ERP Projesinin Aşamaları İzmir. ERP Projesinin Aşamaları SatışSatış - Başlangıç – Kurulum – Analiz – Plan – Uyarlama – Eğitim – Geliştirme.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
This project is produce with the financial assistance of EU
Advertisements

Restaurant Yönetim Sistemi
/ Tel: (216) Ayrıntılı bilgi için lütfen bize ulaşınız. / Tel: (216)
KESİKLİ ÜRETİMDE SÜREÇ YÖNETİMİ VE ÜRETİM PLANLAMANIN YAZILIM DESTEĞİ İLE YAPILMASI Tuğrul Tamtürk –Tekstil Yük. Müh. İbrahim Büket – Tekstil Müh.
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
TALEP MODÜLÜ SATINALMA İŞLEMLERİNİ BİR MERKEZDE YAPAN, ANCAK TALEPLERİ DEĞİŞİK BİRİMLERCE OLUŞTURULAN İDARELERİN İŞLEMLERİNİ KOLAYLAŞTIRMAYI AMAÇLAYAN.
Kazanmak isteyenlere Crm9 0
e-Fatura İşlemleri e-Fatura İşlemleri İçin Gerekli Adımlar
Bilgi Paketi Çalışmaları
Restaurant Yönetim Sistemi
MODÜL 4 Organizasyon.
INTRANET.
Problemi Çözme Adımları
G İ R İŞ VE GENEL KAVRAMLAR Tıp, İnşaat, Elektronik, Eğlence, Alışveriş gibi bir çok sektörde kullanılır Analiz, tasarım, geliştirme, test, canlı ortam.
KASIM 2013 UMEDER 2. SRC ÇALIŞTAYI.
Ender Topuz Ford Otosan - Yazılım mimarı
“Proje Adı” “Müşteri Kurum” “Yürütücü Kuruluşlar”.
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
CPM MASTER ERP Kalite Yönetimi
Proje Dosyanızda Yer Alacak Belgeler
Stok YönetimiMüşteri YönetimiBütçe hazırlama Ödeme takibiMasraf girişTalep Yönetimi Proje yönetimiRaporlamaOtomatik Bilgilendirme.
TESİS YÖNETİMİ DİREKTÖRLÜĞÜ
Bora GÜRSEL CBÜ BAUM Proje Yöneticisi
7.1 GENEL Kuruluş, güvenli ürünler gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan süreçleri planlamalı ve geliştirmelidir.
Member of Consortium This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey Rolf Bracke International Geothermal Center Jeotermal.
Sistem Geliştirme Sistemin tanımı. Sistemin Temel özellikleri
109/06/08 VIVA Eğitim İlişkileri Yönetimi. 209/06/08 Ajanda Hedefler & Gerçekleşenler Proje Yönetimi AR - GE Sistem Testler Sonuç Demo Sorular & Yorumlar.
Biz Kimiz, Hangi Konularda Hizmetinizdeyiz?
3. Üretim Sistemi Geliştirme Planı ve Üretim Planının Hazırlanması
İNOVASYON HAFTALIK DEĞERLENDİRME SUNUMU
Şişecam S ayısal Yönetimle Verim VIII. "Türkiye'de İnternet" Konferansı 20 ARALIK 2002 Canan Özcan Türkiye Şişe ve Cam Fab. A.Ş.
ERP Projelendirme Süreci
yazılımda yenilikçi çözümler
Tetkik Aşamaları Vildan MEVSİM.
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 9) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
DBS~Ders Bilgi Sistemi 1.0
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
PROJE GELİŞTİRME VE YÖNTEMİ II
Kritik Finansal Sistemlerde Yazılım Değişiklik ve Takip Yönetim Sistemi Mehmet Vacit BAYDARMAN BİLGİ TEKNOLOJİLERİ.
30 Eylül 2014 Eğitim Çalışmaları Webinar. Eğitim Çalışmaları Genel değerlendirme Eğitim planları – Grup gereksinimlerinin belirlenmesi – Eğitim süresinin.
Yapım Aşamaları (Production Steps)
Kurumsal ve Gelişmiş Stratejik Planlama Çözümü.
Kurulan firma ismini, öğrenci isim, numara ve iletişim bilgilerini içermelidir.
8.SINIF / SOSYAL BİLGİLER Modül Soru Bankası.
Faaliyet Planlamasının Yapılması
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
 Projeler üç nedenle sona erdirilirler. 1. Proje amaçlarına ulaşılmış ve başarılı olarak tamamlanmıştır. 2. Projenin durdurulması gerekmektedir. 3. Proje.
Ulusal Bilgi Sistemleri Güvenlik Programı Bilge KARABACAK 8 Haziran 2007, Ankara.
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
Sunum Planı 2 Kurulum Süreci Gerçekleştirilecek Çalışmalar Giriş USBS Hakkında Fizibilite Süreci Hedef & Fizibilite Çıktıları Yapılan Çalışmalar.
Manufacturing Planning and Control – İmalat/Üretim Planlama ve Kontrol
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
Bilgi Teknolojileri Denetimi Bilgi Teknolojileri (BT) denetimi ve denetim sürecinin oluşturulması; Bilgi Teknolojileri ile ilgili unsurların güvenlik altında.
VBT Bilgi Teknolojileri
SAP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir.
KALİTE YÖNETİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
BİLGİ İŞLEM YAPILANMASI
FUAR ORGANİZASYONU.
BÜTÜNLEŞİK KAMU MALİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİ
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
ENTES SVN SİSTEMİ EĞİTİMİ
BOZOK ÜNİVERSİTESİ Merkezi Kimlik Doğrulama Sistemi
ONTOLOJİ GELİŞTİRME ALANINDA ÇEVİK YAKLAŞIMLAR
Problemi Çözme Adımları
Yazılım Mühendisliği Temel Süreçler - Sistem Analizi
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İLERİ VERİ TABANI UYGULAMALARI
MODÜL 6.1 arabuluculukta hazırlık aşaması
Sunum transkripti:

