İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYE’DE İKLİM.
Advertisements

TÜRKİYENİN İKLİMİ Türkiye'de gerek matematik konumun gerekse özel konumun etkisiyle birden fazla iklim görülür. Ülkemizde dört mevsim belirgin olarak.
HAZIRLAYAN : BUSE DANIŞMAN 6-B
COĞRAFİ BÖLGELER.
TÜRKİYE’DE TARIM.
MEVSİMLER.
Büyük yapraklı ıhlamur
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ.
2.ÜNİTE: YERYÜZÜNDE YAŞAM KONU: TÜRKİYE’NİN İKLİMİ
Akıntılı Havuzlarda Yetiştiricilik
Coğrafi Bölgeler.
TÜRKİYEDE YETİŞEN TAHIL ÜRÜNLERİ
SAZAN YETİŞTİRİCİLİĞİ. Sazan (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758) ılıman iklim bölgelerinin ekonomik bir türüdür. Ekstansif, entansif ve yarı entansif yetiştiriciliğe.
Durgun sularda yetiştiricilik Durgun sularda yetiştiriciliği etkileyen doğal faktörler; İklim kuşakları •Havuzlardaki yetiştiricilikte verimi etkileyen.
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
YILAN BALIKLARI (Anguilla anguilla).
TÜRKİYE’DE TARIM.
HAZIRLAYAN: FERİDE MÜRŞİDE ARSLAN
Türkiye’nin coğrafi konumu
BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE KULLANILAN YEMLER VE YEMLEME İLKELERİ
Türkİye’de görülen İklİm tİplerİ
TÜRKİYE'DE GÖRÜLEN İKLİMLER
TÜRKİYENİN İKLİM ÇEŞİTLERİ
Ege bölgesi.
TÜRKİYENİN İKLİM BÖLGELERİ
Coğrafya Konuları Türkiye’de İklim İç Anadolu Bölgesi İç Kuvvetler
19 MAYIS ŞEHRİ SAMSUN.
Büyük baş hayvancılık hayvancılık faaliyetleri özellikle da ğ lık bir araziye sahip kırsal kesimlerde ön plana geçerek, birinci derecede etkili ekonomik.
KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
Şubat SUNUM PLANI 1. Konya Su Ürünleri Varlığı 2. Desteklemeler 3. Faaliyetler 4. Hedefler.
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
Salmo trutta Tatlı suda yaşayanların yumurtaları sudan çok ağır olduğundan dibe çöker. Yumurtaların açılma süresi suyun sıcaklığına bağlı olarak değişir.Yumurta.
Ege Bölgesinde hangi halk oyunu oynanır?. Bir yerin uzun yıllar boyunca değişmeyen hava durumuna ne denir?
TİLAPİA (Oreochromis niloticus, Linneus 1758)’LARDA Edwardsiella tarda TÜRÜNÜN TÜRKİYE’DEN İLK BİLDİRİMİ Miray ETYEMEZ 1 Suna KIZILYILDIRIM 2 İbrahim DEMİRKALE.
Lkbahar veya ilkyaz, do ğ a döngüsünde kı ş ile yaz arasındaki mevsimdir. Kuzey yarım kürede Mart ve Haziran arasıdır. İ lkbaharda a ğ açlar çiçek açar,
DÜNYAMIZI TANIYALIM. Kıta nedir? Çevresi Okyanuslarla Çevrili Büyük Kara Kütlelerine Kıta Denir. KITALAR ASYAAFRİKAAVRUPA KUZEY AMERİKA GÜNEY AMERİKA.
Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI
İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
BALIK HASTALIKLARI 14. Hafta.
Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BEYPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU EKO TURİZM DERSİ Öğr
ÖZET GİRİŞ MATERYAL VE METOT BULGULAR TARTIŞMA VE SONUÇ KAYNAKLAR
DEPREMLER.
Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ
Fen ve Teknoloji Adı:Enes Serkan soyadı:Akıncı no/sınıf:381/ 5/B konu: Kuşlar Posteri veya Albümü.
Deniz BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
BalıK BİYOLOJİSİ 3. Hafta.
KÖPRÜ EKLEME TÜRKİYE nin BÖLGELERİ.
İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
FOTOĞRAFLARLA GÜZEL TÜRKİYE'MİZ.
Deniz BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
İÇSU VE DENİZLERDE AVCILIK YÖNTEMLERİ
BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ
BALIKLARDA REPRODÜKSİYON
Fertİlİzasyon Su alıp şişme (1-2 Dk) Erkek ve dişi yanyana
 Kıtaların orta kesimlerinde deniz etkisinden uzak yerlerde, ve Kuzey Yarım Küre’de etkili olan iklim çeşitidir. Kışları soğuk ve , karlı geçer, yazlar.
SAMSUN İLİNDE BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ
İÇSU VE DENİZLERDE AVCILIK YÖNTEMLERİ
Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
Dünya Kömür Rezervleri:
'ALABALIK (Oncorhynchus mykiss) MİLFÖY BÖREĞİ' NDE FARKLI PİŞİRME METOTLARININ ÜRÜNÜN DUYUSAL VE BESİNSEL ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ Nilgün Kaba, Bengünur Çorapcı*,
TÜRKİYENİN SU VARLIĞI.
SOFRALIK ÜRÜN YETİŞTİRME Ağ kafeslerde balık yetiştiriciliği Deniz Balıkları Yetiştiriciliği 8. Hafta.
Balık yetiştiriciliğinde yer seçimi ve su kalitesi
İçsu Balıkları Yetiştiriciliği
Yeryüzünün herhangi bir yerinde hava olaylarının ortalamasına
Su ürünleri sağlığı ve BALIK HASTALIKLARI
FEAP Üyeliği.
Sunum transkripti:

