Yavaş yavaş ölürler. . . pablo neruda.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Şiirlerde yolculuk Hazırlayan: NÜZHET AKGİRAY.
Advertisements

EDEBİYAT ÇINARI PROJESİ
Sincabi öykücü can özoguz Fon müziği: Ezginin Günlüğü.
SON NEFESİME KADAR SEN…
Bodrum’da turizm Yakın zamana kadar Bodrum Turizminin referans unsurları; Deniz, kum ve güneş, Balık ve yöresel yemekler Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro,
TURGUT UYAR GEYİKLİ GECE.
N.M’NİN BİZE KATTIĞI DEĞERLER İÇSEL DEĞERLER 1) DIŞSAL DEĞERLER 2) N.M.’NİN BİZE KAZANDIRDIĞI DEĞERLER İnsan, mutluluğun en büyüğüne ancak öteki insanlara.
Yavaş yavaş ölürler Seyahat etmeyenler, Yavaş yavaş ölürler okumayanlar, müzik dinlemeyenler, vicdanlarında hoş görmeyi barındıramayanlar.
A TEMASI OKUL HEYECANIM
Varlıkların Özelliklerini Belirten Sözcükler
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’TEN ÖZDEYİŞLER
Conjugating the present continuous
TEMEL, ORTA ve İLERİ SEVİLERDE DİL BİLGİSİ KONULARI
Yalnız Olanlara; Müşfik KENTER‘ den...
Ben ZİYA LEVENT TOPÇUOĞLU.
ZAMBAK 1 SORU BANKASI UĞUR CESUR 1 ZAMBAK 1 SORU BANKASI ÖZEL SORULARI Hazırlayan: UĞUR CESUR.
TÜRKÇE SIFAT (ÖN AD).
“Ben çay içmek istiyorum.” Asking for things ● Offering things ● Plans
MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI ( )
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ TOPLULUĞU
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Eğer sizlere : « Sahara sözcüğü sizin için ne ifade ediyor ? » diye sorsam, Öyle sanıyorum ki bana : « Kum…kum…kum…sadece kum yığını” Diye cevap verirdiniz.
Temiz ve Güvenli ileti gönderme uygulamaları SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.
Yaşa aşkını Yaşa aşkını ondan Ne kadar kaçarsan kaç Nafile Aşk gelip Aşk gelip Yerleşir yüreğine Yerleşir yüreğine.
Sesli İzleyiniz....
BİZ KİMİZ ? PROJESİ SONUÇ RAPORU.  TÜKD üyelerinin profilini ortaya koyabilmek amacıyla 14 sorudan oluşan bir anket formu düzenlenmiştir.  19 şubedeki.
Eğitim Alanındaki Yenilikler
Balta çıkmamış bir ormanın, yalnız ağaçlarına... (ses düğmesini açabilirsiniz)
SEVİLDİM DÜŞÜN, NİCE GÜNLER GEÇECEK ARADAN NİCE YILLAR GEÇECEK DÜŞÜN FARKINDA BİLE OLMAYACAKSIN NASIL BİR GİRDABA DÜŞTÜĞÜMÜZÜN ALTIN SARISI SAÇLARIN AK.
TAMLAMALAR.
Aslen, Ankaralı olan Uğur Mumcu, 22 Ağustos 1942 yılında, babasının memuriyeti dolayısıyla Kırşehir'de, doğdu. İlk ve orta okulları Ankara’da okuyan Mumcu.
Yavaş yavaş ölürler Seyahat etmeyenler, Yavaş yavaş ölürler okumayanlar, müzik dinlemeyenler, vicdanlarında hoş görmeyi barındıramayanlar.
                                                                         YAŞ / İÇKİ 17 –Bira 25 –Beyaz şarap 35 –Kırmızı şarap 48 -Şampanya 66 –Su
BUGÜNE DÖNÜŞ ses düğmesini açabilirsiniz Evet; en yaşanası dönemiydi kocamış dünyanın, 1960’lı yıllar. Yazmakla bitmezdi, o rengarenk siyah-beyaz detaylar,
PSİKO-MOTOR (DEVİNİŞSEL) ALAN
MÜZİKTE KULLANDIĞIMIZ SESLER MÜZİKTE KULLANDIĞIMIZ SESLER İNSAN SESLERİ ÇALGI SESLERİ DOĞAL SESLER YAPAY SESLER.
Bibliyografya.
5/… BÖLGEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER Ad, Soyad, No
ŞİİRLERDE BULUŞMA.. TARİHE ADINI ALTIN HARFLERLE YAZDIRMIŞ ŞAİRLERİMİZLE ŞİİRLERDE BULUŞMA.
yavaş yavaş ölürler... pablo neruda Doğum 12 Temmuz 1904 Parral Ölüm 23 Eylül 1973 Santiago Milliyet Şili Meslek Şair, diplomat, siyasi figür Dönem
SBS. FEN LİSELERİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ ANADOLU LİSELERİ ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSELERİ ANADOLU OTELCİLİK.
PSİKO-MOTOR (DEVİNİŞSEL) ALAN
Duyar, koklar, tadarım. Görür, dokunur, anlarım. Bunları nasıl yaparım?
PROBLEMLER.
Son Çocukluk Dönemi Çocuklarında Gelişim ve Kitap Seçimi
GENEL TEKRAR - 01 SÖZCÜK TÜRLERİ
HAZIRLAYAN= Fikri Tekin
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
PERFORMANSGÖSTERGESİ HEDEFE YÖNELİK TEDBİR FAALİYET LER
Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme almıştır. Sonraki yıllarda.
MÜZİK ALETLERİ.
Müzik Nedir?.
2010 TAKVİMİ İYİ SENELER.
Yavaş yavaş ölürler Seyahat etmeyenler, Yavaş yavaş ölürler okumayanlar, müzik dinlemeyenler, vicdanlarında hoş görmeyi barındıramayanlar.
İSLAMİYET ÖNCESİ EĞİTİM
MADDE.
Kitap Okuma Projesi “KİTAP OKU[YORUM]”
Hazırlayan ÖMER ÇAKIR.
Conjugating the present continuous
 Divan edebiyatı, Türklerin İslamiyet’i kabulünden sonra meydana gelen yazılı edebiyattır. Arap ve Fars edebiyatı etkisi altında gelişmiştir. Bu etki,
YAHYA KEMAL BEYATLI ( ). Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme.
6.1.5.A1 Telif Hakkı ve Açık Erişim
Değişimci ve Gelişimci İnsan Tipleri – 5 Tip Kategorisi Bir şey yapılması gerektiğini fark etmeyenler Bir şey yapılması gerektiğini görüp ne yapılacağını.
Neden kitap okuyoruz.
Yavaş yavaş ölürler Seyahat etmeyenler, Yavaş yavaş ölürler okumayanlar, müzik dinlemeyenler, vicdanlarında hoş görmeyi barındıramayanlar.
Romantizmin Önemli Temsilcileri
( ) HAYATI Yakup Kadri Karaosmanoğlu, 1889 yılında Mısır’ın Kahire şehrinde doğmuştur. Sanat hayatına Fecriati topluluğunda başlayan sanatçının,
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
Affedersiniz. Afiyet olsun Bol şanslar. Çok yaşa.
Sunum transkripti:

yavaş yavaş ölürler. . . pablo neruda

Doğum 12 Temmuz 1904 Parral Ölüm 23 Eylül 1973 Santiago Milliyet Şili Meslek Şair, diplomat, siyasi figür Dönem 1922-1973 İlk eseri Crepusculario

Başka kitaplarla hapsedilmek için yazmıyorum ya da zambağın somutlaşmış çırakları için değil gelip geçecekler için, gereksindikleri ay, su, düzenin değişmez temelleri ekmek, şarap, ve okullar, gitarlar ve el aletleri için.

  Yavaş yavaş ölürler Seyahat etmeyenler. Yavaş yavaş ölürler Okumayanlar, müzik dinlemeyenler, Vicdanlarında hoşgörüyü barındıramayanlar.

  Yavaş yavaş ölürler Alışkanlıklarına esir olanlar, Her gün aynı yolları yürüyenler, Ufuklarını genişletmeyen ve değiştirmeyenler, Elbiselerinin rengini değiştirme riskine bile girmeyenler, Bir yabancı ile konuşmayanlar.  

Yavaş yavaş ölürler Heyecanlardan kaçınanlar, Tamir edilen kırık kalplerin gözlerindeki pırıltıyı görmek istemekten kaçınanlar.

Yavaş yavaş ölürler Aşkta veya işte bedbaht olup yön değiştirmeyenler, Rüyalarını gerçekleştirmek için risk almayanlar, Hayatlarında bir kez dahi mantıklı tavsiyelerin dışına çıkmamış olanlar.   Pablo Neruda

HAZIRLAYAN: ÇETİN İMİR KASIM 2009 - ANKARA