ERP Projesinin Aşamaları İzmir

ERP Projesinin Aşamaları SatışSatış - Başlangıç – Kurulum – Analiz – Plan – Uyarlama – Eğitim – Geliştirme – Geçiş – Canlı - DestekBaşlangıçKurulumAnalizPlanUyarlamaEğitim Geliştirme Geçiş – Canlı - Destek Satış Kurulum Analiz Başlangıç Eğitim Geliştirme Uyarlama Planlama Geçiş Canlı Kullanım Destek

ERP Projesinin Aşamaları Satış Kurulum Analiz Başlangıç Eğitim Geliştirme Uyarlama Planlama Geçiş Canlı Kullanım Destek Proje Planı Kapsam Yol Haritası İlerlemenin Takibi Senaryo ve Demo çalışmaları Uygulama (Implementation)

ERP Projesinin Aşamaları Satış - Anlaşma -Telefon ve Mail ile bilgilendirme ve tanıtım faaliyetleri -Satış Ekibinin Aday Firmaları ziyaret etmesi -Aday Firmalarda ön analiz ve tanıtım çalışmalarının yapılması -Genel veya detaylı / özel DEMO çalışmasının yapılması -Modüllerin ve kullanıcı sayısının belirlenmesi -Sözleşmenin hazırlanması ve karşılıklı imzalanması | Satışlar Hakkında Bilgilendirme Satış Sözleşmesi (Satış Sözleşmeleri IAS Doküman Yönetimine kaydedilir) Modül Listesi Kullanıcı Sayısı Toplam Proje Süresi Danışmanlık Ücreti Bakım Anlaşması Modül Listesi Kullanıcı Sayısı Toplam Proje Süresi Danışmanlık Ücreti Bakım Anlaşması

