Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim alan Çınaroğlu, 1961 senesinde buradaki eğitimini tamamladıktan sonra grafiker olarak çalışmaya başladı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEŞVİK ÖDÜLLERİ.
Advertisements

AB ÖYKÜ YARIŞMASI AB BİLGİ AĞI 2013
Yaşam3Geni Eğitim Danışmanlık
«Fidanlar Çınarların İzinde» Projesi
Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri
Powerpoint Uygulaması
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
Hayatı Eserleri Ödülleri
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
18 Şubat 2013 Pazartesi 2. Sınıflar Aqua Florya Akvaryum Gezisi
Yıl Sonu Veli Toplantısı
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN.
MAVİSEL YENER.
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 21 – 24 Mart 2009 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul.
Çiğdem ODABAŞI.
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.
TANIŞMA GÜNÜMÜZ OKULUMUZUN BÖLÜMLERİNİ GEZEREK TANIDIK.
ASLI DER.
MÜGE İPLİKÇİ.
YURDUMUZUN TANINMIŞ MÜZİKÇİLERİ
HİCABİ DEMİRCİ.
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
FİLİZ ÖZDEM İstanbul, 19 Temmuz 1965.
İngiliz Edebiyatı ve Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi 1 Ocak – 31 Aralık 2014 Etkinlikler.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. Okullar arası Yıldız Erkekler Basketbol - Çeşme Birinciliği 2. Okullar arası Genç Kız Voleybol - Çeşme İkinciliği 3.
Haldun Taner’İn hayatI
Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür
MELİKE KARACA FİZİKOKİMYA.
Konu: Kemal SUNAL kimdir?
SÜLEYMAN TARIK BUĞRA ( 2 EYLÜL ŞUBAT 1994 )
YıllarTakdirTeşekkürOnur Belgesi ÖDÜL ALAN ÖĞRENCİ SAYILARI (TABLO-……) YıllarKütüphanedeki Kitap SayısıKütüphaneden Yararlanan.
Bİz kİmİz? Hacettepe Robot Topluluğu mikro denetleyici temelli robot ve otomasyon teknolojileri üzerine çalışan bir öğrenci.
YUSUFELİ DEREİÇİ İLKÖĞRETİM KURUMU 29/05/2013. GÜNDEM MADDELERİ 1-Okulumuz hakkında genel bilgiler 2-Okulumuzun ve çevresinin fiziki durumu hakkında bilgiler.
Kemal sunal’ ın hayatı 1944 yılında İstanbul’da doğdu. Vefa Lisesi’nden mezun oldu. Sanat hayatı, “Zoraki Tabip” adlı tiyatro oyunuyla başladı.
Bibliyografya.
7/… ANADOLU’DA TÜRK KÜLTÜRÜ Ad, Soyad, No
MUM IŞIĞINDA ŞARKILAR. Projenin içeriği: Türk sanat müziğinin klasikleşmiş ama yeni nesil tarafından da hala beğeni ile dinlenen eserleri, günümüz Türk.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1.Sıcak Mutfak dalında, Türkiye Birinciliği 2.Soğuk Mutfak dalında, Türkiye Birinciliği 3. Otelcilik Bölümü Okulları İzmir.
ADANA MÜFTÜLÜĞÜ CAMİ DIŞI HİZMETLER PROJESİ SUNUMU
Eğitim-öğretim HizmetleriEğitim-öğretim Hizmetleri 1 Sosyal Kültürel ve Sportif FaaliyetlerSosyal Kültürel ve Sportif Faaliyetler 2 Proje FaaliyetleriProje.
Miyase Sertbarut 1963 yılında Ceyhan’da doğdu. Evin en küçük kızıydı. İlkokula bir köy okulunda başladı. Köpeği Karabaş’ı ve Pamuk’u hiç unutmadı. Ankara,
29 Nisan 2016, Otel Altınyazı, Avanos, Nevşehir. Turizm Eğitimine Hizmet Ödülleri, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi tarafından 2008 yılında başlatılan.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
Türk Çocuk Kitapları. Türk çocuk kitaplarıyla ilgili sorunlar Türler kısıtlı (biyografi, şiir çok az) Farklı yaş gruplarına hitap eden kitap az Tema veya.
Deniz Lisesi Komutanlığı. -Yarışmaya 43 proje ile iştirak edilmiş, -İstanbul Asya Bölgesi çapında 7 proje sergilenmeye değer görülmüş, 3 dalda (Biyoloji,
G U R U R D U Y D U K L A R I M I Z D A N Ö R N E K L E R.
ERBAA SINAV DERGİSİ DERSHANESİ. 1. SORU İstanbullu Hoca olarak da anılan Reşit Efendi hangi romanın kahramanıdır?
Ahmet Kutsi Tecer.
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
MODA TASARIMCILIĞI.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
ENGELLİLERDE MASA TENİSİ
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
FOTOĞRAFLARLA GÜZEL TÜRKİYE'MİZ.
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
( ).  1904 yılında İstanbul’da doğmuştur.  Bahriye Mektebi, İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünde öğrenim gördü.  17 yaşında ‘’İstanbul.
Hazırlayan:Ayşe Ulusoy
1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu 1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu. Az topraklı köylü bir ailenin çocuğu. 1948'de Gönen.
HAKAN GÜRSU HAYATI. Doğumu: 1959, İstanbul Endüstriyel Tasarımcı, doktoralı öğretim üyesi 1959 yılında İstanbul'da doğan Hakan Gürsu, 1984 yılında Orta.
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
Biyografi Nedir? Ünlü bir yazarın, oyuncunun, bilim insanının, profesörün, tarihçinin kısaca önemli insanların hayatını başka.
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yaşar Kemal Hayatı  1922’de Osmaniye’nin Hemite köyünde doğdu.  Asıl adı Kemal Sadık Göğceli’dir.  5 yaşında kan davası yüzünden babasını yitirdi.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim alan Çınaroğlu, 1961 senesinde buradaki eğitimini tamamladıktan sonra grafiker olarak çalışmaya başladı yılları arasında DEVA ilaç fabrikasında grafiker olarak çalışan Çınaroğlu, 1970'lerden bu yana çocuk hikayeleri yazmaktadır.

