UĞUR TEKNECİ 120409146.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
B. HUKUK ALANINDAKİ İNKILAPLAR Türkiye’de Anayasalar 1921 Anayasası 1.İnönü Savaşı’ndan sonra yeni Türk devletine işlerlik kazandırmak amacıyla 20 Ocak.
Advertisements

ULUS ÇANKAYA’YA BARİKAT KURDU!... Prof. Dr. Tülay Özüerman
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İÜ Engelli Kadın İstihdamını Tartışıyor Paneli
Hafta 7: Öz Türleri ve Fonksiyonları BBY 306 Dizinleme ve Öz Hazırlama.
1 TR AVRUPA SOSYAL ŞARTI VE UYGULAMASI Prof. Dr. Rüçhan IŞIK.
Kamuda İnsan Kaynakları Yönetimi
AKP’NİN KADIN İSTİHDAM PAKETİ KİME MÜJDE ! ?. İSTİHDAM Bir ülkede çalışabilir nüfus içinde olup ücretli olarak bir işte çalışanların toplamıdır.
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÖZÜRLÜ KİŞİLERİN HAKLARI SÖZLEŞMESİ.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
Yeni İletişim Teknolojileri ve (E- )Demokrasi Öğr. Gör Mehmet Akif BARIŞ.
Siyaset Sosyolojisi.
AHİLİ K Güçlü bir sivil toplum örgütü. ESKİ BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜMÜZ; AHİLİK Bilindiği gibi Türklerin tarih sahnesine çıkışı neredeyse insanlık tarihi.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
ÖRGÜTSEL ADALET Adaletsizlik Nedir? Örgütlerdeki Adaletsizlikler?
DİYARBAKIR 2008.
Birincil ikincil Genel Yardımcı (devletler tarafından tanınan hukukun genel ilkeleri)
Ceza Muhakeme hukukunun kavramı Ceza usul hukuku diğer Hukuk dalları ile ilişkisi Ceza Muhakeme hukukunun kaynaklari.
Weblog! Eğitimde Günlük Uygulaması. İçerik »Weblog »Kavramsal Tanımlama »Sınıflandırma »Eğitimde Weblog Uygulaması »Eğitim Sisteminde Yaygınlaşmamasının.
SMMM ve YMM’LER İLE DENETİM HİZMETLERİNİN EKONOMİK GELİŞMELERE VE SERMAYE PİYASASINA ETKİSİ Nazım Hikmet YMM, Grant Thornton Türkiye İcra Kurulu Başkanı.
SLAYTI SESLİ İZLEYİNİZ…
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
Şahin GÖKÇEARSLAN. Yazılım Türleri Bilgisayar Yazılımları Yazılım türleri (İşletim sistemleri, paket programlar, programlama dilleri) Yazılım lisans türleri.
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku. İŞ HUKUKU Toplumda bireylerin iş ilişkilerini düzenleyen Uyulması zorunlu kuralların bütünü… *İş sözleşmesi (hizmet akdi)
Leyla İÇERLİ Araş. Gör. Dr. Aksaray Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü.
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
BAŞVURU SAĞLAMA VE SEÇME
Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları (Microsoft Word Programı)
ÇEVRE KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Resmi Gazete;13. 05
İNSAN KAYNAKLARI SAĞLAMA VE SEÇME
Performans Değerlendirme
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
ÖĞR.GÖR.İDİL YILDIRIM ARI
Sendikaların Uluslararası
Proje Oluşturma ve Yönetimi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
Proje Oluşturma ve Yönetimi
TAM ÖĞRENME MODELİ.
Tarım Hukuku 1.
NOT VERME VE MEZUNİYET.
AY.
Bu sorunlar neden çözülmeli?
AHMET HAKİ TÜRKDEMİR, ALTUĞ AYSUN
Düzgün iş.
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
Bilimsel Araştırma Yöntemleri Raporlaştırma
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
Av. Dr. M. Sezgin Tanrıkulu CHP İstanbul Milletvekili
OHAL KALDIRILSIN KHK’LAR İPTAL EDİLSİN!. OHAL KALDIRILSIN KHK’LAR İPTAL EDİLSİN!
Terör Suçları ve Türkiye
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
Gazetecilik Etiği ve Toplumsal Sorumluluk
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Dünyanın bir ucunda yaşayan Türkler onlar. Toplam sayıları 8
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Tezin Olası Bölümleri.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ege Uzlaştırmacılar Derneği (EGE-UZ-DER) 2. Tanışma Toplantısı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
7.HAFTA: ARAŞTIRMALARDA VERİLER
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
DEMOKRASİ YOLUNDA TÜRKİYE
SEYYİD KUTB( ) 1906’da doğdu.
Sunum transkripti:

UĞUR TEKNECİ 120409146

Çin'in İnsan Hakları Karnesi

Bazı Çin’li vatandaşlar 1989 yılında Tiananmen Meydanı’nda gerçekleşen olaylarda ne olduğundan halen habersiz.

Çin, imzaladığı Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Sözleşmesi’nden doğan yükümlülük gereği, 2005 yılında İnsan Hakları anayasaya girmiştir.