ERP Projesinin Aşamaları Başlangıç - Tanışma -Projenin Danışmanlık Ekibine devredilmesi -IAS Proje Ekibinin belirlenmesi - | Proje Karnesi -Firma ile Tanışma Toplantısı yapılması (Kick-Off Toplantısı) -Çalışma yönteminin anlatılması -Analiz çalışmaları için planın oluşturulması -IAS, Canias ERP, Proje Ekibi Tanıtım Sunumu

ERP Projesinin Aşamaları Kurulum -Sistem ve Donanım Gereksinimlerinin Bildirilmesi -Canias ERP sisteminin firmanın sunucu bilgisayarına kurulması - Otomatik Yedekleme işlemlerinin tanımlanması Code (Kod) VeritabanıProd Veritabanı Dialog – Class - ODBA Firma Verileri

ERP Projesinin Aşamaları Sistem Analizi -Firmadaki mevcut iş süreçlerinin Analizi yapılır -Departmanlar ile ayrı ayrı oturumlar düzenlenir -Firmanın beklentileri, ihtiyaçları, eksikleri şekillenir -Sorun yaşanan süreçler ve durumlar belirlenir -Süreçleri iyileştirmek için Önerilen Durumlar ortaya konur -Bu bilgiler, Tasarım ve uyarlama aşamasında kullanılır -Sistem Analizi Dökümanı, Projenin çeşitli aşamalarında başvurulacak «Rehber Kitap» niteliği taşımaktadır. -Departmanlar tarafından hazırlanan Fonksiyon Listeleri -Canias Analiz Soru Bankası Analiz Raporu

ERP Projesinin Aşamaları Proje Planı Analiz Raporu Canias ERP Standart Süreçler Firmaya Özel İstekler Proje KapsamıWBS Work Breakdown Structure İş Kırılım Yapısı Yapılacak İşler Listesi Proje Planı Görevler - Kaynaklar - Zaman

ERP Projesinin Aşamaları Uyarlamalar -Destek Tablosu Tanımlamaları -Her Modüle ait parametrelerin ayarlanması -Canias ERP sisteminin firmanın hedeflerine, amaçlarına ve ihtiyaçlarına uygun şekilde hazırlanması -Temel Verilerin Canias’a Aktarımı -Firmadan Talep Edilen Bilgiler -Temel Fonksiyon Testleri -Tam Döngü Şemasındaki tüm adımlar ve firma süreçlerindeki tüm senaryolar için TEST işlemlerinin yapılması

ERP Projesinin Aşamaları Özel Geliştirmeler TROIA Yazılım Geliştirme Platformu Müşteriye özel yapılan geliştirmeler için örnekler : -mevcut uygulama ve süreç üzerinde değişiklik yapılması -mevcut uygulamalara yeni fonksiyonlar eklenmesi -kullanım kolaylığını ve işlem hızını arttıracak değişiklikler -veri girişlerinde hata önleyici mekanizmalar -yeni bir uygulama ve sürecin oluşturulması -yeni veri giriş ekranı oluşturulması -müşteriye özel Rapor Ekranları -Form (Çıktı) Tasarımları -diğer programlar ile entegrasyon

ERP Projesinin Aşamaları Eğitim Öğretim -Son Kullanıcı Eğitimleri | Modül ve Süreç Eğitimleri -Canias Genel Kullanım Eğitimi | ERP Kavramları Eğitimi -Demo ve Senaryo Çalışmaları -Eğitim Planı – Katılımcılar – İçerik – Gerçekleşen Eğitim Bildirimi Süreç Akış Şemaları Eğitim Dokümanları

ERP Projesinin Aşamaları Paralel Kullanım Canlı Kullanım Geçiş Yöntemleri Danışmanlık Desteği Pilot Kullanım Big Bang paralel kullanım olmadan bir günde canlı sisteme geçilmesi Aşamalı Geçiş modüller bazında planlanan sırada geçişlerin yapılması Paralel Adaptasyon Eski ve yeni sistem aynı anda kullanılması, emin olunduğunda Big Bang yapılması veya kendini hazır hisseden bölümün eski sistemi bırakıp yeni sistem ile devam etmesi

ERP Projesinin Aşamaları