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ 9. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Türkiye’de yetiştiriciliği yapılan türler: Sazan (Cyprinus carpio) Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) Tilapia (Tilapia, Saratherodon, Oreochromis türleri) Yayın (Silurus glanis) 9. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Türkiye Alabalıkları Dağ Alabalığı (Salmo trutta macrostigma) Abant Alabalığı (Salmo trutta abanticus) Deniz Alabalığı (Salmo trutta labrax) Aras Alabalığı (Salmo trutta caspius) Alabalıklar, coğrafi kökenlerine göre 2 grup altında incelenirler; Avrupa kökenli alabalıklar; Kahverenkli Alabalık ( Salmo trutta fario) Alp Alası ( Salvelinus alphinus) Atlantik Alabalığı ( Salmo salar) Amerikan Kökenli alabalıklar; Gökkuşağı Alabalığı ( Oncorynchus mykiss) Kaynak Alabalığı ( Salvelinus fontinalis) Kayalık dağlar alabalığı ( Salmo clarki) Amerikan göl alabalığı (Salvenilus namayckus) Pasifik som balıkları ( Oncorynchus nerca, O.keta, O.garbuschca) 9. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Gökkuşağı alabalığının yetiştiricilikte tercih edilme nedenleri: Çevre koşullarına çok iyi uyum göstermesi, Yem değerlendirmesinin iyi olması ve hızlı büyüme göstermesi, Kısa süreli kuluçka dönemine sahip olması, Üretim sezonunun su sıcaklığına bağlı olarak kısa tutulabilmesi 9. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Sazan (Cyprinus carpio); Pullu sazan (Doğa sazanı) Aynalı sazan (Hibrit tür) Çizgili sazan Çıplak sazan 9. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Sazan (Cyprinus carpio); Sazan, Türkiye’nin bütün bölgelerinde bulunan ve içsu balıkları üretimimizin önemli bir kısmını oluşturan türdür. Üretimin büyük kısmı Ege, İç Anadolu ve Güney Anadolu bölgesinden sağlanır. Ege bölgesindeki bazı su kaynaklarında l. yılda 350 g, 2. yılda 1500 g’ın üzerine ve 3. yılda da 2.5 kg’ın üzerine çıkabilmektedir. Sazan pazar büyüklüğüne Ege bölgesinde ikinci yılın sonunda, Avrupa koşullarında ise, bunun iki misli sürede ulaşabilmektedir . 9. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Tilapia; Tilapia Saratherodon Oreochromis* üç cins altında toplanır. Sıcak su balığı Omnivor 6-12 ay cinsi olgunluk 20-23 °C yumurt.sıc. Opt. *Yetiştiricilik için en uygun tür, Oreochromis niloticus türüdür. 9. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Yayın balığı: Avrupa yayın balığı (Silurus glanis) Kara yayın balığı (Clarias lazera) Ilık su balığı Omnivor Mayıs-Haziran 20-22 °C yumurt. sıc. 30.000 adet/kg yumurta 9. Hafta

Kaynak: Su Ürünleri, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1242,Editör: Prof. Dr. Hijran YAVUZCAN 1. Hafta