Kaynama Noktası: Isıtılan bir sıvının gaz fazına geçtiği sıcaklıktır

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MADDE ve ISI.
Advertisements

MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
MADDELERİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
ISI MADDELERİ ETKİLER.
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. * Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale geçmesine YOĞUŞMA denir. * Kar kışın yağar. Yağmur ise.
KARIŞIMLAR Karışım: Birden çok element veya bileşiğin kimyasal özelliklerini kaybetmeden bir araya getirilmesiyle oluşan madde topluluğuna karışım denir.
GAZLAR.
Hazırlayanlar: Behsat ARIKBAŞLI Tankut MUTLU
Basıncın Suyun Kaynamasına Etkisi
FİZİKSEL ve KİMYASAL DEĞİŞİM
ERİME VE DONMA BUHARLAŞMA VE YOĞUNLAŞMA KAYNAMA BOZULMA
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNUR
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNURLAR
Bir maddeyi diğerlerinden ayırmamıza ve ayırdığımız maddeyi tanımamıza yarayan özelliklere denir.
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ.
ÇÖZELTİLER.
YOĞUNLAŞMABUHARLAŞMAKAYNAMA tersidir hızlı olur.
ISI MADDELERİ ETKİLER LALE GÜNDOĞDU.
HAL DEĞİŞİMİ.
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ.
ISI ve SICAKLIK.
MADDENİN HALLERİ ve ISI
Genleşme ve Büzülme Katı , sıvı ya da gaz halinde bulunan maddelerin hacimleri ısı aldığında artar, bu olaya genleşme denir. Aynı maddeler sıcaklığı düşük.
KARIŞIMLAR.
Maddeleri birbirinden ayırt etmek için her bir maddenin kendine özgü özelliklerini kullanırız. Örneğin; renk, koku, tat ve sertlik gibi özellikleri ile.
Ç. MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
SU HALDEN HALE GİRER.
YOĞUNLAŞMA BUHARLAŞMA KAYNAMA hızlı olur tersidir.
ISI VE SICAKLIK.
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
ISI MADDELERİ ETKİLER.
KARIŞIMLAR.
maddenin ayırt edici özellikleri maddenin değişim olayları
Kaynama sıcaklığı erime ve donma sıcaklığı yoğunluk diye üç’ e ayrılır.
Çözünürlük ve baskı. Roult kanunu. Koligatif özellikler.
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ.
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
1. Kaynama noktası Ayırt edici özellik, bir maddenin diğer maddelerden farklı olduğunu gösterir. Maddelerin kaynama, erime, donma noktaları ve yoğunluk.
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
Sıcaklığı ölçmek için termometre adı verilen alet kullanılır
ISI VE SICAKLIK.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
4.MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
                Madde Tanımı Kütlesi,hacmi,eylemsizliği olan,tanecikli yapıdaki her şeye madde denir. Yer yüzünde gözümüzle görebildiğimiz her şey maddedir.
MADDE VE ÖZELLİKLERİ MADDE.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
Çözeltiler.
Kimya Koligatif Özellikler.
Karışımlar.
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ.
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
+ = Çözelti Çözücü ve çözünenden oluşmuş homojen karışımlardır.
GAZLAR 6. Ders.
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
Maddenin Yapısı ve Özellikleri
HAL DEĞİŞTİRME İLE İLGİLİ ÖZELLİKLER:  1.Hal değiştirme süresince sıcaklık sabit kalır. 2. Her maddenin belirli bir basınç altında belirli bir.
MADDENİN HALLERİ VE ÖZELLİKLERİ
MADDENİN ÖZELLİKLERİ.
GENEL KİMYA Çözeltiler.
MADDENİN HALLERİ MADDENİN KATI HALİ MADDENİN SIVI HALİ
Harun TEKİN KİMYA GAZLAR Harun TEKİN KİMYA
KONULAR Maddenin Ayrıt Edici Özellikleri Suyun Serüveni.
KAYNAMA ve SÜBLİMASYON
MADDENİN HALLERİ KATILAR HAL DEĞİŞİMLERİ SIVILAR GAZLAR.
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
MADDELERİN SINIFLANDIRILMASI
2.Maddenin Ayırt Edici Özellikleri
Sunum transkripti:

Kaynama Noktası: Isıtılan bir sıvının gaz fazına geçtiği sıcaklıktır Kaynama Noktası: Isıtılan bir sıvının gaz fazına geçtiği sıcaklıktır. Kaynama sırasında sıvının buhar basıncı açık hava basıncına eşittir. Sıvılar ve gazlar için ayırt edici bir özelliktir, çünkü kaynama sıcaklığı yoğunlaşma sıcaklığına eşittir. Kaynama Sıcaklığına Etki Eden Faktörler : a) Açık Hava Basıncı : Kaynama sıcaklığı atmosfer basıncıyla doğru orantılı olarak artar ya da azalır. Yükseklere çıkıldıkça dış basınç düştüğünden sıvıların kaynama sıcaklıkları da düşer.

b) Sıvının Cinsi : Kaynama sıcaklığı her sıvı için farklıdır b) Sıvının Cinsi : Kaynama sıcaklığı her sıvı için farklıdır. Örneğin saf su 100 0C de , C2H5OH 78 0C de kaynar. c) Sıvının Saflığı: Saf sıvılar sabit basınç altında her zaman sabit bir sıcaklıkta kaynarlar. Fakat sıvıya, sıvıda çözünebilen bir katı eklendiği zaman kaynama sıcaklığı yükseldiği gibi, donma sıcaklığı da düşer. Saf su 1 atm basınçta 100 0C de kaynadığı halde tuzlu su 100 0C nin üzerindeki bir sıcaklıkta kaynar ve kaynarken sıcaklık sabit kalmaz.  

-Kaynama noktası buhar basıncıyla ters orantılı olup buhar basıncı yüksek olan sıvıların kaynama noktaları düşüktür. Alkolün kaynama noktası saf sudan düşük olup buharının yaptığı basınç saf sudan fazladır.  -Sıvının miktarı yada ısıtıcı kaynağın gücü kaynama sıcaklığını değiştirmez sadece sıvının kaynamaya başlaması için gerekli olan süreyi değiştirebilir.  -Buhar basıncı madde miktarına bağlı değildir. Sadece sıvının cinsine ve sıcaklığına bağlıdır.