Türkçe ders kitaplarında da eserlerine yer verilen Ayla Çınaroğlu, bazı yurt dışı basın organlarında yazar ve çizer olarak tanıtılmıştır. Kültür Bakalnlığı tarafından 1979 senesinde düzenlenen çocuk öyküsü ve senesinde düzenlenen çocuk filmi senaryosu yarışmalarında ikincilik, 1982 senesinde TOBAV'ın düzenlediği çocuk oyunu yarışmasında da birincilik elde etmiştir

Çınaroğlu'nun kaleme aldığı bazı oyunlar, Devlet Tiyatroları ve İstanbul Şehir Tiyatroları repertuvarlarına eklenmiştir. Aynı zamanda 2006 senesinde ÇGYD önerisi ile IBBY on Books for Young Yazın Onur Listesi’nde Certificate of Honur for Writing yer almıştır.

Ödülleri Yazın alanında: Kültür Bakanlığı’nca düzenlenen çocuk öyküsü ve Çocuk filmi senaryosu yarışmalarında ikincilik TOBAV çocuk oyunları yarışmasında birincilik ödülü DE Yayınevi Masal Yarışmasında ikincilik,

Tasarım alanında: Turizm Bakanlığı, hediyelik eşya yarışmasında TRT özel ödülü, Kültür Bakanlığı En İyi Tasarlanmış Kitap yarışmasında ikincilik Kültür Bakanlığı En İyi Tasarlanmış Kitap yarışmasında üçüncülük ödülü.

Onur Ödülleri Çocuk ve İlk gençlik Edebiyatı Onur Ödülü (ÇİKEDAD "Çocuk ve İlkgençlik Kültürü ve Edebiyatı Araştırmacıları Derneği", "Marmara Eğitim Kurumları", "Maltepe Üniversitesi") Veli'nin Kurabiyesi - Yazın Onur Ödülü (CGYD "Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği" IBBY "International Board on Books for Young People")

İzlediğiniz için teşekkürler…