İSLAM TARİHİ I.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
9. SINIF TARİH DÖRT HALİFE DÖNEMİ / 03 / 2014.
Advertisements

Türkler ve Müslümanlık
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
IFMB202: FEN VE TEKNOLOJİ PROGRAMI VE PLANLAMA 2016-Bahar Dönemi 2. HAFTA Yrd. Doç. Dr. Bahadır Namdar Fen Bilgisi Eğitimi ABD.
İMAM HATİP ORTAOKUL VE LİSELERİ MÜDÜRLERİ TOPLANTISI GÜNDEMİ 1- Açılış ve Tanışma 2- Memnuniyet Anketi Analizi 3-Değerlendirme (Sayın Kâmil AYDOĞAN) 4-İlimizdeki.
1 K-3 AKAİD İLMİNİN GEÇİRDİĞİ MERHALELER A. Asrı Saadetteki Durumu Asr-ı Saadette itikadi konularda mutlak bir teslimiyet hakimdir. Peygamberimizin irşadının.
Bby133 BİLGİ Lİteratürü dersİ
FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI.
EMEVİLER DÖNEMİNDE SOSYAL TABAKALAR.
1. Ders Bir, İki ve Üç Yazarlı Eserlerin Kataloglanması Prof. Dr. Bülent Yılmaz Arş. Gör. Tolga Çakmak.
ÖMER ERDEM. Ömer Erdem 1967 yılında Konya’nın Bozkır'a bağlı olan Harmanpınar köyünde dünyaya geldi. KİMDİR?
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
EMEVÎLER (661–750).
GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
PROJE ADI: B ü y ü kler Okuyor, Ben Dinliyorum; Kitaplarla B ü y ü yorum PROJENİN KONUSU: K ü t ü phaneler Haftası m ü nasebetiyle Bizimkent İlkokulu,
TARİHİ RİSK! TARİH BİLİMİ. Osmanlı Devletinde tarihi olayları kaydetmekle görevlendirilen kimselere verilen ad? Vakanüvis.
NE YAPMAK İSTİYORUZ?  Günümüz şartları göz önünde bulundurularak hafızlık geleneğini sürdürmek.  Hafızlık eğitimini okul eğitimleri ile beraber yürütmek,
Mustafa Süreyya SEZGİN Mustafa Süreyya SEZGİN HAT SANATI Arap harfleri çevresinde oluşmuş güzel yazı yazma sanatıdır. Bu sanat Arap harflerinin 6. yüzyıl.
Nurullah Ataç.  21 Ağustos 1898’de İstanbul Beylerbeyi’de doğdu. 1957’de Ankara’da yaşamını yitirdi. Türk edebiyatında modern anlamda deneme türünde.
TARİH PERFORMANS ÖDEVİ HAZIRLAYANLAR HAZIRLAYANLAR Veli KORUZ & Ali TÜLÜ Veli KORUZ & Ali TÜLÜ.
Leyla İÇERLİ Araş. Gör. Dr. Aksaray Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü.
İran ile birlikte Mısır ve Suriye’de de faaliyet gösteren Haşhaşiler, dinî tarikat ve aynı zamanda siyasi hedefleri olan bir terör örgütü gibi hareket.
Emine Hoşoğlu doğan İstanbul şehir üniversitesi Eylül 2014
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan İdari Personel Anket SONUÇLARI.
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
Ders Kitaplarında Cinsiyetçilik....
GÜNEY CEPHESİ MARAŞ ANTEP URFA DESTANLAŞAN DİRENİŞ SÜTÇÜ İMAM
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
Din Kültür Ve Ahlak Bilgisi
Eğitimde ve Psikolojide ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
ASSURE Modeli.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
Pedagojİk formasyon sertİfİka programI ÖğreTİM İLKE VE YÖNTEMLERİ Hafta I Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
Öğretimin Uyarlanması
Yükseköğretim Kurumları Sınavı Bilgilendirme Sunusu
(EDS462/OMB504) OKUL DENEYİMİ – II
Adlar (İsimler) Ad soylu sözcükler Fiiller
TARİHDE BİLİM BİLİM VE SANAT ÖZGÜRLÜĞÜ
ESENLİ BİLAL ŞAHİN İMAM HATİP ORTAOKULU
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)
DOĞAL SAYILAR TEST SORULARI
Bugün neler öğreneceğiz?
YONT221 Küreselleşme ve Yerelleşme
ERASMUS+(ÖĞRENCİ STAJI) ALMANYA (BERLİN)-İSPANYA (MARBELLA)
ÇUMRA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
GİRİŞ Dersin Tanıtımı Ders tanımı ve dönemi programının içeriği
İSLAM TARİHİ I.
TÜRK VALİLERİNCE KURULAN DEVLETLER TOLUNOĞULLARI
Gözde Görüntü Oluşumu ve Göz Kusurları
Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi
Öğrenci Başarısının Belirlenmesinde Yeni Yaklaşımlar
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
ABBÂSÎLERE BAĞLI DEVLETLER II
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ANAYASA HUKUKU.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Poster Başlığı Birinci YAZAR Bulunduğu eğitim düzeyi (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora), Lisans için bulunduğu sınıf, öğrenim gördüğü kurum, lisansüstü öğrenciler.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İçindekiler İslamiyet’ten Önce Arap Yarımadası Hz. Muhammed Dönemi
Nitel Araştırmalar.
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
Sunum transkripti:

İSLAM TARİHİ I

GİRİŞ Tanışma ve Dersin Tanıtımı Ana kaynakların tanıtımı Dersin amaçlarının tanıtımı Sınıf yönetimi kurallarının konuşulması Ders işleme yönteminin tanıtımı Öğrencilerin nasıl hazırlık yapacağına yönelik bilgilendirme Öğrencilerin dersten beklentilerinin konuşulması Dersin dönem programının tanıtımı

GİRİŞ Dönem Konuları: *Dört Halifenin hayatı ve şahsiyetleri *Dört Halife döneminde Ridde Savaşları ve Fetihler *Dört Halife döneminde iç mücadele *Dört Halife Döneminde İdari ve Mali Yapı, Medeniyet ve Kültür *Emeviler Kuruluş Emevilerin Süfyaniler Kolu Emevilerin Mervaniler Kolu

GİRİŞ Dönem Konuları: *Emeviler Ömer b. Abdülaziz ve Sonrası Yıkılış *Ara Sınav *Emeviler Dönemi İdari, Mali, Sosyal ve Kültürel Durum *Abbasiler Kuruluş Harun Reşid Dönemi sonuna kadar * Abbasiler Me’mun Döneminden itibaren

GİRİŞ Dönem Konuları: *Abbasiler Mu’temid döneminden itibaren Yıkılış *Abbasiler Dönemi İdari, Mali, Sosyal ve Kültürel Durum * Türklerin İslâm Dinini Kabulü *Abbasilerin zayıflama döneminde ortaya çıkan Müslüman Devletler: Endülüs Emevîleri, Fâtımîler. Eyyûbîler, Memlûkler. Büveyhîler, Tâhiroğulları, Sâmanoğlulları

GİRİŞ Ana Kaynaklar: * Dönem Planı * Sabri Hizmetli, İslâm Tarihi, Ankara, 2001. H. İbrahim Hasan, Siyasi, Dini, Kültürel, Sosyal İslâm Tarihi, İstanbul, 1991. *Zekeriya Kitapçı, Yeni İslâm Tarihi ve Türkler I- II, Konya, 2005. İrfan Aycan-İbrahim Sarıçam, Emevîler, Ankara, 1999. İrfan Aycan, Saltanata Giden Yolda Muâviye b. Ebî Süfyân, Ankara, 1990.

GİRİŞ * İrfan Aycan, Emevîler Dönemi Bilim Kültür ve Sanat Hayatı (M. Söylemez, R. Altınay, F. Erkoçoğlu ve Nizamettin Parlak ile birlikte), Ankara, 2003. * Mehmet Özdemir, Endülüs Müslümanları I-III, Ankara, 1997. * Nesimi Yazıcı, İlk Türk İslâm Devletleri Tarihi, Ankara, 2002. * Hasan Kurt, Orta Aya’nın İslâmlaşma Süreci (Buhara Örneği), Ankara, 1998.

GİRİŞ * Hasan Kurt, Türk-İslâm Dönemine Geçişte Tâhiroğulları, Ankara, 2002. * Doğuştan Günümüze Büyük İslâm Tarihi, Ankara, 1989. * H. İbrahim Hasan, Siyasi, Dini, Kültürel, Sosyal İslâm Tarihi, İstanbul, 1991. *Zekeriya Kitapçı, Yeni İslâm Tarihi ve Türkler I-II, Konya, 2005.