Çin’de son yıllarda özellikle internet kullanıcıları büyük baskı görüyor. İnternette rejim muhalifi görüş açıkladıkları gerekçesiyle hapis cezalarına çarptırılan kişi sayısının 60’tır. Dui Hua Vakfı’ndan John Kamm, Guangdong kentinden iki gencin, hazırladıkları internet gazetesinden dolayı 6’şar yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Sayfalarında etkinlik duyurularına ve internet hakkında yazılara yer veren gençler, ‘’devlete karşı yıkıcı faaliyette bulundukları“ gerekçesiyle mahkum olmuşlardır.

Çin’de en az 4 kadından 1’i şiddete maruz kalıyor.

Pekin’in insan hakları karnesinde özellikle Uygurlar önemli yer tutuyor. Çin, 1997’den bu yana Sincan bölgesinde Pekin yönetimine muhalif yaklaşık 700 Müslüman Uyguru idam etti.

2014'te   Sincan Uygur Özerk Bölgesi'de herhangi bir neden gösterilmeden 27 bin 164 kişi tutuklandı. 

Uluslararası Af Örgütü Raporun da Çin’de giderek kötüleşen büyük sorunları şöyle sıralamıştır.

İDAM Çin de 2008 yılında en az 1,718 kişiyi idam edilmiştir İDAM Çin de 2008 yılında en az 1,718 kişiyi idam edilmiştir. Bu da dünya da idamın %72’sinin Çin’de gerçekleştiğinin göstergesidir.

Çalışma Kampları Küçük suçlular,hükümet eleştirmenleri,yasaklı inançlara sahip kişilere karşı sık sık uygulanan Çalışma yolu ile sil baştan eğitim adı altın da ağır çalışma şartların da 4 yıl boyunca kamplar da çalıştırılırlar.

İnsan Hakları Sözcülerine Karşı Sürekli Taciz Politik hassas konular da sorunları dile getirenlere karşı ev hapsi ya da hapis cezası uygulanır.Bu kişilerin savunma avukatları,zıt görüşteki gazeteciler,işçi hakları aktivistleri, Tiananmen Meydanı'nda öldürülen kişilerin  protestocu yakınları da aynı yaptırımlara maruz kalmaktadır.

İnternet Ve Medya Özgürlüğü Çin’de yüzlerce site bloke edilmiş ve yasaklanmış durumdadır. Arama sonuçları süzülür, ve "özgürlük", "insan hakları" ve "Uluslararası Af Örgütü" gibi kelimeler arama motorların da yasaklıdır.Yaklaşık 30 gazeteci ve 50 internet kullanıcısı hapistedir.Aynı zaman da Çin ‘’dünyanın önde gelen gazeteci hapishanesi’’ olarak tanınır.

Adaletsiz Yargılamalar Çin'in yargı sistemi uluslararası standartların çok gerisinde. Hükümeti zor durumda bırakacak işkence delilleri, sanık itirafları siyasi müdahale ile avukatların erişimine izin verilmemektedir.

İnanç Özgürlükleri Gayri resmi Katolik kiliseleri ya da yeraltı Protestan "ev kiliselerinin" üyeleri  sık sık göz altına alınırlar. Sincan'da Müslümanlar zulüm görerek dini kitapları yasaklandı, camileri kapatıldı.  Yasaklı Falun Gong hareketinin  on binlerce üyesi  işçi kampları, hapishaneler ve psikiyatri hastanelerin de gözaltına alındı.

İşkence Çin’de işkence ve kötü muamele olarak yapılan yaygın yöntemler ; tekmeleyerek dayak atmak, uykusuz bırakmak,elektro şok uygulamak. Siyasi görüşleri, insan hakları faaliyetleri veya dini ve manevi inançları için gözaltına alınanların düşüncelerini değiştirmek için bu yöntemler kullanılır. Vazgeçmeyi red edenlerin hayatları büyük risk altındadır.

Tiananmen Meydanı Protestoları Demokrasi yanlısı  gösteriler sonucu  gerçeği yansıtmayan resmi kaynaklara göre 200-300 arası, öğrenci örgütlerine göre ise 2000-3000 arası ölüm gerçekleşmiştir. Bu olayın soruşturması ve aramalar göz ardı edilir ve 4 Haziran olaylarının herhangi bir kamu tartışması Haziran 1989 gazete, web siteleri sansüre mağruz kalır. Çin de arama motorların da  Tienanmen Meydan protestoları ile ilgili bir bilgiye ulaşamassınız.

İşçi Hakları’nın Engellenmesi Bağımsız sendikalar Çin'de yasadışıdır İşçi Hakları’nın Engellenmesi Bağımsız sendikalar Çin'de yasadışıdır. Düşük ücretler veya, toplu işten çıkarmalar, kötü çalışma koşulları ve yozlaşmış yönetim uygulamaları genellikle sindirme yöntemleri ve bazen de tutuklamalar ve uzun hapis cezaları ile meşrulaştırılır.

KAYNAKÇA http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/china/8120117/China-and-human-rights-the-biggest-issues.html http://www.hrw.org/news/2015/03/10/dispatches-china-how-not-observe-international-women-s-day http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/hongkong/11252685/Hong-Kong-police-arrest-protesters-as-Mong-Kok-camp-is-dismantled-in-pictures.html Doğu Türkistan'da İnsan Hakları ihlalleri Raporu