NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Proje Bütçesinin Hazırlanması - -- Proje Bütçesinin Hazırlanması -
Advertisements

Trakya Üniversitesi Deney Hayvanları Ünitesi Laboratuvarda İşletme Kavramı Prof.Dr. Hakan ERBAŞ.
KİŞİSEL HİJYEN.
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
Geleneksel Servis Türleri
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
KAT HİZMETLERİNİN TANIMI ve ÖNEMİ
TARIM EKONOMİSİ İSTATİSTİĞİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
YAT VE MARİNA İŞLETMELERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ Konaklama İşletmelerinde Kat Hizmetlerinin Yeri ve Önemi NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi iisbf.nisantasi.edu.tr

Hafta 1 : Konaklama İşletmelerinde Kat Hizmetlerinin Yeri ve Önemi Geçmişten Günümüze Housekeeping : Bir yerden bir yere seyahat etmek en temel ihtiyaç olan konaklama ve yemek ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Selçuklu ve Osmanlı döneminde kervan yolları üzerinde yapılan kervansaraylar , hanlar Anadolu’daki Türk konaklama tesislerinin en güzel örnekleridir. Osmanlı döneminde varlıklı ailelerin yaşadığı köşkler ve konaklara bakıldığında temizlik hizmeti biriminin basit şekilde oluşmaya başladığı görülmektedir.2.Dünya Savaşı sonrası gezip görmek amaçlı seyahatlerin artmasıyla ilk modern oteller kurulmaya başladı.   NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © Günümüzde Housekeeping : İşletmenin hedeflediği mali portre ve standartlara bağlı kalarak tesisin; hijyenik ve estetik temizlik-bakım işlevlerini yerine getiren bölümdür. Kat Hizmetlerinin Otel İşletmelerine Sağladığı Katkılar : Misafirlerin geceleme ve konaklama ihtiyacını giderir. Gelir kaynağıdır. Misafirler tarafından en uzun süreli kullanılan departmandır. Misafirlerin tekrar gelmesini sağlar. Hizmet çeşidi en fazla olan bölümdür. Personel sayısı fazladır. Otel yatırımının korunmasını sağlar. Kat Hizmetleri Departmanının Sorumluluk Alanları :Misafir odaları ,ortak kullanım alanları,koridorlar,lobi,toplantıodaları,havuz,depolar,asansörler,yemekhane,çamaşırhane,sağlık kulübü, spor salonu Kat Hizmetleri İle İlgili İşlerin Yerine Getirilmesi Sırasında Göz Önünde Bulundurulması Gerekenler :Otelin temizliği (mutfaklar, depolar hariç).Temizliğin sürekliliği. İşlerin belli hızda yapılması. Temizliğin sıklık kurallarına uygunluğu. Müşteriye kendi ev rahatlığını sunmak. İşleri sessiz bir şekilde yerine getirmek. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©