Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür…
Işığı Yanan Evler Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür…
Sunum transkripti:

Besame Mucho

Öyle bir şarkıydı ki,akşamın lacivert şalı Moda Koyu’nu Kalamış’ı,Suadiye’nin denize inen sokaklarını örtmeye başladığı saatlerde sanki herkes bu şarkıyı mırıldanmaya başlardı.. Besame..Besame Mucho.. Mevsim yazsa,hava kararmışsa ve hele denizden doğru hafifçe bir rüzgar esmeye başlamışsa,herkesin dilinin ucuna gelirdi.. Besame..Besame Mucho Como si fuera esta noche la faltima uez... Teneke gibi bir orkestranın solisti Bomonti Çay Bahçesinde büyük bir şarkıcı edasıyla söylerdi.. Besameee..Besame Muuucho..

Garipti aslında.. Meksike nere,Kadıköy nere ? Değil mi ? Ve Hooywood’un müzikli,şaşaalı filmleri nerede,o zamanki İstanbul’un ışıkları solgun sıradan hayatları nerede.. Ama bu şarkı 1941’de Meksika’da doğmuş,bir daha da ölmesine izin verilmemişti..Dünyanın her yanında olduğu gibi bizde de çok seviliyordu.. Söylemeyen kalmamıştı şarkıyı..iç bayıltıcı vokal grupları, flamenkocular,latin cazcılar,Las Wegas şovcuları ve hatta Elvis Presley ve Beatles.. Gene de bu şarkıyı kimin bestelediğini kimse merak edip öğrenmemiştir.. Sorsalar şarkının bestecisini;

Gırtlağı tütün ve alkolden harap olmuş,zamanında aşkından yanıp tutuşmuş El Mariachi denilen Meksikalı bir düğün orkestrasının çalgıcısı sanılabilirdi.. Yanılırsınız.. Bu ünlü ve eşsiz şarkının bestecisi kadındır.. İspanyolca bilseydik ve şarkının sözlerine dikkat edebilseydik bu sözleri yazan ve besteleyenin kadın olduğunu anlayabilirdik.. Besame Mucho..yani “ beni çok öp,defalarca öp beni..” İstek ve davranma genelde erkeklerden gelir ama beni daha çok,defalarca öp ifadesi çok kadıncadır.. Öpüşmenin aşkla,çok öpüşmenin tutkulu bir aşkla bağlantılı olduğunu düşünmek,öyle hissetmek kadınlara özgüdür..

Sadece o kadar mı ? Şarkı sözlerinin geri kalanı daha da çarpıcı ; Bu gece son gecemizmiş gibi öp beni.. Öp beni,çok öp.. Çünkü öpüşmenin ardından beni bırakacakmışsın Seni kaybedecekmişim gibi geliyor bana.. İçindeki kuşkuyu,korkuyu dindirmek için Sevgiye şehvetli ve haince bir ayrılık tadı katmak için Öpüşmek..Nasıl da kadınca.. Şarkının bestecisi bayan Consuelo Velasquez hakkında yazılanları okursanız şaşırırsınız. Meksika’nın aristokrat ailelerinden birinin kızıymış.. Dört yaşında piyano öğrenmiş ve klasik piyano kariyeri edinmiş..

Şarkının şu sözlerini de özümleyin ; Gözlerimin içine bak,çok yakın ol bana Yarınlar geldiğinde çok uzağında olacağımı Düşünmeni istiyorum.. Yoksa bu şarkı kısa ömürlü ve yarım kalmış Bir Romeo-Jülyet serüveninin ürünü mü ? Biyografisinde bayan Velasquez’in iflah olmaz bir romantik olduğu yazılı.. Şarkısı ünlenince Hollywood’dan çağırmışlar..o da bu davete uymuş ve rüyalar ülkesine gitmiş.. Genç ve çok çekici bir kadınla,üstelik de iyi bir müzisyen ve şarkıcıyla karşılaşan film yapımcıları onu hemen yıldız yapmaya karar vermişler..

Teklifleri reddetmiş Velasquez Teklifleri reddetmiş Velasquez.. Ve daha önce tanışıp içten içe aşık olduğu radyo programcısı ile evlenmeye karar verdiği için hemen Meksika’ya dönmüş Besame Mucho’nun yaratıcısı Consuelo artık yok .. Yaşayanlar ise Bu güzelim şarkıyı daima dinleyecekler.. Yaşayanlar ise bu S o n