Web uygulamalarında yeni bir yaklaşım AJAX

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MS OFFICE Access 2013.
Advertisements

SGB.NET’İN TEKNİK ALTYAPISI
İNTERNET.
İnternet Tarayıcı Programlar
Web Uygulamalarında Yeni Bir Yaklaşım AJAX
Hazırlayan: Cihan UĞUR
Copyright © The OWASP Foundation Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the OWASP License. The OWASP.
WEB SERVİCE İDRİS YÜRÜK MAHMUT KAYA.
 Ofis dışından erişim  Kurulum gerekmez  Internet Explorer, Mozilla FireFox, Google Chrome, Safari üzerinden çalışma  Sade ve basit arayüz Web Avantajları.
WEB Tasarımı & .NET Bolum 1
MIT505 İnternet ve Web Programlama: Web Şablonları ve Web düzenleme
İnternet Programcılığı
İNTERNET VE İLETİŞİM.
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
FRAMEWORK.
İNTERNET TARAYICILARINDA YENİ NESİL GRAFİK TEKNOLOJİLERİ
MIT505 İnternet ve Web Programlama: Dinamik web sayfaları, javascript
Site Türleri ve Yapıları
JavaScript Javascript , Netscape firması tarafından C dilinden esinlenilerek yazılmıştır Yazılma amacı Html'in sahip olmadığı bazı özelliklerin web sayfalarında.
Temel HTML Eğitimi Erman Yükseltürk.
IT 504 İnternet ve Web Programlama Tanıtım Yrd. Doç. Yuriy Mishchenko.
Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
WEB TASARIMIN TEMEL KAVRAMLARI. İNTERNET NEDİR? ESENTEPE KOLEJI 2.
.NET Teknolojileri .NET mimarisi VB.NET, C.NET, C#.NET
WEB TASARIMINDA TEMEL KAVRAMLAR
U Y A R I Takibeden slaytlarda anlatılan internet explorer / proxy ayarları yapıldıktan sonra ancak KHÜ Bilgi Merkezi tarafından izin verilen web sayfalarına.
APPLET KAVRAMI ve GRAFİK UYGULAMALARI
 Bilgisayarlar arasında bilgi alışverişini, dosya iletimini sağlamaktadır.  Bu protokol kullanılarak, internet üzerinde bulunan herhangi bir bilgisayarda.
BİT’ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
Bilgiye ulaşma ve biçimlendirme yöntemleri
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
İNTERNET TARAYICI (WEB BROWSER) PROGRAMLARI
BİT’İNİ KULLANARAK BİLGİYE ULAŞMA VE BİÇİMLENDİRME
İNTERNET VE İLETİŞİM.
İnterneti Tanıyalım.
Adnan TUTCAN Web 2.0 Nedir ? Toplulukları bir araya getiren, standart tasarım anlayışına yepyeni bir boyut kazandıran, daha dinamik özelliklere.
BULUT BİLİŞİM İKRAM DARA BİLEM
Web Araçları Web Teknolojileri ve Programlama ODTÜ-SEM.
web dünyasında yeni bir yaklaşım: AJAX
WEB PROGRAMCILIĞI.
MOZİLLA FİREFOX.
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
Mobil Uygulama Geliştirme
Dersi Özeti Kursun içeriğini özeti Alt başlıkları Proje Kurs esnasında kullanmayı planladığımı editörler HTMLe giriş Temel etiketler Notepad+’da.
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
Kurumsal Ağlarda Uzak ve Merkezi İşlem Birimlerinin Sanallaştırılması: Bir Uygulama Emrah ÇOLAK, SGK Aydın ÇETİN, Gazi Üniversitesi ŞUBAT 2016.
İnternet Nedir İnternet, birçok bilgisayar sistemini birbirine bağlayan, dünya çapına yayılmış olan bir iletişim ağıdır yılında ABD Savunma Bakanlığı.
İNTERNET.
Bilişim Teknolojileri Alanı Bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanlarına, gerekli olan mesleki yeterlikleri bilimsel ve teknolojik.
Mobil Uygulama Geliştirme Teknikleri
İNTERNETİN TEMELLERİ İnternet Kavramı İnternet Tarayıcı İnternet Adresi.
BİLGİSAYAR TEMEL KAVRAMLAR
XML ve XML WEB SERVİSLERİ Volkan ALTINTAŞ. XML Bağımsız bir kuruluş olan W3C tarafından tasarlanmıştır. Herhangi bir kurumun tekelinde değildir. Kişilerin.
Web Tasarımı 2.Hafta. HTML Nedir  Hyper Text Markup Language (Hiper Metin İşaretleme Dili) web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart metin.
Web Önyüzü Nasıl Olmalı? : İskelet {css} : Görünüm JavaScript() : Etkileşim.
DEÜ B İ LG İ İ ŞLEM DA İ RES İ FORMS & REPORTS YAYıNLAYıCı YAŞAR DEREL İ.
İnternet Nedir? İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
| Zararlı JavaScript Analizi |
Web Tarayıcıları Kullanıcıların internete girmek içi kullandıkları yazılımlardır. Çıkış tarihine göre bazı web tarayıcıları : 1- Internet Explorer –
Web Tasarımı Giriş.
İnternet Tarayıcı Programlar
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
Web Teknolojileri ve Programlama ODTÜ-SEM
Bu sununun aynısını (Animasyonlar vb
Bu sununun aynısını (Animasyonlar vb
İOS PLATFORMUNDA MOBİL TRAFİK CEZA BİLDİRİM UYGULAMASI
Genel PHP Akademik Bilişim 2003 Adana, Şubat 2003 Hidayet Doğan
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitek Haydar TUNA Teknik Öğretmen ve Yazar
Sunum transkripti:

Web uygulamalarında yeni bir yaklaşım AJAX

ÖZET Ajax Nedir? Ajax Hangi Teknolojileri Kullanır? Ajax’ın Çalışma Mantığı Nasıldır? Ajax’ın Avantajları Ajax’ın Dezavantajları Ajax Nerelerde Kullanılır?

Ajax ne değildir? Bir futbol takımı değildir Bir deterjan değildir Bir dil değildir Bir program veya geliştirme ortamı değildir İndirilebilir bir şey değildir Xmlhttprequest ‘in diğer adı değildir Xmlhttprequest ile aynı şey değildir

Ajax nedir? En yaygın kullanım alanı sayfayı tekrardan yüklemeye gerek kalmadan sayfada görünür değişiklikler yapmaktır. XMLHttpRequest kullanarak birden fazla bağımsız işlemi yapabilir. Bazı bilişim uzmanları, AJAX’ın HTML ve XML den sonra en yenilikçi İnternet yazılımı olduğunu Web 2.0’ı geliştirip, 3.devreye ulaştırdığını iddia etmişlerdir. Wikipedia’dan…

En önemli özelliği Sayfayı yeniden yüklemeye gerek kalmaksızın, sayfada görünür değişiklikler yapmaktır.Tüm sayfa yenilenmez ilgili alanlar değiştirilir.Kullanıcı etkileşimi sağlanır.

Ajax tekniği hangi etkileşimleri kullanır? Bilgiyi biçimlendirmek ve görüntüsünü değiştirmek için XHTML (ya da HTML) ve CSS. Görüntülenecek bilgiyi dinamik olarak göstermek ve onunla etkileşimli çalışmak için özellikle JavaScript ve JScript gibi ECMAScript olan kullanıcı tarafındaki bir scripting dili yardımıyla erişilebilen DOM. Web sunucusu ile bilgi değiş tokuşunda kullanılan XMLHttpRequest objesi Kullanıcıyla sunucu arasındaki bilgi alışverişlerinde genelde XML formatı kullanılır.

Destekleyen browserlar Mozilla Firefox 1.0 ve üstü, Netscape 7.1 ve üstü, Konqueror, Microsoft Internet Explorer 4.0 ve üstü, Opera 7.6 ve üstü, Apple Safari 1.2 ve üstü

Ajax’ın Getirdiği Yenilikler Daha hızlı daha zengin web uygulamalarının oluşturulabilmesini sağlar. İstemci ile sunucu arasındaki veri trafiğinin azalmasını sağlar Web sayfası ile kullanıcının iletişiminin artmasını sağlar

Ajax’ın Avantajları İstediğiniz her web tabanlı programlama dili ile kullanabilirsiniz. Zengin kullanıcı arayüzü sağlar. Network trafiğini azaltır. Tüm sayfa yenilenmez ilgili alanlar değiştirilir. XMLHttpRequest kullanılarak birden fazla bağımsız işlem yapılabilir. Bant genişliğini ayarlamak Java appletler gibi taşınabilir uygulamalar olması Verilerin hızlı görüntülenmesi.

Ajax’ın Dezavantajları Her tarayıcı için ayrı ayrı kod yazmak gereklidir. Bütün tarayıcılar desteklemeyebilir. Google gibi arama motorlarında henüz 2.planda tutulması Yanıt Verme Süresi Tarayıcılardaki “geri” butonunun her zaman desteklenmemesi Ağ güvenliği ve geri bildirimi

Ajax Nerelerde Kullanılır? Ajax hemen hemen web’de bir çok şey için kullanılır. Bunun bir örneği ise Google Map. Kullanıcı sayfadaki haritaya tıklayıp resmi çektiği an,bütün sayfa yeniden yüklenmeden bilgi anında gösterilir. Sadece bilgi yüklenir görüntü kırpmadan. Bütün bunlar Ajax’ın senkrons özelliği tarafından yapılmaktadır.

TEŞEKKÜRLER Hazırlayanlar Şahin Tavşan Güven Şahin Soner Demirbilek