Sürdürülebilir Uyum Rana İzci Marmara Üniversitesi, AB Enstitüsü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇEVRE ÇALIŞMA GRUBU BAŞKANI
Advertisements

Emin Dedeoğlu , Eskişehir
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
Mimarlar Odası Denizli
Afetler ve Afet Yönetimi Doğan K. Bıyıklı (TA2SX) 3 Şubat 2007 Echolink – Turkiye Konferans Odası.
Türkiye’de Kadın ve Siyaset Kamuoyu Araştırması
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
1 Avrupa’da Çevresel Durum ve Görünüm 2005 Kısa bir sunum.
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE YEREL KALKINMA
COĞRAFYA İÇERİSİNDEKİ YERİ
“Sürdürülebilir Kalkınma Açısından İklim Değişikliği Politikaları” 16 Mayıs 2012 Rektörlük – Hünkar Dairesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Beşiktaş YTÜ İKTİSADİ.
KAMUSAL MAL VE HİZMET TÜRLERİ
1 ÇEVRE ANALİZİ Ocak-2007 T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI.
İYİ YÖNETİŞİM.
Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı
UNICEF Türkiye Ülke Programı
BP ve Emisyon Ticareti Tahir Uysal BP Türkiye. 2 BP ve Yenilenebilir Enerjiler Emisyonların azaltılması −İş kollarında emisyonların azaltılması −Alternatif.
Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü
ÇEVRE DOSTU BT YAKLAŞIMLARI
Mert Güller - İTÜ │ Çevre Mühendisliği Ayşe Dilara Sur - Galatasaray Üniversitesi │ İşletme Z. Esra Oktay - MSGSÜ │ Mimarlık Cansu Üstündağ - İTÜ │ Çevre.
Kamu Yönetiminde Yeni Aktörler: Sivil Toplum Kuruluşları
Karbon Saydamlık Projesi CDP Türkiye 25 Ocak 2012 CDP Türkiye.
GEG Gençlik Eylem Grubu Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
Doğal Tehlikeler, Gelişimle ilgili Riskler
MESLEK YAŞAMI VE ETİK Kazanım: İş ve meslek yaşamında etik değerlerin önemini fark eder. 12. Sınıf 110 nolu kazanım etkinliği.
Küresel İklim Değişikliği ve Çevresel Etkileri, Ekim 2007, Konya İNSAN KAYNAKLI İKLİM DEĞİŞİMİNİN DİNAMİĞİ: KAMU EĞİTİMİ İÇİN ÖNERİLER Ali Kerem.
Bilgi ve Yenilik İktisadı
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AÇISINDAN BİĞA YARIMADASININ BU GÜNÜ VE GELECEĞİ
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
E-Posta Grubu Oluşturma
Uygarlık Şekil 1 - Dinamize Toplumsal Bütün S S
GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.
ABD’deki yüksek riskli mortgage kredilerinden kaynaklanan endişeler artmış ve bankacılık sisteminde bu kredilere ilişkin zararlar derinleşmiştir. Finansal.
Toplumsal Sorumluluk Tüm bireylerin, içinde yaşadıkları toplumun yaşam kalitesini iyileştirmek için bütün toplumla birlikte ekonomik, çevresel, kültürel.
Şahin BAYZAN Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi
Yöneticilerde Sürdürülebilirlik Algısı ve Firma Uygulamalarına Yönelik Değerlendirme Öğr.Gör.Dr. Burcu Mucan Dumlupınar Üniversitesi Hisarcık MYO Doç.Dr.
Dr. Armağan Erdoğan TÜRK YÜKSEKÖĞRETİMİNDE BOLOGNA SÜRECİ UYGULAMALARı VE GELECEĞE BAKıŞ SOSYAL BOYUT KAVRAMı: UYGULAMALAR VE ÖNGÖRÜLER Dr. Armağan Erdoğan.
Şekil 1 - Dinamize Toplumsal Bütün Kaynak: H. Erkan (1998); Kültür Politikamızda Yeni Boyutlar KÜLTÜREL ALAN EKONOMİK ALAN P.SÜREÇ S.SÜREÇ K.SÜREÇ DIŞ.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Dr. İsmail DEMİR Eğitim Politikaları Daire Başkanı.
EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ
AFETLER ve AFET YÖNETİMİ (SAU-026)
SU KAYNAKLARININ MODELLENMESİ
YASAMA FAALİYETLERİNDE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ENERJİ SEKTÖRÜ
SÜRDÜRÜLEBİLİR YERLEŞİMLER VE DOĞAL AFETLER. 21.Yüzyıl ve afetler 21.yüzyıl önceye göre daha fazla insanın yaşadığı ama daha sağlıklı ve varlıklı bir.
Denetim Faaliyetlerinde İklim Değişikliği Ersin Çelik - Mustafa Keleş Yasama Uzmanları Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı – Denetim Bürosu.
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
2008 KRİZİ SÜRECİNDE AB’DE MALİYE POLİTİKASI Avrupa Birliği Maliyesi Sakarya Üniversitesi/SBF-Maliye Yrd. Doç. Dr. Harun KILIÇASLAN.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARININ FİNANSMANI ve TÜRKİYE UYGULAMASI
Sağlık ve Kültür Doç. Dr. Melike KAPLAN.
MARMARA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK MERKEZİ Öğrenci Kulüpleri 1.Çalıştayı Prof.Dr. Refika BAKOĞLU Uluslararası Sürdürülebilirlik Uygulama.
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
YONT221 KAMU YÖNETİMİ DÜŞÜNCESİNİ GELİŞİMİ VE DEVLETİN ETKİNLEŞTİRİLMESİ YÖNETİŞİM.
Afetlerde Sağlık Hizmetleri ve Yönetimi Açısından Sendai Çerçeve Eylem Planının ( ) Getirdikleri Arş. Gör. Hüseyin KOÇAK ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARININ FİNANSMANI ve TÜRKİYE UYGULAMASI
AYRIMCILIK.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
TEHLİKE, ZARAR GÖREBİLİRLİK, RİSK VE AFET İLİŞKİSİ
DERS İÇERİĞİNİN TANITILMASI
II. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA SEMPOZYUMU
Toplumsal Cinsiyet ve Hava Kirliliği
Yaygın eğitim 1.
KALKINMA EKONOMİSİNİN DOĞUŞU- BUGÜNÜ- GELECEĞİ
EKONOMİK GELİŞMİŞLİK DÜZEYİNİN ÖLÇÜMÜ
Küresel Kamusal Mallar
Sunum transkripti:

Sürdürülebilir Uyum Rana İzci Marmara Üniversitesi, AB Enstitüsü “Sürdürülebilir Kalkınma Açısından İklim Değişikliği Politikaları” 16 Mayıs 2012, Yıldız Teknik Üniversitesi Sürdürülebilir Uyum Rana İzci Marmara Üniversitesi, AB Enstitüsü

Sürdürülebilir Uyum İklim değişikliği için alınan her önlem, atılan her adım iyi sonuç verir mi?

Sürdürülebilir Uyum Şu anki uyum sürdürülebilir mi? Sürdürülebilir uyum halihazırdaki uyum modellerinden farklı mı?

Sürdürülebilir Uyum İklim değişikliği sürdürülebilir olmayan bir ekonomik sistemin belirtisi İklim Değişikliği tanımı: Sera Gazı emisyonlarının azaltılması ile çözülebilecek bir çevresel sorun Sosyal, kültürel, siyasi ve etik boyutları eksik bir tanım

Sürdürülebilir Uyum İklim değişikliği Yoksulluk Kalkınma İklim değişikliğine uyum ve sürdürülebilir kalkınma?

Sürdürülebilir Uyum Halihazırdaki Uyum kavramı Baskın kalkınma sorunsalı içinde yer almakta İklim değişikliğini dışsallık olarak görmekte Halihazırdaki kalkınma planları içine iklim değişikliğine maruz kalma riskleri bu risklerin azaltılması için önlemlerin belirlenmesini katmaktan öteye gidememektedir

Sürdürülebilir Uyum Sorunu tamamen çözmek yerine yönetmek Kurumsal, teknolojik piyasa mekanizmalarına dayalı önlemler BU DURUM Ani ve şiddetli değişimlerle ilgili risklere karşı etkisizdir Gerçekten zarar görebilirlik yaratan süreç ve nedenleri ortadan kaldırmaz

Sürdürülebilir Uyum İklim değişikliği ve sürdürülebilir kalkınma Kalkınma politikalarında temel değişiklik çağrısı Alternatif kalkınma modellerinin var olduğunun kabullenilmesi

Sürdürülebilir Uyum Sosyal eşitlik Çevresel bütünlük

Sürdürülebilir Uyum Sürdürülebilir uyum sürdürülebilir kalkınmanın reformist yorumundan farklıdır Her koşul, zaman ve coğrafi mekan için aynı öneriler, uygulamalar geçerli değildir Uyum bir süreçtir

Sürdürülebilir Uyum Zarar görebilirlik koşullarının tanınması Farklı değer ve çıkarların adaptasyon sonuçlarını etkileyebileceğinin kabulü Yerel bilginin uyum arayışlarına dahil edilmesi Yerel ve küresel süreçler arasındaki muhtemel etkileşimlerin hesaba katılması

Sürdürülebilir Uyum İklim değişikliği bugünü ve gelecek kuşakları etkileyebilecek küresel bir sorundur, Çözüm önerileri zaman ve mekansal sonuçlara hassas yanıtlar üretilmelidir Yaygın yoksulluk bireyleri, toplumları, devletleri en küçük bir ani değişim durumunda zarar görebilir /kırılgan kılmaktadır Uyum, farklı/alternatif kalkınma yollarını teşvik etmelidir