Erdoğan’a kızmaya ne hakkınız var...

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
"SÜLEYMAN DEMİREL'DEN İNCİLER''
Advertisements

Erdoğan’a kızmaya ne hakkınız var... Özay ŞENDİR HaberTürk.
1. 2 YAZ KURSLARININ ÖNEMİ Hayrullah KÖKEN Program Geliştirme Şubesi Müdürü
Peygamber Efendimizin Hayatı ve Kişiliği
1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu,
1930’lar Türkiye’si Prof. Dr. Turgut Göksu.
‘’YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ 20 ARALIK 2013 Halit ERTUĞRUL.
27 MAYIS 1960 ASKERİ MÜDAHALESİ SONRASI TÜRKİYE
DOĞRUGÖZ NAMIK KEMAL ORTAOKULU
İMAM HATİP LİSESİ TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ.
Türkiye Siyasi Tarihi.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
 Okulumuzu 1911 yılında Sultan Reşat tarafından yaptırılmıştır ve isminide Osmanlı Şeyhülislamı Ebussuud Efendi hazretlerinden almıştır Mimarida Kemalettin.
SİYASİ PARTİ NE DEMEKTİR?
ULU ÖNDER ATATÜRK ’DEN GÜNÜMÜZE EĞİTİM
2013 SBS YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE LİSELERE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZİ VE AİLELERİNİ TEBRİK EDİYOR,BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUZ...
KARS İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. İLİNTARİHİ 2 …..Binada ………..m 2 alanda …….Kat…….Oda İLİN COĞRAFİ DURUMU 3.
HABERLER. Başbakan Riyad dönüşü uçakta, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’yle görüşme konusunda çok önemli bir bilgi veriyor. Erdoğan, "Kerkük’ün Irak’ın.
Bekir Coşkun’un kaleminden. 1950'den bu yana Türkiye'de tek parti iktidarı vardır. D emirel Menderes'in su müdürüydü, Ö zal Demirel'in müsteşarı, E rbakan'ın.
ABD Emperyalizmi ve çok uluslu kapitalizmin sözcüsü bir Amerikan dergisi olan TIME’a Recep Tayyip Erdoğan kapak olunca yandaşları havalara uçtu.. Amerikan.
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK.
(SBS) SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (SBS)
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
ORTAOKULA GEÇİŞ.
27 Mayıs 1960 Darbesi.
2013 SBS SİSTEMİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE 3 ÖNEMLİ UNSUR BULUNMAKTADIR 1.SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) 2.YBP (YILSONU BAŞARI PUANI) 3.OYP(ORTAÖĞRETİME.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 İsabey Atatürk Ortaokulu & İlkokulu.
AKİF İNAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
8. SINIF SINAVLA GİRİLEN LİSELER ASKERİ LİSELER ÖZEL YETENEK SINAVIYLA GİRİLEN LİSELER SINAVSIZ GEÇİŞ GENEL LİSELER.
B İ R MESLEK B İ R YAŞAM HAFTANIN MESLE Ğİ : İ LAH İ YAT KONU Ğ UMUZ: MEVLÜT ERGEN.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİN ANA UNSURLARI: SBS (Seviye Belirleme Sınavı) YBP (Yılsonu Başarı Puanı)
YGS DENEME SINAVI SORU HAZIRLAMA KOMİSYONU TOPLANTISI
Özgür GÜVERCİN. KISA KISA BAŞARI ANAHTARLARI - Konu eksiğiniz olmasın. - Mutlaka düzenli tekrar yapın. - Günlük 100 soru ile başlayıp toplamda 200 soruya.
HAZIRLAYANLAR MERVE ERDOĞAN SİMGE AKYILDIRIM
KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN BALIKESİR Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü
MİLLİ EĞİTİMDE KAZANDIRILMAYA ÇALIŞILAN AHLAKİ DEĞERLER ÖĞRENCİLER
O KULUNUZUN ADıNı AŞAĞıYA YAZıNıZ BAŞAKŞEHİR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 1.
 24 Mayıs 1946 yılında İstanbul‘da doğdu.  1967 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü bitirdi  New Hampshire Üniversitesi'nde yüksek lisans.
EĞİTİM VE KÜLTÜR ALANINDA YAPILAN İNKILAPLAR
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AKPINAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
SINIF GEÇME VE DERS SEÇİMİ
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
RESMİ Diyanet İşleri Bşk. MEB. GAYRI RESMİ Dini Guruplar.
İMAM HATİP LİSELERİ VE ORTAOKULLARI
Bu araştırma, siyasi partiler ve liderlerin Facebook sayfalarının Ocak – Haziran 2015 döneminin incelenmesiyle oluşturulmuştur. Sektör Siyasi partiler.
BATMAN YUNUS EMRE ANADOLU LİSESİ
Türban Türkiye’nin başına nereden musallat oldu ? Cevap : İki kutuplu dünyada ABD dinsizliği savunan Rusya’ya karşı din kozunu kullanmak istedi. Ve 1945’den.
SBS. 8. SINIFTAN SONRA SBS FEN LİSESİ ÖZEL FEN LİSESİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ ÖZEL OKULLAR ANADOLU LİSESİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ANADOLU MESLEK.
T.C. SAİMBEYLİ KAYMAKAMLIĞI İl ç e Milli Eğitim M ü d ü rl ü ğ ü 2016 BRİFİNG DOSYASI.
Fahri Korutürk’ün Hayatı Fahri Korutürk’ün Hayatı Cumhurbaşkanlığı Dönemi ( ) Cumhurbaşkanlığı Dönemi ( ) Demokrasi ve Siyaset Algısı.
Ben Gülay. 30 Eylül 2000 tarihinde Konya’da doğdum.Küçüklüğümde uyumayı çok seven bir bebekmişim.Ve hala da uyumayı çok seven bir genç kızım.
Prof. Dr. İhsan Süreyya SIRMA. (10 Temmuz 1944, Siirt, Pervari)10 TemmuzSiirtPervari fikir adamı, öğretim görevlisi, İslâm tarihi uzmanı ve yazar.İslâm.
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK.
CUMHURBAŞKANALRIMIZ TÜRKİYE TÜRKİYE.
GÖLCÜK ADNAN MENDERES ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2015
SOSYAL BİL. PERFORMANS GÖREVİ
ATATÜRK’ÜN ÖĞRENİM HAYATI
YENİ SINAV SİSTEMİ YAMAN DEDE İMAM HATİP ORTA OKULU REHBERLİK SERVİSİ
LKS (Liselere Kayıt Sistemi)
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL PROGRAM VE PROJE UYGULAYAN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YILSONU İZLEME DEĞERLENDİRME RAPORU DURSUN ALİ KURT.
Şehit Ahmet Özsoy Anadolu İmam Hatip Lisesi
Şehit Ahmet Özsoy Anadolu İmam Hatip Lisesi
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Şehit Ahmet Özsoy Anadolu İmam Hatip Lisesi
MERKEZİ SINAV.
DEMOKRASİ YOLUNDA TÜRKİYE
Sunum transkripti:

Erdoğan’a kızmaya ne hakkınız var... Özay ŞENDİR HaberTürk

Ezanın Arapça okunması yasağı 16 Haziran 1950'de kaldırıldı Ezanın Arapça okunması yasağı 16 Haziran 1950'de kaldırıldı. O zaman iktidarda Menderes vardı,Tayyip Erdoğan'ın doğmasına ise 4 sene... Aynı Menderes "İstanbul'u ikinci bir Mekke, Eyüp Sultan Camii'ni de ikinci bir Kâbe yapacağız."  dediğinde sene 1957'ydi. O zamana kadar ilk ve orta okullara din dersi konmuş,Kuran kurslarının önü açılmış,köy enstitüleri kapatılmış,vekillere "Siz isterseniz hilafeti bile getirebilirsiniz"denmişti. Tayyip Erdoğan o zaman daha 3 yaşındaydı.

Menderes liselere de seçmeli din dersini koyduğunda takvimler 1959'u gösteriyordu. İmam Hatip Okulları'nı bitirenlere ilkokul öğretmeni olma hakkı tanındığında sene 1965'ti.

Tayyip Erdoğan o zaman sadece 11 yaşındaydı Tayyip Erdoğan o zaman sadece 11 yaşındaydı. İmam Hatip Okulları'nı bitirenlere üniversitelere girme hakkı ondan iki yıl sonra tanındı. Yani Tayyip Erdoğan 13 yaşındayken...

Milli Selamet Partisi ile CHP koalisyon kurduğunda Tayyip Erdoğan 20 yaşındaydı.

23 yaşına gelinceye kadar Türkiye'de 100'ün üzerinde imam-hatip lisesi açıldı. O dönemlerde Başbakan Demirel’in derdi laiklik değil, Milliyetçi Cephe Hükümeti'ni yürütebilmekti. Tayyip Erdoğan 25 yaşına geldiğinde Türkiye'de "Hafta tatili Cuma olsun,nikahları müftüler kıysın" önerisi seslendirildi.   

Başbakan Demirel,ortakları Erbakan ve Türkeş'ti Başbakan Demirel,ortakları Erbakan ve Türkeş'ti... Çok değil 2 yıl sonra, yani 1981'de askeri darbe lideri Kenan Evren Çanakkale'de "muhterem din adamlarının elini öpeceğini" söylüyordu.

Erdoğan 30'una gelmeden camii imamı olarak yetiştirilenlere öğretmen olma yolunun açıldığını gördü.28 Aralık 1989'da üniversitelerde türban serbest bırakıldığında Özal'lı yılları yaşıyorduk. Tayyip Erdoğan o zaman 35 yaşındaydı,Demirel ise siyasetin dinin emrinde olduğundan söz ediyordu. Sonraki yıllarda en fazla imam-hatip lisesi açan lider olmakla övünen Demirel'i de gördük,tarikat liderlerinden destek almak için el öpen genel başkanları da...

Sene 2008 oldu.Türban meselesinden dolayı Başbakan Erdoğan'a herkes kızgın. Hemen yakınındaki bir başka anıt mezarda Turgut Özal. Menderes demokrasi kahramanı olarak anıt mezarında yatıyor.

Erbakan kayıp trilyon davasının sonuçlarıyla boğuşuyor. Demirel "bir bilen" olarak hala siyaset sahnesinde...

Bir arkadaşım "Türkiye'de karşı devrim oluyor farkında mısın Bir arkadaşım "Türkiye'de karşı devrim oluyor farkında mısın?" diye sordu. "58 yıldır olandan farklı birşey olmuyor" dedim. Sizce kim haklı? ozgezgin@yahoo.com